Hur man skapar ett jabber-konto

Jabber (XMPP) är ett Open Source im-protokoll som liknar Whatsapp, telegram, eller Facebook Messenger. Det erbjuder många olika domäner för adressen, vilket i sin tur möjliggör mer anpassning än andra tjänster. Thistaaches du hur man registrerar ett Jabber-konto.

Steg

Metod 1 av 2:
Registrera ett konto
  1. Bild med titeln Skapa ett Jabber-konto Steg 1
1. Gå till en JABBER-registreringswebbplats. Det finns många webbplatser som låter dig registrera ett Jabber-konto. Följande är ett par webbplatser som du kan använda för att registrera ett konto:
  • Bild med titeln Skapa ett Jabber-konto Steg 2
    2. Ange ett användarnamn. Använd baren bredvid "Användarnamn" För att ange ditt användarnamn. Ditt användarnamn kan innehålla bokstäver eller siffror, men inga specialtecken.
  • Användarnamn är inte skiftlägeskänsliga.
  • Bild med titeln Skapa ett Jabber-konto Steg 3
    3. Välj ett suffix (om tillgängligt). Formatet för en Jabber-adress är användarnamn @ domän.förlängning (i.e. Användarnamn @ XMPP.JP). Vissa registreringswebbplatser gör att du kan välja vilket domännamn du vill använda som ditt suffix i din Jabber-adress. Andra ger dig bara ett alternativ. Om du har alternativet, använd rullgardinsmenyn bredvid ditt användarnamn för att välja ett domännamn som du vill anmäla dig till.
  • Bild med titeln Skapa ett Jabber-konto Steg 4
    4. Ange ditt lösenord och bekräfta det. Det finns två linjer där du använder för att skapa ett lösenord. Ange ditt lösenord i den första raden. För att bekräfta ditt lösenord, skriv ditt lösenord i den andra raden exakt som du gjorde i första raden.
  • Bild med titeln Skapa ett Jabber-konto Steg 5
    5. Verifiera att du är en person. De flesta XMPP-registreringswebbplatser har ett verktyg för att verifiera att du är en riktig person. Detta kan vara en reCAPTCHA-låda som kräver att du kontrollerar rutan som säger "Jag är inte en robot", Eller du kan behöva ange tecken som du ser i en bild för att registrera ditt konto. Följ anvisningarna för att verifiera att du är en person.
  • Bild med titeln Skapa ett Jabber-konto Steg 6
    6. Klick Registrera. Detta registrerar din XMPP-adress med den server du valt. Kom ihåg ditt användarnamn, adress och lösenord.
  • Metod 2 av 2:
    Anslutning till en Jabber-klient
    1. Bild med titeln Skapa ett Jabber-konto Steg 7
    1. Gå till en Jabber-klienthämtningssida. Klienten är den programvara du kan använda för att logga in på ditt Jabber-konto och chatta med personer över snabbmeddelanden. Gå till en webbplats och för en Jabber-klient och leta efter "Nedladdningar" sida. Du kan också hämta och installera en Jabber-klient för din mobila enhet från App Store på iPhone eller iPad, eller Google Play Store på Android. Följande är Jabber-klienter du kan ladda ner:
  • Bild med titeln Skapa ett Jabber-konto Steg 8
    2. Ladda ner och installera Jabber-klienten. På PC och Mac, gå till webbplatsen för JABBER-klienten du vill ladda ner och klicka på nedladdningslänken för den version som körs på ditt operativsystem. Dubbelklicka på den nedladdade filen och följ anvisningarna i installationsguiden för att slutföra installationsprocessen. På mobila enheter, öppna Google Play Store eller App Store och söka efter Jabber-klienten du vill ladda ner. Knacka Skaffa sig eller Installera under Jabber-klienten vill du installera.
  • Bild med titeln Skapa ett Jabber-konto Steg 9
    3. Öppna Jabber-klienten. På Windows kan du hitta appar du har laddat ner i Windows Start-menyn. På Mac kan du hitta appar du har laddat ner i mappen Program i Finder. På mobila enheter trycker du på ikonen på din startskärm eller Apps-menyn.
  • Bild med titeln Skapa ett Jabber-konto Steg 10
    4. Klicka på alternativet för att logga in med ett befintligt konto. Varje Jabber-klient är lite annorlunda. Vissa kan be dig att registrera ett konto med den klient du hämtade. Vissa kan be dig att klicka på alternativet för att lägga till ett nytt konto. Andra kan ha en enkel inloggningsskärm som du anger din adress och lösenord för att logga in.
  • Bild med titeln Skapa ett Jabber-konto Steg 11
    5. Välj alternativet att logga in med ett Jabber eller XMPP-protokoll. Några snabbmeddelande Apps stöder flera snabbmeddelandeprotokoll. Om din IM-klient stöder flera IM-plattformar, välj alternativet att logga in med ett Jabber eller XMPP-konto.
  • Bild med titeln Skapa ett Jabber-konto Steg 12
    6. Ange ditt användarnamn eller adress. Inloggningsskärmen för varje Jabber-klient är annorlunda. Om du blir ombedd att ange din Jabber-adress, ange din fullständiga adress (I.e. Användarnamn @ XMPP.JP). Om du blir ombedd att ange ditt användarnamn, ange bara användarnamnet i din adress.
  • Bild med titeln Skapa ett Jabber-konto Steg 13
    7. Ange domändelen av din Jabber-adress. Om din Jabber-klient inte ber dig att ange din Ange Jabber-adress på en rad, ange den del som kommer efter @ symbolen i den linje som säger "Domän" eller "Värd" eller något liknande.
  • Bild med titeln Skapa ett Jabber-konto Steg 14
    8. Ange ditt lösenord. Ange lösenordet för ditt Jabber-konto i den linje som säger "Lösenord".
  • Bild med titeln Skapa ett Jabber-konto Steg 15
    9. Klicka på inloggningsknappen. När du har använt ditt JABBER-kontouppgifter klickar du på knappen som säger "Logga in", eller "Logga in" eller något liknande.
  • Om du inte kan logga in med din Jabber-klient, prova en annan klient.
  • Saker du behöver

    • Ett Jabber-konto
    • En Jabber-klient
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande