Hur man skapar en gruppchatt på facebook

Du kan skicka ett meddelande till mer än en vän på Facebook. Detta kommer i huvudsak att vara en gruppchatt med alla människor som delar samma konversation. Du kan skapa gruppchattar på Facebooks hemsida och på Facebook Messenger mobilapp.

Steg

Metod 1 av 2:
Med hjälp av budbärare
  1. Bild med titeln Skapa en gruppchatt på Facebook Steg 1
1. Logga in på Messenger-appen med ditt Facebook-konto. Du kan inte skicka meddelanden från Facebook-appen. Du måste använda Messenger-appen från Facebook istället. Meddelanden som skickas i Messenger kan läsas i Messenger-appen eller på Facebook-webbplatsen.
  • 2. Knacka på "Nytt meddelande" knapp. På Android, tryck på "+" knappen i nedre högra hörnet och välj "Skriv meddelande." På iOS, tryck på "Nytt meddelande" knappen i övre högra hörnet, som ser ut som ett papper och penna.
  • 3. Lägg till en person till konversationen. Skriv namnet på den första personen du vill lägga till på konversationen. När du skriver, ser du matcher från din vänlista nedan. Tryck på den person du vill lägga till.
  • 4. Lägg till fler personer för att skapa en gruppkonversation. Efter att ha lagt till den första personen, fortsätt att skriva för att hitta en andra person. Fortsätt att tappa resultat och lägga till personer tills du har lagt till alla du vill skicka meddelandet till.
  • 5. Skriv ditt meddelande som du vill skicka till gruppen. Knacka på "Skriv ett meddelande" Fält efter att du har lagt till alla mottagare och börja skriva ditt meddelande. Du kan trycka på de olika alternativen ovanför textfältet för att infoga objekt som foton, emoji, animerade gifs och mer.
  • 6. Skicka meddelandet när du är nöjd med det. Knacka på "Skicka" Knapp när du är redo att skicka meddelandet. På Android ser sändningsknappen ut som pappersplan. Alla mottagare kommer att få meddelandet, och alla svar skickas till hela gruppen.
  • 7. Ändra namnet på en gruppkonversation. Messenger kan du ändra namnet på en gruppkonversation så att det inte bara är en lista över alla mottagare. Processen är lite annorlunda för Android och IOS-enheter:
  • Android - Öppna gruppkonversationen och tryck på ⓘ-knappen i övre högra hörnet. Tryck på ⋮-knappen och välj "Byt namn." Ange det nya namnet för gruppkonversationen.
  • IOS - Öppna gruppkonversationen och tryck sedan på det aktuella namnet längst upp på skärmen. Knacka "Redigera" i det övre högra hörnet, välj sedan "Byt namn." Skriv det nya namnet för gruppkonversationen.
  • Metod 2 av 2:
    Använda Facebook-webbplatsen
    1. Logga in på Facebook-webbplatsen med ditt Facebook-konto. Se till att logga in med det konto du vill skicka gruppmeddelandet från.
  • 2. Klicka på "Nytt meddelande" knappen i nedre högra hörnet. Du hittar det här under listan över dina online-vänner. Om din lista minimeras, hittar du fortfarande "Nytt meddelande" knappen i det minimerade chattfönstret.
  • Om du vill lägga till personer i en befintlig konversation, tryck på växeln i hörnet av chattfönstret och välj sedan "Lägg till vänner att chatta."
  • 3. Lägg till de personer du vill starta en gruppchatt med. Börja skriva namnen på de vänner du vill lägga till i din gruppchatt. Du kan välja dem från listan med resultat som visas som du skriver. Du kan lägga till så många eller så få vänner till konversationen som du vill.
  • För att ta bort någon som du har lagt till, klicka på "X" bredvid deras namn i "Till:" fält.
  • 4. Skriv ditt meddelande. Du kan skriva meddelandet du vill skicka till gruppen i textfältet. Klicka på Smiley-knappen för att infoga Emoji, bildknappen för att infoga ett foto eller pappersclipknappen för att bifoga en fil från din dator.
  • Bild med titeln Skapa en gruppchatt på Facebook Steg 12
    5. Skicka meddelandet. Tryck på ↵ ENTER / ⏎ Återgå till meddelandet till mottagarna. Detta kommer att skapa en gruppkonversation, och alla svar människor gör kommer att vara synliga för alla.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande