Hur man blir en vtuber (utrustning, kostnad, & hololive)

Om du har varit på YouTube en liten stund, har du förmodligen märkt den vtubertrend som har poppar upp sedan 2017. Vtuber, eller virtuella youtubers, prata med sin publik genom en avatar istället för att visa sina ansikten. Eftersom den här trenden blir mer och mer populär (och vtuber får fler och fler abonnenter), vill massor av människor veta: hur gör de det? Vi har svarat på dina frågor om att bli en vtuber så att du kan uppnå dina virtuella drömmar på YouTube.

Steg

Fråga 1 av 6:
Vilken utrustning behöver du bli en vtuber?
  1. Bild med titeln Bli en vtuber steg 1
1. Få en bra kvalitet med höghastighetsinternet. Oavsett vilken typ av innehåll du skapar, kommer det att vara nyckel. I allmänhet kommer du förmodligen att ha en nyare stationär dator med minst8 GB RAM. En bärbar dator fungerar också, men det kan springa lite långsammare med den programvara du behöver för vtubing.
  • 2. Du behöver en rörelsespårande webbkamera. Välj ut en webbkamera som kommer att känna igen ditt ansikte och översätta dina uttryck på en avatar. Du kan hitta en anständig webbkamera så här för under $ 100, som Logitech Pro eller Microsoft LifeCam.
  • 3. Du kan uppgradera till en VR-rigg om du vill senare. Det är inte nödvändigt att spåra alla dina rörelser (som dina händer, ben och fötter) när du börjar. Men om du någonsin vill uppgradera din avatar till en helkropp, kan du överväga att få en VR eller virtuell reality setup. Du kan hitta ett anständigt VR-headset för cirka $ 400.
  • Fråga 2 av 6:
    Vilken programvara ska jag använda för vtubing?
    1. Bildtiteln blir en vtubersteg 4
    1. FACERIG, LUPPET, VSEEFACE och VTUBE Studio är några populära. Du kan hämta de flesta av dessa program på både Windows och Mac. Några av dem hjälper dig att skapa en avatar, medan andra är strängt för att fånga rörelse och strömma din karaktär.
    • Wakaru, 3Tene och Puppemoji är också bra alternativ.
    • De flesta av dessa webbplatser kräver en månad eller en engångsavgift. Priset varierar mycket beroende på vilken du använder, men du kan förvänta dig att spendera runt $ 100 på din programvara.
    Fråga 3 av 6:
    Hur mycket kostar det att bli en vtuber?
    1. Bild med titeln Bli en vtuber steg 5
    1. Förvänta dig att spendera mellan några hundra och några tusen dollar. Den exakta mängden beror mycket på vad du redan har och hur mycket du vill uppgradera din utrustning och din avatar. Minst kan du behöva ta ut några hundra dollar för en ny webbkamera och ett program för att skapa en 3D-modell.
    • Känn dig fri att komma igång som en vtuber med en begränsad mängd utrustning. Med tiden, som du blir bättre och börja tjäna pengar, kan du uppgradera din situation.
    Fråga 4 av 6:
    Hur skapar jag en 3D-modell?
    1. Bild med titeln blir en vtuber steg 6
    1. Gör din egen i en online-studio. Om du vill anpassa din modell, försök använda ett program som Blender eller Pixiv. I dessa studior kan du skapa en modell från början, skulptera ansiktsfunktionerna, kroppen och kläderna på egen hand. Både Blender och Pixiv har gratis versioner, men de är lite begränsade i vad du kan göra. Om du vill uppgradera ditt konto kan du betala en månadsavgift på cirka $ 5 för fullständig åtkomst.
  • 2. Kommissionen är en konstnär att göra dig en. Om du inte känner dig superkonstnär, försök att nå ut till en animator eller en Photoshop-expert för att göra en modell för dig. Hitta en konstnär i samhället genom att söka "3D-modellkommission" på Twitter eller Google. Priserna varierar, men du kan förvänta dig att spendera runt $ 50 till $ 100 för en provision.
  • Fråga 5 av 6:
    Kan du vara en vtuber på mobilen?
    1. Bild med titeln Bli en vtuber steg 8
    1. Ja, om du laddar ner VTUBE Studio. Den här appen låter dig ladda upp din 2D-modell direkt på din telefon och spåra dina ansiktsrörelser. Tänk dock på att det inte stöder 3D-modeller ännu.
    Fråga 6 av 6:
    Hur går jag med i Hololive?
    1. Bild med titeln Bli en vtuber steg 9
    1. Ta reda på när de håller auditioner. Hololive håller auditioner varje gång de vill hitta nya vtuber. De har inte ett bestämt schema, så du kan kontrollera webbplatsen periodiskt för att ta reda på när de är öppna genom att besöka https: // en.hololiv.TV / Audition.
  • 2. Skicka in en onlineapplikation. När du har slagit "Applicera" på sidan Hololive Auditions, kommer du att överföras till ett online-frågeformulär. Vanligtvis kommer frågeformuläret att be dig att skicka en 5-minuters video som förklarar vem du är och vad din online persona är.
  • 3. Gå igenom intervjuprocessen. Om din ansökan är godkänd, kommer du att bli inbjuden att intervjua med Hololive Team! Om du bor nära kontoren kan du gå dit i person - annars kommer de att göra det via telefon. De kommer att ställa frågor om din YouTube-upplevelse, varför du vill gå med i Hololive, och om du kan hålla koll på det innehåll de behöver.
  • Tips

    Känner inte att du måste spendera massor av pengar för att bli en vtuber. Allt du behöver är grundläggande utrustning och en vanlig avatar för att komma igång!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande