Hur man torkar läderskor

Bär våta läderskor kan orsaka fotblåsor och kan skada skorna. Ta bort våta läderskor så snart du säkert kan och börja processen att torka dem. Fukt kan leda till vattenmärken, missfärgning och krackat läder om läderskor är felaktigt torkade. Värmekällor, såsom hårtork eller radiatorer, bör inte användas för att torka läderskor. Den bästa metoden för att torka våta läderskor är att låta dem torka naturligt i 24 till 48 timmar. Det finns sätt att påskynda torkningstiden utan att skada skorna om de behövs igen i bråttom.

Steg

Metod 1 av 3:
Lufttorkning av dina skor
  1. Bild med titeln Dry Leather Shoes Steg 1
1. Rengör och förbered dina skor för torkning. Smuts eller lera som är tillåtet att torka kan bli extremt svårt att ta bort, och det kan till och med missfärga läder. Använd en trasa eller borste för att ta bort någon lera på skor och torka upp så mycket vatten du kan med en handduk. Ta bort snören och låt dem torka separat. Om dina skor har flyttbara insoles, ta bort dem också och lägg dem platta för att torka.
Expertips
Marc Sigal

Marc Sigal

Shoe Care Specialistmarc Sigal är grundaren av Butlerbox, en kemtvätt och skovårdsservice baserad i Los Angeles, Kalifornien. Butlerbox placerar skräddarsydda, rynkbeständiga skåp i lyxiga lägenhetsbyggnader, klass A kontorsbyggnader, köpcentrum och andra bekväma platser så att du kan hämta och släppa saker 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Marc har en BA i globala och internationella studier från University of California, Santa Barbara.
Marc Sigal
Marc Sigal
Skorvårdspecialist

Vår expert samtycker till: Se till att det inte finns någon lera eller smuts på dina skor. Skölj av smuts med ljummet vatten innan du försöker torka dina skor. Annars kommer smutsen att suga längre in i tyget och bli svårare att ta bort. Om det finns fläckar, använd en mjukt borstad borste, mildt rengöringsmedel och vatten för att skrubba områdena.

  • Bild med titeln Dry Leather Shoes Steg 2
    2. Stuff skorna med torr tidning. Smulad upp tidningen fylld i skon kommer att absorbera fukt medan de hjälper skorna att behålla sin form. Om du inte har tidningen, kommer pappershanddukar eller skrotpapper att fungera också.
  • Bild med titeln Dry Leather Shoes Steg 3
    3. Lämna skorna för att torka i 24 till 48 timmar. Placera skorna i ett torrt, välventilerat område och låt dem 24 till 48 timmar torka (beroende på hur våt skorna och hur tjock läderet är). För att undvika sprickbildning eller på annat sätt skadar läder, lägg inte skor i direkt solljus eller nära en värmekälla, som en radiator.
  • Bild med titeln Dry Leather Shoes Steg 4
    4. Ta bort tidningen och byt ut sulorna och snören. När skor har torkat inifrån och ut, kassera tidningen och byt ut snören och insoles.
  • Bild med titeln Dry Leather Shoes Steg 5
    5. Villkor dina skor med läder lotion, sadel tvål eller sko polska. Beroende på skorens utseende efter torkning kanske du vill applicera en läderkonditionering för att ytterligare rengöra och skydda dem.
  • Kläskor, speciellt, kan dra nytta av en applikation av sko polish. Använd en trasa eller trasa för att applicera den polska till skonens läderyta. Ta bort överskottspolen med en skorborste. Du kan sedan skina skorna genom att använda en ny trasa för att snabbt buffa den polska i läder.
  • Metod 2 av 3:
    Snabbtorkande dina skor med tidningen
    1. Bild med titeln Dry Leather Shoes Steg 6
    1. Ren lera och smuts av skorna. Lera kan bli svår att ta bort när det torkar på läder, så använd en trasa eller borste för att ta bort smuts eller lera som kan ha ackumulerats på de våta skorna. Torka skorna så gott du kan med en handduk.
  • Bild med titeln Dry Leather Shoes Steg 7
    2. Stuff tidningen inuti skorna för att absorbera inre fukt. Tidningen hjälper skorna att hålla sin form medan den absorberar fukt i skorna.
  • Pappershanddukar, tissuepapper eller skrotpapper kan användas i stället för tidningen.
  • Bild med titeln Dry Leather Shoes Steg 8
    3. Wrap tidningen runt utsidan av skon. Denna tidning kommer att absorbera fukt från utsidan av skon och kommer att påskynda torkningstiden.
  • Använd gummiband för att hålla tidningen på plats. Pappershanddukar kan användas om du inte har tidning.
  • Tidningspapper kan missfärga läder, så försök att använda tidningspapper som inte har färgutskrift eller fotografier. Ett lager av pappershandduk mellan skon och tidningspapper kan hjälpa till att undvika missfärgning från tidningspapper. Mörkare läder är mindre benägna att visa missfärgning från tidningspapper.
  • Bild med titeln Dry Leather Shoes Steg 9
    4. Byt tidningen efter 1 till 2 timmar. Kassera både interiör och exteriör tidning och ersätt med färskt, torr tidning varannan till 2 timmar tills skorna är torra.
  • Bild med titeln Dry Leather Shoes Steg 10
    5. Skick och polera dina skor om de blev väldigt våta eller smutsiga. Att bli våt och smutsig kan skada polska på skor, och rengörings- och torkningsprocessen kan lämna läder torr och oskyddad. Om dina skor fick en bra blötläggning eller blev speciellt smutsig, kan du överväga att tillämpa läder lotion eller sadeltvål efter att de har torkat.
  • Om dina skor verkar tråkiga eller scuffed, Använd skopolska för att återställa sin finish.
  • Metod 3 av 3:
    Med hjälp av en bärbar fläkt till torra läderskor
    1. Bild med titeln Dry Leather Shoes Steg 11
    1. Rengör och förbered dina våta skor. Torka bort smuts eller lera på skorna och använd en handduk för att ta bort så mycket vatten som möjligt. Ta bort snören och insoles och låt dem torka separat från skorna.
  • Bild med titeln Dry Leather Shoes Steg 12
    2. Placera en vikad handduk under en bärbar fläkt. Detta samlar något vatten som kan droppa från dina skor medan de torkar.
  • Bild med titeln Dry Leather Shoes Steg 13
    3. Skapa 2 S-formade krokar från Paperclips eller en Trådklädhängare. Du behöver två S-formade krokar för att hänga dina skor från fläktens framskydd. Om du inte har s-krokar, kan du snabbt göra några från hushållsmaterial. Paperclips kan snabbt vikas i en S- eller Z-form. Om du inte har pappersklipp, kan du klippa och omforma sektioner av en trådklädhängare eller liknande trådmaterial.
  • Bild med titled Dry Leather Shoes Steg 14
    4. Häng dina skor på framsidan av fläkten. Häng ena änden av S-krokarna på den bärbara fläktens främre skydd, avståndet runt krokarna ca 7 eller 8 tum från varandra för att göra plats för båda skor att hänga. Häng dina skor av den andra änden av s-haken.
  • Beroende på form och konstruktion av dina skor, kan du antingen hänga dem från backstayen eller från tungan. Se till att det inre av skon står inför fläkten, så att luften trycks in i och över skon. Skorens botten bör peka bort från fläkten.
  • Bild med titeln Dry Leather Shoes Steg 15
    5. Skydda och polera dina torra skor om de verkar tråkiga eller torkas ut. Om dina skor ser värre ut för slitage efter torkning, överväga att använda läder lotion eller sadel tvål för att återställa och skicka läder.
  • Kläskor är särskilt benägna att se tråkiga eller scuffed efter att ha blivit våt och smutsig. Du kan återställa sin finish med sko polish. Använd en trasa för att applicera den polska till skosläder. Använd sedan en skorborste för att ta bort överskott av polsk. Slutligen skina skorna genom att böja kraftigt med en ny trasa.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande