Hur man tillämpar och underhåller keratin hårförlängningar

Keratin hårförlängningar använder icke skadligt keratin lim för att binda till ditt naturliga hår. För att tillämpa dem behöver du bara ett speciellt värmeverktyg för att smälta limet och säkra de förlängningar på plats. Eftersom keratinförlängningar är gjorda med högkvalitativt mänskligt hår, tenderar de att se väldigt naturliga och vackra. Plus, du kan lämna dem på plats i 3-6 månader så länge du tar hand om dem ordentligt! Eftersom förlängningarna är gjorda av verkligt mänskligt hår, är det ganska lätt att ta hand om dem som du skulle kunna behandla dem som du skulle ha ditt naturliga hår.

Steg

Del 1 av 3:
Ansökan
  1. Bild med titeln Applicera Keratin Hair Extensions Steg 1
1. Köp Pre-Bonded Keratin Extensions och ett smältkontaktverktyg. Köp förbundna tillägg med limet redan på tipsen. Färg, längd och vikt på förlängningarna är upp till dig! Glöm inte att köpa smältkontaktverktyget (vissa märken kallar det en varm fusionstav). Detta verktyg värmer keratinlimet på spetsen av varje förlängning så att den binder till ditt riktiga hår.
  • Keratins förlängningar säljs vanligtvis i förpackningar med 10-20 enskilda strängar. Om du vill tillämpa ett fullständigt huvudchef, behöver du 100-180 strängar.
  • Få tillägg som matchar hårets textur så att de kommer att blanda sig naturligt.
  • Köp pre-bonded Keratin Extensions och smältverktyget online eller på en salong.
  • Bild med titeln Applicera Keratin Hair Extensions Steg 2
    2. Tvätta håret med klargörande schampo och torka det helt. Klargörande shampoo remsor oljor och produktuppbyggnad ut ur ditt hår så keratin lim kan binda starkt till ditt riktiga hår. Extensions kan falla ut tidigt om du inte får ett bra band under applikationsprocessen, så hoppa inte över den här delen!
  • Låt ditt hår lufttorka helt eller torka det innan du applicerar förlängningar.
  • Bild med titeln Applicera Keratin Hair Extensions Steg 3
    3. Klipp upp allt håret förutom en tunn, horisontell rad på din nacke. Stapla allt håret ovanpå huvudet och använd en rattailkam eller fingrarna till avsnittet botten 1 i (2.5 cm) av ditt hår. Se till att den här tunna, horisontella håret sträcker sig från ena änden av din nacke till den andra.
  • Gå vidare och plugga in smältkontaktverktyget så att det kan värmas upp i några minuter.
  • Bild med titeln Applicera Keratin Hair Extensions Steg 4
    4. Ta en liten klump av håret ungefär samma bredd som förlängningen. Börja på ena sidan av huvudet så att du kan fungera systematiskt till andra sidan. Plocka upp en liten bit av hår ca 1 tum (2.5 cm) från kanten av ditt hår. Chunks tjocklek bör vara ungefär lika med förlängningen.
  • Var noga med att lämna ett tunt hårskikt under den nedre raden så att förlängningarna inte kommer att synas när ditt hår är i en hästsvans.
  • Varje bit av hår måste vara samma tjocklek som förlängningen så att ditt hår kan stödja förlängningsens vikt. Om förlängningen är för tung kan det dra ut eller skada ditt naturliga hår.
  • Starta 1 i (2.5 cm) från kanten så att förlängningarna inte kommer att synas när du har ditt hår upp.
  • Bild med titeln Applicera keratin hårförlängningar Steg 5
    5. Placera förlängningen bredvid ditt riktiga hår 1 i (2.5 cm) från din hårbotten. Håll förlängningen så att spetsen med det förbundna limet är vänd mot din hårbotten. Lägg till förlängningen intill håret, lämna ca 1 tum (2.5 cm) av rum mellan förlängningen och din hårbotten.
  • Om du binder förlängningar närmare din hårbotten än 1 i (2.5 cm), de kommer att vara täta och obekväma.
  • Bild med titeln Applicera Keratin Hair Extensions Steg 6
    6. Kläm förlängningen och ditt hår med värmeverktyget i 5 sekunder. Placera förlängningen och biten av ditt naturliga hår mellan verktygets uppvärmda plattor. Krama verktyget för att klämma fast det. Se till att verktyget är direkt ovanpå keratinbindningen så att limet smälter jämnt. Efter några sekunder, lossa verktyget och dra bort det.
  • Smältkontaktverktyget smälter limet och säkrar förlängningen till ditt naturliga hår.
  • Kläm inte längre än 5 sekunder. För mycket värme kan skada ditt naturliga hår och förlängningen.
  • Bild med titeln Applicera keratin hårförlängningar Steg 7
    7. Nypa och rulla håret på den bundna platsen i några sekunder. Knippa det smälta limet med tummen och pekfingret och pressa håret och förlängningen tillsammans. Sedan rulla dem tillsammans med fingrarna i några sekunder för att slutföra att fusera förlängningen till ditt hår.
  • Eftersom limet smälter lätt utan massor av värme, borde du kunna klämma på håret strax efter att du flyttat verktyget bort. Om limet är för varmt att röra, ge det några sekunder att kyla och försök att applicera mindre värme för nästa förlängning.
  • Bild med titeln Applicera keratin hårförlängningar Steg 8
    8. Håll applicering av tillägg 2 i (5.1 cm) från varandra tills du kommer till slutet av raden. Avståndet mellan förlängningar beror på ditt mål - ju närmare du lägger till förlängningarna till varandra, desto tjockare kommer ditt hår att se. Om du inte är säker, 2 i (5.1 cm) Spacing är ganska standard. Fortsätt gripa bitar av hår och smälta förlängningar till dem tills du når slutet av den horisontella raden av hår.
  • Bild med titeln Applicera keratin hårförlängningar Steg 9
    9. Fortsätt att dra ner horisontella rader av hår och applicera förlängningar. När du är klar med att lägga till den första raden av förlängningar, flytta upp din hårbotten ca 1 tum (2.5 cm) och använd slutet på en rattailkam för att dra ut den nästa tunna, horisontella håret. Arbeta från ena änden av raden till den andra, fortsätter att rymma förlängningarna 2 i (5.1 cm) från varandra. När du har avslutat den andra raden, flytta upp 2 i (5.1 cm) och dra ner en annan tunn, horisontell hårrad. Fortsätt använda tillägg med samma process. Detta börjar förmodligen bli lite tråkigt, men ditt nya utseende blir helt värt det!
  • Varje gång du drar ner en horisontell rad, var noga med att lämna resten av håret klippt upp och ur vägen.
  • Arbetar med 1 i (2.5 cm) Horisontella rader är standard för en fullhuvudansökan, men du kan lägga mer utrymme mellan rader om du vill. Ju mer utrymme du sätter mellan horisontella rader, desto mindre voluminösa dina resultat kommer att vara.
  • Bild med titeln Applicera keratin hårförlängningar steg 10
    10. Applicera den sista raden på tempelnivå och lossa toppen av ditt hår. Du kan sluta skapa rader innan du når tempelnivå, men skapar inte rader som är högre än det. Det bästa hårskiktet som fortfarande är klippt upp kommer att täcka den sista raden av förlängningar. När du väl applicerar den sista raden, ta bort klippet och skaka ut ditt hår. Kör fingrarna genom ditt hår försiktigt medan håret fortfarande är varmt för att blanda sig i förlängningarna så att de ser naturliga ut.
  • Ge Keratin lim ca 30 minuter för att kyla innan du borstar håret.
  • Vänta 48 timmar innan du tvättar håret så att obligationerna kan täta helt.
  • Del 2 av 3:
    Underhåll och vård
    1. Bild med titeln Applicera Keratin Hair Extensions Steg 11
    1. Tvätta håret 3-4 gånger i veckan med kvalitet sulfatfria produkter. Köp sulfatfri schampo och balsam med massor av proteiner och fuktgivande ingredienser för att hålla ditt hår friskt och starkt. Tvätta förlängningarna genom att försiktigt arbeta i schamponet från toppen och skölj väl. Applicera balsam från mitten av axeln till ändarna och skölj det noggrant.
    • Hur ofta du tvättar beror på hur aktiv du är och din preferens, men 3-4 gånger varje vecka är ett bra mål. Tillåt minst 1-2 dagar mellan varje tvätt - de naturliga oljorna från hårbotten hjälper till att fuktas och skydda ditt hår.
    • Sulfater kan bryta ner keratinlimet och orsaka att förlängningar faller ut.
    • Produkterna säger vanligtvis "sulfatfri" på etiketten. För att bekräfta, kontrollera ingredienserna för natriumlaurylsulfat eller natriumlauret-sulfat.
    • Om dina rötter känner sig oljiga, använd ett torrt schampo för att absorbera extra olja på de dagar du inte tvättar. Spruta bara det torra schamponet i ditt hår, arbeta det igenom med fingrarna och borsta sedan ut det.
  • Bild med titeln Applicera keratin hårförlängningar steg 12
    2. Torka ditt hår noggrant för att förhindra mögeltillväxt och hårbottenproblem. Blåsa alltid håret med en låg värmeinställning efter att ha tvättat den. Om du vill begränsa användningen av värmestylingsverktyg, låt ditt hår lufttorka delvis först och avsluta med hårtork. Se till att du torkar också hårets rötter.
  • Att lämna det bundna hårfuktiga kan skapa svamp- och hårbottenproblem. Om detta händer med dig, oroa dig inte! Ta bara ut dina förlängningar så snart som möjligt.
  • Bild med titeln Applicera keratin hårförlängningar Steg 13
    3. Använd värmestylingsverktyg på lågt och applicera inte värme direkt till obligationerna. Blåstorkning, curling och rätning är alla bra att göra med keratinförlängningar, men håller fast vid den låga värmeinställningen så att ditt hår inte blir för varmt. Undvik också att koncentrera värme på de bundna områdena av håret.
  • För mycket värme kan smälta bindningarna och göra dina tillägg falla ut.
  • Bild med titeln Applicera keratin hårförlängningar steg 14
    4. Stil ditt hår normalt med lätta stylingprodukter. Keratin Extensions kan stylas precis som ditt riktiga hår, så gärna leka med olika utseende! Gel, mousse och andra stylingprodukter är säkra att använda, men pinne med lätta, oljefria formler.
  • Tung produktuppbyggnad och oljor kan försvaga keratinbindningarna.
  • Dina förlängningar kommer inte att synas när ditt hår är i en hästsvans, toppknut eller annan upp-dos. Du kanske vill undvika halva ponytails eftersom förlängningarna kan vara synliga.
  • Bild med titeln Applicera Keratin Hair Extensions Steg 15
    5. Borsta ditt hår dagligen med en förlängningsborste för att förhindra mattning. Tangle-fritt hår hjälper dina förlängningar att vara så länge som möjligt och håller ditt hår friskt. Borsta genom håret noggrant och försiktigt med en förlängningar borsta minst en gång per dag för att bli av med några knutar eller tangles.
  • Kom ihåg att borsta rötterna försiktigt så att du inte skadar obligationerna.
  • En förlängningsborste är en speciell pensel som låter dig borsta ditt hår utan att skada bindningarna eller dra på dina rötter. Köp en förlängningsborste online eller på din lokala skönhetsbutik. Det finns många storlekar, former och stilar att välja mellan!
  • Del 3 av 3:
    Borttagning
    1. Bild med titeln Applicera Keratin Hair Extensions Steg 16
    1. Ta ut dina tillägg 3-6 månader efter installationen. Keratin Extensions kan vara upp till 6 månader så länge du behåller dem ordentligt! Definitivt inte gå bortom 6-månaders märke, men det lägger för mycket stress och vikt på ditt naturliga hår. Långa perioder av stress och vikt kan orsaka hårskador eller håravfall.
    • Om du vill återanvända förlängningar, ge ditt hår en paus i 1-2 veckor innan du applicerar den nya uppsättningen.
  • Bild med titeln Applicera Keratin Hair Extensions Steg 17
    2. Sektion ditt hår och klistra upp det för att avslöja den nedre raden av förlängningar. För att ta bort dina tillägg, sektion ditt hår på samma sätt som du gjorde när du applicerade dem-stapel allt håret ovanpå huvudet och klistra ut det ur vägen. Använd en ratailkam för att dra ner bottenskiktet av hår och exponera den första raden av förlängningar.
  • Bild med titeln Applicera keratin hårförlängningar Steg 18
    3. Kappa varje bindning med keratinbindningsavlägsnande gel. Avlägsnande gel innehåller speciella ingredienser som hjälper till att lösa upp bindningen och göra borttagningsprocessen smärtfri. Squirt en generös mängd på den första bindningen och klämma på området några gånger med fingrarna så att gelén mättar obligationen.
  • Köp Keratin Bond Removal Gel Online eller på en skönhetsbutik.
  • Bild med titeln Applicera Keratin Hair Extensions Steg 19
    4. Kläm fast det bundna området 8-10 gånger med keratinborttagningsverktyget. Krama borttagningsverktygets handtag med handen för att klämma ner över bindningen. Applicera tryck på det bundna området och slappna sedan av din hand. Arbeta dig upp och ner i bindningen, klämma 8-10 gånger, för att lossa det tillräckligt för borttagning.
  • Keratinborttagningsverktyget ser ut som ett litet tång. Det försvagar bindningen så att du kan dra förlängningen bort smärtfritt och utan att skada ditt hår.
  • Köp borttagningsverktyget online eller på en skönhetsbutik.
  • Bild med titeln Applicera keratin hårförlängningar Steg 20
    5. Håll ditt naturliga hår med roten och dra förlängningen bort. Klämma håret över det bundna området så det gör inte ont när du drar av förlängningen. Ta sedan till förlängningen och dra långsamt bort det från ditt riktiga hår. Kasta bort den använda förlängningen omedelbart.
  • Tyvärr kan du inte återanvända Keratin-förlängningar som du kan andra typer av tillägg.
  • Bild med titeln Applicera Keratin Hair Extensions Steg 21
    6. Kör en fin-tandkam genom ditt hår för att ta bort limrester. När du har tagit bort förlängningen är det normalt att se en liten mängd keratinlimrester på ditt hår där förlängningen var bunden. Kör en fin-tandkam genom ditt hår några gånger för att ta bort limrester.
  • Återstoden ska vara mjuk och lätt att kamma ut eftersom ditt hår är mättat med removergel.
  • Bild med titeln Applicera Keratin Hair Extensions Steg 22
    7. Klipp håret ur vägen och ta bort de återstående förlängningarna. När du drar bort förlängningen, klipp den klumpen av naturligt hår upp med resten av håret ovanpå huvudet. Använd samma process för att avsluta demontering av tillägg i den första raden. Dra sedan ner nästa avsnitt med en RATTAIL-kam och fortsätt att ta bort förlängningarna.
  • Arbeta systematiskt så att du inte av misstag saknar några förlängningar!
  • När du har tagit bort förlängningarna, tvätta håret för att bli av med något kvarstående lim.
  • Tips

    Det är normalt att de bundna fästpunkterna är lite obekväma under de första veckorna.
  • Begränsa simning Eftersom saltvatten och klorerat poolvatten kan försvaga dina obligationer.
  • Om tangling är ett problem, försök att fläta ditt hår löst eller lägga det i en lös hästsvans före sängen.
  • Saker du behöver

    Ansökan

    • Förbundna Keratin-förlängningar
    • Smältkopplingsverktyg
    • Klargörande schampo
    • Hårklämmor
    • Rattailkam

    Underhåll

    • Sulfatfri schampo
    • Förlängningar borstar

    Borttagning

    • Hårklämmor
    • Keratin Remover Gel
    • Keratinborttagningsverktyget
    • Finandad kam
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande