Hur man formaterar fat32

Microsofts EXFAT-filsystem skapades för att förbättra FAT32. Liksom FAT32 är EXFAT en perfekt när det gäller bärbarhet - eftersom den stöds av nästan alla operativsystem, kan du använda EXFAT på externa enheter som är avsedda för att dela filer mellan Windows, MacOS och Linux. Till skillnad från FAT32 kommer EXFAT att fungera på alla enheter som är större än 32 GB och låter dig arbeta med filer över 4 GB. Ändå krävs ibland FAT32 av specialanordningar (som vissa bilar) och äldre datorer. Thistaaches du hur du formaterar din externa enhet med hjälp av EXFAT eller FAT32-filsystemet.

Steg

Metod 1 av 4:
Formatera en enhet mindre än 32 GB i Windows
  1. Bild med titeln FATT32 STEG 1
1. Säkerhetskopiera allt på den enhet du vill spara. Om din enhet inte är större än 32 GB kan du formatera den till FAT32 eller EXFAT med ett inbyggt Windows-verktyg. Detta kommer att radera innehållet i enheten, så se till att du säkerhetskopierar dig om det som du vill behålla.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 2
    2. Tryck ⊞ vinna+E För att öppna filutforskaren. Du kan också öppna den genom att högerklicka på Start-knappen och välja Utforskaren.
  • Bild med titeln Fat32 Steg 3
    3. Klick Den här datorn eller dator. Ett av dessa alternativ kommer att vara i den vänstra panelen av filutforskaren. Om du klickar på det visar en lista med enheter som är anslutna till datorn.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 4
    4. Högerklicka på USB-enheten och välj Formatera. Du bör se enheten i den högra panelen. Detta öppnar formatfönstret.
  • Om du inte ser din USB-enhet listad här, tryck på Windows-nyckel + R ⊞ vinna+R och springa diskmgmt.msc För att öppna diskhanteringsverktyget. Om enheten eller USB-porten inte är fysiskt felaktig, ska enheten listas här. Högerklicka på den och välj Formatera.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 5
    5. Välj Fat32 eller exfat från "Filsystem" meny. Om du inte arbetar med en specialenhet (eller en äldre dator) som kräver FAT32, Exfat är det moderna valet. Fat32 kommer fortfarande inte att göra någon skada - du kommer inte att kunna arbeta med filer 4 GB och större.
  • Om du har specifika instruktioner som säger att du använder FAT32 (t.ex. om du använder en enhet i en bil eller en annan specialenhet), håll dig till FAT32. Om inte, använd EXFAT så att du kan hantera större filer.
  • Lämna "Utför snabbformat" Alternativ kontrolleras för att säkerställa ett aktuellt format. Det är inte nödvändigt att göra ett fullt format om det inte finns något fel med enheten eller du behöver verkligen täcka dina spår.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 6
    6. Namn på enheten. De "Volymetikett" Fältet låter dig ange ett namn som identifierar enheten var som helst du kopplar in. Skriv ditt önskade namn här.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 7
    7. Klick Start För att formatera enheten. Du kommer att uppmanas att bekräfta att du vill radera allt på enheten. För de flesta enheter ska formatet bara ta några ögonblick. Att utföra ett fullt format tar längre tid. När enheten är formaterad kan du kopiera filer till och från enheten på ett operativsystem.
  • Metod 2 av 4:
    Formatera en enhet större än 32 GB i Windows
    1. Bild med titeln FATE32 STEG 8
    1. Säkerhetskopiera USB-enheten. Eftersom formatering av enheten tar bort alla dina data, gör en säkerhetskopia av allt du vill behålla innan du fortsätter.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 9
    2. Bestäm mellan FAT32 och EXFAT-filsystem. Exfat, efterträdaren till Fat32, fungerar också på Windows, MacOS och Linux. Huvudskillnaden är att Exfat gör bort med 4 GB-filstorleksbegränsning och arbetar på enheter som är större än 32 GB.
  • Om din enhet är större än 32 GB och du bara vill använda den för att dela filer mellan flera moderna operativsystem (Windows 8 och senare, MacOS X 10.6.6 och senare), använd den här metoden istället, och var noga med att välja Exfat som filsystemtypen.
  • Om du har specifika instruktioner att använda FAT32 och din enhet är större än 32 GB, behöver du ett tredje parts verktyg för att formatera det som FAT32-Fortsätt med den här metoden.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 10
    3. Gå till ridgecrop.demon.co.UK / index.htm?Guiformat.htm i en webbläsare. Detta är nedladdningsplatsen för en gratis app som heter FAT32Format som kan formatera större enheter (upp till 2 tb) som FAT32. Detta verktyg har funnits i många år och är säkert att använda.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 11
    4. Klicka på bilden för att ladda ner verktyget. Om nedladdningen inte startar direkt, klicka på Spara att starta det.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 12
    5. Dubbelklicka på den nedladdade filen för att öppna den. Filen heter Guiformat.exe och sparas i din standard nedladdningsmapp. Verktyget behöver inte installeras - så snart du dubbelklickar på det (och bekräfta att du vill öppna den), det är klart att använda.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 13
    6. Välj din USB-enhet från "Kör" meny. Det är menyn längst upp på skärmen.
  • Lämna "Tilldelningsenhetens storlek" Alternativ som standardinställningen om du inte har ett specifikt behov av att ändra det.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 14
    7. Skriv ett namn för flash-enheten. Detta går in i "Volymetikett" fält. Det här namnet är hur enheten identifieras när den är inkopplad (förutom dess drivbrev).
  • Bild med titeln FATT32 STEG 15
    8. Välj om du vill göra ett snabbt format. Snabbformat kontrolleras som standard och borde vara bra för de flesta, och är definitivt det snabbare alternativet. Om du har problem med enheten eller ger den till någon annan, ta bort kryssrutan för att göra ett omfattande format.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 16
    9. Klick Start För att formatera enheten. Om du gör ett snabbt format, bör processen bara ta några minuter (beroende på storleken på enheten). Ett fullt format kan ta flera timmar. När formatet är klart kan du kopiera filer till och från enheten som vanligt.
  • Metod 3 av 4:
    Formatering på en Mac
    1. Bild med titeln FATT32 STEG 17
    1. Säkerhetskopiera några viktiga data på enheten. Om du vill kunna använda din externa hårddisk med en Windows-dator utöver MacOS kan du formatera enheten som MS-DOS (FAT) (32 GB och mindre i princip samma sak som FAT32) eller EXFAT (vilken storlek som helst ). Även om dessa filsystemstyper inte heter FAT32, arbetar de fortfarande på både datorer och Mac. Formatering raderar allt från enheten, så se till att du kopierar alla filer du vill behålla till din hårddisk.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 18
    2. Öppen diskverktyg. Du hittar den i Applikationer mapp i en undermapp som heter Verktyg.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 19
    3. Välj din USB-enhet. Det kommer att vara i den vänstra panelen under "Extern." Om du inte ser det listat, försök att ansluta den till en annan USB-port.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 20
    4. Klicka på Radera flik. Det är nära toppen av fönstret.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 21
    5. Välj ett filsystem från "Formatera" meny. De Exfat Filsystem är en uppdaterad version av FAT32 som fungerar nästan densamma, förutom att det inte finns någon 4 GB-filstorlek, och du kan använda den på enheter som är större än 32 GB (till skillnad från FAT32, som standard). Detta är det bästa, mest aktuella alternativet för att arbeta mellan Windows och Macs (Windows 8 och nyare, Mac OX X 10.6.6 och upp). Om du har specifika instruktioner att använda FAT32, till exempel om du använder en bil som kräver det, gå med MS-DOS (FAT).
  • Om enheten är större än 32 GB, men du behöver absolut FAT32, kan du skapa flera partitioner på USB-enheten och formatera varje som en separat FAT32-partition. Klicka på Dela fliken och klicka sedan på + knappen för att skapa nya partitioner. Ställ in storleken på varje till 32 GB eller mindre och välj MS-DOS (FAT) Från formatmenyn för varje.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 22
    6. Ge enheten ett namn. Ange ett namn för enheten i "namn" fält (upp till 11 tecken). Detta namn visas när enheten är ansluten.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 23
    7. Klick Radera För att börja formatet. Alla data på enheten kommer att raderas och det kommer att formateras med det valda filsystemet. Du kan nu kopiera filer till och från enheten som vanligt.
  • Metod 4 av 4:
    Formatering på Ubuntu Linux
    1. Bild med titeln FATT32 STEG 24
    1. Säkerhetskopiera alla data som du vill spara. Formatering av din enhet raderar alla data på den. Kopiera allt du vill spara av USB-enheten innan du formaterar.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 25
    2. Öppna diskar Utility. Med det här verktyget kan du formatera skivor som är anslutna till ditt system. Det enklaste sättet att öppna det är att klicka på streckknappen och typen diskar in i sökfältet. Diskarverktyget ska vara det första resultatet i listan.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 26
    3. Välj din USB-enhet. Du hittar den i listan med enheter på vänster sida av skivfönstret.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 27
    4. Klicka på STOP-knappen för att avmontera enheten. Klicka på knappen Solid Square i "Volymer" avsnittet kommer att avmontera enheten så det kan formateras.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 28
    5. Klicka på växeln och välj Formatpartition. Det är på toppen av menyn.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 29
    6. Ge USB-enheten ett namn. Skriv en etikett för enheten i "Volymnamn" fält längst upp i fönstret. Så här är enheten att identifieras när den är inkopplad.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 30
    7. Välj ett filsystem. Exfat, efterträdaren till FAT32, arbetar också på Windows och MacOS och är lämplig för enheter av alla storlekar. Huvudskillnaden är att Exfat gör bort med 4 GB-filstorleksbegränsningen av FAT32. Om du inte arbetar med en specialenhet som kräver FAT32, Exfat är det moderna valet. Fat32 kommer fortfarande inte att göra någon skada - du kommer inte att kunna arbeta med filer 4 GB och större.
  • För att välja ExFAT, välj Övrig Alternativ på knappen, klicka på Nästa, och välj Exfat.
  • För att välja FAT32, välj För användning med alla system och enheter (fett) och klicka Nästa.
  • Bild med titeln FATT32 STEG 31
    8. Klick Skapa För att formatera enheten. Detta kan ta var som helst från några minuter till några timmar, beroende på storleken på enheten. När formatet är klart kan du ta bort enheten och kopiera filer till och från den som vanligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande