Hur man skär dina egna smäll

Är du trött på att göra resan och betala pengarna för att gå till en salong bara för att få dina smäller klippt? Du kan börja spara tid och pengar nu genom att klippa dig själv! Oavsett om du vill ha trubbig, sida eller gardinmycklar, skjuvar dina egna lås är en lätt uppgift som du enkelt kan göra hemma.

Steg

Metod 1 av 3:
Trubbiga eller raka bangs
  1. Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 1
1. Dela ditt hår för att skapa en triangel i dina rötter. Ta en kam och placera spetsen av den 1-2 i (2.5-5.1 cm) ovanför din hårlinje, i mitten av ditt huvud. Du kan behöva gå lite längre tillbaka, som 1 i (2.5 cm) eller till och med den höga, plana delen av ditt huvud där en kam kommer att balansera. Dra sedan en nedåtriktad diagonal linje från mitten av huvudet till slutet av ögonbrynet. Repetera sedan på andra sidan. Dra din bangsektion mot mitten för att skilja det från resten av ditt hår.
  • Du borde ha en triangelliknande form med punkten några inches ovanför din hårlinje. Sidorna av triangeln ska luta ner längs sidorna på pannan.
  • Kamma triangeln av smällar framåt och stift resten av ditt hår tillbaka eller lägg det i en hästsvans för att hålla det ur ditt ansikte.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 2
    2. Dämpa ditt hår om du trimmer ut vuxna raka bangs. Om det här är första gången klippa dina smällar, är det en bra idé att hålla ditt hår torr så att du kan klippa den den exakta längden som du vill ha den. Om du bara trimmer dina smällar, spritz lite vatten på dem så ditt hår går i rätt riktning och ligger platt på pannan.
  • Försök använda ett platt järn på torra smällar för att göra dem raka. Det är viktigt att dina smäll inte har någon våg till dem så att du kan göra en rak skärning.
  • Tänk på att det här med torrt hår blir mer exakta, men det kan också vara svårare. Mist ditt hår överallt med vatten för att få de bästa resultaten.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 3
    3. Bestämma längden och vinkeln på ditt bang. Straight Bangs kommer i olika stilar, så räkna ut exakt hur du vill att de ska se innan du skär dem. Vissa människor gillar deras smäll att gå rakt över sin panna över sina ögonbryn för ett Edgier-utseende, och andra gillar längre bangs som vinklar ner som de möter resten av håret.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 4
    4. Håll triangeln av håret mellan 2 fingrar för att skapa en rak linje. Samla triangeln av smäll och ta tag i håret mellan ditt index och mittfingrar så det är även med näsens spets. Dina smäll kommer inte att vara så länge, men det är en bra utgångspunkt om smällen inte ser perfekt direkt.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 5
    5. Klipp över håret framför fingrarna i en rak horisontell linje. Göra en ren snip över hårets sektion. Sedan, flytta upp /4 i (0.64 cm) och följ samma process för att skapa en annan horisontell skärning. Fortsätt klippa dina smällar i /4 i (0.64 cm) Ökningar tills du når önskad längd. Använd en spegel för att kontrollera längden och se till att båda sidor av dina smällar är jämnt.
  • Om dina smällar är fuktiga, kamma dem försiktigt för att undvika att sträcka håret. Skära dem /2 i 1.3 cm) längre än önskad längd eftersom håret kommer att krympa upp när det torkar.
  • Om du vill att dina smällar ska vinkla nedåt i ändarna, skära rakt över mitt i ett öga mot mitten av det motsatta ögat. När du når den punkten börjar du skära i en nedåtgående vinkel. Flytta till det andra ögat och skär i en nedåtgående vinkel tills du når resten av ditt hår. Vinkeln kan vara lika brant eller som subtil som du vill.
  • Det kan hjälpa till att samla dina smällar och vrida dem en gång innan du skär den raka linjen. Detta skapar en rundad kant på båda sidor av dina smällar, så smällen är kortare på framsidan och längre på sidorna.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 5
    6. Mjuka bottenkanten av dina smällar genom att göra små snipsar på tipsen. När dina smällar är i önskad längd, få dem att se mer naturliga genom att ta din sax och göra små snipsar på tipsen på dina smällar. Håll saxen parallellt med strängarna i ditt hår. Hoppa över det här om du vill ha super trubbiga bangs med en mycket rak.
  • Du kan också använda tunna skärningar för detta.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 7
    7. Stil dina smäll med en rund pensel eller platt järn. Straight Bangs behöver vanligtvis mer uppmärksamhet, så blåsa dem med en rund pensel när du stippar håret. Om du vill att dina smällar är super raka och platt, räta dem med platt järn när de är torra.
  • Om ditt hår är naturligt lockigt eller vågigt, torka dina smäll med en platt borste. Håll borsten nära pannan och flytta den bakom torken från rötter till slut så att du inte lägger till volymen till dina smällar.
  • Metod 2 av 3:
    Sidobangs
    1. Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 7
    1. Borsta ditt hår och skapa en siddel där du normalt delar den. Ta en fin-tandkam och borsta ditt hår tills det är smidigt och smärtfritt. För sidobangs måste du skapa en siddel. Dela ditt hår till den sida som det naturligt faller på.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 8
    2. Kamma det snittade håret framåt. Ta spetsen av en kam, dra en del 1-2 i (2.5-5.1 cm) bakom hårlinjen, vinkelrätt mot din sida. (Med andra ord, från sida till sida, snarare än fram till baksida.) Om du letar efter tjockare bangs kan du dra en del längre fram. Detta skiljer dina smällar från resten av ditt hår.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 9
    3. Hitta det högsta spetsen på din ögonbryn. Mät en linje uppåt från det högsta spetsen av din ögonbryn till din hårlinje. Gör en del där den linjen slutar. Flytta håret på ena sidan av delen mot mitten av pannan och stift håret på sidan av huvudet tillbaka för att hålla det ur vägen.
  • Du borde nu ha en del av hår i framsidan av ditt ansikte som är separerat från resten av ditt hår.
  • Om du redan har bangs, bör du ha en bredd som redan bestäms, så ta din tidigare existerande längre bangs och dela dem mot mitten, också separera dem från hårlinjen.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 10
    4. Dra dina smällar upp och titta på dem från sidan. De borde vara ca 1-2 i (2.5-5.1 cm) tjock. Om du vill ha tjockare bangs, dra mer hår framåt från den horisontella delen bakom din hårlinje. Om du vill ha tunnare, gör motsatsen genom att dra mindre hår framåt från din hårlinje.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 11
    5. Stift tillbaka resten av ditt hår. Dra tillbaka resten av ditt hår med ett klipp eller bobby pins för att skilja det från dina smällar. Detta gör det lättare att skära dina smällar utan att oroa sig för att skära resten av ditt hår.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 12
    6. Kör en kam genom dina smäll så att de är släta och raka. Detta kan kräva att du dämpar håret med en sprayflaska om ditt hår är naturligt lockigt och dina smäll har några studsar. Lätt dimma ditt hår med en sprayflaska och kamma igenom så att dina smäll är platta. Om ditt hår är naturligt vågigt eller rakt, är skärning i torrt hår bäst så att du inte kommer att skära dem för korta.
  • Blöt aldrig dina smällar eller gör dem helt våta. Ditt hår är längre när det är vått, så när det torkar blir det kortare. För att undvika att skära bangs som är för korta, försök att skära dina smäll med något vått eller torrt hår.
  • Om ditt hår är väldigt vått innan du skär dina smällar, torka dem tills de är 80% torra. När du torkar, se till att du borstar bangs rakt ner, eller i motsatt riktning av din del. Blå inte torka smäll nedåt i den riktning som de normalt skulle ljuga. Detta skapar a "regnbågseffekt" där dina smäll har en hög båge till dem. Det är svårt att skära bangs när de är så här, så det är bättre att skapa lite volym i motsatt riktning.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 13
    7. Bestäm längden på dina smällar. Innan du sänker dina smäller vill du bestämma hur länge du vill ha dina smällar. Du kanske vill ha bangs som täcker ditt öga, eller du kanske vill ha bangs som börjar över din ögonbryn. Om du inte är säker kan du alltid börja med längre bangs och skära dem kortare.
  • Bild med titeln Skär dina egna bangs steg 14
    8. Skära i en vinkel. Sektion ditt hår längs en diagonal linje och dra det vinkelrätt mot den linjen. Med andra ord ska ditt hår dras ut till sidan av huvudet i 45 graders vinkel. Då, ta med något annat hår du kommer att klippa ut till den här vinkeln innan du skär. Håll dina smäller mellan din pekare och långfinger och klippa håret under fingrarna.
  • Om du inte är säker på hur länge du vill ha dina smällar, börja med att klippa på näsens spets och sluta i en diagonal längst ner i ditt öra. Detta kommer att skapa långa, sidovyka smällar.
  • Se till att du använder sax som är speciellt utformade för hår, eftersom det kommer att ge dig det bästa snittet.
  • Om du vill ha kortare smäll, börja nära toppen av näsan, i linje med ögat och klippa på en nedåtriktad diagonal mot mitten av ditt öra.
  • Skär alltid smäller längre när du börjar - du kan alltid klippa dem kortare när du går, men du vill inte att din första snitt är för korta, för det finns inget sätt att spola tillbaka därifrån. Du kan försöka skära in /2 i 1.3 cm) Ökningar för att se till att du inte skär för mycket av ditt slag.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 15
    9. Snip ändarna av smällarna för att skapa en mjukare, mer naturlig utseende. När du har klippt dina smällar kan du märka att det finns en mycket rak linje i dina smällar. Detta tenderar att se besvärliga och onaturliga, så du kanske vill ge dina smällar en liten definition. Lyft håret upp till en 45 graders vinkel och skär parallellt med hårsträngarna i dina smällar, gör små snipsar på spetsarna på dina smällar.
  • Om ditt hår är väldigt tjockt eller du vill att dina smäller ska ha ett ännu mer naturligt utseende, kan du använda en rakhyvel för hår eller ett hårförtunningsverktyg för att tunna ut ändarna av dina smällar.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 16
    10. Stil dina smäll som du normalt skulle. Använd en torktumlare och en rund borste, borsta dina smällar upp från rötterna mot taket eller mot baksidan av ditt huvud. Du vill aldrig blåsa dina smällar genom att borsta dem rakt ner eftersom det kommer att lämna dina smällar med lite volym. Du kan också köra ett platt järn genom dina smällar genom att dra det plana järnet uppåt vid dina rötter för att skapa volym.
  • Du kan också blåsa dina smäll i motsatt riktning av var de naturligt faller för att få dem att lägga sig och ge dem lite krulla i botten. Eftersom de är nära att vara torra, vänd dem tillbaka och blåsa torrt som vanligt.
  • Metod 3 av 3:
    Gardin bangs
    1. Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 18
    1. Använd en kam för att dela ditt torra hår ner i mitten. Placera spetsen på din kam i mitten av din fronthårslinje (ungefär halvvägs mellan dina ögon). Dra kammen rakt tillbaka till huvudets krona för att skapa en mittdel. Försök att göra din mittpunkt så rakt som möjligt.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 19
    2. Skapa en triangel av hår 2-3 i (5.1-7.6 cm) från din hårlinje. Sätt i slutet av din kam på din mittdel 2-3 i (5.1-7.6 cm) från din hårlinje. Kör kammen från den här mittpunkten rakt ner till bågen på 1 ögonbryn och kamma det håret framåt. Gör samma sak med den andra sidan / din andra ögonbrynbåge för att skilja en triangel av hår för dina smällar.
  • Tuck resten av ditt hår bakom öronen eller peka tillbaka med hårklipp för att hålla det ur vägen.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 20
    3. Dämpa det separerade håret med vatten och kamma ut det. Fuktigt hår är lättare att skära, så spritz lite vatten på triangeln av hår som du bara har separerat. Då kör en kam från din fronthårslinje ner till ändarna av det snittade håret för att släta ut det och ta bort några stötar eller tangles.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 21
    4. Håll håret mellan 2 horisontella fingrar vid hakan eller näsans längd. Ta tag i håret mellan ditt index och långfinger och kör fingrarna ner det snittade håret. Om ditt hår är riktigt långt, ta fingrarna till haknivå. Om ditt hår är medellängden, ta med fingrarna på näsnivån.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 22
    5. Skär rakt över håret under fingrarna. Använd fingrarna som en guide för att göra en rak, horisontell klippa hela vägen över det snittade håret. När du har tagit bort längden, dela det separerade håret ner i mitten för att skapa 2 sektioner.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 23
    6. Kamma halva smällen och gör en vinklad snitt /2 i 1.3 cm) från ändarna. Tuck hälften av smällen bakom örat så att du kan koncentrera dig på den andra hälften. Vinkel kammen på din front hårslinje så det leder upp med triangelns sluttning. Kamma kammar ut smidigt, tuck håret mellan 2 fingrar på hårlinjen och kör fingrarna ner till ändarna. Gör en vinklad skuren under fingrarna om /2 i 1.3 cm) från ändarna.
  • Då gör samma sak på den andra hälften av dina smällar.
  • Skärning i en vinkel skapar den mjuka sluttande kanten av dina gardinmängder.
  • Bild med titeln Skär dina egna Bangs Steg 24
    7. Blåsa dina smällar, dela dem i mitten och platt järn dem. Du behöver inte göra det, men det kan mjuka kanterna på smällarna och skapa lite mer konsistens. Använd en rund borste för att torka håret, dela sedan dina smäller ner i mitten. Använd ett platt järn för att släta ut varje sida av gardinbanden. Använd sedan Texturizing Shears för att tunna ut och mjuka ändarna av dina smällar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om ditt hår är naturligt lockigt, tillåta mycket av extra längd. (Till exempel ska personer med ringlets inte skära mer än hälften av vad som verkar vara meningsfullt att skära.) Efter varje snip, låt ditt hår studsa tillbaka i sin naturliga form så att du kan kontrollera längden innan du skärmer mer.
  • För lockigt hår: Vid skärning av varje krull, håll saxen i en 45 graders vinkel, så att du gör håret på kanten av locket längre än håret på den inre kanten av locket. Detta gör varje curl slut i en trevlig punkt och stanna bättre bättre.
  • Om du har lockigt hår kanske du vill räta ut den del som du planerar att vara dina smäll så det blir lättare att se den faktiska längden.
  • Arbeta långsamt och försiktigt, speciellt om det här är första gången skär håret.
  • Varningar

    Skär alltid dina smällar framför en spegel så att du ofta kan kolla dem och se till att de är jämn.
  • Var försiktig med att använda skarpa saxar nära ditt ansikte och ögon.
  • Saker du behöver

    • Skarp sax
    • Finandad kam
    • Bred tandkam
    • Sprayflaska vatten
    • Hårklämmor
    • Rund borste
    • Hårtork
    • Platt järn
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande