Så här ändrar du standardspråket i wordpress

WordPress tillåter användare att blogga eller hantera innehåll på sitt språk, så länge som en översättning är tillgänglig. Den exakta processen som berörs beror på vilken version av WordPress du har installerat. Om du vill blogga på flera språk, installerar du ett plugin förmodligen ditt bästa alternativ.

Steg

Metod 1 av 4:
Ändra standardspråket på WordPress 4
  1. Bild med titeln Ändra standardspråket i WordPress Steg 1
1. Använd den här metoden för WordPress version 4. Om du har uppdaterat din webbplats WordPress sedan 4 september 2014, kommer webbplatsen att köra WordPress version 4 eller senare. Tidigare versioner av WordPress kräver en annan, något mer komplicerad metod som beskrivs i sin egen del nedan. Dessutom är den här metoden för bloggar som använder WordPress programvara, men är värd på en tredje parts server. Om din blogg innehåller ".ordpress.com" I titeln, se WordPress.com-metod nedan istället.
  • Om du inte kommer ihåg när du uppdaterade, besök (yoursitename).com / readme.html och titta på toppen av sidan för ett WordPress-versionsnummer.
  • Bild med titeln Ändra standardspråket i WordPress Steg 2
    2. Ladda ner en WordPress-språkfil. WordPress har översatts till många språk. Varje översättning har en fil som slutar i förlängningen ".mo". Du kan få dessa filer genom att hitta önskat språk På den här listan, klickning "Mer" på samma linje och klicka sedan på "Ladda ner språkpaket." Om du inte ser en nedladdningslänk kan översättningen vara ofullständig eller inte uppdaterad till WordPress V4.
  • Bild med titeln Ändra standardspråket i WordPress Steg 3
    3. Identifiera rätt fil. Om språkpaketet har flera ".mo" filer, slå upp språkkoden, såväl som landskoden Om språket talas i flera länder. Filnamnet följer alltid formatet Languagecode.mo eller LanguageCode_Countrycode.mo.
  • Till exempel, en.mo är en generisk engelskspråkig översättning. en_gb.mo är en engelsk översättning med hjälp av Storbritanniens regionala stavning.
  • Bild med titeln Ändra standardspråket i WordPress Steg 4
    4. Leta reda på eller skapa mappen / språk i din hemsida. Gå till / WP-innehåll katalog på din WordPress webbplats server. Om det inte redan finns en mapp som heter /språk, Skapa en med exakt det namnet.
  • Bild med titeln Ändra standardspråket i WordPress Steg 5
    5. Ladda upp filen till din / språkmapp. Ladda upp .Mo-fil som motsvarar önskat språk i mappen / språk. Om du aldrig har laddat upp filer till din server innan måste du Använd en FTP-klient, eller filhanteringssystemet som tillhandahålls av din värdtjänst. WordPress rekommenderar FileZilla för Windows, eller Cyberduck för Mac.
  • Bild med titeln Ändra standardspråket i WordPress Steg 6
    6. Ändra språket i administratörsinställningarna. Logga in på din webbplats som administratör. Klicka på Inställningar → Allmänt → SPECTION Språk. Välj det språkalternativ som motsvarar .Mo fil du bara laddat upp. Det valda språket ska nu vara din webbplatss standardspråk.
  • Metod 2 av 4:
    Ändra standardspråket i WordPress 3.9.2 eller tidigare
    1. Bild med titeln Ändra standardspråket i WordPress Steg 7
    1. Ladda ner språkfilerna. Du kan få de språkfiler du behöver från WordPress på ditt språk webbsida. Filen har ett namn som i följande exempel: FR_FR.mo.
    • De två första små tecken (`FR` för franska) hänvisar till ISO-639-språkkoden. Detta följs av ISO-3166 landskoden (_FR för Frankrike i exemplet). Så fransmännen .Mo-filen skulle kallas fr_fr.mo.
  • Bild med titeln Ändra standardspråket i WordPress Steg 8
    2. Kopiera språkfiler till din WordPress-installation. När du har laddat ner rätt / MO-filen till din dator, kopiera den till din server i katalogen "WP-innehåll / språk". Du kommer noga behöva skapa katalogen "Språk" om du installerade WordPress på engelska.
  • Bild med titeln Ändra standardspråket i WordPress Steg 9
    3. Ändra WP-CONFIG.PHP-fil. I rotkatalogen på din WordPress-installation är en fil som heter `WP-CONFIG.php `. Den här filen innehåller all inställning så att du kan ansluta till databasen och hantera några andra objekt. Ladda ner filen och öppna den i din textredigeringsapplikation.
  • Bild med titeln Ändra standardspråket i WordPress Steg 10
    4. Redigera språklinjen. Inne i "WP-config.PHP `fil, kommer du att se följande rader:
  • definiera (`wplang`, )-
  • Du måste ändra detta för att använda filen du just kopierade till din server. Om du använder exemplet för franska ovan, skulle du redigera liknande för att se ut som följande:
  • Definiera (`Wplang`, `fr_fr`-
  • Bild med titeln Ändra standardspråket i WordPress Steg 11
    5. Besök din admin Dashboard med din webbläsare. Din blogg ska nu visas på det språk du önskade.
  • Metod 3 av 4:
    Använda plugins för nya språkinställningar
    1. Bild med titeln Ändra standardspråket i WordPress Steg 12
    1. Lär dig hur du installerar plugins. WordPress plugins ändrar din WordPress-webbplats bortom standardinställningarna. De måste hämtas från WordPress plugin-katalogen. De flesta plugins kan installeras automatiskt från katalogen, men du kan också installera dem själv genom att ladda upp hela mappen till / WP-innehåll / plugins / Katalog över din webbplats. När du har laddat upp, aktivera plugin med plugins-menyn på din WordPress-webbplats.
    • Se till att Unzip filen Efter nedladdning av det, om din webbläsare inte gör det automatiskt.
  • Bild med titeln Ändra standardspråket i WordPress Steg 13
    2. Använd ett plugin för att installera nya språk. De Wp inbyggd instrumentbräda Plugin ger dig möjlighet att ladda ner språkfiler och installera dem via ett enkelt användargränssnitt. Detta är dock endast kompatibelt med WordPress 2.7 till 3.61. Nedladdningsgränssnittet kan kräva direktskriv åtkomst till din server, vilket vissa webbplatsvärden inte tillåter.
  • Bild med titeln Ändra standardspråket i WordPress Steg 14
    3. Installera ett flerspråkigt plugin. Om du vill skriva en blogg på mer än ett språk kan ett flerspråkigt plugin göra ditt liv mycket enklare. Men eftersom de ändrar hur blogginlägg skapas kan det ta lite tid att lära sig att använda dem utan att bryta din webbplats. Skapa en ny webbplats bara för testning rekommenderas när du lär dig. Här är några alternativ:
  • Bogo eller Polylang är gratis alternativ. De två gränssnitten är helt annorlunda, så om du inte gillar en, avaktivera det och prova den andra.
  • Wpml behöver köpas, men kommer med fullt stöd om du behöver hjälp.
  • Bild med titeln Ändra standardspråket i WordPress Steg 15
    4. Leta efter andra plugins. Det finns tusentals plugins tillgängliga, så du kan alltid Sök efter vad du letar efter. Det kan vara användbart om du letar efter en funktion eller ett alternativ som är specifikt för ditt språk, till exempel att konvertera ett alfabet eller ett skript till ett annat.
  • Metod 4 av 4:
    Ändra språk i ett WordPress.com blogg
    1. Bild med titeln Ändra standardspråket i WordPress Steg 16
    1. Använd den här metoden för WordPress-Hosted Blogs. Om din bloggs webbadress är "(yourblogname).ordpress.com", WordPress är din server värd samt programvaran din blogg körs på. I det här fallet är det väldigt enkelt att ändra dina språkinställningar som beskrivs nedan.
  • Bild med titeln Ändra standardspråket i WordPress Steg 17
    2. Ändra det språk du skriver in. Logga in på ditt WordPress-konto och besök din bloggs instrumentpanel. Klicka på Inställningar i den vänstra rutan och välj sedan det språk du planerar att skriva in med rullgardinsmenyn.
  • Om du inte vet hur du får tillgång till din instrumentpanel eller du inte kan hitta inställningarna, logga in på ditt WordPress-konto och sedan navigera till " (yourblogname).ordpress.com / wp-admin / options-general.php ."
  • Bild med titeln Ändra standardspråket i WordPress Steg 18
    3. Ändra gränssnittsspråket. Om du vill ha inställningarna, varningarna och andra användargränssnittsmeddelanden som ska visas på ett annat språk, klicka på Användare i vänstra rutan och klicka sedan på Personliga inställningar på den korta listan som visas under den. Hitta "Gränssnittsspråk" Alternativ och välj ditt språk i rullgardinsmenyn.
  • Båda språkinställningarna inkluderar en länk till den andra direkt under alternativet, vilket gör det enkelt att byta mellan gränssnittsspråket och bloggskrivningsalternativ.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du har ett WordPress "multiplats" Med ett nätverk av flera bloggar kan du ändra standardspråket för alla på en gång med hjälp av nätverksadministratören → Inställningsalternativ. Du behöver fortfarande den korrekta språkfilen som beskrivits ovan.

    Varningar

    Flytta inte eller ta bort mappar i din hemsida om du inte vet vad du gör. Detta kan bryta din webbplats.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande