Så här inaktiverar du tillgång till internet

Du kanske vill blockera ett program eller flera-från att komma åt Internet. Du kanske vill blockera någons hela dator från att komma åt Internet, eller du kanske vill tillfälligt inaktivera din egen åtkomst så att du kan få jobb utan att vara distraherad. Det enklaste sättet att inaktivera åtkomst, oavsett operativsystem, är helt enkelt att ta bort nätverksgränssnittshårdvaran från datorn eller koppla ur datorns LAN-kabel eller trådlöst nätverk. Läs vidare för mjukvarubaserade sätt att inaktivera åtkomst från datorns användargränssnitt.

Steg

Metod 1 av 4:
Inaktivera brandväggsåtkomst för Windows-program
  1. Bild med titeln Inaktivera Internet Access Steg 1
1. Gå till kontrollpanelen. Klicka på "Fönster" nyckel eller "Start" ikonen och klicka sedan på "Kontrollpanel".
  • Om du använder Windows 8 kan du flytta musen upp till det övre högra hörnet på skärmen för att visa "charm bar," Klicka sedan på "Kontrollpanel". Alternativt håller du ner i Windows-tangenten medan du trycker på C och klickar på "inställningar".
  • Bild med titeln Inaktivera Internet Access Steg 2
    2. Öppna säkerhetscentret.
  • Bild med titeln Inaktivera Internet Access Steg 3
    3. Öppna Windows Firewall-inställningar.
  • Öppna "Undantag" flik.
  • Un-kolla det program som du vill blockera åtkomst till Internet.
  • Klick "OK" När du uppmanas.
  • Bild med titeln Inaktivera Internet Access Steg 4
    4. Öppna programmet och försök att komma åt Internet. Programmet som du avmarkerade inte längre kan permeera Windows Security Firewall, vilket innebär att det är effektivt blockerat från att nå internet. Du borde fortfarande kunna komma åt Internet med alla andra program.
  • Metod 2 av 4:
    Inaktivera en viss anslutning i Windows
    1. Bild med titeln Inaktivera Internet Access Steg 5
    1. Gå till kontrollpanelen. Klicka på "Fönster" nyckel eller "Start" ikonen och klicka sedan på "Kontrollpanel".
    • Om du använder Windows 8 kan du flytta musen upp till det övre högra hörnet på skärmen för att visa "charm bar," Klicka sedan på "Kontrollpanel". Alternativt håller du ner i Windows-tangenten medan du trycker på C och klickar på "inställningar".
  • Bild med titeln Inaktivera Internet Access Steg 6
    2. Navigera till "Nätverks-och delningscenter". Under nätverk och internet - om du tittar på kategori-klicka på "Nätverksinställningar, nätverksadaptrar", Klicka sedan på "Visa nätverksstatus och uppgifter". Om du tittar på ikoner istället för enligt kategori, klicka på "Nätverks-och delningscenter".
  • Bild med titeln Inaktivera Internet Access Steg 7
    3. Vänster-klicka för att markera och välj WiFi-anslutningen. Högerklicka nu på den markerade WiFi-anslutningen och klicka på "Inaktivera". Detta bör blockera datorn från att komma åt det här wifi-nätverket, men det kommer inte att blockera några andra om du inte avaktiverar dem också. Den här inställningen ska inte stoppa några andra datorer från att logga in på WiFi-nätverket.
  • Denna process är reversibel. Om du vill aktivera nätverksanslutningen senare kan du göra det genom att högerklicka på WiFi-anslutningen och klicka "Gör det möjligt".
  • Du måste vara inloggad som administratör eller en medlem av administratörsgruppen för att slutföra denna process. Om din dator är ansluten till ett nätverk kan nätverkspolicyinställningarna också hindra dig från att inaktivera anslutningen.
  • Bild med titeln Inaktivera Internet Access Steg 8
    4. Inaktivera alla nätverksanslutningar. För en mer avancerad inaktivera på Windows, gå till början>Alla program>Tillbehör, högerklicka på Kommandotolk och välj Kör som administratör, bevilja prompten om det behövs och skriv "mmc compmgmt.msc" (utan citat) och tryck på ENTER. Vänta på att den ska ladda, klicka sedan på Enhetshanteraren i vänster ram. Öppna nätverksadaptrarna subtree, högerklicka på alla enheter som anges där och välj Inaktivera. Nu starta om för gott mått (det här är valfritt).
  • För att ångra detta, upprepa bara processen utan istället för att välja inaktivera, välj Aktivera.
  • Bild med titeln Inaktivera Internetåtkomst Steg 9
    5. Överväg att använda föräldrakontrollprogramvara. Du kan också inaktivera tillgången till Internet med hjälp av tredje parts föräldrakontrollprogramvara. Dessa program låter dig begränsa de webbplatser som en dator kan komma åt, och de tillåter dig också att helt blockera en dator från att använda Internet. Du måste installera programvaran direkt till den aktuella datorn. Du kan behöva betala en liten användaravgift, beroende på programmet, men du kommer att kunna vara säker på att ditt barn inte använder Internet på ett sätt som du inte har godkänt.
  • På Apple OS X kan du konfigurera de inbyggda föräldrakontrollerna för att inaktivera tillgången till Internet för vissa konton.
  • Metod 3 av 4:
    Ställ in en falsk proxyserver
    1. Bild med titeln Inaktivera Internet Access Steg 10
    1. Gå till internetalternativ i kontrollpanelen.
  • Bild med titeln Inaktivera Internet Access Steg 11
    2. Gå till fliken Anslutningar och klicka på LAN-inställningar.
  • Bild med titeln Inaktivera Internet Access Steg 12
    3. Avmarkera "Upptäck automatiskt inställningar". Kontrollera sedan "Använd proxyserver" och sätt in inställningar för en proxyserver som inte existerar. Detta kommer att gå ut på webbläsaren varje gång en användare försöker dra upp en webbplats.
  • Bild med titeln Inaktivera Internet Access Steg 13
    4. Förstå att denna metod inte är felaktigt. En kunnig användare kan gå in i inställningarna och fixa det här.
  • Metod 4 av 4:
    Internet-växling Apps
    1. Bild med titeln Inaktivera Internet Access Steg 14
    1. Överväg att använda en Internet-växlingsapp. Dessa program kan vara till nytta om du vill tillfälligt inaktivera din internetåtkomst för en hel dator, men du vill inte navigera i brandväggsinställningarna varje gång du gör det. Kanske vill du få lite arbete gjort offline, men du vill inte helt isolera dig själv från möjligheten att använda internet. Du kan vanligtvis välja att inaktivera alla webbplatser eller bara vissa webbplatser.
  • Bild med titeln Inaktivera Internet Access Steg 15
    2. Försök använda Toggle Internet Script. Den här appen hjälper dig "kraftigt" steg bort från Internet genom att tillfälligt inaktivera all internetanslutning från din dator. Det här lilla skriptet tillåter dig att helt inaktivera Internet på din Windows-dator med ett klick. Du kan återställa internetanslutningen när som helst senare med ett annat klick. För att komma igång, ladda ner TOGGLE-Internet.BAT till ditt skrivbord.
  • Bild med titeln Inaktivera Internet Access Steg 16
    3. Växla ditt internet. Högerklicka på ikonen Växla skrivbord. Välj "Kör som administratör", och du kommer omedelbart att kopplas från internet. Senare, när du behöver återansluta, högerklicka bara på samma fil och kör som administratör som tidigare.
  • Internt växlar skriptet bara statusen för din nätverksadapter (även känd som LAN-adaptern eller Ethernet-kortet) sålunda stänger av Internet för dig. Om du skulle inaktivera eller aktivera nätverksadaptern manuellt, skulle stegen vara kontrollpanel -> Nätverk och internet -> Visa nätverksstatus -> Ändra adapterinställningar.
  • Bild med titeln Inaktivera Internet Access Steg 17
    4. Försök använda låt mig arbeta. Växla Internet kommer tillfälligt att blockera alla webbplatser, men du kanske vill inaktivera åtkomst till bara en valda grupper av distraherande webbplatser medan du bor ansluten till Google Docs eller din e-postadress. Ladda ner låt mig jobba. Du kan ange listan över webbplatser som ska blockeras och det här skriptet kommer att ändra Windows-värdfilen för att stänga av dem tillfälligt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kontrollera alltid brandväggen för obehöriga program.
  • Inaktivera Internetanslutning innebär att programmet aldrig kan ansluta till Internet, om du vill ladda ner uppdateringar eller att skicka några data. Se till att du inte behöver ett visst program för att ansluta till Internet.
  • Se till att du vill bli av med ditt internet innan du gör det här. Tänk på att de flesta metoderna är reversibla.
  • På Linux kan du enkelt inaktivera tillgången till Internet genom att konfigurera distributionens brandvägg för att förhindra att du har tillgång till Internet. Ubuntu-baserade distros använder ofta "ufw" Paket som sin brandvägg.
  • Varningar

    Om du har ett anti-virus måste du justera undantagen från dess gränssnitt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande