Hur man kopierar fotografiska bilder i en dator

Många som har flyttat till digital fotografering kommer att ha ett antal värdefulla bilder i det gamla utskrifts- eller glidformatet. Lyckligtvis är det relativt lätt att få dessa äldre bilder i den digitala domänen. Det finns två huvudsakliga sätt på vilka detta kan göras: med en skanner, eller med en digitalkamera. Detta hur kommer att täcka skanning.

Steg

  1. Bild med titeln Kopiera fotografiska bilder i min dator Steg 1
1. Bestäm vilken metod som är bäst för dig. Flatbed skannrar är mycket billiga (du kan köpa en bra en för under $ 100) och de flesta kommer att ha möjlighet att skanna bilder och diabilder. Om du är främst intresserad av skanningsglas, leta efter en med en bildskanning.
  • Bild med titeln Kopiera fotografiska bilder i min dator Steg 2
    2. Se till att skannern kommer att fungera med din dator. Om du använder en Mac, se till att skannern är Mac-kompatibel - På samma sätt med en dator som kör Microsoft Windows eller Linux.
  • Bild med titeln Kopiera fotografiska bilder i min dator Steg 3
    3. Om skannern kommer med programvara, ska du kunna börja skanna genast, annars måste du få skanningsprogramvara. En av de bästa, och prisvärda, är Vuescan. Detta fungerar med både Mac och Windows.
  • Bild med titeln Kopiera fotografiska bilder i min dator Steg 4
    4. Innan du börjar skanna ta dig tid att kalibrera skannern. Vissa skannrar har ett kalibreringsblad, om inte dessa kan köpas till ett rimligt pris. Även om de inte är absolut nödvändiga, kommer kalibrering av din skärm och skanner att göra en mycket mer exakt slutprodukt. Speciellt om originalen går vilse eller skadat.
  • Bild med titeln Kopiera fotografiska bilder i min dator Steg 5
    5. Gör några övningar skannar. Testa skannern med olika kontrollbilder. Använd svartvita bilder för att säkerställa att du får hela sortimentet, och att svarta är svarta, inte gråa, och att de vita är riktigt vita, och inte av vita eller sämre, tonade med en färg.
  • Bild med titeln Kopiera fotografiska bilder i min dator Steg 6
    6. Nu det ögonblick du har väntat på. Den faktiska skanningen. Organisationen är den viktigaste delen här. Skapa en katalogträdstruktur där du ska placera den skannade data. Genom att tänka igenom det innan du börjar kommer du att kunna se till att dina skanningar blir enklare att hitta vid något senare datum. Hur du organiserar dem är upp till dig, men välj ett schema som är vettigt för dig. Du kan organisera dem efter år, sedan efter ämne eller du kan välja att organisera dem efter ämne, då år. Men du gör det blir det bättre än att bara dumpa dem i en stor katalog.
  • Bild med titeln Kopiera fotografiska bilder i min dator Steg 7
    7. När du kommer att skanna bilden måste du ställa in några grundläggande parametrar för att berätta för skanningsprogrammet vilken typ av bild du skannar. Det viktigaste av dessa kommer att vara om färg eller svart / vit, och vilken upplösning du vill skanna på. Färg eller b / w är ganska uppenbart. Du kommer inte att få någon nytta av att skanna en B / W-bild i färg. Det kommer att fungera, men det resulterar vanligtvis i en mycket större filstorlek för ingen fördel. Bäst att välja en Greyscale Scan. Med en färgbild är alternativen ofta mer komplicerade och rotera runt mängden färgdetaljer du vill bevara. Många skannrar kommer att kunna skanna från 256 färger till flera miljoner. I praktiken har ögat svårt att skilja mer än några tusen nivåer av färg, men som en allmän regel desto mer desto bättre. Vad är nedsidan av att använda fler färger? Det är filstorlek. Ju fler färger, desto större är filen. Men med moderna datorer som kommer med hårddiskar av hundratals gigabyte är det verkligen ingen brainer.
  • Bild med titeln Kopiera fotografiska bilder i min dator Steg 8
    8. När du har skannat bilden i dig måste du spara den på hårddisken. Det är här ett annat beslut måste göras, eftersom det finns ett antal olika format där bilden kan lagras på disken. De två huvudtypen är förlustfria och förlustiga. Förlustfri är vad det innebär. Bilddata lagras exakt som det skannas, ingenting ändras eller förloras. Om du ladda om bilden från disken blir den exakt som den skannas. Den andra metoden, Lossy-metoden, kommer att lagra bilden, men om du lossa det kommer det inte att vara exakt som det var när det skannas. Varför skulle du göra det här? Jo svaret är att spara diskutrymme. Genom att komprimera bilden är det möjligt att handla lite (eller mycket) av bilden av bilden för en mindre filstorlek. Det betyder att du kan få fler bilder på en given disk när du komprimeras än vad som är okomprimerad. Den vanligaste formen av kompression är JPEG (eller JPG) som uppnår fenomenala mängder komprimering samtidigt som man förlorar en liten mängd detaljer.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande