Så här bifogar du en swap-partition till linux

Linux är känt som för sitt rena, skarpa utseende, för sin ovanliga kraft, och ibland för sin hastighet. Att lägga till en swap-partition till ditt Linux-system kan bidra till att öka systemets prestanda, speciellt om du ofta kör flera processer samtidigt. Den här artikeln kommer att styra dig steg för steg för att skapa en swap-partition och fästa den på ditt system.

Steg

  1. Bilden med titeln Fäst en swap-partition till Linux Steg 1
1. Välj en partition som kan formateras i en swap-partition. Du kan antingen dela upp din systempartition, eller en annan partition. Var vänlig informera om att sådana åtgärder Maj orsaka systemskada eller fil korruption.
  • Om du vill dela upp en icke-systempartition, använd GParted, ett kraftfullt verktyg för att bygga för att redigera hårddiskar. Den här artikeln ger en detaljerad handledning om hur du delar upp en partition.
  • Om du behöver dela din systempartition måste du bo starta ett annat system från en USB. Ubuntu OS innehåller GParted förinstallerad, så fortsätt och ladda ner ISO-filen från här. Därefter, efter att du har slutfört ISO-nedladdningen, följ Denna artikel För att göra din USB-startbar med en ISO-fil. Starta sedan om datorn och starta från din USB-enhet. Starta GParted från Live USB och fortsätt till steg 2.
  • Bild med titeln Fäst en swap-partition till Linux Steg 2
    2. Skapa en swap-partition. Öppna Gparted, välj sedan den partition du vill partitionera och avmontera den. Högerklicka på partitionen och klicka på Ändra storlek / Flytta. Ändra sedan partitionen för att vara minst 1 GB mindre. Välj sedan det odelade utrymmet, högerklicka på det och formatera det som linux-swap. När du är klar klickar du på Apply i toppverktygsfältet. Beroende på storleken på dina partitioner och datorns hastighet, kan den här processen ta ett tag. Den här artikeln ger dig en mer detaljerad guide för hur du ändrar en partition i Linux.
  • Bild med titeln Fäst en swap-partition till Linux Steg 3
    3. Hämta din UUID-kod. Detta kan genom gjort med terminalen, så starta terminalen. Tangentbordsgenväg är Ctrl+Alt+T. Skriv sedan in följande kommando: sudo blkid / dev / sda3, Om du antar att den swappartition du skapade är SDA3. För att verifiera din partitionsväg, öppna GParted och kolla din swap-partition. Den ska vara belägen under Dela kolumn. Efter att ha givit ovanstående kommando trycker du på ↵ ENTER. Du kommer att behöva ange ett administratörslösenord. UUID-koden visas - Kopiera koden till en anteckningsblock eller något.
  • Bild med titeln Fäst en swap-partition till Linux Steg 4
    4. Fäst den nya swappartitionen till ditt system. Skriv följande kommando i terminalen: gksu gedit / etc / fstab. Du måste ange ett administrativt lösenord. Sedan klistra in den UUID-koden du fått i steg före efter att linjen började Uuid = [klistra in din kod här]. Efter redigering ska dokumentet se ut som bilden ovan. Innan du avslutar, kom ihåg att spara dokumentet.
  • Bild med titeln Fäst en swap-partition till Linux Steg 5
    5. Gör din swap partition aktiv. Igen, öppna gparted. Högerklicka sedan på swappartitionen och klicka på Swapon. Starta sedan om datorn, och swappartitionen kommer att fästas nu.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande