Hur man skapar korkskruvkrullar

Corkscrew Curls är vackra, fjädrande lockar. Om du inte har dem naturligt, är det enda sättet att få dem att krulla ditt hår. Det finns ett speciellt knep att göra detta, dock. Medan du kan använda nästan vilken metod som helst för att krulla ditt hår, är tjockleken på curler eller stång mycket viktig. Vad du gör med ditt hår efter att du tar curlers ut är också viktigt. Med hjälp av fel tjocklek eller kamma ditt hår kan resultera i vanliga lockar, eller värre: Frizz!

Steg

Metod 1 av 4:
Med en curlingstång
  1. Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 1
1. Applicera ett värmeskyddande. Spraya värmeskyddet minst 6 tum (15 cm) bort från ditt hår tills ditt hår är lätt att mistas över hela med produkten. Använd en kam eller borste för att hjälpa till att fördela produkten under hela håret. Om ditt hår är trassigt eller knutet, skulle det vara en bra tid att borsta det också.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 2
    2. Separera ditt hår i mindre sektioner. Dra hela ditt hår, förutom det högsta lagret, upp i en hög hästsvans. Binda det, helst med en scrunchie och inte en hårbindning. Ett hår slips är mer benägna att lämna bucklor i ditt hår. Du kan också stapla ditt hår löst ovanpå ditt huvud och säkra det med ett klocka.
  • Bild med titeln Skapa CorksCrew Curls Steg 3
    3. Anslut din curlingstång och låt den värma upp. Välj en curlingstång med den smalaste diametern som är möjlig. Om du kan, försök hitta en som är märkt för corkscrew curls. Det ska vara tunnare än ditt finger.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 4
    4. Ta en tunn del av håret. Se till att du tar tag i en sektion som är närmast ditt ansikte och det är inte tjockare än den curlingstångs diameter. Det kan vara på höger eller vänster sida.Om du har tjockt hår, ta en lätt tjockare sektioner - om sektionen är för tunn, kan dina krullar sluta krusiga.
  • Bild med titeln Skapa CorksCrew Curls Steg 5
    5. Vik en tunn del av håret runt stången i en spiral. Överlappa inte håret när du vindar det runt stången. I stället sätter det ner hela längden på stången, som ränder på en godisrott. Stången blir väldigt varm, så var försiktig så att du inte rör den med fingrarna eller hårbotten.
  • Om du är orolig för att bränna dig själv, överväga att ha ett par skyddshandskar avsedda för curling hår. Några curlingstrykar kommer även med en skyddande handske för handen som kommer att förpacka håret runt stången, eftersom det här är det som är mest sannolikt att bli bränt.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 6
    6. Vänta 10 till 15 sekunder, ta sedan bort stången. Du kan behöva vänta mer eller mindre tid beroende på stångens temperatur och tjockleken och texturen i ditt hår. Efter tiden är uppe, var försiktig med ditt hår runt stången. När ditt hår är tillräckligt, släpp stången ut och låt krullen hänga naturligt.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 7
    7. Flytta till nästa avsnitt. Ta en annan sektion bredvid den första som du bara krullade. Vik håret runt stången, vänta några sekunder, så varva ner det. Du kan lägga den i samma riktning som tidigare, eller du kan lägga den i motsatt riktning för mer rörelse.
  • Bild med titeln Skapa CorksCrew Curls Steg 8
    8. Avsluta raden och låt ned nästa hårskikt. När du har slutat curling hela bottenskiktet i ditt hår, ångra din höga hästsvans, och låt ner ett annat hårskikt. Dra resten av ditt hår tillbaka upp i en hög hästsvans.
  • Det tjockare ditt hår är, ju fler lager du behöver jobba i.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 9
    9. Upprepa curlingprocessen under hela håret. Du kan fortsätta att förpacka sektionerna av håret runt stången i samma riktning, eller du kan växla till dem. Om du alternerar dem, kommer dina lockar att se mer naturliga och voluminösa.
  • Håll strängarna horisontella med hårbotten, inte vertikal.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 10
    10. Lossa krullarna med fingrarna. Detta kommer att hjälpa dem att se mer naturligt. Borsta inte eller kamma håret, eller krullarna blir för fluffiga och förlorar sin korkskruvform.
  • För ett mer vintage utseende, dela ditt hår på sidan. Använd handtaget på en råtta-svanskam för att skapa en snygg del.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 11
    11. Applicera din önskade efterbehandlingsprodukt. Applicera lite glansserum i hela håret. Detta kommer inte bara att göra dina lockar blanka, men också hjälpa till att släta ner dem och eliminera frizz. Om du behöver, ge ditt hår en lätt misting av hairspray för att ställa in stilen.
  • Metod 2 av 4:
    Använda flexibla nätkrullare
    1. Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 12
    1. Köp en Curl tidigare kit. Satsen innehåller remsor av nät eller tätt vävt tyg i olika bredder och färger. Det kommer också att innehålla en krok som ser lite ut som en hakkrok eller en spärrkrok. Planera att använda de smalare remsorna för den här metoden.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 13
    2. Borsta eller kamma håret. Denna metod är lämplig för alla hårtyper, inklusive lockigt. Det är ett mildt sätt att curl rakt eller vågigt hår. Om ditt hår redan är lockigt kan du använda det för att ytterligare definiera krullarna. Om du har naturligt eller kinkigt hår, överväga att börja med en utblåsning. Detta kommer att bidra till att definiera krullarna mer och ge dem en neater look.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 14
    3. Separera ditt hår i sektioner. Samla hela ditt hår, förutom den nedre delen. Stapla den på toppen av ditt huvud och säkra det med ett klavklämma eller scrunchie.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 15
    4. Glida en krok genom en curl. Välj ett av de smalare nätremsorna från ditt Curl-kit. Skjut kroken genom ena änden tills den kommer ut den andra. Du måste skanna nätet ner för att få det att passa på kroken.
  • Mesh Curl Formers är formade som plana rör. Om du försiktigt pressa på kanterna, kommer de att öppna upp.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 16
    5. Dämpa en tunn hårsträng. Ta en 1-tum (2.54-centimeter) bred del av håret från nära ditt ansikte. Spritz det med vatten med en sprayflaska tills den är fuktig, men inte blötläggning. Du kan börja från vänster eller höger sida.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 17
    6. Fånga hårets strand på kroken. Ta kroken nära din hårbotten. Skjut det över basen av den sträng som du bara dämpade. Se till att du får varje hår i den där strängen.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 18
    7. Dra kroken tillbaka genom curl. Håll krullen för den tidigare vid botten av strängen. Använd kroken för att dra hårsträngen genom krullen. Dra kroken ur krullen, som fångar håret inuti.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 19
    8. Släpp av krullen och fortsätt till nästa sträng. När du släpper av krullen, kommer den att springa tillbaka i sin korkskruvform. Upprepa curlingprocessen på nästa sträng.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 20
    9. Curl resten av ditt hår. När du slutar curling den nedre raden, låt ner ett annat hårskikt och curl det också. Det tjockare ditt hår är, ju fler lager du behöver.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 21
    10. Låt ditt hår torka helt. Det här är väldigt viktigt. Om du inte låter ditt hår torr, kommer inte krullarna att hålla och kommer ut. Om du har bråttom kan du använda en torktumlare och en cool inställning för att hjälpa till med att påskynda processen. En hooded torktumlare kommer dock att ge ett bättre resultat, så använd en hooded torktumlare om du har tillgång till en.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 22
    11. Skjut CURL-formarna av. Börja med det högsta lagret och arbeta dig till toppen. Motstå uppmaningen att borsta eller kamma lockarna, annars kommer krullarna att bli fluffig och förlora sin form. Om du behöver, kan du försiktigt lossa dem med fingrarna.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 23
    12. Applicera dina favoritbehandlingsprodukter. Använd fingrarna för att applicera ett glansserum till krullarna, med fokus på ändarna. Om du vill kan du använda handtaget på en råttkamkam för att skapa en siddel. Avsluta med en lätt misting av hårspray för att ställa in stilen, om det behövs.
  • Metod 3 av 4:
    Med hjälp av strån eller flexibla skumkrullare
    1. Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 24
    1. Borsta genom ditt torra hår. Denna metod är lämplig för alla hårtyper, inklusive lockigt och naturligt / kinky. Om ditt hår är lockigt kan du använda den här metoden för att ytterligare definiera krullarna. Om ditt hår är naturligt eller kinkigt, överväga att torka det rakt först.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 25
    2. Dra de övre tre fjärdedelarna i ditt hår upp i en bulle. Säkra den med en scrunchie eller ett klocka. Lämna den nedre fjärde av ditt hår löst. Du kommer att curling detta lager först.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 26
    3. Dämpa en tunn del av håret. Ta en 1-tum (2.54-centimeter) Sektion av hår från bottenskiktet, nära ditt ansikte. Lätt dimma ditt hår med vatten med en sprayflaska precis nog för att dämpa den, men inte så mycket att suga det.
  • Bild med titeln Skapa CorksCrew Curls Steg 27
    4. Wrap ditt hår tätt runt din önskade flexibla curler. Du kan använda ett strå, en remsa av tyg, eller en butiksköpt flexibel krus som är gjord av skum. Håll curler över strängen, bredvid din hårbotten. Vik ditt hår tätt runt curleren.
  • Om du använder en butiksköpt skumkrullare, välj den tunnaste du kan hitta. Något runt tjockleken på en penna skulle vara idealisk.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 28
    5. Säkra curleren över ditt hår. Om du använder ett halm eller skrot av tyg, knyta bara ändarna över ditt inslagna hår, precis som att börja knyta en sko. Om du använder en flexibel skumkrullare, ska du kunna vika vänster och höger slutar över ditt inslagna hår.
  • Flexibla skumkrullare har vanligtvis en tråd inuti dem, vilket gör det möjligt för dem att hålla sin form.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 29
    6. Curl resten av ditt hår. Avsluta curling bottenskiktet först, låt sedan ett annat hårskikt. Fortsätt arbeta i 1-tum (2.54-centimeter) sektioner tills du krullar hela ditt hår.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 30
    7. Låt ditt hår torka helt. Det här är väldigt viktigt. Om du inte låter ditt hår torka, kommer krullarna inte att hålla och kommer att förlora sin form när du tar ut dem. Om du har bråttom kan du torka ditt hår i ca 10 till 15 minuter med en cool inställning.
  • Du kan lämna curlersna i över natten. Vik en silke halsduk eller bandana över huvudet för att hålla curlers på plats.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 31
    8. Ta bort curlersna. Helt enkelt untie stråarna eller kraporna av tyg som håller dem på plats. Om du använder en flexibel skumkrullare, måste du utveckla det. Lossa krullen och släpp sedan curleren.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 32
    9. Separera krullarna, om så önskas, applicera sedan en efterbehandlingsprodukt. Borsta inte eller kamma krullarna. Detta kommer att få dem att förlora sin form och vända fluffig. Istället separera dem med fingrarna för att ge dem mer volym. Applicera lite glansserum, om så önskas. Om ditt hår är naturligt rakt, kan det vara en bra idé att dimma dina lockar med hårspray för att ställa in stilen.
  • Metod 4 av 4:
    Använda hårvalsar för naturligt hår
    1. Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 33
    1. Förbered ditt hår. Börja med fuktigt hår, applicera sedan en inloppsbehållare till den. Använd en borste eller kam för att hjälpa till att distribuera produkten och ta bort några knutar eller tangles.
    • Denna metod kommer att fungera bäst på naturligt eller kinkigt hår, men andra hårtyper kan också försöka det.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 34
    2. Avsnittet av ditt hår, om så önskas. Det här är inte absolut nödvändigt, men det kommer att hjälpa till att göra ditt hår mer hanterbart. Du kan tillämpa rullarna slumpmässigt, eller din kan tillämpa dem i rader. Om du ska applicera rullarna i snygga rader, samla sedan hela ditt hår, med undantag för det nedre lagret, i en bulle.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 35
    3. Ta en tunn till medelstor av håret. Samla avsnittet från det nedre skiktet i ditt hår, nära ditt ansikte. Det ska vara 1 till 2 tum (2.54 till 5.08 centimeter) breda.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 36
    4. Kamma en holdinggel genom ditt hår. Applicera en liten mängd hållande gel till strängen. Kör en kam genom strängen medan du drar den spänd.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 37
    5. Vrid strängen runt en smal hårrulle. Wrap i slutet av ditt hår runt Curlerens botten några gånger för att säkra den. Därefter, vrida ditt hår runt curleren i en spiral (som en godisrott) hela vägen till din hårbotten.
  • Använd en hårrulle som är speciellt utformad för korkskruvkrydda. Om du inte hittar någon, använd en med den smalaste diametern - om tjockleken på en penna.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 38
    6. Säkra hårrullen. De flesta hårrullar kommer med ett klipp eller lås av något slag. Stäng bara låsen över rullen och lås den på plats. Om din kom inte med någon, kan du försöka säkra den med en bobby pin.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 39
    7. Curl resten av ditt hår. Arbeta i tunna, jämna sektioner, en rad i taget. Börja från botten och arbeta dig till toppen.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 40
    8. Låt ditt hår torka över natten. Ditt hår måste vara helt torrt innan du flyttar till nästa steg, annars kommer krullarna att komma ut. Om du har bråttom kan du sitta under en hooded torktumlare i ca 20 minuter.
  • Bild med titeln Skapa CorksCrew Curls Steg 41
    9. Ta bort hårvalsarna. Dra av lås först, så var försiktig så att rulla i motsatt riktning, du lindade håret i. Ta bort alla rullarna på bottenskiktet först och arbeta sedan dig mot toppen av ditt huvud.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 42
    10. Lägg till lite volym genom att vrida krullen i motsatt riktning. Du behöver inte göra det, men du kan om du vill. Att vrida krullen i motsatt riktning hjälper till att fluga det utan att skapa frizz eller snedvrida sin form. Borsta inte eller kom igenom krullarna, eller du kommer att bli frizz.
  • Bild med titeln Skapa korkskruv Curls Steg 43
    11. Applicera lite hårolja, om så önskas. Du behöver inte riktigt hårspray för att ställa in stilen, men du kan tillämpa en liten hårolja för att hjälpa till att lägga till fukt och glans. Du kan göra krullarna längre genom att förpacka en silkescarf runt huvudet när du ska sova.
  • Tips

    Hur länge ditt hår tar torrt beror på hur tjockt och poröst ditt hår är. Den tjockare och mer porösa håret är, ju längre det kommer att ta för att torka.
  • De flesta kommer att behöva avsnitt av håret i fyra, horisontella lager. Om du har mycket tjockt hår, kan du dock behöva arbeta med fler lager.
  • Kamma inte genom krullarna när du är klar. Om du gör det, kommer krullarna att lossna, förlora sin korkskruvform, och bli en mjuk fluffig curl istället.
  • Du kan använda dessa metoder även om ditt hår redan är lockigt. Det kommer helt enkelt att hjälpa till att definiera dina lockar.
  • Hur länge är krullarna senast beror på din hårtyp och på vädret. Lockar kommer att blekna snabbare i fuktiga eller regniga förhållanden. Alla lockar kommer att komma ut när du tvättar ditt hår, dock.
  • Du kan påskynda torkningsprocessen med en hårtork. Var noga med att använda en cool inställning, eftersom det här kommer att hjälpa till att ställa in curl-formen.
  • Dela ditt hår till sidan för ett vintage utseende. Använd handtaget på en råttkamkam för att få en ren del.
  • Varningar

    Ta inte hårkrullare ut medan ditt hår fortfarande är fuktigt, eller krullarna kommer ut.
  • Borsta inte håret när du tar curlers ut. Om du gör det kommer du att mildra locket för mycket och förstöra korkskruvformen.
  • Saker du behöver

    Med en curlingstång

    • Tunn curlingstång (dvs: "chopstick curler")
    • Borst eller kam
    • Glansserum
    • Hårspray (valfritt)

    Använda curl-formare

    • Curl formare
    • Curl tidigare krok
    • Borst eller kam
    • Hårtork (valfritt)
    • Sprayflaska fylld med vatten
    • Glansserum
    • Hårspray (valfritt)

    Använda sugrör eller flexibla curlers

    • Borsta
    • Sprayflaska fylld med vatten
    • Straws, tyg av tyg eller flexibla skum hårkrullare

    Använda hårvalsar för naturligt hår

    • Tunna curlingstavar eller rullar
    • Låt balsamet vara kvar
    • Hålla gel
    • Hårkam
    • Hårolja eller serum
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande