Hur man lagar mat för katter

Som köttätare måste katter äta kött och undvika att äta ohälsosamma livsmedel fulla av oförstörbara kolhydrater. Matning Katter Den felaktiga kosten kan orsaka hälsoproblem och i slutändan minska längden på sina liv. Matlagning för katter kan vara ett bra sätt att få dina katter de proteiner de behöver, och det kan också vara en mycket trevlig tidsfördriv för folket som gör det. Det är viktigt att samråda med en kvalificerad veterinärnärare innan du börjar mata dig katt uteslutande på hemförberedda livsmedel

Steg

Del 1 av 2:
Förstå en kattens kostbehov
  1. Bild med titeln kock för katter Steg 1
1. Vara bekant med katternas kostbehov. Katter har näringsbehov som är mycket annorlunda än våra egna, vilket kräver noggrann övervägning och planering av maten de får. Katter behöver en diet hög i protein och fett. Faktum är att katter behöver två gånger mängden protein som hundar behöver. Försök inte att göra detta på egen hand - prata med din katt veterinär om att få en hänvisning till en kvalificerad veterinärnärare som kan se till att din katt kommer att få alla nödvändiga näringsämnen.
  • Katter behöver cirka 85 procent kött, fett, slaktbiprodukter och ben i deras kost, med grönsaker, örter och grovfoder som bara ger 15 procent av kattkunskapskraven.
  • Att formulera en korrekt balanserad kost är mycket svårt och något även veterinärnäringister kämpar med. Om du får fel, kommer katten inte att visa tecken för dagar och veckor, men problem utvecklar månader eller år nerför linjen. Ändra inte din katt kost utan att konsultera en nutritionist och låta dig ha en falsk känsla av säkerhet som din katt verkar bra och frisk.
  • Bild med titeln kock för katter Steg 2
    2. Identifiera alla delar av en hälsosam kattdiet. En hälsosam kost för en katt kommer att säkerställa följande: rent vatten (tillgängligt hela tiden och lättillgängligt), protein (de flesta katter inte äter mat som innehåller mindre än 20 procent protein), fett (katter behöver fett för energi, essentiell fett Syror, fettlösligt vitaminintag och smak), vitamin A (katter behöver en bra dos av detta vitamin. Den finns i lever, ägg och mjölk, men dessa ingredienser behöver användas med försiktighet), vitamin B (katter behöver vitamin B och kommer lätt att äta bryggerjäst om det finns tecken på brist, såsom aptitförlust i några dagar eller feber), vitamin E (E-vitamin behövs för att bryta ner omättade fetter i kattens diet) och kalcium (det här är en viktig del av att bygga och bibehålla kattens ben).
  • Taurin är en aminosyra som också är väsentlig för en kattdiet. Tillräckliga mängder av taurin finns vanligtvis i kommersiella kattmatar (både torr och våt), men din katt kan vara i riskzonen för en taurinbrist om du matar den hemlagad mat eller en vegetarisk kost. Taurinbrist i feliner kan orsaka central retinal degenerering, vilket leder till irreversibel blindhet, såväl som hjärtsvikt. Det är därför att lägga till Taurine till din kattdiet är avgörande.
  • Bild med titeln kock för katter Steg 3
    3. Tänk på när och hur din katt ska matas. Till exempel kan katter i olika stadier av livet behöva olika matningsplaner eller typer av mat. Medan de flesta katter kan reglera sitt matintag ganska bra, finns det några fall där du måste reglera det för dem.
  • Kattungar måste matas tre till fyra gånger om dagen från sex veckor till tre månader. Vid sex månaders ålder kan utfodring minskas till två gånger dagligen.
  • Vuxna katter bör tillåtas att äta när de vill, betar hela dagen, men om det är omöjligt, bör de matas åtminstone flera gånger varje dag.
  • Om du har flera katter som har olika dieter, kan du behöva räkna ut ett matningssystem som håller dem ut ur varandras mat.
  • Bild med titeln kock för katter Steg 4
    4. Tänk på dina katthälsa över din personliga kostord. Katter kan inte trivas (eller överleva) på en vegetarian diet. Det är erkänt att det är intensiv debatt och passion för detta ämne, men att placera kattens naturliga behov först är ett primärt bekymmer för kattvård.
  • Medan det finns specifika tillskott matar vissa vegetarianer till sina katter, som taurin, och många förslag till vegetariska kattdieter, kan en vegetarisk kost för en katt resultera i blindhet och hjärtsvikt. Det är inte bara den här typen av diet en mycket intensiv ansträngning för en ägare, det riskerar en förkortad livslängd och sjukdomar, speciellt om det introducerar en högre nivå av ohälsosamma kolhydratprodukter i kattens diet.
  • Bild med titeln kock för katter Steg 5
    5. Kontakta din veterinär och en kvalificerad veterinärnärare och göra forskning innan du börjar laga mat för din katt. En helt hemberedd diet med inget kvalitet Märke Kommersiell mat som ingår kräver noggrann balansering för att säkerställa att din katt får allt det behöver. Det rekommenderas inte om du har grundligt undersökt vad din katt behöver och har väckt saken med din veterinär.
  • Bild med titeln kock för katter Steg 6
    6. Var medveten om att katter lätt är beroende av att äta ett visst sätt. Om du inte redan har märkt det här kan det vara frustrerande att försöka ändra kattens kost. Bli inte förvånad om dina matlagningsinsatser är avbuffade! Persevere och fortsätt försöka tills du pique din katt nyfikenhet. Ta bort kattens vanliga mat i samband med att pröva den nya maten är en viktig del av att uppmuntra henne att ge en ny mat en go.
  • Försök gradvis lägga till din hemlagad mat till din kattens vanliga mat. Detta kommer att acclimate dem till de nya texturerna och lukten av en hemlagad diet.
  • Lämna inte uneaten mat ut. Om din katt inte har ätit den inom timmen, kassera det. Bara försök igen en annan gång.
  • Bild med titeln kock för katter Steg 7
    7. Undvik att ge dina kattmatar som är farliga eller giftiga för dem. Kom ihåg att bara för att du kan äta det, betyder inte att din katt kan. Livsmedel att inte ge din katt inbegriper lök, vitlök, gräslök, druvor, russin, choklad (även vit choklad), socker, okokad jästdeg och kryddor från ditt skafferi som muskotnöt, bakpulver och bakpulver.
  • Andra ingredienser som ska undvikas inkluderar alkohol (det har samma påverkan som på människor bara mycket snabbare - bara två teskedar av whisky kan inducera en koma i en 5-pund katt), hundmat (våt eller torrhundmat har helt annat näringsinnehåll ), godis och gummi (om sötning med xylitol kan orsaka leversvikt), kaffe, te och andra koffeinfria produkter som kalla läkemedel, stimulerande drycker och smärtstillande medel (stora mängder kan döda en katt och det finns ingen motgift) och Mänsklig medicinering av något slag (acetaminofen och ibuprofen kan vara dödligt mot katter).
  • Bild med titeln kock för katter Steg 8
    8. Begränsa livsmedel som inte är giftiga för katter men är inte bra för dem i stora mängder. Katter behöver en väl rundad kost men det betyder inte att de behöver alla näringsämnen i stora mängder.
  • Begränsa feta trimmingar och ben. Kokta ben bör inte matas till katter och fett kan orsaka pankreatit hos katter.
  • Om du vill mata dina kattgrå ägg, ge dem bara äggula. Koka ägget hela om du också använder den vita. Överväg att laga hela ägget varje gång, eftersom råa ägg kan bära Salmonella. Även om de inte blir sjuka, kan katten vara en subklinisk bärare av Salmonella, I grund och botten betyder att det kan överföras från katter till människor.
  • Rått kött bör frysas före utfodring om du inte är absolut säker på sitt hälsosamma ursprung.
  • Mata din kattlever inte mer än två gånger i veckan.
  • Tonfisk kan vara beroendeframkallande om det är överfött och resulterar i en tiaminbrist. I grund och botten för mycket av kosten som ägnas åt vilken typ av fisk som helst kan också leda till sådan brist.
  • Mjölk och mjölkprodukter kan störa många katter, inklusive matsmältning och kliande. Prata med din veterinär om du vill fortsätta använda den - inte varje veterinär eller kattägare är övertygad om att mjölk är olämplig för katter som kan tolerera det.
  • Bild med titeln kock för katter Steg 9
    9. Var väldigt försiktig innan du försöker laga mat för dina katter som en permanent utfodringsstrategi. Om du inte är helt säker på att du får balansen rätt, kan matlagning hela din kattens kost i hemmet resultera i brister och skada din katt. Många veterinärer kommer inte att rekommendera en hemlagad diet för husdjur helt enkelt för att de vet att de flesta inte har utbildning eller kunskap att göra det, och att upptagna ägare kan avvika från att uppfylla rekommenderade recept som syftar till att ge optimal näring på grund av tidsbegränsningar.Dessutom kan veterinärer ha oro över bristen på tillräcklig kunskap om kostbehov och upphör av uppmärksamhet på kosten som orsakas av mänskliga livshändelser.
  • Om du är ivrig att laga mat för dina katter hela tiden, det är möjligt, det kräver bara mycket (ofta motstridig) forskning och väger upp alternativen för vad som finns tillgängligt i ditt område.
  • Tänk på din livsstil. Om du reser mycket och har andra människor som matar dina katter, kommer du att kunna se till att deras hemlagade kost är tillräcklig? Om du arbetar långa timmar, är du beredd att kompensera satser av mat varje helg för att vara foder under hela veckan?
  • Vissa människor gynnar matar råa livsmedel. Detta är kontroversiellt av ett antal skäl, inklusive en ökad risk för infektion från parasiter och bakterier som nu inte dödas av matlagning. En rå diet rekommenderas inte av veterinära organ som den amerikanska veterinärmedicinska föreningen (AVMA) eftersom riskerna uppväger fördelarna.
  • Del 2 av 2:
    Gör din egen kattmat
    1. Bild med titeln kock för katter Steg 11
    1. Kom ihåg att du måste få, eller skapa, ett recept som ger din katt välbalanserad näring. Att få receptet fel, eller att ha ett recept som saknas i viktiga näringsämnen, kan orsaka allvarliga hälsoproblem i din katt. Precis som i andra djur, inklusive människor, är nyckeln en sund balans. Även väsentliga näringsämnen kan påverka kattens hälsa negativt om du ger dem för mycket.
    • Eftersom balansen mellan näringsämnen är så viktigt, bör du få inmatning om ditt recept från din veterinär eller en expert på katthälsa, även om receptet formulerades av någon annan.
  • Bild med titeln kock för katter Steg 10
    2. Formulera eller hitta ett recept och börja matlagning. När du har fått grunderna för Feline Dietary behov, är du redo att börja laga mat för dina katter. Observera att följande idéer föreslås recept för tillfällig sort och representerar inte en dietplan. Om du vill laga mat eller göra hemlagad kattmat som en permanent dietförändring för din katt är det viktigt att göra din forskning för att skapa en balanserad kost som uppfyller alla dina kattens behov och för att få din veterinärstämpel godkännande.
  • Din katt kanske inte gillar hemlagad mat, men det kommer att låta dig veta snart!
  • Om du har några problem, prata med din veterinär om lämpligheten att laga mat för din katt, speciellt om din katt växer, gravid, ohälso eller har medicinska tillstånd.
  • Bild med titeln kock för katter Steg 12
    3. Börja med protein. Till exempel köpfria, antibiotika och hormonfria hel kycklinglår från en ansedd källa. Du kan också använda kycklinglever, kalkon och äggulor, bland andra alternativ.
  • Se till att du helt lagar köttet för att förstöra några bakterier. Ta sedan bort lite av köttet från benet och skärs i bitar på ca 1/2 tum (12.7mm) med skarp kökssax eller en kniv.
  • Bild med titeln kock för katter Steg 13
    4. Slipa djurproteinet för att göra det lättare att äta. Placera köttiga ben i en köttkvarn med en slipplatta av .15 tum (4 mm) hål. Kör 4 oz kycklingsliven per 3 pund (1.3 kg) rå kycklingkött genom kvarnen. Kör 2 kokta ägg per var tredje pund (1.3 kg) rå kycklingkött genom kvarnen. Blanda allt tillsammans i en skål och kyl.
  • Om du inte äger en kvarn, kan du istället använda en matberedare. Det kommer inte att vara lika effektivt eller så lätt att rengöra men det kommer att skära proteinet i små, smältbara bitar.
  • Bild med titeln kock för katter Steg 14
    5. Blanda ytterligare ingredienser. I en separat skål, för varje 3 pund (1.3 kg) kött, häll i 1 kopp vatten, 400 IE (268 mg) vitamin E, 50 mg vitamin B-komplex, 2000 mg taurin, 2000 mg vild laxolja och 3/4 tsk ljussalt (med jod). Blanda alla ingredienser tillsammans.
  • Häll kompletteringsmixen i markköttet och blanda väl.
  • Bild med titeln kock för katter Steg 15
    6. Tänk på en mängd andra livsmedel som kan ge din katt viktiga näringsämnen. Dessa ingredienser bör inte utgöra majoriteten av kattens måltider, i själva verket borde de inte vara en del av varje måltid, de kan lägga till nyckel näring för din katt.
  • Blanda lite ångat ris med lite hackad lax och lite vatten. Konsistensen kommer att vara soppliknande - häll helt enkelt i din kattskål.
  • Klipp grönsaker i små bitar och lägg till måltiden (typ av grönsaker är upp till dig).
  • Lägg till havre till din kattens mat. Ta med 8 koppar vatten till koka. Följ anvisningarna på paketet med havre för vatten till havre-förhållande. Lägg till havre och lock. Slå sedan av värmen, släppa Oats kock i 10 minuter tills det är mjukt.
  • Några andra förslag inkluderar: en havrebaserad rå kattmat måltid, tonfisk katt godis, och holistisk katt mat recept för hela hälsan.
  • Bild med titeln kock för katter Steg 16
    7. Gör måltidstorlekar och frys. Den genomsnittliga katten äter ca 4 - 6 ounces om dagen. Håll kattens måltider i frysen fram till natten innan du planerar att mata den till dem och vid vilken tidpunkt du ska flytta den i kylskåpet. Detta kommer att ge maten tillräckligt med tid att avfrosta.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Rengör kattskålar regelbundet. Smutsiga skålar kan hamna bakterier och bakterier, liksom vara obehagliga för din katt.
  • Gör ditt eget sinne om rå mat i kosten. Beviset för och mot råa matkattdieter i hushållens inställningar är överflödiga, och även veterinärer ser inte öga på ögonen på denna fråga. Även om det vanligen anges att kött som matas till katter hemma måste kokas, är det viktigt att notera att rå kött är det naturliga tillståndet för en kattens diet. Tyvärr har potentialen för överföring av parasiter lett till ett förnekande av rå kött för katter, främst för att ägare av husdjur inte har tid eller lutning att sätta i ansträngningarna för att säkerställa att rå mat är hälsosamt. Brist på rå mat i en kattens diet innebär att många fördelaktiga element för katten, inklusive aminosyror, kan förstöras av matlagningsprocessen, vilket potentiellt minskar kattens hälsa.
  • Varningar

    Mjölk innehåller laktos och katter har inte laktos-splitting enzym-laktas. På grund av detta kan mjölk leda till diarré för vissa katter och kattungar. Men inte alla katter reagerar på detta sätt och kan vara bra med mjölk. Det fungerar som en källa till kalcium om din katt njuter av det och lider inte av biverkningar men det kan leda till klåda och oförmåga att smälta. Det är klokt att diskutera detta med din veterinär.
  • Idéer om utfodring av våra husdjur fortsätter att förändras, eftersom mer veterinärforskning släpps. Uppdatera din kunskap kontinuerligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande