Begängens guide till rengöring av en rakborste

Borstar för våt rakning fungerar bra för att göra en tjock skum av grädde, men de blir fyllda med torkad gunk och rest Ju mer du använder dem. Om du vill hålla din rakborste i gott skick så det varnar det längsta, det finns några enkla saker du kan göra för att städa det. Vi vet att du förmodligen undrar hur du behåller din borste, så fortsätt läsa för att hitta svaren på dina vanligaste frågor!

Steg

Fråga 1 av 7:
Vad kan jag använda för att rengöra min rakborste?
  1. Bild med titeln Rengör en rakborste Steg 1
1. Clarifying Shampoo arbetar för att bli av med uppbyggnad på penselns bas. Leta efter ett schampo som har ordet "klargörande" på förpackningen eftersom det fungerar bättre att ta bort rester. Våt borsten med ljummet vatten och pressa en myntstorlek av shampoo på borsten. Gnid försiktigt på schamponen med dina händer tills du har helt lött borsten. Skölj sedan hela schamponet ut från borsten tills vattnet körs klart.
  • Förtydligande schampo arbetar på både naturliga och syntetiska borstar.
  • Var försiktig så att du inte trycker på eller dra borstarna med mycket kraft eftersom du kan få dem att falla ut.
  • 2. Mild mat tvål med vatten är ett bra val om du inte har schampo. Fyll ett glas eller skål med varmt vatten från din handfat och spruta 2-3 droppar av din diskmedel i den. Ställ borsten i behållaren så borstarna är nedsänkt och låt den suga i 10-15 minuter. Sedan snurra borsten för att göra tvålen suds upp. Efter det, skölj bara tvålen med rent varmt vatten.
  • Undvik att använda något vatten som är varmare än 120 ° F (49 ° C) eftersom det kan lossa borsten och skada borsten.
  • 3. Varmt vatten och vitt vinäger bryter ifrån sig hårt vattenskala. Kombinera 1 del vitdestillerad ättika med 9 delar varmt vatten i ett glas eller skål och blanda det ihop noggrant. Placera borsten i ättika lösningen så att vattennivån når var de ansluter till handtaget. Låt din borste suga i ca 10 minuter innan du sköljer lösningen med varmt vatten.
  • Om du fortfarande ser fast på resten, skrubba försiktigt av med en mjuk tandborste efter borstens riktning.
  • Fråga 2 av 7:
    Hur gör jag min rakborste mjukare?
    1. Lather Hair Conditioner på din pensel efter att ha tvättat den. Du kan använda någon standardkonditionering, oavsett om din borste är naturlig eller syntetisk. Våt borsten under varmt vatten och arbeta en myntstorlek av balsam i borstarna med händerna. Lämna balsam i borsten i ca 5 minuter innan du sköljer ut det med varmt vatten.
    Fråga 3 av 7:
    Hur torkar jag en rakborste?
    1. Kram borsten med en handduk. Torka bara bort din pensel efter sköljning, tills vattnet är klart. Håll borsten över handfatet och vandra försiktigt ut borstarna med din hand för att bli av med en majoritet av vattnet. Sedan linda en ren, torr handduk runt borsten och ge det några mer pressar tills det känns torrt.
  • Bild med titeln Rengör en rakborste Steg 6
    2. Alltid häng borsten med borstarna nedåt tills det är helt torrt. Även om du har slängt bort borstarna, håller de fortfarande lite vatten. Sätt borsten på ett stativ så borstarna pekar ner men rör inte ytan under dem. Placera borsten i ett välventilerat område, som nära ett öppet fönster, så borsten har en chans att torka ut.
  • Undvik att lagra din borste i en behållare eller skåp medan den fortfarande är våt, annars kan du lossa limet som håller borsten till handtaget.
  • Fråga 4 av 7:
    Vad gör jag om borsten är trassiga?
    1. Kamma försiktigt borstarna för att ta bort snags och knutar. Använd en bred tandkam så borstarna blir inte fångade mellan tänderna och drar ut. Arbeta kammen genom borstens ändar långsamt för att räta ut dem. Om du slår en snag eller troll, tvinga inte kammen genom den. Istället, kör försiktigt kammen längs borstarna för att arbeta ihop.
    Fråga 5 av 7:
    Ska jag skölja en rakborste efter att ha använt den?
    1. Ja, skölj ut all tvål för att förhindra rester och uppbyggnad. Lämna inte kvarvarande skum på borstarna eftersom det kommer att orsaka att borstarna förstärks och blir svårare att använda senare. Istället, kör borsten under ljummet vatten från din kran och pressa dem försiktigt med dina händer för att skölja dem. Fortsätt skölj borsten tills vattnet är klart.
    Fråga 6 av 7:
    Hur ofta ska jag rengöra min rakborste?
    1. Bild med titeln Rengör en rakborste Steg 9
    1. Gör en djup ren minst en gång i månaden. Skölj din pensel efter varje rakning är vanligtvis nog för att hålla den ren dag-till-dag. När du märker borstarna är inte lika smita som de brukade vara eller när borsten ser synligt smutsigt, ta några minuter för att tvätta det med ditt schampo eller diskmedel.
    • Att lämna din pensel smutsig kan leda till brutna eller skurna borstar.
    Fråga 7 av 7:
    Hur ofta ska jag ersätta min rakborste?
    1. Bild med titeln Rengör en rakborste Steg 10
    1. Rakborstar varar omkring 10 år om du tar hand om dem. Din pensel livslängd beror på hur ofta du använder den och hur bra du behåller det. Så länge du sköljer och torkar din borste varje dag och rengör det när det är märkbart smutsigt, kommer du att kunna använda den under de kommande åren.
    • Håll flera rakborstar att cykla igenom så att du kan behålla sina livslängden längre.

    Tips

    Varningar

    Undvik att använda kokande varmt vatten för att rengöra borsten eftersom du kunde lossa bindemedlet som håller borsten till handtaget.
  • Tryck inte på borsten ner eftersom du förstör borstenens form.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande