Hur utökar en partition i ubuntu

Thistaaches du hur man utökar en partition i Ubuntu med GParted. GParted är en gratis partitioner som du kan ladda ner från https: // gparteded.Org / LIVECD.php.

Steg

  1. Bilden med titeln Utvid en partition i Ubuntu Steg 1
1. Öppna gparted. Om du inte har gparted nedladdad, kan du få det från https: // gparteded.Org / LIVECD.php. Annars kommer Gparted att lokaliseras i bindestreck i Ubuntu live-miljöer.
  • Bild med titeln Utvid en partition i Ubuntu Steg 2
    2. Klicka på den partition du vill ändra storlek från menyn i övre högra hörnet. Du kan inte redigera partitioner som är aktivt i bruk. Om en partition är monterad, avmontera det genom att klicka på Utplåna I filhanteraren.
  • Bild med titeln Utvid en partition i Ubuntu Steg 3
    3. Högerklicka på en partition och klicka på Ändra storlek. När du högerklickar, visas en meny bredvid markören och ändrad storlek är vanligtvis det andra alternativet i listan.
  • Bilden med titeln Utvid en partition i Ubuntu Steg 4
    4. Klicka och dra handtagen på vardera sidan av fältet för att expandera utrymmet. Om du inte kan göra det större, kan du behöva upprepa dessa steg för att krympa en annan partition först.
  • Bilden med titeln Utvid en partition i Ubuntu Steg 5
    5. Klick Ändra storlek / flytta och tillämpa. Dessa ändringar kommer att läggas till i en kö som du kan titta på via en progressfält. Denna process kan ta några sekunder eller några minuter, beroende på antalet ändringar som du har köpt.
  • Stäng inte några fönster eller stäng av datorn medan dessa ändringar äger rum. Håll ögonen på framstegsfältet för att se när det är säkert att stänga av datorn.
  • Bild med titeln Utvid en partition i Ubuntu Steg 6
    6. Starta om din dator. Du bör märka de nya ändringarna när datorn startas om och stövlar upp.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande