Så här ansluter du en usb-skrivare till ett nätverk

Thistaaches du hur du ansluter en USB-skrivare till ett nätverk genom att ansluta den till en router eller använda en skrivarserver. Om din router har en USB-port kan du ansluta din skrivare direkt till din router. Du måste då konfigurera din router så att den kan fungera som en skrivarserver. Om din router inte har en USB-port eller inte har skrivarstöd kan du köpa en extern skrivarserver och ansluta den till din router via en trådlös eller trådlös anslutning.

Steg

Metod 1 av 3:
Ansluta till en router på Windows
  1. Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 1
1. Leta reda på en USB-port på din router. Inte alla routrar stöder en USB-anslutning. De flesta avancerade routrar erbjuder USB-funktionalitet. Om din router inte stöder USB-funktionalitet måste du köpa en skrivarserver för att ansluta skrivaren till ett nätverk.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 2
    2. Anslut skrivaren till USB-porten på din router. Om din router har en USB-port kan du enkelt ansluta skrivaren till routern med USB-porten.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 3
    3. Ström på skrivaren och vänta 60 sekunder. Om du inte redan har gjort det, anslut skrivaren till ett eluttag eller en strömavdelning. Slå på skrivaren och vänta 60 sekunder för din router för att känna igen skrivaren.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 4
    4. Aktivera utskriftsdelning på din router. För att aktivera utskriftsdelning på din router, öppna en webbläsare och skriv routerns IP-adress i adressfältet (det är vanligtvis 192.168.0.1, 192.168.1.1, eller 10.0.0.1, eller något liknande). Logga in på din router. Detta tar dig till routerns firmwareinställningsskärm. Leta efter USB-menyn och aktivera USB-skrivarstöd eller skrivarserverläge och spara sedan dina inställningar. Varje router har en annan firmwareinställningsskärm och inloggningsmetod.
  • Kontakta användarhandboken eller teknisk support för din speciella router för att lära dig hur du loggar in och aktiverar utskriftsdelning, eftersom vissa routrar kanske inte stöder utskriftsdelning. Om du inte kan hitta utskriftsdelning kan du behöva köpa en extern skrivarserver.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 5
    5. Klicka på starten
    Bild med titeln WindowsStart.jpg
    ikon i Windows. Startknappen har Windows-logotypen. Som standard är det i det nedre vänstra hörnet i Windows-aktivitetsfältet. Se till att du använder samma dator som är ansluten till routern.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 6
    6. Typ Skrivare. Detta visar "Skrivare och skannrar" Inställningsalternativ högst upp i Windows Start-menyn.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 7
    7. Klick Skrivare och skannrar. Det är högst upp i Windows Start-menyn. Detta öppnar menyn Skrivare och skannrar.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 8
    8. Klick Lägg till en skrivare eller skanner. Windows kommer att skanna efter tillgängliga datorer. Mest troligt kommer det inte att upptäcka skrivaren du vill ha.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 9
    9. Klick Skrivaren som jag vill är inte listad. Det här alternativet visas efter att Windows har avslutat skanning för närliggande skrivare.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 10
    10. Välj "Lägg till en lokal skrivare eller ett nätverk med manuella inställningar" och klicka på Nästa. Det här alternativet är längst ner på "Hitta en skrivare med andra alternativ" meny. Klicka på den radiella knappen bredvid den och klicka på "Nästa" I det nedre högra hörnet av menyn.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 11
    11. Välj "Skapa en ny skrivarport". Det är det andra alternativet i "Välj en port" meny. Klicka på den radiella knappen för att välja den.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 12
    12. Välj "Standard TCP / IP" och klicka på Nästa. Använda rullgardinsmenyn bredvid "Typ av port" Välj "Standard TCP / IP" och klicka på "Nästa" I det nedre högra hörnet.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 13
    13. Skriv din routerns IP-adress och klicka på Nästa. Skriv samma IP-adress som du använde för att logga in på din router i baren bredvid "Värdnamn eller IP-adress". Hamnnamnet kan vara allt du vill ha. Klick "Nästa" i det nedre högra hörnet när du är klar. Windows kommer att börja processen att upptäcka hamnen.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 14
    14. Välj "Beställnings" och klicka på Nästa. Detta skapar en anpassad port med standardinställningar. Klick "Nästa" i det nedre högra hörnet när du är klar.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 15
    15. Installera skrivardrivrutinerna och klicka Nästa. När du har lagt till en anpassad port dyker upp ett fönster för att installera skrivardrivrutinen. Du kan välja skrivarens märke i rutan till vänster och skrivarmodellen i rutan till höger. Om du har en CD med skrivardrivrutinen kan du infoga CD-skivan i datorns hårddisk och klicka på knappen som säger "Har disk".
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 16
    16. Skriv ett namn för skrivaren och klicka på Nästa. Du kan lägga till ett namn för din skrivare genom att skriva den i baren bredvid "Skrivnamn", Eller du kan lämna den som standard och klicka "Nästa" I det nedre högra hörnet.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 17
    17. Välj "Dela inte den här skrivaren" och klicka på "Nästa". Detta avslutar skrivarinställningen. Du kan nu klicka "Skriv ut en testsida" för att se till att det fungerar och klickar "Avsluta".
  • Upprepa steg 5-17 på alla Windows-datorer på ditt nätverk som du vill ha tillgång till din skrivare.
  • Metod 2 av 3:
    Anslutning till en router på Mac
    1. Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 18
    1. Leta reda på en USB-port på din router. Inte alla routrar stöder en USB-anslutning. De flesta avancerade routrar erbjuder USB-funktionalitet. Om din router inte stöder USB-funktionalitet måste du köpa en skrivarserver för att ansluta skrivaren till ett nätverk.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 19
    2. Anslut skrivaren till USB-porten på din router. Om din router har en USB-port kan du enkelt ansluta skrivaren till routern med USB-porten.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 20
    3. Ström på skrivaren och vänta 60 sekunder. Om du inte redan har gjort det, anslut skrivaren till ett eluttag eller en strömavdelning. Slå på skrivaren och vänta 60 sekunder för din router för att känna igen skrivaren.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 21
    4. Aktivera utskriftsdelning på din router. För att aktivera utskriftsdelning på din router, öppna en webbläsare och skriv routerns IP-adress i adressfältet (det är vanligtvis 192.168.0.1, 192.168.1.1, eller 10.0.0.1, eller något liknande). Logga in på din router. Detta tar dig till routerns firmwareinställningsskärm. Leta efter USB-menyn och aktivera USB-skrivarstöd eller skrivarserverläge och spara sedan dina inställningar. Varje router har en annan firmwareinställningsskärm och inloggningsmetod. Kontakta användarhandboken eller teknisk support för din speciella router för att lära dig att logga in och aktivera utskriftsdelning. Vissa routrar kanske inte stöder utskriftsdelning. Om du inte kan hitta utskriftsdelning kan du behöva köpa en extern skrivarserver.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 22
    5. Klicka på äpplet
    Bild med titeln MacApple1.jpg
    ikon. Apple-ikonen öppnar Apple-menyn. Det finns i menyraden längst upp på skärmen.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 23
    6. Klick Systeminställningar. Det är det andra alternativet i Apple-menyn. Detta öppnar skärmen Systeminställningar.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 24
    7. Klicka på Skrivare och skannrar ikon. Det är ikonen som liknar en skrivare.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 25
    8. Klick + För att lägga till en skrivare. Det är under lådan med listan över skrivare till höger om "Skrivare och skannrar" fönster.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 26
    9. Klicka på Ip flik. Det är ikonen under en blå klot på toppen av fönstret.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 27
    10. Skriv routerns IP-adress bredvid "Adress". Adressfältet är den första raden i fönstret. Använd samma IP-adress du använder för att logga in på din skrivare.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 28
    11. Välj "Linje Skrivardemon" bredvid "Protokoll". De "Protokoll" rullgardinsmenyn är under adressfältet. Använd rullgardinsmenyn för att välja "Linje Skrivardemon".
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 29
    12. Välj "Välj programvara" bredvid "Använda sig av". Använd rullgardinsmenyn bredvid "Använda sig av" att välja "Välj programvara". Detta visar en lista över tillgänglig skrivarprogramvara.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 30
    13. Välj skrivarens make och modell och klicka sedan på Ok. Skriv skrivarens märkesnamn i sökfältet som säger "Filtrera". Välj sedan skrivarens modellnummer i listan och klicka på "Ok".
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 31
    14. Klick Lägg till. Det är i det nedre högra hörnet av "Lägg till" fönster. Detta installerar skrivardrivrutinen och låter dig lägga till skrivaren så att du kan skriva ut trådlöst med din router.
  • Upprepa steg 5 -14 på vilken Mac-dator som helst på ditt nätverk Du vill ha tillgång till din skrivare.
  • Metod 3 av 3:
    Använda en skrivarserver
    1. Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 32
    1. Anslut din skrivarserver. Skrivarservern är en enhet som ser ut som en router. Anslut den någonstans nära din skrivare och router.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 33
    2. Anslut skrivaren till skrivarservern. Använd USB-sladden som är ansluten till skrivaren för att ansluta den till skrivarservern.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 34
    3. Anslut skrivarservern till din router. Det finns några sätt att ansluta en skrivarserver till din router:
  • Använda en Ethernet-kabel: Du kan ansluta den till din router med en Ethernet-kabel, i själva verket kan vissa trådlösa skrivarservrar kräva en kabelansluten anslutning under installationsprocessen.
  • Trådlös: Om skrivarservern har en "Wps" eller "I DET" knapp, du kan ansluta den till din router trådlöst genom att driva på skrivarservern, tryck på "Wps" knappen på din router och tryck sedan snabbt på "Wps" eller "I DET" knappen på skrivarservern.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 35
    4. Ström utskriftsservern på. Om du inte redan har gjort det, sätt på din skrivarserver genom att slå på strömbrytaren.
  • Bild med titeln Anslut en USB-skrivare till ett nätverk Steg 36
    5. Installera skrivarserverns programvara. Mest sannolikt kom den skrivarserver du köpte med en CD som har skrivarserverns programvara på den. Du kan också ladda ner skrivarserverns programvara från tillverkarens hemsida. Använd den här cd-skivan för att installera utskriftsserverprogrammet på alla datorer på ditt nätverk som du vill ha tillgång till din skrivarserver. Placera den i CD-facket och starta installatören. Installationsprocessen kommer att skilja sig från en skrivarservermodell till nästa. CD-installatören kommer att gå igenom processen att ansluta till skrivaren och ställa in en trådlös anslutning (om den är en trådlös skrivarserver). Du kan behöva ange ditt trådlösa lösenord för att ansluta en trådlös skrivarserver till ditt nätverk. När du är klar kan du skriva ut en testsida för att se till att din skrivare fungerar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande