Så här tar du bort en itunes-spellista

Kanske du ändrade, eller kanske den musik du gillade för 10 år sedan var aldrig så bra att börja med. Oavsett fallet gör Apple att ta bort spellistor som gick sura från din iTunes-musikmeny. För att skapa en säkerhetskopia av din spellista innan du tar bort den, se "Säkerhetskopiera spellistor" På den här artikeln.

Steg

Metod 1 av 5:
Radera spellistor från iTunes 12 och nyare

Du kan se vilken version av iTunes du kör genom att klicka på Hjälp-menyn längst upp på skärmen → Om iTunes.

  1. Bild med titeln Ta bort en iTunes-spellista Steg 1
1. Klicka på musiknoten nära det övre vänstra hörnet av skärmen. Om du klickar på musiknoten växlar iTunes till Music View, som avslöjar alla spellistor som du har skapat såväl som Ele Apple tillhandahåller som standard.
  • Bild med titeln Ta bort en iTunes-spellista Steg 2
    2. Klicka på Spellista du vill radera. iTunes beställer dina spellistor längs ena sidan av skärmen. Om du klickar på den du vill radera markerar den och visar de låtar den innehåller.
  • Bild med titeln Ta bort en iTunes-spellista Steg 3
    3. Högerklicka på spellistan och klicka på Ta bort. Om ditt tangentbord har en Radera nyckel, du kan ta bort en spellista genom att klicka på den och trycka på Radera. iTunes kommer att be dig att bekräfta att du vill radera spellistan. Oroa dig inte: Radera en spellista tar inte bort några låtar från din dator, så du kan lägga till dem i andra spellistor senare.
  • Om musen bara har en enda knapp, håller du kontrollen (ibland märkt CTRL) och klickning är densamma som högerklickning på en två-knapps mus.
  • Metod 2 av 5:
    Radera spellistor från iTunes 11 och äldre
    1. Bild med titeln Ta bort en iTunes-spellista Steg 4
    1. Leta reda på dina spellistor på vänster sida av skärmen.
  • Bild med titeln Ta bort en iTunes-spellista Steg 5
    2. Klicka på spellistan du vill radera och högerklicka på den och välj Ta bort. Alternativt kan du trycka på DELETE-tangenten på tangentbordet efter att ha valt en spellista för att ta bort. Kom ihåg att hålla kontroll och klicka om du använder en enknappsmus.
  • Metod 3 av 5:
    Radera spellistor på din iPod
    1. Bild med titeln Ta bort en iTunes-spellista Steg 6
    1. Öppna musikappen på din iPod. Du kan spellistor från din iPod utan att gå igenom krångel för att ansluta enheten till din dator och manipulera den via iTunes. Musikappen är representerad av en musikalisk anteckning i en orange låda.
  • Bild med titeln Ta bort en iTunes-spellista Steg 7
    2. Öppna fliken Spellistor. Längs botten av skärmen är kategorier som radio, artister, sånger, mer och spellistor. Tryck på Spellistor för att visa listorna som är lagrade på din iPod.
  • Bild med titeln Ta bort en iTunes-spellista Steg 8
    3. Tryck på Redigera och tryck sedan på spellistan som du vill radera. Radera en spellista från din iPod tar inte bort den från iTunes, så du kan alltid synkronisera spellistan till din iPod om du vill lyssna på den speciella mixen av låtar senare.
  • Metod 4 av 5:
    Radera låtar från spellistor

    Du behöver inte ta bort en hel spellista om du bara vill klippa ut några låtar.

    1. Bild med titeln Ta bort en iTunes-spellista Steg 9
    1. Klicka på spellistan för att visa innehållet. iTunes arrangerar låtarna i dina spellistor alfabetiskt som standard. Om du hellre skulle runda upp låtar av en viss artist eller ett album, klicka på artisten eller albumet med artistflikar.
  • Bild med titeln Ta bort en iTunes-spellista Steg 10
    2. Medan du håller Kontrollera På PC eller ⌘ Kommando på Mac, klicka på de låtar du vill radera. Att hålla ner lämplig knapp kan du välja mer än en sång på en gång. När du behöver bläddra igenom listan för att välja en låt längre upp eller ner i listan, släpp tangenten, bläddra och håll sedan knappen igen innan du klickar på låten.
  • Bild med titeln Ta bort en iTunes-spellista Steg 11
    3. Ta bort låtarna genom att trycka på DELETE-tangenten. Återigen tar det inte permanent bort filer från din dator. Du kan när som helst lägga till låtarna till andra spellistor.
  • Metod 5 av 5:
    Säkerhetskopiera spellistor
    1. Bild med titeln Ta bort en iTunes-spellista Steg 12
    1. Klicka på spellistan du vill säkerhetskopiera. iTunes ger en omfattande lista över kontextkommandon som låter dig duplicera, säkerhetskopiera och återställa dina spellistor. Du kan hitta några av dessa kommandon genom att högerklicka på en spellista. Resten finns i filmenyn.
  • Bild med titeln Ta bort en iTunes-spellista Steg 13
    2. Säkerhetskopiera din spellista genom att klicka på Arkiv → Bibliotek → Exportera spellista. Exportera din spellista skapar en textlista över alla låtar i spellistan, snarare än en säkerhetskopiering av låtarna själva. Tänk på att exportera spellistor som att ta inventeringen av ditt köksföretag: Du skriver ner vad du har i skafferi, inte flytta de faktiska föremålen.
  • Kom ihåg var du sparade din exporterade spellista. Du behöver filen om / när du bestämmer dig för att återställa spellistan.
  • Bild med titeln Ta bort en iTunes-spellista Steg 14
    3. Återställ din spellista genom att klicka på Arkiv → Bibliotek → Importera spellista. Peka iTunes till platsen för den exporterade spellistan. Välj spellistan och klicka sedan på Öppna eller tryck på Enter-tangenten.
  • iTunes återställer din spellista exakt som det var när du skapade säkerhetskopian. Om låtar på spellistan inte längre lagras på din dator måste du ladda ner dem igen för att de ska kunna spela.
  • Tips

    Du kan radera flera spellistor på en gå genom att hålla kontroll på PC, eller ⌘ Kommando på Mac, och klicka på varje spellista som du vill radera. När du väl har gjort dina val, tryck på DELETE-tangenten eller högerklicka på vilken som helst av de spellistor du valt och klicka på Ta bort.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande