Hur man bryr sig om poinsettias

Aztecs i Mexiko växte poinsettias, länge innan de första européerna bosatte sig i U.S. Det var inte förrän 1825 att den första U.S. Ambassadör till Mexiko, Joel Roberts Poinsett, introducerade Poinsettia till U.S. Sedan dess har det blivit allestädes närvarande som en julanläggning. Omsorg för din Poinsettia under semesternsäsongen är lätt, eftersom de behöver lite uppmärksamhet medan de är i blom. Att bry sig om din poinsettia under hela året och få det att återblooma nästa december är en annan historia. Så här gör du båda.

Steg

Del 1 av 3:
Välja din Poinsettia
  1. Bild med titeln Vård för Poinsettias Steg 1
1. Välj en frisk utseende. Friska Poinsettias bör ha mörkgröna lövverk och färgglada bråkar (det här är de modifierade röda löv som ser ut som kronblad). Det borde inte finnas några tecken på att lysa eller hängande och inga fallna eller gula löv.
  • Bild med titeln Vård för Poinsettias Steg 2
    2. Observera bildskärmarna. Växten ska se full och attraktivt och bör inte vara trångt mellan andra växter, eftersom det kan orsaka för tidig bråkförlust. Det borde stå två och en halv gånger så lång som diametern på potten.
  • Bild med titeln Vård för Poinsettias Steg 3
    3. Kolla bladen och jorden. Kontrollera jorden för fuktighet: Om det är väldigt vått, men växten ser ut, kan det vara en indikation på rotrot. Ta en titt på undersidan av bladen för att kontrollera insekter som bladlus och vitflugor. Välj inte en växt vars blad är upptäckta och gula.
  • Bild med titeln Vård för Poinsettias Steg 4
    4. Undersök de sanna blommorna. De sanna blommorna på poinsettia-växten finns vid basen av de röda färgade bladen eller bråkar. De borde se ut som små, färska knoppar med röda eller gröna tips. Om det finns ett lager av gul pollen som täcker blommorna betyder det att växten är mer mogen och kommer inte att vara så länge.
  • Bild med titeln Vård för Poinsettias Steg 5
    5. Undvik att köpa poinsettias som är inslagna i papper eller plast. Det är möjligt att anläggningen kan ha visats på det här sättet under en tid. Om så är fallet kan bladen bli gula och faller mycket tidigare än förväntat.
  • Bild med titeln Vård för Poinsettias Steg 6
    6. Var försiktig när du tar med sig hemmet. Det är viktigt att du täcker eller ärmarna Poinsettia innan du tar hem, om externa temperaturer är lägre än 50 ° F (10 ° C).
  • Om poinsettias utsätts för låga externa temperaturer för till och med några minuter kan de kyla eller till och med frysa, vilket gör att bladen slår och faller av.
  • Trädgårdscentret eller butik där du köper din Poinsettia borde kunna ge dig någon form av skyddande täckning för din resa hem.
  • Var noga med att ta bort skyddshöljet så snart du kommer hem, annars kan det orsaka skador.
  • Del 2 av 3:
    Omsorg för din poinsettia
    1. Bild med titeln Vård för Poinsettias Steg 7
    1. Välj en lämplig plats för poinsettia. Placera Poinsettia-fabriken på en plats där den får minst sex timmars indirekt solljus varje dag.
    • Att placera det nära ett soligt öst eller västläge är idealiskt.
    • Låt bara inte bladen på anläggningen röra några kalla fönsterpaneler eftersom det kan leda till att de fryser och faller av.
  • Bild med titeln Vård för Poinsettias Steg 8
    2. Bibehålla rätt temperatur. Idealiska temperaturer för poinsettias nå inte över 70 ° F (21 ° C) under dagtid eller dopp under 65 grader på natten.
  • Detta är viktigt för att bibehålla den ljusa röda färgen på bråkarna.
  • Du bör också undvika att exponera Poinsettia till kalla utkast eller för att torka värme från radiatorer, apparater eller öppna bränder.
  • Var medveten om att temperaturer under 50 grader kommer att kyla växten och orsaka allvarlig skada, medan exponering för frost kommer att döda den.
  • Bild med titeln Vård för Poinsettias Steg 9
    3. Vatten poinsettia vid behov. Poinsettias som fuktig men inte fuktig mark, så du borde vattna din poinsettia när jordens yta känns torr till beröringen. Vatten växten tills du ser vatten börjar sippra genom hålen längst ner på potten.
  • Efter 10 minuter, ta bort eventuellt överskott av vatten från tallriken under potten. Om anläggningen lämnas sitter i vatten blir jorden för våt och kommer inte innehålla tillräckligt med luft, vilket leder till rotrot och andra sjukdomar.
  • Om anläggningen lämnas för länge utan vatten, börjar bladen att döda och vilda. För att förhindra detta, se till att du kontrollerar jorden regelbundet. Om bladen do Börja med att, vattna växten på en gång, sedan vattna det en andra gång fem minuter senare.
  • Bild med titeln Vård för Poinsettias Steg 10
    4. Gödsla din poinsettia efter semestern. Beroende på när du köpte din Poinsettia-anläggning, bör det inte vara nödvändigt att befrukta det när som helst före semestern, medan de fortfarande blommar. Du kan vanligtvis vänta tills du har haft anläggningen i ca 6 till 8 veckor innan det blir nödvändigt att befrukta.
  • Självklart, om du inte planerar att hålla poinsettia behöver det inte vara nödvändigt att befrukta. Många tycker att det är lättare att bara köpa en ny fabrik varje år, snarare än att ta hand om samma år året runt.
  • Men om du planerar att hålla din poinsettia, bör du använda ett allsidigt, vattenlösligt hushållsgödsel för att befrukta fabriken i början av januari. Använd enligt tillverkarens instruktioner.
  • Gödseln kommer att hållas för att upprätthålla växtens gröna lövverk och främja ny tillväxt.
  • Del 3 av 3:
    Återlevande din poinsettia
    1. Bild med titeln Vård för Poinsettias Steg 11
    1. Förbinda sig att ta hand om din poinsettia. Det är möjligt att hålla fast vid din Poinsettia-anläggning och få det att blomma igen det följande året. Detta kommer emellertid att kräva ett årslångt schema som måste observeras strikt, annars kommer växten att misslyckas med att återlämnas.
  • Bild med titeln Vård för Poinsettias Steg 12
    2. Bibehålla samma vattenschema till april. Efter semestern kan du behålla samma vattenplan som tidigare: vattna växten när jorden känns torr för beröringen. Fortsätt att befrukta poinsettia var 6 till 8 veckor med hjälp av ett allsidigt husplantatgödselmedel.
  • Bild med titeln Vård för Poinsettias Steg 13
    3. Låt växten torka ut. När april kommer, bör du sluta vattna poinsettia och låta den gradvis torka ut. Men du borde inte låta det bli så torr att stammarna börjar shrivel. Under den här tiden, lagra växten någonstans cool och luftig, vid en temperatur av ca 60 ° F (16 ° C).
  • Bild med titeln Vård för Poinsettias Steg 14
    4. Klipp tillbaka stammarna. I slutet av våren, när bråkarna blir en lerig grön färg, är det dags att skära tillbaka stammarna. Skär dem till en längd av ca 6-8 tum (15.2-20.3 cm), även om detta kommer att variera något med anläggningens storlek och form. Du kan börja vattna växten igen vid denna tidpunkt, med samma procedurer som tidigare.
  • Bild med titeln Vård för Poinsettias Steg 15
    5. Repotera växten om det behövs. Om växten verkar vara lite trångt i sin nuvarande kruka, flytta den till en ny som är ca 2 till 4 tum (5.1 till 10.2 cm) större. Använd en kommersiell pottjord med en hög andel torvmossa.
  • Bild med titeln Vård för Poinsettias Steg 16
    6. Flytta poinsettia utomhus. Under sommarmånaderna kan du flytta poinsettia utomhus (fortfarande i sin kruka). Placera det i ett lättskuggat område. Fortsätt att regelbundet vatten och befrukta växten.
  • Bild med titeln Vård för Poinsettias Steg 17
    7. I augusti, beskära de nya skott. En gång i augusti kan du skära eller klämma tillbaka de nya skotten med ungefär en tum, lämnar tre eller fyra löv på var och en. Gödsla igen.
  • Bild med titeln Vård för Poinsettias Steg 18
    8. Flytta poinsettia tillbaka inomhus. I början av september (eller långt före den första frosten) flyttar du poinsettia tillbaka inomhus. Placera det nära ett fönster där det får gott om indirekt naturligt ljus. Fortsätt till vatten som tidigare, och gödsla varannan vecka.
  • Bild med titeln Vård för Poinsettias Steg 19
    9. Följ de korrekta återlämningsprocedurerna. Poinsettia är en fotoperiodväxter, vilket innebär att dess spirande och blommande schema bestäms av den mängd dagsljus som det tar emot. Så för att få växten blommande på jultid måste du begränsa exponeringen för ljus i månaderna som går upp till semestern.
  • Från den 1 oktober och framåt, håll poinsettia i komplett, oavbruten mörker i 14 timmar per natt, från 6 p.m. till 8 a.m. Flytta växten till ett mörkt rum eller täck växten med en låda. Var medveten om att även exponering av växten till artificiell belysning kan stoppa eller fördröja den återtagande processen.
  • Ta bort växten från mörkret under dagen, eftersom det fortfarande behöver ca 6 till 8 timmars dagsljus. Försök att bibehålla temperaturen mellan 60 och 70 grader F och fortsätt till vatten och befrukta växten som vanligt.
  • Följ dessa procedurer i ungefär tio veckor tills Poinsettia Reflowers och den ljusa röda färgen börjar visa bråkarna. Flytta poinsettia tillbaka till ett solbelyst område och följ de vårdprocedurer som beskrivs i föregående avsnitt!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Poinsettias trodde tidigare att vara giftiga och jämnt giftiga, men enligt University of Florida Extension Institute of Food and Agricultural Sciences har de senaste studierna störde den teorin. Ingen del av anläggningen är dock ätbar.
  • Om du replanterar din poinsettia, gör det i ett sterilt växande medium som är väldränering, men retentivt nog att inte läcka vatten och näringsämnen ut för snabbt. Använd en bördig, humus, sur jord med ett pH av 5.5
  • Varningar

    Titta på din poinsettia för insekter och sjukdom. Inspektera din poinsettia för vanliga insekter som Poinsettia Horn-maskar, bladlus, Mealybugs, Vågar, Vitflugor och Spidermider.
  • Poinsettias innehåller en vit sap av latex, som kan irritera huden av människor som är allergiska mot latex.
  • Plocka av poinsettia horn-maskar med fingrarna och förstöra dem. Tvätta lövverket med en mild tvål och vatten eller torka med att gnugga alkohol för att styra andra insekter. För allvarliga infestationer kan kemisk kontroll behövas.
  • Titta på svampsjukdomar som Poinsettia Scab, som identifieras av cirkulära vita, gula eller bruna fläckar på bladen. Svampen kan så småningom ta över hela filialen eller växten om den lämnas okontrollerad. Ta bort drabbade områden omedelbart för att undvika ytterligare förorening.
  • Rotrot är en annan svamp sjukdom att se upp för. Symtom inkluderar gulning och droppe av de nedre löven. Tyvärr, vid tidssymptomen uppvisar sjukdomen för långt och växten kommer inte att vara rädd.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande