Hur man lägger till en bästa passform i excel

Thistaaches du hur man skapar en rad bäst passform i ditt Microsoft Excel-diagram. En linje med bästa passform, även känd som en bästa passform eller trendlinje, är en rak linje som används för att indikera ett trendsmönster på ett scatterdiagram. Om du skulle skapa den här typen av linje för hand, skulle du behöva använda en komplicerad formel. Lyckligtvis gör Excel det enkelt att hitta en exakt trendlinje genom att göra beräkningarna för dig.

Steg

  1. Bild med titeln Lägg till en bästa passform i Excel Steg 1
1. Markera de data du vill analysera. De data du väljer kommer att användas för att skapa ditt scatterdiagram. Ett scatterdiagram är en som använder prickar för att representera värden för två olika numeriska värden (X och Y).
  • Bild med titeln Lägg till en bästa passform i Excel Steg 2
    2. Klicka på Föra in flik. Det är på toppen av Excel.
  • Bild med titeln Lägg till en bäst passform linje i Excel Steg 3
    3. Klicka på scatterikonen på panelen Diagram. Det finns i verktygsfältet längst upp på skärmen. Ikonen ser ut som flera små blå och gula rutor - när du svävar muspekaren över den här ikonen, bör du se "Sätt in scatter (x, y)" eller bubbeldiagram (den exakta formuleringen varierar med version). En lista över olika diagramtyper kommer att visas.
  • Bild med titeln Lägg till en bäst passform i Excel Steg 4
    4. Klicka på alternativet Första Scatter Chart. Det är diagramikonen längst upp till vänster på menyn. Detta skapar ett diagram baserat på de valda data.
  • Bild med titeln Lägg till en bäst passform linje i Excel Steg 5
    5. Högerklicka på en av datapunkterna på ditt diagram. Detta kan vara något av de blå prickarna på diagrammet. Detta väljer alla datapunkter samtidigt och expanderar en meny.
  • Om du använder en Mac och inte har en höger musknapp, håll ner Ctrl knappen när du klickar på en punkt istället.
  • Bild med titeln Lägg till en bäst passform i Excel Steg 6
    6. Klick Lägg till Trendline på menyn. Nu ser du panelen Format Trendline på höger sida av Excel.
  • Bildbetat Lägg till en bästa passform i Excel Steg 7
    7. Välj Linjär Från Trendlinjealternativen. Det är det andra alternativet i panelen Format Trendline. Du bör nu se en linjär rak linje som speglar trenden i dina data.
  • Bild med titeln Lägg till en bästa passform i Excel Steg 8
    8. Markera rutan bredvid "Visa ekvation på diagrammet." Det är mot botten av formatet Trendline-panelen. Detta visar de matematiska beräkningarna som används för att skapa den bästa passformen. Detta steg är valfritt, men kan vara användbart för alla som tittar på ditt diagram som vill förstå hur den bästa passformen beräknades.
  • Klicka på X i det övre högra hörnet av panelen Format Trendline för att stänga den.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Medan ditt diagram är valt kan du anpassa sina färger och andra funktioner genom att experimentera med alternativen på Design flik. Klick Byt färger i verktygsfältet för att välja ett färgschema, och sedan bläddra igenom "Diagram stilar" Alternativ för att hitta en som ser bra ut för dina data.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande