Hur man drar böjda linjer i photoshop

Thistaaches du hur man skapar en krökt linje i Photoshop på din Windows eller Mac-dator. Det mest grundläggande sättet att göra detta är att använda alternativet Standardpennverktyg, men du kan också använda en förenklad version av pennverktyget för att bara dra böjda linjer genom att klicka på olika punkter på duken.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda pennverktyget
  1. Bild med titeln Draw Curved Lines i Photoshop Steg 1
1. Öppna ditt Photoshop-projekt. Om du inte redan har gjort det, dubbelklicka på det projekt där du vill skapa en krökt linje för att öppna projektet.
  • Bild med titeln Draw Curved Lines i Photoshop Steg 2
    2. Välj pennverktyget. Välj PEN-ikonen, som liknar en nöjd med fontän, i den vänstra verktygsfältet och klicka sedan på Pennverktyg I den resulterande pop-out-menyn.
  • Bild med titeln Draw Curved Lines i Photoshop Steg 3
    3. Placera din markör. Innan du börjar rita, placera markören över den punkt som du vill börja din ritning.
  • Bild med titeln Draw Curved Lines i Photoshop Steg 4
    4. Ställ ut startpunkten och lutningen av den krökta linjen. Klicka och dra markören i den riktning mot vilken du vill ha din linje, släpp sedan musen när du når toppen av kurvan.
  • Den punkt som du släpper ut markören är den punkt där toppen av din krökta linje kommer att nå.
  • Bild med titeln Draw Curved Lines i Photoshop Steg 5
    5. Skapa den krökta linjens andra punkt. Klicka och håll den punkt där du vill att linjen ska ansluta från den ursprungliga utgångspunkten, dra sedan musen i riktning mot den riktning du drog den när du ställer in lutningen.
  • Att skapa en "S"-formad kurva, du skulle dra muspekaren i samma riktning som när du ställer in lutningen.
  • Bild med titeln Draw Curved Lines i Photoshop Steg 6
    6. Lägg till fler kurvor. Du kan lägga till kurvor till din befintliga linje genom att klicka och hålla nästa punkt i raden och sedan dra musen för att ställa in segmentets kurva.
  • Bild med titeln Draw Curved Lines i Photoshop Steg 7
    7. Stäng kurvan. När du har skapat en linje till din smak kan du förhindra att pennverktyget skapar ytterligare kurvor genom att sväva markören över den ihåliga initiallinjenpunkten och sedan klicka på den när du ser den lilla cirkeln förekommer bredvid markören.
  • Metod 2 av 2:
    Använda krökningspennverktyget
    1. Bild med titeln Draw Curved Lines i Photoshop Steg 8
    1. Öppna ditt Photoshop-projekt. Om du inte redan har gjort det, dubbelklicka på det projekt där du vill skapa en krökt linje för att öppna projektet.
  • Bild med titeln Draw Curved Lines i Photoshop Steg 9
    2. Välj krökningspennverktyget. Välj PEN-ikonen, som liknar en nöjd med fontän, i den vänstra verktygsfältet och klicka sedan på Krökningspennverktyg I den resulterande pop-out-menyn.
  • Curvature Pen-verktyget gör att du kan rita en kurva genom att klicka på olika punkter i följd.
  • Bild med titeln Draw Curved Lines i Photoshop Steg 10
    3. Välj den första punkten. Klicka på den punkt som du vill att din böjda linje ska börja.
  • Bild med titeln Draw Curved Lines i Photoshop Steg 11
    4. Klicka på den andra punkten. Detta kommer att skapa en linje mellan din första punkt och din andra.
  • Bild med titeln Draw Curved Lines i Photoshop Steg 12
    5. Klicka på en tredje punkt. Om du gör det skapar en tredje anslutning för linjen, vilket resulterar i en kurva som använder den andra punkten som topp.
  • Bild med titeln Draw Curved Lines i Photoshop Steg 13
    6. Lägg till fler poäng. Du kan fortsätta lägga till poäng genom att klicka på platserna på den duk som du vill illustrera din linje. Linjen kommer automatiskt att komprimera för att passa poängen.
  • Bild med titeln Draw Curved Lines i Photoshop Steg 14
    7. Omplacera en punkt på kurvan. Om du vill böja in eller ut en del av kurvan, klicka och dra punkten inåt eller utåt för att göra det.
  • Tips

    Du kan också använda Freeform penna Alternativ att dra böjda linjer som om du ritade på papper. Böjda linjer ritade med freformpenna kommer att vara mindre exakt än de som dras med pennverktyget.

    Varningar

    Du kan behöva återgå en punkt om det medför att linjen kurvas oväntat. Du kan göra det genom att trycka på heller Ctrl+Z (Windows) eller ⌘ kommando+Z (Mac).
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande