Hur man avkalkar en keurig

Med tiden kan Keurigs utveckla kalkskala som påverkar maskinens prestanda och smaken av kaffet som det brygger. Lyckligtvis är det lätt att avkala en Keurig med en rengöringslösning eller några enkla hushålls ingredienser.

Steg

Metod 1 av 4:
Förberedelser för avkalkning
  1. Bild med titeln Descale A Keurig Steg 1
1. Ta bort alla KEURIG K-CUP-paket från bryggaren. Du kan också ta ut tratt- eller kopphållaren, eller du kan lämna dem. Att lämna tratten eller kopphållaren inuti hjälper till att styra vinäger / rengöringslösningen i utloppsutloppet och förhindra eventuella spill.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 2
    2. Ta reservoaren ur Keurig och häll något vatten i diskbänken. Om det finns ett vattenfilter inuti, ta det ut och sätt det åt sidan.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 3
    3. Se till att den automatiska avstängningsinställningen är avstängd. Du måste låta någon rengöringslösning sitta i de större Keurigs länge, och bryggaren måste vara på under den här tiden.
  • Metod 2 av 4:
    Använder ättika och vatten
    1. Bild med titeln Descale A Keurig Steg 4
    1. Fyll vattenreservoaren halvvägs med destillerad vit vinäger. Du kommer att använda en del vit vinäger till en del vatten. Med rakt, ospädd ättika kan skada insidan av maskinen.
    • Undvik att använda äppelcidervinäger. Medan är det möjligt att använda äppelcider ättika för att avkala en keurig, måste du göra extra sköljningar med färskt vatten för att få all smak ut.
    • Du kan också använda citronsaft istället. Fyll bara vattentanken halvvägs med citronsaft. Om uppbyggnaden inte är så illa, fyll sedan den bara en tredjedel av vägen.
    Expertips
    James Sears

    James Sears

    Professionella CleanerJames Sears leder kundens lycka lag på snyggt, en grupp av rengöringsguruer baserat i Los Angeles och Orange County, Kalifornien. James är en expert på alla saker rena och ger omvandlingsupplevelser genom att minska roten och förnya din hemmiljö. James är en nuvarande förvaltare forskare vid University of Southern California.
    James Sears
    James Sears
    Professionell renare

    Visste du? Vit ättika är säker att konsumera och är lite sur, varför det är effektivt att bryta ner skalan i din Keurig. Skalan är mestadels gjord av mineralfyndigheter som kalcium som finns i ditt vatten, och över tiden bosätter de sig i maskinen.

  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 5
    2. Fyll reservoaren resten av vägen med vatten. Gå inte förbi den övre fyllningslinjen. Vattnet kommer att späda ättika och göra det säkrare för Keurig.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 6
    3. Placera en keramisk rån på brickan under tuden. Syfte på något som rymmer cirka 10 uns (300 ml) så att du inte får några överflöden eller spill.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 7
    4. Brygga en kopp varmt vatten, häll sedan vattnet ut i diskbänken. Vinägerna kommer att flöda genom maskinen och lösa upp någon kalkskalauppbyggnad.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 8
    5. Håll bryggning och dumpning av vattnet tills reservoaren är nästan tom. De flesta Keurig Brewers kommer att säga "Lägg till vatten" På skärmen eller blinkar ett ljus. Om du använder en mindre brygger, till exempel ett K10 Mini Plus eller en K130 brygger, stäng sedan av det, precis som det börjar droppa varmt vatten i din mugg.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 9
    6. Låt den återstående vinäger sitta i behållaren i fyra timmar. När reservoaren är nästan tom och maskinen indikerar "Lägg till vatten," stoppa bryggcykeln och låt keurig sitta i fyra timmar. Detta gör det möjligt för ättika att göra sitt arbete inuti maskinen.
  • Håll maskinen på under det här steget. Om "Automatisk avstängning" Funktionen är aktiverad, tryck på Meny två gånger för att komma åt AUTO OFF-inställningarna och tryck sedan på den vänstra knappen för att bläddra igenom antalet timmar tills den visas "Av."
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 10
    7. Häll kvar vinäger i ett handfat och skölj det bra. Du vill få all ättika ut ur behållaren innan du går vidare till nästa steg.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 11
    8. Fyll behållaren med färskt vatten. Din Keurig kommer fortfarande att ha lite ättika inuti det, så du måste spola ut det med färskt vatten. Om du inte gör det, kommer du att få dåligt smakande kaffe nästa gång du använder din Keurig.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 12
    9. Brygga en kopp varmt vatten. Du kanske märker en stark, ättika lukt. Det här är normalt. Lukten kommer att minska med varje kopp varmvatten som du brygger.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 13
    10. Häll vattnet ut och lägg rånen tillbaka under dispensern. Tippa rånen över diskbänken och dumpa ut vattnet. Du behöver inte skölja rånan - lägg det bara tillbaka på brickan.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 14
    11. Håll bryggskoppar varmt vatten tills reservoaren är tom. Doppa varje mugg varmt vatten i diskbänken innan du bryggar en annan. Den starka ättika lukten blir svagare med varje brygga.
  • Småkapacitetsbrygare, till exempel K10 Mini Plus och K130 Brewer behöver ungefär tre bryggor.Du kan behöva fylla i reservoaren med färskt vatten.
  • Större bryggerier, som Keurig K-Cup Home Series, K145, K155 Brewers, Vue Brewers (V500, V600, V700) och Rivo Brewers, behöver cirka 12 Brews. Du kan behöva fylla på vattenreservoaren för att få det många.
  • Metod 3 av 4:
    Med citronsyra och vatten
    1. Bild med titeln Descale A Keurig Steg 15
    1. Förbered citronsyralösningen. Du behöver 1 till 2 matskedar citronsyra per 4 koppar (1 liter) vatten. Du kan hitta citronsyra i konserveringsdepartementet i livsmedelsbutiker. Det kan också märkas som "sodra" istället. Rör med en sked för att blanda citronsyran i vattnet.
    • Om du använder en mindre, en-kopp brygger, till exempel ett K10 mini plus eller en K130-bryggerare, överväga att använda 1 kopp (240 ml) flytande citronsyra istället.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 16
    2. Häll citronsyralösningen i behållaren. Citronsyran kommer att lösa upp någon kalkskalauppbyggnad i din maskin.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 17
    3. Placera en mugg under dräneringsput. Se till att koppen matchar bryggstorleken så att du inte får några spill. Du kan också använda en större kopp.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 18
    4. Brygga en kopp varmt vatten. Citronsyran strömmar in i Keurig och löser upp någon uppbyggnad inuti.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 19
    5. Häll ut det heta vattnet och brygga en annan kopp. Fortsätt upprepa tills reservoaren är tom.
  • Om du använder en liten brygger, till exempel K10 Mini Plus eller ett K130-brygger, stäng sedan av det, precis som det börjar brygga och låt det sitta i 30 minuter.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 20
    6. Fyll behållaren med färskt vatten. När reservoaren är tom, ta den ut ur Keurig och fyll på det med kallt vatten. Sätt tillbaka det i Keurig när den är full. Maskinen har fortfarande lite citronsyra inuti, så du måste spola ut det. Om du inte gör det kommer du att få en dålig smak nästa gång du försöker brygga kaffe.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 21
    7. Håll bryggande koppar varmt vatten tills det inte finns något kvar i behållaren. Efter att du brygger en kopp varmt vatten, häll vattnet i diskbänken och byt ut mugget under dispensern.
  • Om du använder en liten brygger, till exempel K10 Mini Plus eller en K130-brygger, måste du köra vattnet genom det ungefär sex gånger.
  • Metod 4 av 4:
    Använda Keurig Cleaning Solution
    1. Bild med titeln Descale A Keurig Steg 22
    1. Fyll behållaren med en del Keurig Rengöringslösning och ett delvatten. Du kan också använda en annan typ av rengöringslösning, men se till att följa de rekommenderade proportionerna på etiketten. Här är några riktlinjer för hur mycket keurig rengöringslösning och vatten du ska använda:
    • För K10 Mini Plus och K130 Brewer, använd en tredjedel av en flaska (4.6 ounces / 136 milliliter) av rengöringslösningsvätska. Fyll tanken resten av vägen med rent vatten.
    • För alla andra Keurig K-Cup-hemserie, använder K145, K155 Brewers, Vue Brewers (V600, V600, V700) och Rivo Brewers hela flaskan av rengöringslösning. Fyll den tomma flaskan med rent vatten och häll det i vattentanken också.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 23
    2. Placera en stor mugg under dispensern. Se till att bryggstorleken matchar koppstorleken så att du inte får några spill.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 24
    3. Brygga en kopp varmt vatten och häll sedan vattnet ut. Lyft handtaget, vänta 5 sekunder och sänk sedan handtaget. tryck på "brygga" Knapp och vänta tills koppen fylls. Doppa varmt vatten i diskbänken och byt ut muggen.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 25
    4. Upprepa tills vattnet är borta, vänta sedan 30 minuter. Håll bryggande koppar varmt vatten och häller vattnet ur rånen tills det inte finns mer vatten. När "Lägg till vatten" Varning kommer på, stoppa och vänta 30 minuter. Se till att maskinen stannar under den här tiden. Rengöringsvätskan kommer att fungera vid upplösning av uppbyggnad i maskinen under den här tiden.
  • Om du har ett K10 Mini Plus eller en K130 Brewer, börja med att brygga en annan kopp, sätt sedan Keurig av precis som vattnet börjar komma ut. Vänta 30 minuter, vrid sedan Keurig på och slutar brygga den sista koppen. Du kan behöva lyfta handtaget och tryck på bakåt på det få det för att börja brygga.
  • Om du har en av Rivo Brewers, är det inte nödvändigt att vänta 30 minuter. Fortsätt helt enkelt till nästa steg.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 26
    5. Skölj behållaren och fyll den med färskt vatten. När reservoaren inte har mer rengöringslösning i den, dra ut det och skölj det. Fyll på det med kallt vatten. Det kommer fortfarande att finnas några städare inuti din maskin, så du måste rensa ut det med färskt vatten.
  • Bild med titeln Descale A Keurig Steg 27
    6. Brygga en kopp varmt vatten och häll sedan det. Du måste upprepa detta steg flera gånger tills det inte finns någon renare kvar i din Keurig. Om du inte gör det, får du en dålig smak nästa gång du använder din maskin. Här är några riktlinjer för hur många brews du borde göra:
  • För K10 Mini Plus och K130 Brewer måste du göra ungefär tre bryggor.
  • För alla andra Keurig K-Cup hemserie, K145, K155 Brewers, Vue Brewers (V500, V600, V700) och Rivo Brewers måste du göra om 12 Brews.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Överväga att avkala din keurig var tredje till sex månader.
  • Om Keurig-skärmen indikerar att maskinen måste avkalas när du just har utfört processen, kan du behöva upprepa rengörings- och sköljningsprocessen.
  • Om du bor i ett område där vattnet har ett högt mineralinnehåll (inklusive hårt vatten och välvatten), överväga att avkala din Keurig var tredje månad.
  • Om bryggeret inte fyller längre, stäng av maskinen och koppla ur den. Anslut den tillbaka och försök att köra en kopp varmt vatten. Om det fortfarande inte fyller, koppla ur det och vänta 30 minuter innan du ansluter det och kör en varmvattenbrygga.
  • Varningar

    Du kan se några enda brygga rengöringskoppar i butiken. Vet att dessa bara rengör Keurig Cup, tratt och dispenser. De rengör inte vattenreservoaren och rören inuti Keurig genom vilken vattnet flyter (och där det mesta av kalkskalans uppbyggnad är).
  • Undvik att använda bakpulver och vatten för att avkala din Keurig. Bakpulver är slipande, vilket gör det till ett utmärkt rengöringsmedel, men det sköljer inte bra, det kommer bara att lägga till byggnaden, vilket gör det värre.
  • Saker du behöver

    • Destillerad vit ättika / citronsyra / Keurig rengöringslösning
    • Vatten
    • Keramisk rån
    • Handfat
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande