Hur man fyller en mont blanc-fontän

Montblanc pennor är kända för sitt hantverk och vackra bläck. Till skillnad från engångspennor måste du fylla dessa fontäner pennor med bläck på egen hand. Det finns 2 typer av Montblanc-fontänpennor: Patronpennor och pennor med kolvkonverterare. För att fylla på en patronpenna, snäppa bara i en ny patron. Kolvomvandlare måste fyllas på med hjälp av flaska bläck. Det är lätt att fylla på en kolvkonverteringspenna, men om du vill ändra färgfärgen, måste du spola ut pennan först.

Steg

Metod 1 av 3:
Infoga en bläckpatron
  1. Bild med titeln Fyll en Mont Blanc-fontän Steg 1
1. Köp bläckpatroner gjorda av Montblanc eller ett kompatibelt varumärke. Det ska ange på etiketten om patronen är kompatibel med din penna eller inte. Du kanske kan hitta patroner på brevpapper, kontorsmateriel, eller online.
  • Monteverde, jetpens, colorado penna och andra märken bär patroner kompatibla med Montblanc pennor.
  • Du kan använda en vanlig patron för fontän för att passa en Montblanc-patronpenna.
  • Bild med titeln Fyll en Mont Blanc-fontän Steg 2
    2. Skruva av änden av pennan från greppet. Håll pennens grepp med en hand. Ta tag i den andra änden av pennan med din andra hand. Vrid ändkåpan moturs samtidigt som greppet fortfarande är. Ändkåpan ska så småningom skruva av.
  • Bild med titeln Fyll en Mont Blanc-fontän Steg 3
    3. Dra ut den gamla patronen. Patronen är ett tunt rör inuti pennan. Det bör peka ut ur nib och greppet. När du druckar det kommer det att fånga sig ur plats. Du kan kasta den tomma patronen borta.
  • Bild med titeln Fyll en Mont Blanc-fontän Steg 4
    4. Snäpp den nya patronen på plats. Patronens stopp (där bläcket kommer ut) ska gå in först i greppet. Skjut stoppet i greppet precis under pennens nib tills det snäpper på plats. Denna snap betyder att proppen har punkterats så att bläcket kan flöda.
  • Stoppet kommer att se ut som en klar, avsmalnande ände. Till skillnad från resten av patronen, som är fylld med bläck, kommer proppen att vara tydlig.
  • Bild med titeln Fyll en Mont Blanc-fontän Steg 5
    5. Skruva tillbaka änden på pennan på. Sätt in änden på pennan tillbaka över greppet och patronen. Vrid ändkåpan medurs för att skruva in den igen.
  • Bild med titeln Fyll en Mont Blanc-fontän Steg 6
    6. Håll nib nedåt över ett papper i 5-10 sekunder. Detta kommer att uppmuntra bläcket att börja flyta. Några droppar kan komma ut på papperet. Försök skriva några ord efter några sekunder för att hjälpa bläckflödet.
  • Metod 2 av 3:
    Fyller pennan med flaska bläck
    1. Bild med titeln Fyll en Mont Blanc-fontän Steg 7
    1. Köp Montblanc-flaskbläck eller ett kompatibelt varumärke. Montblanc rekommenderar att du använder sin speciellt formaterade fontänpennfärg för de bästa resultaten. Det sagt, du kan använda någon flaska av fontänpennfärg som du gillar. Du kan få dessa från brevpapper, kontorsförsörjningsbutiker eller online.
    • Använd inte Indien bläck i en fontänpenna. Denna typ av bläck kan förstöra pennan.
  • Bild med titeln Fyll en Mont Blanc-fontän Steg 8
    2. Vrid omvandlaren i slutet av pennan moturs. Ta bort locket och håll pennan upp och ner så att niben är vänd nedåt. Denna vridningsrörelse öppnar nib. Lägg en pappershandduk under nib för att fånga några bläckdroppar.
  • Till skillnad från patronpennor, kommer omvandlaren inte att lossa när du vrider den moturs.
  • Bild med titeln Fyll en Mont Blanc-fontän Steg 9
    3. Doppa nib i flaskan av bläck. Nib är slutet på pennan som du skriver med. Sätt nib ungefär halvvägs i flaskan av bläck för att hjälpa till att rita upp det mesta bläcket.
  • Bild med titeln Fyll en Mont Blanc-fontän Steg 10
    4. Vrid omvandlaren medsols för att dra bläck upp i fatet. Vrid omvandlaren så långt det kommer att gå medurs medurs. Ta inte bort nib från bläcket tills du är färdig att vrida omvandlaren.
  • Bild med titeln Fyll en Mont Blanc-fontän Steg 11
    5. Vrid omvandlaren moturs igen för att starta bläckflödet. Håll nib precis ovanför flaskan av bläck. När du vänder omvandlaren kommer några droppar att falla tillbaka i flaskan. Låt ca 6 droppar komma ut.
  • Bild med titeln Fyll en Mont Blanc-fontän Steg 12
    6. Vänd omvandlaren medsols en sista gång för att stänga nib. Nu när bläcket strömmar, vrid omvandlaren medurs så långt det kommer att gå. Pennan är nu klar att användas, även om det fortfarande kan finnas extra bläck på nib.
  • Bild med titeln Fyll en Mont Blanc-fontän Steg 13
    7. Rengör nib av något bläck. Använd en pappershandduk, luddfri trasa eller montblanc nib cleaner för att torka bläcket av nib. Du kan använda pennan nu eller du kan lägga tillbaka locket tills du är redo att använda den.
  • Metod 3 av 3:
    Ändra färgen på bläcket
    1. Bild med titeln Fyll en Mont Blanc-fontän Steg 14
    1. Fyll 2 koppar med rent, ljummet vatten. Destillerat vatten är idealiskt, eftersom kranvatten kan innehålla partiklar som kan skada pennan. Du kommer att använda detta vatten för att spola ut fatets penn så att färgerna inte blandas ihop.
    • Denna process för att spola pennan är endast nödvändig om du använder flaskbläck. Om din penna använder bläckpatroner behöver du bara ta ut den gamla färgpatronen och sätta i en ny.
  • Bild med titeln Fyll en Mont Blanc-fontän Steg 15
    2. Vrid omvandlaren moturs över 1 glas vatten. Vänd omvandlaren så långt det går. Detta kommer att tömma pennan i eventuellt kvarvarande bläck. Bläcket ska hälla i glaset av vatten.
  • Bild med titeln Fyll en Mont Blanc-fontän Steg 16
    3. Fyll pennan med rent vatten från det andra glaset av vatten. Doppa nib i rent vatten och vrid omvandlaren medsols så långt det kommer att gå. Detta kommer att dra vatten upp i pennens fat. Detta vatten hjälper till att spola ut eventuellt kvarvarande bläck i fatet.
  • Bild med titeln Fyll en Mont Blanc-fontän Steg 17
    4. Töm den vattenfyllda penna över den första koppen av vatten. Vrid omvandlaren moturs igen för att släppa vattnet. Vattnet kommer att tonas med den gamla färgen av bläck.
  • Bild med titeln Fyll en Mont Blanc-fontän Steg 18
    5. Upprepa processen tills vattnet är klart från pennan. Fortsätt fylla pennan med vatten från det rena glaset och tömma det i det inkiska glaset. När vattnet är klart från pennan kan du fylla den med det nya bläcket.
  • Bild med titeln Fyll en Mont Blanc-fontän Steg 19
    6. Fyll pennan med den nya färgen från en flaska bläck. Se till att omvandlaren vrids moturs. Sätt nib i bläcket och vrid omvandlaren medsols för att fylla den. Lyft nib ut ur bläcket och vrid moturs igen. Släpp några droppar bläck innan du vrider den medurs en sista gång. Din nya färg är nu klar att använda.
  • Så länge det mesta av vattnet har dränerats ur pennan är det okej att fortsätta och fylla på pennan. Du behöver inte vänta på att tunnan är helt och hållet.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande