Hur man raderar ubuntu

Om du har bestämt dig för att Ubuntu inte längre är rätt operativsystem för dig, kanske du undrar hur du ska ta bort det från ditt system. Ta bort Ubuntu När det är det enda operativsystemet på din dator är ganska enkelt, men saker blir lite mer komplicerat om du har Windows installerat bredvid det. Följ den här guiden för att ta bort Ubuntu på något sätt.

Steg

Metod 1 av 2:
Ta bort Ubuntu när du börjar med Windows
  1. Bild med titeln Radera Ubuntu Steg 1
1. Sätt i din Windows-installationsskiva i din dator. Detta kan också märkas som en återställningsskiva. Om du inte har en installations- eller återställningsskiva kan du skapa en återställningsskiva i Windows.
  • Bild med titeln Radera Ubuntu Steg 2
    2. Boot från cd-skivan. För att starta från din återställningsskiva måste du ställa in din BIOS för att starta från din CD / DVD-enhet. När datorn först startar, tryck på BIOS Setup-tangenten. Detta är typiskt F2, F10, F12 eller Del. Navigera till startmenyn och välj din CD / DVD-enhet. När du har valt det, spara och starta om datorn.
  • Bild med titeln Radera Ubuntu Steg 3
    3. Öppna kommandotolken. Från återställningsskivans huvudmeny väljer du alternativet Kommandotolk. Om du använder en installationsskiva väljer du "Reparera din dator", som bör öppna kommandotolken.
  • Bild med titeln Radera Ubuntu Steg 4
    4. Fix din master boot record. Att utföra det här kommandot tar bort alternativet Dual-Boot när du startar datorn och startar rakt i Windows. Ange följande kommando på kommandotolken:
    bootrec / fixmbr
  • Bild med titeln Radera Ubuntu Steg 5
    5. Starta om datorn. När du startar om, bör du inte se möjligheten att välja Ubuntu. Istället kommer du att tas direkt i Windows.
  • Bild med titeln Radera Ubuntu Steg 6
    6. Öppen diskhantering. En gång i Windows är det dags att bli av med den gamla Ubuntu-installationen och återkräva hårddiskutrymmet. Tryck på START och högerklicka på datorn / min dator. Välj Hantera och klicka sedan på Diskhantering i den vänstra ramen för datorhanteringsfönstret.
  • I Windows 8, tryck på Windows-tangenten + X och välj Diskhantering från menyn.Bild med titeln Radera Ubuntu Steg 6Bullet1
  • Bild med titeln Radera Ubuntu Steg 7
    7. Ta bort dina Ubuntu-partitioner. Högerklicka på dina Ubuntu-partitioner och välj Ta bort. Se till att du raderar den korrekta partitionen. När partitionen raderas, blir den odelat utrymme. Högerklicka på din Windows-partition och välj förlängning av partitionen. Välj det fria utrymmet som just skapats för att lägga till det i din Windows-installation.
  • Metod 2 av 2:
    Ta bort Ubuntu från ett enda startsystem
    1. Bild med titeln Radera Ubuntu Steg 8
    1. Sätt in skivan i det operativsystem du vill installera. När Ubuntu är datorns enda operativsystem kan du ta bort det med hjälp av ett operativsysteminstallationsskiva för ett operativsystem. När du har satt in den, starta om datorn och starta från CD, som beskrivs i steg 2 ovan.
  • Bild med titeln Radera Ubuntu Steg 9
    2. Ta bort Ubuntu-partitionen. När du startar installationsprocessen för det nya operativsystemet får du möjlighet att skapa och ta bort partitioner på din hårddisk. Välj din Ubuntu-partition och ta bort den. Detta kommer att returnera partitionen till odelat utrymme.
  • Bild med titeln Radera Ubuntu Steg 10
    3. Fortsätt installera operativsystemet, eller ta bort skivan och strömma ner datorn. När partitionen raderas har Ubuntu framgångsrikt tagits bort från datorn. Du kan nu installera ett nytt operativsystem som Windows 7 eller Windows 8.
  • Om du väljer att inte installera operativsystemet, kommer din dator att vara oanvändbar tills den är installerad.Bild med titeln Radera Ubuntu Steg 10Bullet1
  • Tips

    Om du är dubbel-booting flera Linux Distros, ska du starta in den du vill behålla och ta bort Ubuntu-partitionen därifrån. Då måste du uppdatera / installera om GRUB eller LILO Boot Loader. Frågar hur man gör det på supportforumet för den distro du vill hålla kommer att lösa det på nolltid för dig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande