Hur man rengör en badtunna

Lounging runt i din badtunna efter en lång dag med arbete eller lek är ett avkopplande sätt att slå ner. Men även de mest eleganta av badkar kan göras oattraktiva av slime, smutsigt vatten och gunk buildup. Genom att bo på toppen av din badtunna rengöring, kan du upptäcka att bibehålla din badtunna är mindre av en chore än du föreställde dig. Och efter en grundlig rengöring av din badtunna, vill även dina grannar ta ett dopp!

Steg

Del 1 av 4:
Tömning av din badtunna
  1. Bild med titeln Rengör ett badtunna steg 1
1. Överväga att spola linjerna i ditt badkar innan du dränerar. Badtunnor körs vid en temperatur där många former av mögel, bakterier och andra organismer kan blomstra och leva i de inre arbetet. Om du byter ut allt vatten utan att spola linjerna först riskerar du att förorena det nya vattnet. Du kan hålla ditt badkar renast genom att regelbundet köra specialrenare genom sina linjer, en process som heter "spola linjerna," Att mata ut och rengöra bakterier och gunk.
  • En linjeflush för ditt heta rör bör vara tillgängligt på din lokala poolförsörjningsbutik, men kan också vara tillgängliga på din lokala hårdvaruaffär. Var noga med att du anger att du behöver en linje i en bubbelpool, så många olika typer av linjeklusning existerar.
  • Beroende på den linje som du köper kan proceduren för ansökan variera. Generellt lägger du till spolen till ditt heta rör medan det körs under en tid som anges i instruktionerna av spolbehandlingen.
  • Linjer som har byggt upp kan resultera i minskat jettryck, grumlighet i vattnet eller ökat tryck (och stammen) på pumpmotorn. Spola dina linjer hjälper ditt badkar att springa smidigt och effektivt.
  • Bild med titeln Rengör ett badtunna steg 2
    2. Stäng av strömmen till din badtunna. Att glömma att skära ström till ditt badkar kan resultera i att pumpen sparkar på när det inte finns tillräckligt med vatten, vilket kan skada motorn i din bubbelpump och filtermekanism. För att ditt bad är helt av, kanske du vill gå till säkringsrutan och vända brytaren för den krets som levererar den till "AV" placera.
  • Stäng av strömbrytaren såväl som att byta battetter till OFF kan förhindra att andra oavsiktligt slår på om du tar en paus vid rengöring eller måste lämna för att hämta fler tillbehör. En skadad pump kan vara en dyr och onödig kostnad.
  • Bild med titeln Rengör ett badtunna steg 3
    3. Töm vattnet i badkaret. Detta bör göras enligt anvisningarna som följde med din badtunna. Oftast innebär detta användningen av en inbyggd sumppump eller en avloppsplugg för att ta bort vattnet från behållarens reservoar. Många tillverkare rekommenderar också att du lämnar fotbrunnen i ditt badkar fullt av vatten.
  • Om spolning av dina linjer har släppt en grumlig utsläpp i vattnet, kan du behöva tömma ditt badkar med vatten. Efter det borde du skölja ditt badkar för att ta bort eventuella kvarvarande ledningspartiklar. Då kan du fylla fotens fotbrunn, om det behövs.
  • Del 2 av 4:
    Rengöring av bubbelbadet
    1. Bild med titeln Rengör ett badtunna steg 4
    1. Applicera en badtunna renare till ytan av badkaret. I många fall kommer speciellt formulerade badtunniga rengöringsmedel lätt att skära igenom smutsighet. Dessa speciella rengöringsmedel skyddar också ditt badkar från skador som kan orsakas av slipande partiklar i andra rengöringsmedel. Spraya ner det inre av ditt badkar med en slang för att fukta den, och sedan skrubba med din rengörare och en trasa eller svamp.
    • Akryl badtunna skal är resistenta mot uppbyggnad och bakterie aggregering. Om din badkar har ett akrylskal, kan du städa din badtunna med en mild, allmänt badrumsrengörare.
    • För mer noggrann rengöring kan du blanda en sats klorlösning som är 50 delar per miljon (ppm). Du kan skapa denna blandning helt enkelt genom att blanda ¼ tesked diklor i 5 liter (19 liter) av vatten.
    • Efter att ha rengjort det inre skalet i din bubbelpool, bör du skölja ut det och torka ner det med en gammal handduk. Att lämna bakom renare kan påverka det kemiska balansen i din badtunna, vilket kan skada din vattenklarhet eller skapa en miljö där mögel eller bakterier kan växa.
  • Bild med titeln Rengör en badtunna steg 5
    2. Ta bort och rengör ditt filter ordentligt. Dessa är ofta tillgängliga via en åtkomstpanel eller skåp som ligger runt din pump. Vissa filter kan kräva att du skruvar eller lossna fångar som håller filterhöljet på plats. Du kanske vill ta en bild av filteraggregatet innan du börjar ta det ifrån varandra så att du vet hur det ska se ut när det är helt monterat. När du har tagit bort ditt filter ska du:
  • Spruta ditt filter (erna) med en vattenstråle. En normal, högtrycks trädgårdsslangmunstycke bör vara tillräcklig för att avlägsna de flesta återstoden från filtret. Använd inte en pensel på ditt filter - det kan orsaka att smuts blir djupt förankrat i det.
  • Skruva in insidan av ditt filterskåp med din badrengörare eller en 50 ppm diklor / vattenlösning. Bakterier eller organiskt material, som mögel, kan växa i ditt filters hus. Även om det verkar rent i en blick, ge det en bra skrubbe för att hålla det så.
  • Placera ditt filter i minst en timme i en oljesänkningslösning. Den lämpliga lösningen för ditt badkar och modell kommer sannolikt att vara i din Both Tub-bruksanvisning, men om inte en representant i din lokala poolförsörjning kan hjälpa dig att hitta den rätta för ditt badkar.
  • Desinficera ditt filter (er) i en klorlösning. En 50 ppm klorlösning fungerar bra för att desinficera och bryta upp eventuella smuts som kvarstår efter att din oljekanna blöts. Du kan skapa denna blandning helt enkelt genom att blanda ¼ tesked diklor i 5 liter (19 liter) av vatten.
  • Bild med titeln Rengör en badtunna steg 6
    3. Kör ditt filter (er) genom diskmaskinen. Detta är ett alternativ för att blötlägga ditt filter i en oljesänkningslösning och desinficera med en diklor / vattensköljning. Först kommer du att ta bort så mycket smuts från det som möjligt genom att spruta filteret (erna) med en kraftig ström av vatten från en slang. När du har tagit bort så mycket smuts som möjligt, sätt ditt filter i sig i din diskmaskin. Sedan:
  • Använd den normala mängd tvättmedel och stäng av värmekretscykeln. Kör ditt filter genom diskmaskinen två gånger för bästa resultat.
  • Mellan tvättcyklerna vill du vända ditt filter över. Detta kommer att se till att ditt filter rengörs över hela och helt.
  • Kontrollera din bruksanvisning innan du försöker rengöra ditt filter i din diskmaskin. Vissa bubbelbadkar kan inte utformas för att klara av rensningstemperaturerna i din diskmaskin.
  • Bild med titeln Rengör ett badtunna steg 7
    4. Sätt tillbaka dina filter. Detta kan vara lika enkelt som att glida filtret (erna) i en koppling och trycka på lockpanelen på plats, men du kan behöva konsultera bilden du tog av filtret helt monterad för mer komplicerade mönster. Var noga med att alla nödvändiga delar och fästelement är på plats och säkra.
  • Bild med titeln Rengör ett badtunna steg 8
    5. Isolera problemområden med effektiva städare. En del smutsighet i din badtunna kan rengöras mest av användningen av specifika rengöringsmedel. Till exempel kan vita vattenledningar lösas med en 50/50 blandning av vit vinäger och vatten. Applicera bara ättika / vattenlösningen till det drabbade området med en svamp eller trasa och skrubba eller torka det. Du borde också:
  • Använd bakpulver för att byta upp gunk och organisk goo. Den extra nötningen av natron förutom rengöringsegenskaperna hjälper din trasa eller svampskärning genom smutsigheten, men är försiktig så att den ska lämna ditt akrylskal opåverkat.
  • Applicera olivolja till SAP eller Pitch som har blivit på din badtunna eller badtunna. Gnugga oljan i det färgade området tills sap / pitchen börjar bryta upp, torka sedan ytan med en trasa, mild tvål och vatten.
  • Del 3 av 4:
    Påfyllning av din bubbelpool
    1. Bild med titeln Rengör ett badtunna steg 9
    1. Tillsätt vatten till den angivna vattenlinjen för ditt badkar. Du vill köra vattnet du lägger till i ditt badkar genom filtret (erna). Placera din slang inuti brunnen i ditt filterhus så att vattnet strömmar genom filtret / filteret i ditt badkar, och slutligen i behållarens behållare.
  • Bild med titeln Rengör ett badtunna steg 10
    2. Återgå till din bubbelbad. Om du har stängt strömbrytaren för din bubbelbad, måste du ställa in det här "PÅ" Innan du reaktiverar ditt badkar. Låt din bubbelpås springa några minuter medan du lyssnar på pumpen / filtret för några udda ljud. Dessa kan vara indikatorer som du felaktigt har installerat om filtret eller har inte fastnat de fångster som håller den på plats.
  • Du vill också vända alla luftventiler på din badtunna av. Detta kommer att förhindra att din bubbelpool luftas för mycket när du behandlar ditt badkar vatten.
  • Bild med titeln Rengör ett badtunna steg 11
    3. Behandla vattnet med de kemikalier som rekommenderas för ditt badkar. Den rekommenderade kombinationen för din bubbelpool varierar beroende på din modell, men du kan i allmänhet anta behovet av ett chockagent, en sanitizer och potentiellt en ph-balancer. Täck din nu ren badtunna efter att ha lagt till dina behandlingskemikalier och vänta den tid som anges på behandlingsanvisningarna.
  • Testa din badtunna efter chock / sanitisering väntetiden har förflutit. Se till att klor- och pH-nivåerna är acceptabla för din badtunna. De lämpliga nivåerna är vanligtvis angivna i din bruksanvisning för badtunna / instruktioner.
  • Del 4 av 4:
    Underhålla din bubbelpool
    1. Bild med titeln Rengör ett badtunna steg 12
    1. Sanitera bubbelbadet varje vecka. Beroende på storleken på din badtunna och de kemikalier du använder för att behandla vattnet finns det många små skillnader i hur du kan göra det här. I de flesta fall behöver du bara lägga till en klor- eller bromtablett till badtunnan varje vecka för att hålla vattnet rent och gnistrande.
    • Aldrig Blanda behandlingar som inte är specifikt angivna som kompatibla. Att använda fel blandning av vattenbehandlingskemikalier kan resultera i allvarlig fara.
  • Bild med titeln Rengör ett badtunna steg 13
    2. Rengör badtunnan filtret en gång i månaden. Filtret är en del av badtunnan avsiktligt utformad för att fälla partiklar. Detta är fallet, du bör rengöra ditt filter minst en gång i månaden, men du kan överväga att städa varannan vecka för tungt använda badkar. Ett rent filter kommer inte bara att säkerställa att rätt badtunna fungerar, det kommer också att förlänga livslängden för dina filter.
  • Bild med titeln Rengör ett badtunna steg 14
    3. Rengör badtunnan skalet var tredje månad. De flesta akrylskal är resistenta mot bakterier, mögel och andra typer av uppbyggnad. Men genom att torka ner din badtunna regelbundet, kommer du att förhindra att uppbyggnaden händer innan det blir tjockt och svårt att ta bort.
  • Bild med titeln Rengör ett badtunna steg 15
    4. Rengör bubbelbadet månatligt. Den yttre delen av badtunnelocket är mest utsatt för solljus och elementen, så det är benäget att samla saker som smuts och sap. Torka ner locket minst en gång per månad. Vinylskyddsmedel är tillgängligt för utsidan av ditt badtunnelskydd och hjälper till att hålla det från att utveckla fula sprickor.
  • Rengör undersidan av badtunnan genom att ta omslaget från badkaret och spruta det med en slang. Rengöringsmedel behövs inte för denna sida av omslaget.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kanske vill hålla ett extra filter till hands. Det är inte nödvändigt att byta ut ett filter varje gång det blir smutsigt. Rengöring av filtret kommer att förlänga sitt liv. Men att ha ett extra filter runt att använda under rengöring eller blötläggning, kommer det aktuella filtret att tillåta badtunniga ägare att använda badkaret även medan filtret rengörs.

    Varningar

    En 50 ppm diklor / vattenlösning, medan en exceptionell renare, kan irritera din hud, ögon och lungor. Var noga med att bära handskar, ögonskydd och att använda långhanterade borstar för att förhindra irritation. Undvik också andning i några rök som ges av denna lösning.
  • Kom ihåg att använda milda rengöringsmedel, inte slipande rengöringsmedel, som kan skrapa ditt akrylskal eller tråkigt sin finish. Någon mild badrumsrengörare kommer att fungera bäst.
  • Saker du behöver

    • Badrum renare
    • Hink
    • Klortabletter
    • Diklor (tillval)
    • Filterrenare
    • Trädgårdsslang (med sprutmunstycke)
    • Svamp
    • Vinylskyddsmedel (tillval)
    • Vatten
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande