Hur man ritar en dator

När du försöker rita en dator är det svårt att veta var du ska börja. Lyckligtvis, genom att fokusera på en del i taget, är det lätt att dra en dator lätt! Rita först monitorn. Skissa sedan tangentbordet för datorn. Avsluta din ritning genom att lägga till datortornet. Du kan också enkelt rita en bärbar dator.

Steg

Metod 1 av 4:
Skissar en bärbar dator
  1. Bild med titeln Rita en dator Steg 15
1. Börja med att dra en rektangel med rundade hörn. Detta kommer att vara den yttre ramen på den bärbara datorns skärm. Gör sidorna av rektangeln ca 2 / 3rds längden på toppen. Rita den här rektangeln på den övre halvan av din sida eftersom tangentbordet du kommer att skriva senare kommer att gå på den nedre halvan.
  • Bild med titeln Rita en dator Steg 16
    2. Rita en mindre rektangel inuti den där. Detta kommer att vara skärmen på den bärbara datorn. Rita det med samma proportioner som den första rektangeln. Lämna ett tunt gap mellan de två rektanglarna så det finns en ram som går runt skärmen.
  • Bild med titeln Rita en dator Steg 17
    3. Skissera en trapezoid under skärmen. En trapezoid är en 4-sidig form med endast ett par parallella linjer. Toppen av trapezoiden kommer faktiskt att vara botten av den första rektangeln du drog, så du behöver inte rita den linjen. I den vänstra änden av den linjen, dra en rak linje som sträcker sig ner till vänster i en vinkel. Gör samma sak i den högra änden av topplinjen, men har den raden att sträcka sig till höger. Slutligen, anslut ändarna av de 2 vinklade linjerna för att stänga av trapezoiden.
  • Gör trapezoiden ca 2 / 3rds höjden på den första rektangeln du drog.
  • Detta kommer att vara tangentbordet på den bärbara datorn.
  • Bild med titeln Rita en dator Steg 18
    4. Rita en rektangel under trapezoid. Överst på rektangeln kommer att vara samma linje som botten av trapezoiden, så du behöver inte rita en linje för toppen. I ena änden av trapezoiden, rita en vertikal linje som sträcker sig ner. Gör det ca 1/8: e trapezoidens höjd. Då gör det samma sak i den högra änden av trapezoiden. Slutligen, anslut botten av de två vertikala linjerna tillsammans med en horisontell linje.
  • Denna rektangel gör tangentbordet utseende 3-dimensionell.
  • Bild med titeln Rita en dator Steg 19
    5. Lägg till en mindre trapezoid inuti den första. Gör denna trapezoid ca 2/3: e höjden på den första och placera den nära toppen av den första trapezoiden så det finns ett stort gap nära tangentbordets botten. Lämna ett litet gap mellan sidorna och toppen av varje trapezoid. Det är här tangenterna på den bärbara datorn går.
  • Bild med titeln Rita en dator Steg 20
    6. Gör ett rutnät inuti den mindre trapezoid. Börja med att dra ca 10 vertikala linjer över den mindre trapezoiden, med varje rad som går från toppen av trapezoiden till botten. På den vänstra halvan av trapezoiden, vinkla linjerna till vänster. På höger halv, vinkla linjerna till höger. Mittlinjen ska vara helt vertikal. Slutligen, rita 4 horisontella linjer över den mindre trapezoiden, med varje linje som körs från den vänstra sidan av trapezoiden till höger sida.
  • Detta rutnät kommer att vara nycklarna på den bärbara datorn.
  • För att göra en mellanslag, radera de 3 vertikala linjerna i de 4 rutorna som är centrerade i den nedre raden så det finns en lång nyckel.
  • Bild med titeln Rita en dator Steg 21
    7. Skiss en rektangel under den mindre trapezoiden. Detta kommer att vara knappsatsen på den bärbara datorn. Centrera rektangeln under den mindre trapezoiden och gör det ca 1/4 längden på den. Lämna ett tunt gap mellan toppen av rektangeln och botten av nycklarna, såväl som mellan rektangelns botten och botten av den större trapezoiden.
  • Bild med titeln Rita en dator Steg 23
    8. Färdiga.
  • Metod 2 av 4:
    Ritning av bildskärmen
    1. Bild med titeln Rita en dator Steg 1
    1. Rita en rektangel med rundade hörn. Detta kommer att vara ytterkanten av ramen som går runt skärmen på bildskärmen. Lämna tillräckligt med utrymme på ditt papper för att rita datorns torn och tangentbord.
    • Om du vill att linjerna på din rektangel ska vara så rakt som möjligt, dra dem med en linjal!
  • Bild med titeln Rita en dator Steg 2
    2. Skissera en mindre rektangel inuti den första. Denna rektangel blir skärmen. Gör det inte så mycket mindre än den första du drog. Det borde bara vara ett smalt gap mellan de två. Det smala gapet är ramen runt skärmen.
  • Kom ihåg att runda hörnen på den andra rektangeln också.
  • Bild med titeln Rita en dator Steg 3
    3. Rita stativet längst ner på bildskärmen. Först, hitta mitten av bildskärmens bottenkant. Då dra en smal, vertikal rektangel som kommer ner av den kanten. Gör det runt 1/4: e höjden och 1/10: e bredden på övervakningen själv.
  • Bild med titeln Rita en dator Steg 4
    4. Skissera basen på datorn. För att göra basen av stativet, rita en horisontell oval som överlappar med den nedre delen av stativet. Gör oval ca 1/5: e bredden på bildskärmen.

    Variation: Du kan rita en rektangulär bas istället för en oval om du vill. Rita bara en horisontell rektangel som överlappar med den nedre delen av stativet.

  • Bild med titeln Rita en dator Steg 5
    5. Lägg till knappar på framsidan av bildskärmen. För att rita knapparna, skissa små cirklar på nedre vänstra eller högra hörnet av ramen. Fyll sedan in dem med din penna. Rita runt 2-3 knappar.
  • Försök teckningsknappar med olika former om du vill, som rektangel eller fyrkantiga knappar!
  • Metod 3 av 4:
    Skissar ett tangentbord
    1. Bild med titeln Rita en dator Steg 6
    1. Rita en lång, horisontell trapezoid under bildskärmen. En trapezoid är en 4-sidig form med endast ett par parallella linjer. Gör de övre och nedre linjerna på trapezoid parallell. Dra sedan de korta linjerna i ändarna i en 75 graders vinkel. Detta kommer att vara toppen av tangentbordet.
    • Använd en linjal för att rita trapezoiden om du behöver hjälp med att göra linjerna raka!
    • Lämna ett gap mellan trapezoid och basen på skärmen så att de inte rör.
  • Bild med titeln Rita en dator Steg 7
    2. Skissera en mindre trapezoid inuti den första. Det är här knapparna på tangentbordet kommer att gå. Gör det bara något mindre än den första trapezoiden du drog. Det borde bara vara ett litet utrymme mellan de två formerna hela vägen.
  • Bild med titeln Rita en dator Steg 8
    3. Rita horisontella linjer över den lilla trapezoiden för att göra rader. Börja nära toppen av formen, dra en horisontell linje från vänster sida till höger sida. Då gör det samma sak hela vägen ner i formen.
  • Var försiktig så att du inte gör raderna för stora, annars kommer du inte att kunna passa alla nycklar. Gör dem smala nog att du kan passa 6-7 rader.
  • Bild med titeln Rita en dator Steg 9
    4. Dela varje rad i små rektanglar för att göra nycklarna. Börja i toppraden, dra vertikala linjer från toppen av raden till botten hela vägen ner längden på raden. Sedan, flytta ner till andra raden och upprepa, men stagger linjerna för att skapa ett tegelliknande mönster. Fortsätt flytta ner raderna tills du har delat dem alla i enskilda nycklar.
  • Rita en lång nyckel nära mitten av den nedre raden för mellanslagstangenten.
  • Dricks: Du kan märka nycklarna med motsvarande bokstäver, siffror och symboler om du vill!

  • Bild med titeln Rita en dator Steg 10
    5. Rita en datormus bredvid tangentbordet. Att rita en datormus, först skissera en oval som är samma höjd som tangentbordet. Rita en horisontell linje genom mitten och dra sedan en vertikal linje från toppen av den ovala till mitten av den horisontella linjen. Avsluta musen genom att dra en squiggly linje från toppen av oval till tangentbordet, vilket kommer att vara sladden.
  • Placera musen på höger eller vänster sida av tangentbordet - det spelar ingen roll vilken sida!
  • Metod 4 av 4:
    Ritning av ett datortorn
    1. Bild med titeln Rita en dator Steg 11
    1. Rita en lång, vertikal rektangel. Detta kommer att vara framsidan av datortornet. Rita den på vänster eller höger sida av bildskärmen och gör det lite längre än monitorn är.
  • Bild med titeln Rita en dator Steg 12
    2. Skissera en trapezoid på sidan av rektangeln. För att göra trapezoiden, börja med att dra en vertikal linje till sidan av rektangeln som är något kortare än sidan. Anslut sedan de vertikala linjens övre ändar och sidan med en rak linje. Gör samma sak för bottenändarna. När du är klar kommer datorns tornets översikt att se tredimensionella.
  • Om du ritar datorns torn på höger sida av bildskärmen, dra trapezoid på vänster sida av tornet. Om det är på vänster sida av bildskärmen, dra trapezoiden på höger sida av tornet.
  • Bild med titeln Rita en dator Steg 13
    3. Rita 2 horisontella rektanglar inuti den vertikala rektangeln. Dessa kommer att vara där knapparna på datorns torn går. Placera en nära toppen av tornet och en nära mitten. Storleken på varje rektangel behöver inte vara exakt, men gör var och en ca 1/10: e tornets höjd.
  • Bild med titeln Rita en dator Steg 14
    4. Lägg till knappar till framsidan av tornet. För att rita knapparna, skiss jämnt åtskilda cirklar ner längden på varje vertikal rektangel. Tillsätt 1-3 cirklar per rektangel. Du kan också rita en strömbrytare på framsidan av tornet. Rita bara en liten cirkel på den nedre halvan av tornet och dra sedan en annan cirkel runt den.

    Dricks: Experimentera med att lägga till olika knappar till din ritning om du vill. Du kan lägga till kvadrat-, rektangel- eller till och med triangelformade knappar!

  • Bild med titeln Rita en dator Steg 15
    5. Färdiga.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande