Hur man rengör tvålskum från glasdatordörrar

Om du har glasdörrar i din dusch, har du förmodligen märkt att efter ett tag tenderar en vit film att bygga upp på glaset. Denna tvålskum orsakas av blandningen av animaliska fetter i tvål med några av mineralerna i ditt duschvatten. Lyckligtvis behöver du inte lägga upp den här scumen på din dörr! Du kan enkelt rengöra skum med en kommersiell renare eller vanliga hushållsprodukter. Då är allt du behöver göra att få några enkla livsstilsförändringar för att hålla skum från att bygga upp igen.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda kommersiella eller hemlagade städare
  1. Bild med titeln Clean Soap Scum från glasduschdörrar Steg 1
1. Rengör tvålskum med en kommersiell glasrengörare om du har det. Spraya lite av städaren på ett litet område av din duschdörr, torka sedan av med en ren trasa. Om den här "testsprayen" fungerar, upprepa den här processen på resten av duschdörren för att rengöra all tvålsköket av det.
  • Du kan köpa kommersiella glasrengöringsmedel som Windex eller blick på alla mataffär som säljer rengöringsmedel.
  • Du kan också prova att ta bort tvålskum med en allsidig badrumsytor, även om det inte är så troligt att det är effektivt som en glasrengörare.
  • Bild med titeln Clean Soap Scum från glasduschdörrar Steg 2
    2. Välj en fuktig magisk rengöring Eraser eller torktumlare för små jobb. Blötlägg den magiska rengöringssängen eller torkarket i en liten mängd rent vatten. Sedan skrubba det scummy området i en liten cirkulär rörelse för att rengöra den. Detta är det bästa alternativet att ta om det bara finns lite tvål scum du måste rengöra.
  • Du kan köpa magiska raderare och torktumlare på alla mataffär.
  • Att använda en magisk rengöringsmedel är också den bästa metoden att använda om du inte vill lägga några kemikalier eller doftande produkter på din duschdörr.
  • Bild med titeln Clean Soap SCUM från glasduschdörrar Steg 3
    3. Använd en hemlagad renare gjord av ättika och diskmedel. Ta en liten kruka med ättika på koka. Sedan, med en mätkopp, lägg till lika delar av varm ättika och diskmedel till en sprayflaska och blanda ingredienserna tillsammans. Spraya denna blandning på tvålskumen och låt den sitta i minst 30 minuter. Slutligen skölj blandningen av dörren medan du skrubbar den med en mikrofiberduk.
  • Var försiktig när du arbetar med varm ättika, eftersom det kommer att bränna dig om du får det på din hud.
  • För bästa resultat, lämna blandningen på din duschdörr över natten innan du sköljer den.
  • Om det finns någon scum som inte kommer av när du skrubbar den med mikrofiberduken, byt till en styvborstborste och skrubba lite mer kraftfullt.
  • Bild med titeln Clean Soap Scum från glasduschdörrar Steg 4
    4. Blanda ättika och bakpulver för att rengöra fläckar såväl som tvålskum. Häll 1/2 kopp (115 gram) bakpulver i en liten hink, lägg sedan till /4 kopp (59 ml) vit vinäger till hinken. Använd en sked för att röra dessa ingredienser till en pasta. Doppa en ren svamp i pastan och torka den på din duschdörr. Låt det sitta i 15 minuter, skölj sedan pastan från dörren medan du skrubbar med en mikrofiberduk.
  • Pastan som bildas i hinken bör handla om konsistensen av pannkaka smet. Du kan behöva lägga till lite mer bakpulver eller lite mer vinäger till blandningen för att få det till denna konsistens.
  • Det här är den bästa metoden att använda om det också finns hårda vattenfläckar på din duschdörr som du vill bli av med.
  • Bild med titeln Rengör tvålskum från glasduschdörrar Steg 5
    5. Gå med toalettskålrenare om det är allt du har. Även om det inte är konstruerat för rengöring av glasdusängdörrar, är toalettskålrenare ibland effektiv vid avlägsnande av tvålskum. Blötlägga en svamp i varmt vatten, applicera sedan en liten mängd toalettskålrengörare till svampen. Torka av duschdörren med svampen för att städa av tvålskumet, skölj sedan av resten när du är klar.
  • Var noga med att hålla ditt badrum väl ventilerat när du använder toalettskålrenare. Lukten från städaren kan vara ganska kraftfull, särskilt i ett litet rum.
  • Bild med titeln Rengör tvålskum från glasduschdörrar Steg 6
    6. Använd citronsaft och salt om dörrramen är tillverkad av metall. Detta är den bästa rengöringsmetoden att använda för att också ta bort någon rost på dörrens metallram. Blanda 1 matsked (15 ml) citronsaft med 2 matskedar (34 gram) salt för att bilda en rengöringspasta. Använd en gammal tandborste för att skrubba denna blandning i dörrramen och låt den sitta i ca 5 minuter. Slutligen skölj det med varmt vatten.
  • Se till att du applicerar denna pasta till hörnen av din duschdörrs ram, eftersom det är där rost och tvålskum sannolikt kommer att byggas upp och svårare att rengöra annars.
  • Metod 2 av 2:
    Förhindra uppbyggnaden av tvålskum
    1. Bild med titeln Clean Soap Scum från glasduschdörrar Steg 7
    1. Byt till kropps tvätt istället för bar tvål i duschen. Tvålskum orsakas av det organiska djurfettet som finns i bar tvål. Om du inte gillar att använda syntetisk kroppsvask, kan du också välja fettfri tvål och schampo istället för vanlig bar tvål.
    • Du kan köpa kroppsvask i vilken butik som också säljer bar tvål. För att köpa fettfri bar tvål, kan du behöva gå till en hälso- och skönhetsaffär eller en kosmetikaffär.
  • Bild med titeln Clean Soap Scum från glasduschdörrar Steg 8
    2. Torka dörren med en squeegee efter varje dusch du tar. Att hålla din duschdörr torr när du inte är i duschen är ett utmärkt sätt att förhindra uppbyggnaden av tvålskum såväl som mögel. Om du inte har en squeegee kan du också använda en ren handduk för att hålla din dörr torr.
  • Squeegees tenderar att vara ganska kostnadseffektiva och du kan vanligtvis köpa dem i rengöringsdelen av de flesta livsmedelsbutiker och masshandlare.
  • Det kan tyckas som en chore att göra på kort sikt, men det är mycket lättare att squeegee din duschdörr efter att du har dusch än det är att städa av tvålskum som byggdes upp länge.
  • Du bör också öppna toalettfönster eller lämna fläkten i minst 30 minuter efter varje dusch. Detta kommer att hjälpa till att torka ut badrummet och förhindra tillväxten av mögel och mögel.
  • Bild med titeln Rengör tvålskum från glasduschdörrar Steg 9
    3. Applicera babyolja eller vit vinäger till duschdörren. Sätt lite babyolja eller ättika på en skurborste, skrubba sedan oljan eller ättika på hela ytan av dörren. Slutligen skölj av dörren med varmt vatten. Upprepa den här processen en gång i veckan för att hålla din duschdörr scumfri.
  • De kemiska kompositionerna av babyolja och vit vinäger arbetar både för att avvisa tvålskum, vilket gör det mycket mindre benäget att ackumuleras på din duschdörr.
  • Var noga med att skölja dörren riktigt bra om du använder babyolja, eftersom det kan klara lite till dörren.
  • Du kan också använda kommersiella glasrengöringsmedel, till exempel regn-X, för att förhindra uppbyggnad.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Som ett alternativ till ättika, försök blanda upp 1 del ammoniak till 3 delar vatten i en sprayflaska. Spraya blandningen på din duschdörr och skrubba bort tvålsköket, skölj sedan dörren med vatten och torka den med en suggee eller luddfri handduk.
  • Du kanske vill lägga ner några tarp eller gamla lakan på ditt badrumsgolv för att skydda ditt golv under denna rengöringsprocess.
  • Innan du börjar städa din duschdörr, ta en varm dusch eller bara låt varmvatten springa ett tag att ånga upp rummet. Detta hjälper till att lossa och mjuka tvålskum på dörren så att det är lättare att rengöra.
  • Varningar

    Var noga med att bära gummihandskar och en säkerhetsmask när du arbetar med rengöringskemikalier i ett slutet utrymme.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande