Hur man gör bröllopsmakeup

En bröllopsdag är något som människor drömmer om och ens planerar i god tid för att möta den person de hamnar med att gifta sig med. När tiden faktiskt kommer, måste ett stort antal saker planeras och exekveras. En av dessa väljer det perfekta bröllopsmakeupet. Att göra detta kräver flera steg, till exempel att förbereda huden så det kommer att se strålande, besluta vem som ska göra din smink och allotiting tid för en provkörning (eller två). Det handlar också om att lära sig att applicera smink som passar bäst för din önskan att bröllopsdags utseende. Börja med att lära oss ins och outs för att uppnå ditt slutmål - ett vackert ansikte för att matcha skönheten i samband med två personer som går med i äktenskap.

Steg

Del 1 av 3:
Applicera din smink
  1. Bild med titeln Do Wedding Makeup Steg 1
1. Förbered din hud. Oavsett om du gör din smink själv eller inte, ditt bröllopsdag, tvätta ditt ansikte och använda en lätt fuktkräm. Vad din rutin har varit, är det inte dags att ändra det. Om du exfolierar, håll dig borta från en hård skrubba och välja istället för en mild exfoliating cleanser. Om du har en fläck, dab något lämpligt på det som visine, men annars lämna det ensam. Ditt fokus bör vara på att ha den rena och mjuka paletten din smink behöver uppnå naturlig, vacker hud.
  • Bild med titeln Do Wedding Makeup Steg 2
    2. Låt din hudton och underton hjälpa dina sminkfärgval. Medan det finns specifika hudtyper (identifierade från 1-6) för dermatologiska ändamål använder sminkföretag sin egen terminologi för att beskriva sina sminkfärger längs kontinuumet av hudton- och de är inte särskilt konsekventa vid det. Till exempel kan ett företag kalla sin ljusaste grunden "elfenben" medan en annan kallar samma färg "mässa."Således, med tanke på färger som matchar din hudton, är det bäst att först tänka i stort sett när det gäller intervallet från "rättvis" till "medium" till "djup."
  • Din huds undertoner - cool eller varm - är också en faktor när du väljer både matchande och komplementära färger.
  • Du kan bestämma din underton med ett snabbt knep. Håll en bit silver och en bit guld smycken till baksidan av din hand. Om guldet verkar smälta bort, har du en varm underton. Om silveren gör, har du en cool underton.
  • Bild med titeln Do Wedding Makeup Steg 3
    3. Vet att primer krävs. Mellan tiden börjar du tillämpa din smink och den tid du säger adjö till dina gäster, har mycket hänt. Att använda en primer innan du applicerar din smink hjälper till att säkerställa att den håller sig genom ceremonin, någon dans, gråt och rostning. Du kommer sannolikt fortfarande att behöva tillfälliga touch-ups, men de blir mycket mindre frekventa. Dessutom kommer en primer att hjälpa till med släta fina linjer och rynkor såväl som förklädda öppna porer.
  • Använd en liten mängd efter att du har fuktat, men innan du lägger på grunden. Sprid det jämnt på ditt ansikte och ögonlock för att skapa en jämn bas för allt som kommer.
  • Bild med titeln Do Wedding Makeup Steg 4
    4. Applicera foundation nästa. Ofta tror människor att concealer fortsätter före stiftelsen, men experterna ber att skilja sig. När du har satt på primern, låt det vara att torka eller ställa in. Ett av de största misstag du kan göra när du applicerar smink ger inte varje steg tid att torka. Om det behövs, vrid hårtorkaren på sin coolaste inställning och vinka den fram och tillbaka över ditt ansikte innan du flyttar från ett steg till nästa.
  • Om du har en cool underton, leta efter grund som har en rosier, rödare eller blå bas.
  • Om du har en varm underton, använd en grund med en gul eller gyllene bas.
  • För att avgöra om skuggan är rätt, doppa en Q-tip i stiftelsen och applicera den på mitten av din nedre käftlinje. Om det försvinner, är det rätt!
  • Applicera foundation i tunna lager, från mitten av ditt ansikte och blandas utåt med en fundamentborste. Du vill inte ha några synliga linjer, så var noga med att blanda under din käke och på nacken.
  • Kår inte i grund. Det kommer att se överdrivna och troligt smear eller streck.
  • Bild med titeln Do Wedding Makeup Steg 5
    5. Lägg till concealer där det behövs. Medan stiftelsen är utformad för att till och med hudton, concealer är utformade för att dölja saker, som fläckar och mörka cirklar under dina ögon. Om du skulle applicera den före din grund, skulle du gnugga mycket av det medan du arbetar grunden i din hud. För att täcka röda områden eller mörka cirklar, använd en concealerborste för att dot en vätska concealer samma nyans eller en nyans lättare än din hudton längs problemområden. Klappa sedan borsten mot din hud för att sprida concealer. Om det inte är blandat tillräckligt, doppa spetsen av en sminksvamp i vatten och arbeta concealer utåt.
  • För att dölja en fläck, sätt grunden på den först, använd sedan concealer innan den ställs in med pulver. Om du fortfarande kan se det, lägg till mer concealer och pulver. Se till att du klappar concealer på fläcken. Gnugga inte.
  • Bild med titeln Do Wedding Makeup Steg 6
    6. Applicera Highlighter, men gå lätt på den. Highlighter är inte alltid i allas sminkväska, men dess syfte är att göra vissa ansiktsdetaljer som ögon verkar större och att lägga till både glöd och ett ungdomligt duggigt utseende. Använda för mycket, eller en formulering med gnista eller glitter, är ett recept på fotokatastrof, så tråda lätt. De kommer i både flytande och pulverformer.
  • Om du använder en vätska, dab den med en pensel efter din grund i form av ett kryssrutan. Börja nära ditt inre öga, gå ner i en liten vinkel mot näsborre och sedan upp din kindben, blanda mot ditt tempel. Gör detsamma ovanför dina pannor, ner i mitten av näsan, mitt på pannan och din haka.
  • Om du använder ett pulverhögare, använd det efter att du har pulver och borst den under dina pannor, lätt i hörnet av dina ögon och på toppen av dina kindben. Använd inte pulverhögare under dina ögon eller över munnen eller du ser svettigt ut i bilder.
  • Bild med titeln Do Wedding Makeup Steg 7
    7. Ställ in din bas och sedan kontur. Verkligen har du två val nästa. Du kan använda en krämblush snarare än ett pulver rodna eller sätt din bas med pulver. Om du väljer att använda ett pulverblush, använd först ett genomskinligt pulver för att ställa in din bas- och kontrollskinn. Pulver är en av de tiderna när mindre är absolut mer. Du går för lysande, inte laddad ner. Använd en medelstor borste till damm lätt över pannan, sidorna på näsan och på hakan.
  • Använd sedan en pulverbronzer som bara är en nyans eller två mörkare än din grund och borsta den i form av en 3 på båda sidor av ditt ansikte.
  • För att göra det, börja med hårlinjen, flytta ner sidan av ditt ansikte och sedan under din kindben, tillbaka till sidan av ditt ansikte och sedan under din käke.
  • Har pressat pulver till hands. Det finns alltid områden som lyssnar och behöver en snabb dab före ett foto eller i toaletten.
  • Bild med titeln Do Wedding Makeup Steg 8
    8. Rodna försiktigt. Oavsett om du använder en krämblodning före ditt pulver eller ett pulverblush efter, gå lätt med rodnaden. Du kan alltid lägga till mer. Applicera rodnad till äpplen av dina kinder och blanda uppåt och ut mot din hårlinje. Du vill inte ha en rosa näsa, så borsta inte den där. För att avsluta, gör en liten markering på dina kindben.
  • Om du har rättvis hud med coola undertoner, kommer färger som mjukrosa eller babyrosa med tips av mocka eller beige att se bra ut.
  • Om du har rättvis hud med varma undertoner, gå till gyllene aprikos eller en lätt persika med lite rosa.
  • Om du har medelhud med coola undertoner, prova tranbär, ljus hallon eller rosa rosa.
  • Om du har medelhud med varma undertoner, leta efter mjuk korall med tips av brun eller solkissad aprikos.
  • Om du har djupa hud med svala undertoner, rodna på nyanser av plommon, druv och hallon.
  • Om du har djup hud med varma undertoner, håll den rik med brun mocka eller en djup korall med lite brons.
  • Bild med titeln Do Wedding Makeup Steg 9
    9. Ta med färg i ögonen med skugga och fodrar. Bröllopsexperter rekommenderar i allmänhet inte ett mörkt dramatiskt öga, väljer istället att använda ögonlinjer i andra färger än svart, blekare eller dämpade ögonskuggor komplement till din ögonfärg och highlighters för att få ögonen att se stora. Prova bruna, grå och gröna eyeliners och applicera den på båda dina övre och nedre ögonlocken för att uppmärksamma dina ögon. Att använda en kräm ögonskugga kommer att vara längre och används bäst på lockets lock medan ett pulver är bäst i ditt öga. Använd ett pulver highlighter i hörnen av dina ögon och under din panna.
  • När det gäller färger, försök brons nyanser om du har gröna ögon, mocha om dina ögon är hassel, marinblå och mörkbrun för blå ögon och purpur och gråar för bruna ögon.
  • Dämpa en eyelinerborste i vatten och borsta den i ögonskuggan om du vill radera dina ögon med ögonskuggan.
  • Bild med titeln Do Wedding Makeup Steg 10
    10. Lägg till mascara och städa upp dina pannor.Det kommer sannolikt att tårar mer än en gång, så du måste har vattentät mascara. Också, om du inte redan regelbundet har falska ögonfransar, är din bröllopsdag inte dagen att börja. Se i stället, se till att du har en bra ögonfransar, en volumiserande mascara och en förlängningsmascara. Curl dina fransar innan du applicerar båda. Med din mascara, börja med roten av dina ögonfransar och wiggle upp från sida till sida till toppen. Gå med svart - det ser bra ut på alla.
  • Avsluta genom att inrama ditt ansikte med ett panna pulver lite mörkare än din naturliga färg. Borsta den i ögonbrynens naturliga linje, som arbetar utåt till slutet av dina ögon.
  • Bild med titeln Do Wedding Makeup Steg 11
    11. Skapa läppar som ser bra ut och sist. Precis som du behöver din ansiktshud för att vara välfuktad innan du applicerar smink, måste dina läppar också fuktas så att de inte är så torra eller knäckta att när färg är applicerad allt du ser är linjer. För att undvika detta, använd en läpphydrator och låt den absorbera ett par minuter innan du applicerar färg. Välj en färg som kompletterar din rodnad samtidigt som du följer dessa tips. Också, medan många nyare läppstift hävdar förra timmar, går med en läppfläck är en bättre satsning på din bröllopsdag.
  • Om du har rättvis hud med coola undertoner, gå med naken, lätt mocka och lätta mauve- om du har varma undertoner, prova sand, naken persika eller skal. Undvik ljusa pinks, mörka bronzer och mörka mocka.
  • Om du har medelhud med coola undertoner, välj en rosa rosa, granatäpple eller tranbär - om du har varma undertoner, gå till brons, koppar och kanel. Undvik nudes.
  • Om du har djupa hud med svala undertoner, kolla in raisin, vin eller rubinröd - om du har varma undertoner, försök älskling, ingefära eller en koppare brons. Undvik något nära apelsin.
  • Om du använder läppfodral, applicera din läppfärg eller läppstift, om det är vad du väljer, nästan till kanten av läppen. Använd nästa läppfodral för att definiera formen på dina läppar och försegla allt i. Lägg till bara lite mer färg och blanda de två tillsammans.
  • Om du går till en djupare eller uttalande, läppfärg, håll ögonen mjukt och naturligt för att undvika bruddollen.
  • Undvik att smacka dina läppar tillsammans eftersom det här kan få ditt leende att se lop-sidigt.
  • Hoppa över läppglansen. Först håller det inte länge. För det andra kommer det att hamna på dina avsedda läppar. Det kan också skapa en bländning i bilder.
  • Del 2 av 3:
    Plocka ditt bröllopsutseende
    1. Bild med titeln Do Wedding Makeup Steg 12
    1. Kom ihåg att det är ditt bröllop, inte en tjej natt ute. En av de största misstag briderna gör är att kaka på smink - för många lager av alltför mörk grund, alltför rökiga ögon, läppstift som bländande ljusa i bilder och så vidare. Du vill inte vinna när du ser tillbaka på dina bröllopsbilder som du gör när du tittar på dem från prom. Tänk tidlös. Lämna experiment för en annan tid och plats - du vill se ut som den bästa versionen av dig, inte som någon annan.
    • Makeup artister rekommenderar starkt vistas bort från all smink med någon glitter eller gnista eftersom det studsar av flashfotografering, lämnar vita fläckar på din hud. De kan tas bort från foton, men det är dyrt.
  • Bild med titeln Do Wedding Makeup Steg 13
    2. Se till att din smink matchar ditt hår och klänning. Eftersom din klänning sannolikt kommer att vara vit, behöver du lite färg för att kompensera för sin brist på färg. Men precis som du inte vill ha för mycket smink, vill du inte ha fel sminkstil. Ditt mål är ett sammanhängande utseende där varje bit är vettig med alla andra. Även om du älskar en viss sminkstil, eller helt enkelt vana vid att ha på sig smink, det betyder det inte att det kommer att se bra ut med ditt hår och klänning.
  • Om din kappa är romantisk, Billowy och mjuk, till exempel, rökiga ögon och ljusröd läppstift, kommer inte att vara komplementär.
  • Om du bär ditt hår i en updo med många prydnader, bör du hålla din smink enkel, men ändå fräsch och rosa.
  • Titta på brudtidskrifter och röda mattan bilder, speciellt för att se hur stylister sätter ihop en hel utseende som är fantastisk snarare än chockerande.
  • Bild med titeln Do Wedding Makeup Steg 14
    3. Samla bilder av utseende du gillar. Ett annat misstag brudar ofta väntar till sista minuten för att bestämma hur de ska göra sin smink. Så definitivt komma igång tidigt. Dra ut de brudmagasinerna och börja titta på sminken som används. När du ser något du gillar, riva ut hela sidan och lägg den i en fil märkt "smink."Se även i andra modetidningar, söka efter bilder online (och skriva ut dem) och bläddra i andra publikationer.
  • Identifiera vad det är du tycker om sminken i varje bild du hittar. Använd en Sharpie och skriv den ner till sidan.
  • Titta runt och jot ner anteckningar vid olika tider på dagen och när du är i olika humör.
  • När du har samlat ett fint prov, försök att avgöra om du märker några teman. Till exempel har du upprepade gånger skrivit att du gillar en viss läppfärg? Ser du att du har skrivit flera anteckningar om lätta undereye cirklar?
  • Bild med titeln Do Wedding Makeup Steg 15
    4. Tänk på utseende du personligen sett och gillade. Kom ihåg tillbaka till bröllop du har deltagit eller varit en del av tidigare. När kommer du ihåg att tänka på dig själv om bruden, "Wow, ser hon fantastisk ut!"Du kanske inte kan komma ihåg exakt vad det handlade om hennes smink som du gillade, eller om det var till och med hennes smink som gjorde henne ut, men du vet en sak - hon förstod det och hon såg fantastiskt ut. Ge henne ett samtal. Hon kommer säkert att ta det som ett kompliment. Fråga henne om hon gjorde hennes smink själv. Om inte, fråga henne vem som gjorde. Om hon hade en makeup artist, be om personens namn och kontaktuppgifter.
  • Om du verkligen kämpar för att besluta om en titt, kom ihåg att man sällan misslyckas: strålande hud, rosiga kinder och rosa läppar.
  • Del 3 av 3:
    Få din blick redo innan bröllopet
    1. Bild med titeln Do Wedding Makeup Steg 16
    1. Försumma inte din hud. Om du inte har varit särskilt flitig om att ta hand om din ansiktshud, är det dags att börja. Få ansiktsbehandlingar en gång per månad för att fastställa din hud och belysa din hud, vilket skapar en bra bas för smink. Se till att du tvättar ditt ansikte inte bara på morgonen utan också på natten för att bli av med dagens smink. Exfoliate regelbundet för att ta bort död hud och jämn ut din hudton. Fuktar ditt ansikte och drick mycket vatten, också. Applicera smink till torr, splotchy och fläckig hud kommer inte att producera ditt önskade utseende, oavsett hur svårt du försöker.
    • Om du har en breakout en dag eller två före ditt bröllop, välj inte på det! Det är mycket lättare att täcka en blemish än en scab.
    • Vaxbrows eller andra områden i ditt ansikte minst en vecka före ditt bröllop för att undvika några märken. Om du aldrig har vaxat tidigare, börja inte göra så dagar före ditt bröllop eftersom du kan få utslag om du aldrig tidigare vaxat.
    • Överväga att bleka dina tänder också. Det finns många alternativ, från att ha gjort det på tandläkarens kontor för att göra det hemma med over-the-counter-produkter. Du bör börja 3-4 månader före bröllopet.
  • Bild med titeln Do Wedding Makeup Steg 17
    2. Bestäm vem som ska göra din smink. Du kan välja att göra din egen smink, som Kate Middleton gjorde innan hon gick prins William. Eller du kan bestämma att ha en vän eller en makeup artist gör det. Om den senare, kan du redan ha en rekommendation från en vän. Om inte, överväga att fråga din bröllopsplanerare om han eller hon kan rekommendera en. Du kan också fråga samordnaren av händelser för din bröllopsplats, titta på nätet eller prata med salongägaren där du har ditt hår gjort eller var du planerar att få ditt hår gjort om du går den vägen.
  • Oavsett vem du väljer, be om att se en portfölj. Om det är tungt i allt utom det utseende du vill ha, hitta någon annan.
  • Bild med titeln Do Wedding Makeup Steg 18
    3. Ställ in en provkörning före bröllopet. Om du väljer att få din smink gjort av en annan person, planera en tid minst en månad före bröllopet för att få en provkörning. Vid den här tiden är du mer bosatt i den övergripande planeringen av ditt bröllop och har en bättre uppfattning om vad du vill ha. Ta dina uppsamlade bilder, ett foto av din klänning, ett foto eller en bild av vad ditt hår kommer att se ut och ett foto av dig själv när du tror att du ser ditt bästa till din provkörning. Detta kommer alla att hjälpa personen att göra din smink, båda skapar det utseende du vill och en som kommer att fungera med dina andra element.
  • Om du planerar att sola före ditt bröllop, måste du också uppnå den färgen före din makeup-försök, eller resultaten kommer inte att vara detsamma.
  • Kom också ihåg att medan du kan hitta en smink ser som du älskar, det kanske inte ser bra ut med din färgning. Om du använder en makeup artist, låt honom eller hon vägleda dig om dessa frågor.
  • Försök att bära en tee shirt av samma nyans som din bröllopsklänning till din provkörning så att du kan se hur din smink kommer att se mot din valda färg. Ta ett foto utan blixt innan du lämnar.
  • Bild med titeln Do Wedding Makeup Steg 19
    4. Gör en provkörning av dig själv. Om du inte vet mycket om sminkansökan, fortsätt läsa. Du kan också undersöka det online-watch YouTube-videor- eller gå till en varuhus, titta runt på de kvinnor som säljer produkter på sminkräknarna och hitta någon som bär en sminkstil du gillar. Fråga dem om en makeover, som de ofta kommer att göra gratis i hopp om att du ska köpa några av sina produkter. Du kanske tycker att du gör det. Öva gör din smink i naturligt ljus, med hjälp av de produkter du planerar att använda. Bär också en vit t-shirt och ta ett foto av dig själv efteråt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Håll vävnaderna undangömda i en diskret plats.
  • Få inte en spraybrun dagen före ditt bröllop. Så mycket kan gå fel med dem. Om du bestämmer dig för att få en, prova det först en månad före ditt bröllop.
  • En rolig idé är att gå sminkfri för ditt bröllop. Bristen på smink på ditt ansikte ger dig ett naturligt och sött utseende.
  • Undvik att ha din smink airbrushed. Det lämnar ditt ansikte ser platt inte duggrikt och är svårt att röra upp.
  • Om du har applicerat din smink korrekt behöver du inte mycket röra upp. Ändå, ha en touch-up Kit redo och se till att du åtminstone innehåller följande: pressade genomskinliga pulverbullar för att städa upp runt dina ögon - din läppfläck eller läppstift - Blush- och ögonmakeup för att göra dina ögon lite rökare För en kvällsmottagning eller lägga till lite mer mascara.
  • Försumma inte andra delar av din kropp som din rygg, armar och bröst. Använd en icke-överförbar skimmer lotion så dessa områden ser inte platt eller splotchy.
  • Bli inte alltför tann i allmänhet. Kontrasten mellan din hud och din bröllopsklänning kan helt enkelt vara för mycket.
  • Glöm inte dina brudtärna hår och smink så att när du står tillsammans har du ett sammanhängande utseende.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande