Så här utökar du ett trådlöst nätverk

Om du har en stor byggnad eller en sprawling bit av egendom och vill ha tillgång till internet, kommer du förmodligen att behöva förlänga ett trådlöst nätverk. Denna förlängning gör att du kan bibehålla en stark trådlös signal över ett mycket större område. För att börja lära dig några grundläggande riktlinjer för att utöka ett trådlöst nätverk, bläddra förbi hoppet.

Steg

  1. Bild med titeln Utvid ett trådlöst nätverk Steg 1
1. Ställ in din huvudrouter som din basstation. Se till att din router är ansluten till din dator via Ethernet-kabel. Detta gör att du kan logga in direkt till routern.
  • Logga in på routern från en webbläsare (i URL-fältet: 192.168.0.1 eller 192.168.1.1 är standarderna). Om du har aktiverat ett lösenord anger du dina inloggnings- och lösenordsuppgifter nu. Om du inte har, är standardinställningar för de flesta routrar en inloggning av admin och ett lösenord för lösenord, eller admin och admin.
  • Bild med titeln Utvid ett trådlöst nätverk Steg 2
    2. Hitta dina grundläggande trådlösa inställningar, som ska placeras antingen på huvudinloggningsskärmen eller under "inställningar." Härifrån vill du se till att din router sänder med den starkaste signalen möjlig � de mest MBPS, eller megabits per sekund, inställningen tillgänglig.
  • Om du inte har ändrat namnet på ditt trådlösa nätverk eller SSID, gör det nu och notera det. Detta kommer att hjälpa när du konfigurerar din trådlösa repeater.
  • Bild med titeln Utvid ett trådlöst nätverk Steg 3
    3. Välj "Upprepande funktioner" eller "Signalrepetitionsinställningar" eller något menyalternativ som nämner upprepande. Härifrån får du ett alternativ för att aktivera den trådlösa upprepande funktionen i ditt nätverk.
  • Du kommer att upprätta din primära router som din basstation vid denna tidpunkt. Se till att du väljer basstationen fungerar för den här routern och inte repeaterinställningar.
  • Bild med titeln Utvid ett trådlöst nätverk Steg 4
    4. Ange, där du uppmanas, MAC- eller mediaåtkomstkontrollen, adressen till routern eller repeatern du ska använda.
  • MAC-adressen för din trådlösa repeater kommer att skrivas ut på en klisterplattor på baksidan av enheten. MAC-adressen blir 12 tecken. De kommer att vara antingen 8 grupper med 2 tecken separerade av bindestreck eller kolon eller 4 grupper av 4 separerade med perioder (i.e. 01-23-45-67-89-AB eller 01: 23: 45: 67: 89: AB eller 0123.4567.89ab).
  • Bildtiteln Utvid ett trådlöst nätverk Steg 5
    5. Koppla ur Ethernet-kabeln från basstationen och anslut den till din repeater eller sekundär router som kommer att fungera som en trådlös repeater. Logga in på routern igen med en webbläsare och hemadressen 192.168.0.1 eller 192.168.1.1.
  • Bild med titeln Utvid ett trådlöst nätverk Steg 6
    6. Gå till grundläggande inställningar och se till att din trådlösa repeater kommer att kommunicera med rätt trådlösa nätverk genom att skriva in den specifika SSID du använde för din basstation.
  • Bild med titeln Utvid ett trådlöst nätverk Steg 7
    7. Aktivera signalupprepande funktioner i menyn Upprepade inställningar. För din trådlösa repeater kommer du att tilldela en specifik IP (Internet Protocol) -adress.
  • De första uppsättningarna ska vara 192.168.0 (eller 192.168.1), och du kommer in i den slutliga siffran. Du kan ange ett nummer mellan 1 och 255. Skriv ner den här nya IP-adressen eftersom du behöver den att logga in på den trådlösa repeatern om du behöver ändra inställningar i framtiden.
  • Bild med titeln Utvid ett trådlöst nätverk Steg 8
    8. Ange MAC-adressen till basstationen. MAC-adressen för basstationen kommer att ligga på baksidan av enheten på en klistermärke och kommer att ha ett liknande titt på MAC-adressen för den trådlösa repeatern.
  • Bild med titeln Utvid ett trådlöst nätverk Steg 9
    9. Spara dessa inställningar och koppla ur repeatern från din dator.
  • Bilden med titeln Utvid ett trådlöst nätverk Steg 10
    10. Hitta en lämplig plats för din trådlösa repeater. Det ska ligga inom ditt kända Wi-Fi-signalområde, men nära gränserna. På så sätt får du maximal signalförlängning.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande