Hur man undviker problem med din dig.s. Invandringsfall

Om du har fattat beslutet att immigrera till U.S., Du inser att det här kommer att bli en livsförändrande upplevelse. Processen kan vara lång och komplicerad. Oavsett om du använder en invandringsadvokat eller grön kort advokat för ditt invandringsfall måste du vara beredd. De flesta invandringsadvokater kommer att berätta att invandringsprocessen är en svår, varför det är starkt rekommenderat av Institutionen för dig.S. Invandring att söka råd från en professionell snarare än att försöka ditt eget gröna kortväska utan en grön kort advokat. Även om du använder en invandringsadvokat finns det några saker du bör tänka på som kan hjälpa till att undvika problem.

Steg

Metod 1 av 3:
Undersöker invandringsprocessen
  1. Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 2
1. Använd officiella statskällor. Kontoret av dig.S. Medborgarskap och invandringstjänster, på USCIS.Gov, innehåller information om medborgarskap och gröna kort, säkra länkar för att du ska spåra ditt eget invandringsfall, och till och med en online-chattfunktion för att du ska få omedelbara svar på frågor du kan ha.
  • Bild med titeln Försvara mot anslag av namn eller likhet Påståenden Steg 2
    2. Tänk på pålitliga icke-statliga källor. Det finns många privata organisationer som ger hjälp med invandringsprocessen. En enkel online-sökning efter "U.S. Immigration "kommer att ge upp många referenser. Några av dessa ger referensinformation, medan andra faktiskt tillhandahåller juridiska tjänster. Ett exempel är det amerikanska invandringsrådet.
  • Var försiktig när du bestämmer vars råd att följa. Om du inte är bekant med ett visst företag eller byrå, gör du ytterligare forskning. Sök runt på webben för andra referenser till den byrån eller för åsikter eller recensioner från personer som har använt det. Du kan inte bara anta att alla skriver råd på internet verkligen vet om ämnet.
  • Bild med titeln Försvara mot anslag av namn eller likhet påståenden Steg 7
    3. Forskning ytterligare online referenskällor. WikiHow har flera artiklar om invandring som du kanske vill granska. Till exempel kanske du vill granska Immigrera in i USA permanent, Få invandringspapper eller ansöka om medborgarskap (USA). Det finns också andra liknande referensresurser på nätet, så att du kan hitta. Bara söka efter något liknande "invandring till oss," och du borde hitta en hel del information. Ju mer du läser, desto bättre förberedd kommer du att vara.
  • Bild med titeln Utveckla ett förhållande med ett kundsteg 4
    4. Läs kommentarer från erfarna invandrare. Titta på meddelandekort, privata bloggar, online bulletinbrädor och chattrum för att få personliga erfarenheter av andra personer som har varit genom invandringsprocessen. Även om dessa inte kommer att ge officiell information eller juridisk vägledning, kan de ge dig saker att tänka på. Du kan också ansluta till någon från ditt land som kan lägga till några personliga insikter.
  • Var försiktig så att du inte lita starkt på dessa personliga referenser. Detta förslag kommer att ge dig lite inblick i personliga erfarenheter, men accepterar inte dessa personliga kommentarer som juridisk eller officiell rådgivning.
  • Bild med titeln utveckla ett förhållande med ett kundsteg 3
    5. Lär dig vad dina krav kommer att vara. I din forskning, se till att du förstår vad som krävs. Det finns en hel del information tillgänglig online, och du borde läsa så mycket du kan för att förstå processen. Ju mer du vet om hur invandringsprocessen fungerar, desto mer förberedd kommer du att bli och desto lättare kommer det att tyckas. Här är stegen i invandringsprocessen i en kort skiss:
  • Lämna in en framställan. Du behöver en sponsor i U.S. Att lämna in en framställan på dina vägnar, godkänner att stödja din invandring till U.S.
  • Börja pappersbearbetning med National Visa Center (NVC). Detta är kontoret som hanterar din ansökan. Du måste ange en e-postadress, som kommer att påskynda kommunikationen.
  • Identifiera en agent. Din agent kommer att vara den som kommer att kommunicera med NVC och ta emot information. Du kan vara din egen agent, eller du kan identifiera en familjemedlem, advokat eller till och med en vän som redan har varit genom invandringsprocessen.
  • Betala bearbetningsavgifterna. NVC kommer att informera dig när betalningarna är förfallna och de belopp du kommer att vara skyldig.
  • Samla och skicka in pappersarbete. Detta kommer att innehålla ett viseringsansökningsformulär tillsammans med vissa finansiella och civila dokument (du kommer att bli underrättad om dessa i detalj när de är förfallna). Om dessa inte är på engelska måste du få certifierade översättningar. Du kommer att instrueras hur du skickar allt detta material till NVC, antingen via e-post eller med vanlig post.
  • Schema och slutföra en läkarundersökning. Detta kommer att vara i ditt hemland, innan du kommer till U.S.
  • Förbered dig och delta i en intervju. Du, din make och några barn som immigrerar med dig kommer att behöva delta. Du måste ta med original och översättningar, om det behövs, av alla dina pappersarbete, pass och annan stöddokumentation.
  • Bild med titeln Gör en bakgrund Kontrollera steg 3
    6. Bli mentalt förberedd för en lång process. Från början till slut kan invandringsprocessen ta månader, beroende på ditt hemland. Att gå in i processen måste du förstå att det tar tid och energi. Var och en av de ovan beskrivna stegen har en väntetid på flera veckor till en månad medan någon i Immigration Office recensioner och godkänner dina inlägg.
  • Du kan kontrollera den ungefärliga behandlingstiden för applikationer från ditt land på U-webbplatsen.S. Medborgarskap och invandringstjänst.
  • Metod 2 av 3:
    Få hjälp som du behöver för invandring
    1. Bild med titeln Gör en bakgrund Kontrollera steg 4
    1. Ställ upp sponsorer och familjemedlemmar för att hjälpa dig. Det kommer att vara till hjälp om du har ett supportnät där du för närvarande lever, förutom vänner och familj som är beredda att ta emot dig i U.S. Åtminstone måste du ha en sponsor i U.S. Som en del av din invandringsansökan. Din sponsor måste falla i någon av följande kategorier:
    • en u.S. medborgare, som är en släkting till din (måste vara en make, barn, förälder eller syskon)
    • en u.S. Laglig permanent bosatt (det vill säga en grön kortinnehavare) som är en make eller ogiftad son eller dotter
    • en potentiell arbetsgivare
  • Bild med titeln Försvara mot anslag av namn eller likhetskrav Steg 12
    2. Arbeta med en erfaren advokat. Invandring är en viktig rättslig process. Det är vettigt att få det bästa rådet från någon som förstår förfarandena och kraven. Om du kan, få referenser för en advokat från en betrodd vän eller släkting som har varit genom processen. Om inte, då bara forskat advokater online eller i telefonboken, men fråga om advokatens erfarenhet, kostnad och nåbarhet. Se till att advokaten kan förklara saker för dig på ett sätt som du kan förstå.
  • En erfaren invandringsadvokat kommer att vara bekant med pappersarbetet och kan spara dig timmar med tid att försöka bestämma vilka papper som ska fästa nästa.
  • Din advokat kan lämna ett meddelande om utseende med NVC, så att han eller hon kommer att få kommunikation direkt. Då kan advokaten antingen flytta direkt till nästa steg i processen, eller förklara stegen till dig i termer som du kan förstå.
  • En erfaren advokat kommer att ha övning för att slutföra pappersarbetet. Advokat och kontorspersonal kommer att kunna förbereda de formulär du behöver och kan hjälpa dig att förbereda svar på de frågor som ställs. Han eller hon kan hjälpa dig att undvika att säga saker som kan orsaka varningar eller hålla upp ditt pappersarbete.
  • En advokat kan hjälpa dig att förbereda sig för intervjuprocessen och hjälpa dig att veta vilka typer av frågor som förväntas.
  • Om det finns några lagliga hävdar på vägen, kommer en advokat att kunna representera dig och förekomma i domstol eller på alla utfrågningar på dina vägnar.
  • Bild med titeln Utveckla ett förhållande med ett kundsteg 5
    3. Utnyttja officiella resurser och personal. Du.S. Statsdepartementet upprätthåller en mycket användbar webbplats på resor.stat.gov. Därifrån kan du hitta online länkar till mer information och telefonkontakter för hjälp med processen. Du har också flera sätt att du kan kontakta National Visa Center (NVC) för frågor om din ansökan:
  • Använd den offentliga utredningsformuläret på https: // SecureForms.resa.stat.gov / ask-nvc.php Att skicka frågor via e-post.
  • Ring (603)334-0700 att prata med en representant via telefon om invandrare visumförfrågningar, eller (603) 334-0888 för icke-invandrare visumförfrågningar.
  • Du kan skicka kommunikation via post till National Visa Center, Atn: WC, 31 Rochester Avenue, Suite 200, Portsmouth, NH03801-2915.
  • Metod 3 av 3:
    Hantering och förberedande dokument för invandringsprocessen
    1. Bilden med titeln Få ett patentsteg 15
    1. Planera tidigt. Du.S. godkänner över 600 000 viseringar varje år. Detta nummer omfattar inte antalet applikationer som inte är tillåtna av olika skäl. Se till att du planerar och möjliggör eventuella förseningar i bearbetningen. Kontakta dig.S. Ambassad eller konsulat som är närmast dig för information. Vid varje steg längs applikationsprocessen, när du anmälts till nästa uppsättning papper som du behöver, eller nästa ansökningsblankett, börjar arbeta genast. Kom ihåg att du kan behöva slutföra flera former, gör flera kopior, eller till och med få information översatt. Varje steg tar tid.
  • Bilden med titeln Få ett patentsteg 9
    2. Överplan och överförbered. Vid vilket som helst stadium, för att få processen att gå smidigt, försök att vara överberedd. Till exempel, om du läser att du måste visa identifiering, ta reda på exakt vilken typ av bevis som förväntas. Om du får veta att du behöver en, ta med två eller tre former av identifiering, bara i fall. Allt du kan göra som detta hjälper till att se till att du inte blir stoppad av några överraskningar.
  • Bild med titeln Försvara mot anslag av namn eller likhet Påståenden Steg 13
    3. Gör kopior och behåll bra poster längs vägen. När du har att göra med viktigt pappersarbete är det en bra idé att hålla kopior. Du arbetar med en stor myndigheter som handlar om hundratusentals applikationer, så det finns alltid en chans att något kan gå vilse eller felplacerat. Håll kopior, så du kan ge informationen igen när som helst. När du filar eller skickar pappersarbete till USCIS måste du göra kopior av original, fil dem och spåra där ditt pappersarbete går i USCIS-kontoren. Se till att dina formulär är mottagna, och om de inte är, skicka formulären.
  • Immigration advokater kan hantera spårning och arkivering av allt pappersarbete som krävs för ditt invandringsfall, men när du arbetar ensam måste du ta de extra stegen och försiktighetsåtgärderna för att säkerställa att ditt pappersarbete är mottaget i tid.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande