Så här lägger du till en airprint-skrivare

Thistaaches du hur du lägger till en Airprint-skrivare till ett Wi-Fi-nätverk så att du kan skriva ut trådlöst. När skrivaren är online kan du skriva ut trådlöst från din Mac, iPhone, iPad och iPod touch.

Steg

  1. Bild med titeln Lägg till en AirPrint-skrivare Steg 1
1. Placera din skrivare inom din router. De flesta moderna skrivare har Wi-Fi-kapacitet och visar den trådlösa logotypen
Bild med titeln WindowsWifi.jpg
. Om du inte är säker på om skrivaren har Wi-Fi eller Airprint-funktioner kan du kontrollera den manuella som medföljde det eller du kan kolla Apples lista över AirPrint-skrivare.
  • Bild med titeln Gör en skrivare trådlös med en trådlös router Steg 5
    2. Anslut din skrivare till en strömkälla. Använd strömkabeln som följde med din skrivare eller en som är kompatibel.
  • Bild med titeln Gör en skrivare trådlös med en trådlös router Steg 6
    3. Ström på din skrivare. Om skrivaren inte slås på automatiskt när du är inkopplad, tryck på strömbrytaren för att slå på den. Du kan vanligtvis hitta strömknappen på framsidan eller på baksidan nära strömkabeln.
  • Bild med titeln Anslut skrivare till iPad Steg 4
    4. Navigera till skrivarens trådlösa nätverksinställningar. De flesta moderna skrivare har en inbyggd skärm som du kan använda för att navigera på olika menyer. Placeringen av de trådlösa inställningarna varierar via skrivare, men du hittar det vanligtvis i en meny som heter inställningar eller Hantera.
  • Om din skrivare inte har en inbyggd skärm, kontakta din handbok för att lära dig hur du ansluter den till ditt trådlösa nätverk.
  • Människor som använder HP AirPrint-skrivare utan inbyggd skärm måste trycka och hålla ner "Trådlös" och "Avbryt" knappar på samma gång tills "Kraft" och "Trådlös" lampor flash.
  • Om du inte hittar skrivarens trådlösa inställningar kan du lägga till skrivaren på en Mac genom att klicka på Apple-menyn, navigera till Systeminställningar > Skriv ut och skanna, och klicka sedan på + För att lägga till skrivaren.
  • Bild med titeln Gör en skrivare trådlös med en trådlös router Steg 3
    5. Välj ditt Wi-Fi-nätverk på skrivaren. När du har hittat de trådlösa inställningarna ska skrivaren börja skanna efter trådlösa åtkomstpunkter som den kan ansluta till. Välj SSID på din trådlösa router (vanligtvis finns längst ner eller baksidan av routern) och ange sedan Wi-Fi-lösenordet om det behövs.
  • Om du inte ser det wi-fi-nätverk du letar efter kan du behöva flytta skrivaren närmare routern.
  • Om skrivaren inte har en pekskärm, använd hårdvaruknapparna för att ange lösenordet. Wi-Fi-lösenord är typiskt känsliga, så se till att du använder korrekt kapitalisering.
  • Bild med titeln Lägg till en AirPrint-skrivare Steg 6
    6. Anslut datorn, telefonen eller tabletten till samma Wi-Fi-nätverk. När du har anslutit Airprint-skrivaren till ditt Wi-Fi-nätverk visas det som en skrivare på vilken enhet som helst (som din iPhone) så länge enheten är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande