Så här konfigurerar du en mus för spel

Det vanligaste misstaget nya spelare gör när du närmar dig något spel är att göra det med en obestämd eller felkonfigurerad mus. Du borde inte "vänja sig vid musen"- din mus borde vara "Ställ rätt för dig".

Steg

Del 1 av 3:
Konfigurera föraren för en spelmus
  1. Bild med titeln Konfigurera en mus för spel steg 1
1. Ställ in valfrekvensen så hög som musen och USB kan hantera utan att det introducerar fel.Om markören verkar slumpmässigt frysning i Windows medan du flyttar musen, skulle det vara ett exempel på bara ett sådant spårningsfel.En halv anständig spelmus ska hantera 1000mhz bra.
  • Bild med titeln Konfigurera en mus för spelsteg 2
    2. Ställ in musens DPI till det maximala som sensorn kan hantera.Många spelmöss (särskilt äldre) kommer att hävda att den har DPI långt över vad deras sensor kan hantera, så Google de datablad för att ta reda på vad den ursprungliga resolutionen för sensorn verkligen är.Generellt mellan 800 och 1600 dpi är typiskt för de flesta budgeten eller äldre spelmus - Bättre sensorer kan hantera mycket högre DPI.
  • Detta etablerar en övre gräns för den efterföljande processen att ställa in din DPI.Om musen har specifika funktioner eller quirks som negativt påverkar prestanda utöver en viss DPI, behandlar det som maximalt istället för sensorns ursprungliga upplösning.
  • Bild med titeln Konfigurera en mus för spelsteg 3
    3. Manuellt kalibrera musen för ytan den vilar på om musens mjukvaru-svit stöder denna funktionalitet.Razer Mouse-användare kan hitta "Kalibrering" som en underflik under "Mus" i deras Razer Synapse-programvara- och "Manuell kalibrering" som en underflik under det, klicka sedan på "Lägg till en yta" För att starta kalibreringsprocessen.Logitech Mouse-användare kan hitta "Yta" Som ett alternativ i deras Logitech-spelprogramvara.Att använda en av de logitech-förinställningar på en inkompatibel musmatta kan orsaka "fläckighet" i musens spårning, som om delar av musmattan var döda zoner.
  • Del 2 av 3:
    Konfigurera dina OS-musinställningar
    1. Bild med titeln Konfigurera en mus för spel steg 4
    1. Ta reda på om ditt spel använder dina OS-inställningar. En mycket sällsynt handfull spel använder ditt operativsystems musinställningar för känslighet och / eller musacceleration (i allmänhet shoddy konsolportar, webbläsarbaserade spel eller dunkla ultra låg budget titlar). I dessa fall måste du justera dessa inställningar i operativsystemet istället för eller såväl som i spelet.
  • Bild med titeln Konfigurera en mus för spelsteg 5
    2. Justera efter behov. I Windows, gå till musinställningarna (i Windows 10, slå på Windows-tangenten, skriv in "Musinställningar" utan citat och ta vagnreturnera klickar du sedan på "Ytterligare musalternativ"). Gå till "Pekaralternativ" flik.Se till att pekaren är inställd på skjutregleringens standard (mitten), och det "Förbättrad pekare precision" är ur funktion.
  • Del 3 av 3:
    Justera inställningarna i spel till sina optimala värden
    1. Bild med titeln Konfigurera en mus för spelsteg 6
    1. Inaktivera musaccelerationen och aktivera RAW-ingång.De flesta moderna spel kommer att ha dessa inställningar tillgängliga för dig att justera i musen / kontrollerna av alternativen menyer - om inte, kommer de att få dem otillgängliga men korrekt inställda bakom kulisserna.Äldre titlar kan kräva att du kan redigera konfiguration eller *.INI-filer för att tvinga dessa inställningar.
    • Vissa spel kan använda olika och tvetydiga terminologi för att hänvisa till ovanstående, till exempel med användning av "AIM Utjämning" istället för "Acceleration".Om du är osäker kan du fråga varje spelets samhälle för en förklaring.
  • Bild med titeln Konfigurera en mus för spelsteg 7
    2. Ställ in din spelkänslighet till ett värde som ger ett förhållande 1: 1 mellan musinmatning och crosshair / markörrörelse.Generellt behandlas känslighet som en numerisk multiplikator för inmatning, så du skulle helst vilja ha en känslighet i spelet "1" (1x din muss inmatning).Vissa spel har helt enkelt omärkt glidare för känslighet, eller använd sin egen godtyckliga numeriska skalning - i vilket fall "lägre är i allmänhet bättre".
  • Bild med titeln Konfigurera en mus för spel steg 8
    3. Ladda upp en handledning eller övningskarta.Du vill inte bli störd eller stör andra spelare medan du är finjustera din konfiguration, så det är bäst att tinker medan du är i praktiken.
  • Bild med titeln Konfigurera en mus för spelsteg 9
    4. Testa din crosshair eller markörens förmåga att spåra. I en första person shooter plocka en fast position, strafe vänster-och-höger (idealiskt som en av de snabbare karaktärerna i spelet) och försök hålla din crosshair på den fasta punkten.I en MOBA, ställ in din karaktär runt kartan (med din uppfattning, inte låst till tecknet, förstås) och hålla markören efter honom eller annars något annat rörligt mål på kartan (ett kryp, till exempel).
  • Om din mus-hand drar crosshair av punkten / markören av din karaktär är du "överskridande" vad du siktar på, och som sådan är din dpi eller din känslighet för hög.Om du kan sänka din DPI för att åtgärda detta samtidigt som du håller din känslighet vid 1, gör det.Annars måste du sänka din känslighet under 1 för att kompensera istället.
  • Om din strafing drar crosshair från punkten eller ditt mål är ute och kör markören i en MOBA, är du "underhooting" Vad du syftar till och din DPI eller känslighet är för låg.Om musens DPI är under den maximala ursprungliga upplösningen för sensorn, bör du höja DPI tills du inte längre underskjuter.Om musens DPI är i den ursprungliga upplösningen, eller du kan inte ändra musens DPI, måste du öka känsligheten istället.
  • Bild med titeln Konfigurera en mus för spelsteg 10
    5. Välj två fasta punkter i spelet och snabbt "knäppa" Din crosshair / markör mellan de två punkterna.Till exempel, mitten av två olika stolpar på samma vägg, mellan ett par lådor i en karta, mellan din karaktär och ett närliggande torn i en MOBA.
  • Om din crosshair / markör går förbi vad du försöker sträva efter, är du "överskridande", och måste sänka din DPI eller känslighet som beskrivs i föregående steg.
  • Om din crosshair / markör inte helt når vad du försöker sträva efter, är du "underhooting" och behöver höja din DPI eller känslighet som beskrivs i föregående steg.
  • Upprepa detta steg så många gånger som nödvändigt för att finjustera detta till perfektion.
  • Bild med titeln Konfigurera en mus för spelsteg 11
    6. Välj ett tecken / vapen som har ett räckvidd och använd den för att zooma in.Upprepa föregående steg medan zoomat, men justera spelets "Zoomad känslighet multiplikator" istället för att justera DPI eller baskänslighet.
  • Detta värde kan representeras av skjutreglage för olika omfattningsförstoringar (som i PUBG) - eller en numerisk glidare under en enskild hjältes kontrollkonfiguration (som med WidowMaker i övervist, med numret som representerar en procentandel av baskänsligheten) - eller bara en numerisk variabel styrd via ett konsolkommando eller konfigurationsfilskript (zoomed_sensitivitet_ratio i TF2).
  • Vissa spel (till exempel värld av tankar) har en separat in-game känslighetsreglering för top-down-vyer (artilleri).Samma princip gäller.
  • Tips

    Programvaru-sviten som följde med musen kan möjliggöra användningen av "profiler"- som inte bara låter dig ha en separat känslighet / dpi-profil för operatörsbruk för operatör och webbsökt till spel, men kan till och med vara sofistikerade nog att ge dig en annan profil för varje enskilt spel som du spelar.
  • Om musen inte är en spelmus, eller saknar ett omfattande förarpaket och de funktioner som ger, kan du fortfarande säkert ignorera den första delen av den här guiden.
  • En tyngre mus kräver mer ansträngning för att övervinna tröghet (för att börja flytta och sedan stoppa det igen).Om din spelmus har justerbara vikter, ger ljusare större kontroll och precision över tyngre.
  • Varningar

    Även om moderna sensorer kan hantera DPI långt över vad de flesta användare behöver, kommer vissa (men inte alla) att introducera ökande nivåer av hårdvara "glättning" vid högre dpis för att eliminera jitter, som kan introducera små mängder latens och kan negativt påverka hur musen känns.
  • "Effektiv känslighet" (Hur mycket relativ crosshair-rörelse du kommer ut ur någon musrörelse) kommer att ändras om du ändrar pollningshastighet, DPI, skärmupplösning, skärmfält, etc, etc.Se till att du har fått dessa låst till de bästa värdena först innan du bosätter dig på rätt dpi eller känslighet för dig är viktigt.
  • Det är möjligt att använda program från tredje part till "överklocka" Budget / icke-spelmus till högre valfrekvenser.Användare kan se några nytta av detta, men det kan också introducera problem, och är generellt onödigt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande