Så här ändrar du tangentbordslayout i ubuntu

Thistaaches du hur man börjar använda en annan tangentbordslayout i Ubuntu. Lägga till en ny layout Placerar en praktisk rullgardinsmeny längst upp till höger på skrivbordet som låter dig byta layouter när du arbetar.

Steg

  1. Bild med titeln Ändra tangentbordslayout i Ubuntu Steg 1
1. Öppna dina Ubuntu-inställningar. För att göra detta klickar du på den lilla nedpilen längst upp till höger på skrivbordet och klickar sedan på ikonen på en skiftnyckel och en skruvmejsel. Du kan också komma dit genom att öppna aktivitetsöversikten och klicka på inställningar.
  • Bild med titeln Ändra tangentbordslayout i Ubuntu Steg 2
    2. Klicka på Region och språk flik. Det är i den vänstra panelen. Dina språk- och ingångsinställningar öppnas i rätt panel.
  • Bild med titeln Ändra tangentbordslayout i Ubuntu Steg 3
    3. Klicka på + under "Ingångskällor." Detta öppnar en lista över språk.
  • Bild med titeln Ändra tangentbordslayout i Ubuntu Steg 4
    4. Klicka på en layout en gång för att välja den. Om du inte ser önskat språk klickar du på de tre vertikala prickarna under listan för att expandera fler alternativ. Om du fortfarande inte ser det, klicka på Övrig Att visa ännu fler språk.
  • Om du fortfarande Se inte layouten du letar efter, stäng fönstret och tryck på Ctrl + T För att öppna ett terminalfönster. Kör kommandot Inställningar Ange Org.gnome.skrivbord.Input-källor visar-all-källor sanna och återvänd sedan till fliken Region och språk för att försöka igen.
  • Beroende på språket kan du ha mer än en layout för att välja. Till exempel, för engelska, kommer du att se engelska (US), engelska (Australien), engelska (Kanada), engelska (Storbritannien), etc. Ett annat exempel är för Kamerun. Du hittar Kamerun flerspråkig (Dvorak) och Kamerun flerspråkig (QWERTY).
  • Bild med titeln Ändra tangentbordslayout i Ubuntu Steg 5
    5. Klicka på Lägg till knapp. Det visas i det övre högra hörnet när du väljer en layout. Detta lägger till layouten till listan med ingångskällor.
  • Bild med titeln Ändra tangentbordslayout i Ubuntu Steg 6
    6. Flytta standardlayouten till toppen av listan. Den första layouten i avsnittet Ingångskällor är layouten Ubuntu Associates med ditt tangentbord som standard. Om du vill välja en annan standardlayout, välj layouten och klicka sedan på upp-pilen (^) nedanför listan tills den är på toppen.
  • Om du vill tilldela olika layouter för vissa fönster (ex: Du skriver på spanska för ett projekt, och engelska i en annan), klicka på alternativ knappen ovanför ingångslistan för att visa dina inställningar för flera ingångar.
  • Bild med titeln Ändra tangentbordslayout i Ubuntu Steg 7
    7. Växla mellan layouter. När du har mer än ett tangentbordslayout i din lista över ingångskällor visas en tangentbordsmeny längst upp till höger på skärmen. Det blir en liten nedåtriktad pil med de första bokstäverna i språket bredvid det. För att växla mellan layouter, klicka på den här menyn och välj sedan en annan layout.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kan också byta mellan layouter genom att trycka på Space Bar + Windows-tangenten samtidigt.
  • För att ta bort en layout som du inte vill använda längre, klicka på den en gång för att välja den och klicka sedan på skräp kan ikonen.
  • För att ändra tangentbordslayouten på kommandoraden med Ubuntu-server, använd: sudo dpkg-omkonfigure tangentbordskonfiguration
  • Inte alla layouter är kompatibla med vanliga tangentbord. Se till att tangentbordet är inställt för din föredragna layout innan du väljer layouten.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande