Hur man rengör en bristled hårborste

Rutinmässig hårborste rengöring är en ofta förbisedd del av hygienunderhåll. Från olja och smutsuppbyggnad till mjäll och kvarvarande hårprodukt som överförs mellan familjemedlemmar, rumskamrater eller partners, är rutinmässig rengöring av din hårborste viktigt. En gammal hårborste kan återupplivas och dess livstid förlängs helt enkelt genom att ta bort uppsamlat hår, rengöring med en agent och ordentligt torkning.

Steg

Del 1 av 3:
Avlägsna håret
  1. Bild med titeln Clean A Birtled Hairbrush Steg 1
1. Använd dina fingrar om din hårborste har ett ljust lager av uppsamlat hår. Dina fingertoppar är ditt mest tillgängliga och kostnadseffektiva verktyg. Börja vid basen av cylindern eller dynan, ta en klump av hår och försiktigt pry upp och borta. Det är viktigt att ta din tid som hårsträngar bryter lätt och blir svårt att ta bort.
  • Bild med titeln Clean a Bräckte hårborste Steg 2
    2. Använd en miniatyr hårborste om din hårborste har en betydande mängd uppsamlat hår. När det gäller hårborste rengöringsverktyg toppar miniatyrhårborrningen listan. Medan det här verktyget liknar en kam är det mycket effektivare. Rengöring av ryggar varierar i storlek, såväl som i enkla eller dubbla sidor. För borstar eller om du har flera stilar och storlekar av borstar är en dubbelkantig rake mer mångsidig.
  • Bild med titeln Clean A Birtled Hairbrush Steg 3
    3. Använd en nylonborste om du redan har en tillgänglig. Håll den trasiga hårborsten över diskbänken, en papperskorgen, eller ta det utomhus. Borsta nylonborsten genom borstens borstar. Detta kommer att ta bort håruppbyggnad, liksom dislodge hud och mjällflingor. Fortsätt borsta tills nylonborsten vinner rent genom borstborstarna.
  • Tvätta nylonborsten för att avlägsna skräp och låt den torka helt innan den återanvänds för detta ändamål.
  • Bild med titeln Rengör en bristled hårborste Steg 4
    4. Använd en retande kam för hårskikt som är tätt sår. Teasing Combs är dubbla sidor med borst och en hårspetspunkt kallad en råtta svans. Börjar vid basen av din borstborste, skjut råttans svans under det uppsamlade håret och dra försiktigt bort från borsten. Upprepa detta på alla sidor av cylindern eller över hela sidan av dynan. När du har lossnat och lyft håret från axeln, använd bara fingrarna för att rulla håret upp och av.
  • Bild med titeln Clean A Bräckte hårborste Steg 5
    5. Använd sax för att hjälpa till att ta bort envisa hårknutar och klumpar. Ofta kommer håret att klumpa eller knut i borttagningsprocessen. Se till att du har ett par saxar praktiska för dessa tillfällen. Enkel skärning genom klumpen eller knuten för att dela den i två eller tre sektioner. Var försiktig så att du inte klippt för mycket eller de mindre hårstyckena kan förbli fast.
  • Del 2 av 3:
    Rengöring smuts och olja
    1. Bild med titeln Rengör en bristled hårborste Steg 6
    1. Använd tea trädolja som ett naturligt rengöringsmedel. Tea Tree Oil är ett helt naturligt och mycket effektivt rengöringsmedel tillgängligt på din lokala drogbutik eller hälsokostmarknad. Häll en kopp varmt vatten i en medelstor skål. Lägg till några droppar tea trädolja och rör om att kombinera.
  • Bild med titeln Clean A Birtled Hairbrush Steg 7
    2. Använd ett schampo och bakpulver-rengöringsmedel om du har känslig hud. För dem med känslig hud eller allergier, med ditt eget schampo, plus bakpulver, är ett säkert och mildt alternativ. Häll en kopp varmt vatten i en medelstor skål. Lägg till en tesked schampo och en tesked bakpulver och rör om att kombinera.
  • Bild med titeln Rengör en bristled hårborste Steg 8
    3. Doppa en ren tandborste i rengöringsmedlet. Använd en ren tandborste, doppa borständen i lösningen. Se till att tandborstbrören är helt blötta med rengöringsmedlet.
  • Bild med titeln Rengör en bristled hårborste Steg 9
    4. Skrubba din hårborste mellan borstarna och på ytan av dynan. Ta tandborsten och borsta cylindern eller dynan från basen, där borstarna är anslutna till borsthuvudet, hela vägen till toppen. Detta kommer att ta bort olja, mjäll och kvarvarande hårprodukt. Flytta runt hårborsten metodiskt för att täcka hela ytan. Var noga med att inkludera små cirkulära rörelser för att hjälpa mudda upp kraftigt smutsiga borstar.
  • Bild med titeln Clean a Bräckte hårborste Steg 10
    5. Blöt din bristled hårborste i skålen med rengöringsmedel för att ta bort lösa partiklar och ge en djup ren. Efter att ha skrubbat den borstade borstcylindern eller dyker, doppa huvudet på din hårborste i rengöringsmedlet. Detta kommer att bidra till att ta bort eventuella lösa partiklar, såväl som att ge en andra sköljning, vilket är särskilt användbart på envis hårproduktuppbyggnad.
  • Om hårborsten har ett trähandtag eller paddla, nedsätta inte borsten i vattnet. De flesta träborstar är belagda i ett fuktavstötande, men de är inte 100% resistenta. I stället för nedsänkning i skålen med vatten, utför en eller två ytterligare tandborstar.
  • Bild med titeln Clean A Birtled Hairbrush Steg 11
    6. Skölj din hårborste i rent och kallt vatten. Fyll en andra medelstora skål med rent och kallt vatten. Sänka din hårborste i vattnet försiktigt nedsänka hela trängselområdet. För cirkulära borstar kan du behöva vrida din pensel i dina palmer för att se till att hela området har sköljts.
  • Om du har en träbräckt borste, håll borstbristen nere ner över ett handfat eller en handduk. Ta en dimma eller sprayflaska och suga de rengjorda borsten tills vattnet är klart från borsten.
  • Del 3 av 3:
    Torka din hårborste
    1. Bild med titeln Clean a Bräckte hårborste Steg 12
    1. Använd en ren torr trasa för att torka din hårborste om du har ett trähandtag eller paddla. Det är viktigt att omedelbart ta bort allt överskott av vatten som har samlat i borsten eller på en träborste. Fukt kan klamra och sippra in i borstborst, tygborstplattor och trä som orsakar mögel och rutt. Använd en trasa, tryck försiktigt mellan borstarna för att nå ytan av cylindern eller dynan. Se till att använda tillräckligt tryck för att suga upp eventuellt överskott av fuktighet.
  • Bild med titeln Rengör en bristled hårborste Steg 13
    2. Lägg din hårborste, borstar vända ner, på en trasa till lufttorka. När du har absorberat överskott av fukt är det viktigt att låta borsten helt torka före användning. Placera borstarna vända ner på en ren och torr handduk och låt torka över natten.
  • Bild med titeln Clean A Birtled Hairbrush Steg 14
    3. Använd en hårtork för att snabbt torka din hårborste. Om du behöver använda din pensel direkt, använd en hårtork i sin lägsta inställning för att påskynda torkningsprocessen. Gå fram och tillbaka över borsten några gånger för att blåsa ut eventuella kvarvarande vattendroppar och för att säkerställa att hårborsten nu är fuktigt än att blötlägga våt.
  • Tips

    För en bristled pensel som bär mjäll kan du också använda limejuice under rengöring.
  • Kommersiella borstrengöringsmedel är tillgängliga.
  • En snygg och ren hårborste kommer att resultera i snyggt, rent och friskt hår.
  • En ättika och vattentvätt kan användas i stället för tvålvatten om du har torrt hår som inte lämnar en oljerester i borsten. Annars, hålla fast vid något som kan lyfta ut oljan.
  • Varningar

    Rengör inte en borstborste med ett schampo som innehåller silikon. Silikonet kommer att belägga borsten på borsten och de kommer inte att vara lika effektiva när du borstar håret.
  • Använd endast en cool inställning när du torkar med hårtork.
  • Var försiktig med träborstborstar.
  • Saker du behöver

    • Borsteborste
    • Nylonborste eller kam
    • 2 skålar eller små behållare
    • Schampo och bakpulver eller tea trädolja
    • Tandborste (ren)
    • Handduk
    • Hårtork
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande