Hur man skapar undertexter med aegisub

Har du någonsin velat skapa dina undertexter, men visste inte hur man skulle? Om så är fallet är den här artikeln för dig! Vi hjälper dig steg-för-steg i att använda Open Source-programvaran som heter Aegisub för att skapa egna undertexter.

Steg

Metod 1 av 3:
Ställa in Aegisub
  1. Bild med titeln Skapa undertexter med hjälp av Aegisub steg 1
1. Förbered den filmfil som du vill skapa undertexter. Om du vill skapa undertexter för en DVD måste du Rippa DVD-skivan först. Spara filmfilen på ett permanent läge, till exempel i en speciellt skapad mapp. I den här artikeln kommer vi att använda filmtransformatorerna för våra exempel i ovanstående skärmdumpar.
  • Bild med titeln Skapa undertexter med Aegisub Steg 2
    2. Ladda filmfilen i Aegisub. Öppna Aegisub och klicka sedan på video-menyn och välj Öppna video... Bläddra efter din videofil och klicka på Öppna. Beroende på storleken och längden på din video, kan den här processen ta ett tag.
  • När videobelastningsprocessen är klar bör du se videodisplayen längst upp till vänster om Aegisub.
  • Bild med titeln Skapa undertexter med Aegisub Steg 3
    3. Ladda ljudspåret från videon. Klicka på Ljudmenyn och välj Öppna ljud från video. Detta kommer automatiskt att rippa ljudet från ditt video soundtrack och importera det till Aegisub. Återigen, beroende på storleken och längden på din video, kan den här processen ta ett tag.
  • När ljudbelastningsprocessen är klar bör du se Audio Waveform-displayen till höger om Aegisub.
  • Bild med titeln Skapa undertexter med hjälp av Aegisub steg 4
    4. Spara dina ändringar. Klicka på Spara ikonen i verktygsfältet, eller enkel press Ctrl+S För att spara ditt arbete.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa undertexterna
    1. Bild med titeln Skapa undertexter med Aegisub steg 5
    1. Skriv in texten. Under ljudvågformen finns det en textruta. Skriv önskad text i den här rutan.
  • Bild med titeln Skapa undertexter med Aegisub steg 6
    2. Välj var i videon kommer din text att dyka upp. Som du kanske redan har sett finns det två ramar i ljudfönstret - en är röd och den andra blå. Den röda betyder helt enkelt när texten kommer att visas, och den blå betyder var texten kommer att sluta. Håll den vänstra musknappen ner och dra den röda ramen till början av vågformen - dra sedan den blå ramen till slutet av vågformen.
  • Bild med titeln Skapa undertexter med Aegisub Steg 7
    3. Redigera textutseendet. Om du inte gillar hur undertexterna visas på videon kan du alltid redigera storleken, teckensnittet eller färgen med hjälp av Styler Manager, som ligger under video-menyn.
  • Bild med titeln Skapa undertexter med Aegisub steg 8
    4. Flytta texten till önskad position. Ja, du kan flytta undertexterna till var som helst du vill på skärmen. I den vertikala verktygsfältet till vänster om videon klickar du på den andra ikonen från toppen. En fyrkantig låda visas under videoklippen - bara dra och släpp undertexterna vart du än vill.
  • Metod 3 av 3:
    Exportera undertexterna
    1. Bild med titeln Skapa undertexter med Aegisub Steg 9
    1. Exportera dina undertexter. Under Fil Meny, klicka på Exportera undertexter.... Välj sedan de fyra alternativen i Filter fönster. Klicka sedan på Exportera....
  • Bild med titeln Skapa undertexter med hjälp av Aegisub steg 10
    2. Spara dina undertexter som en .srt fil. Delryp är förmodligen det vanligaste undertextformatet, så det skulle vara en bra idé att spara det i det formatet. Ge din undertexter ett namn, till exempel: Transformers_2007_720p.srt. Var noga med att inkludera .srt Förlängning i filnamnet.
  • Bild med titeln Skapa undertexter med Aegisub Steg 11
    3. Lägg till dina undertexter till en videofil. I den här artikeln använder vi VLC. Öppna filmfilen och högerklicka på skärmen och under undertexter Meny, klicka på Lägg till undertextfil.... Navigera sedan till din undertitles plats och klicka på OK.
  • Tips

    Om du vill omedelbart skriva in dina undertexter på en video, använd en transkoder som stöder att lägga till undertexter.
  • Det finns flera mall du kan använda i Aegisub. Till exempel när du lägger in N I en undertextlinje delas linjen i två linjer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande