Hur man åldrar papper med te

Åldrande papper med te är en rolig hantverk som är perfekt om du arbetar på ett vintageprojekt. Oavsett om du vill lägga ditt papper i en klippbok, ålder en hel bok, eller göra en prop för ett spel, är det lätt att göra ditt papper som att det har funnits i flera år. För ett mer subtilt utseende kan du droppa te på papperet från tepåsar, eller du kan suga papperet för en mörkare effekt. När du väl har tillämpat teet kan du antingen lufttorka papperet eller baka det i ugnen för ett ännu mer vintageutseende.

Steg

Del 1 av 3:
Brygga ditt te
  1. Bild med titeln Ålderspapper med te steg 1
1. Placera 1-2 tepåsar i en mugg som används för varma drycker. Mängden te du använder beror på om du vill färga ditt papper mycket eller lite. För de flesta projekt ska 1 tepåse per pappersark vara gott, men om du bara kommer att göra några splotches te, kanske du kan använda en väska för flera pappersark. Men om du planerar att fullt ut mätta papperet och du vill ha en mycket mörk finish, kan du behöva 2 tepåsar för varje ark.
  • Om du använder en kopp som inte är avsedd för varma drycker, kan du hamna med en otäck bränning. Hålla fast vid en kaffe eller te kopp, och undvik koppar gjorda av plast eller metall, eftersom de inte är avsedda att hålla kokande vatten.

Dricks: Vilken typ av te kommer att fungera, men svart te är ett vanligt alternativ för detta projekt. Men du kanske vill undvika att använda grönt te eller te infunderat med röda örter, eftersom det kommer att ge en annan färgeffekt och papperet kanske inte ser äldre.

  • Bild med titeln Ålderspapper med te Steg 2
    2. Fyll en tekokare eller en liten kruka med vatten. Du behöver bara tillräckligt med vatten för att fylla upp en mugg, eller ca 1 kopp (240 ml), men eftersom vatten förångas när det kokar, är det bättre att börja med mer än du behöver. Om du kommer att brygga flera muggar te på samma gång, se till att du har tillräckligt med vatten för varje mugg.
  • Bild med titeln Ålderspapper med te Steg 3
    3. Ta med vattnet koka på spisen. För att extrahera te från påsen måste vattnet vara så varmt som möjligt. Om du använder en kruka ser du bubblor på ytan av vattnet när det kokar. Om du använder en tekokare hör du en högvuxen visselpipa när vattnet är klart.
  • Var försiktig när du arbetar med kokande vatten. Om potten du använder har ett metallhandtag, använd en krukhållare för att flytta den så att du inte brinner dig själv och var försiktig så att du inte spillar någon på din hud.
  • Om du är ett barn, fråga en vuxen som hjälper dig att koka vattnet för detta steg.
  • Du kan också Koka vattnet i mikrovågsugnen Om du vill, men var noga med att använda en mikrovågsugnsäker maträtt och placera ett icke-metalliskt föremål som en popsicle sticka i skålen så att vattnet inte blir superuppvärmd och explodera.
  • Bild med titeln Ålderspapper med te Steg 4
    4. Häll varmt vatten över teet och låt det branta i ca 5 minuter. Häll försiktigt det heta vattnet i mugget för att börja brygga ditt te. Få inte muggen för full, eller du kan oavsiktligt spilla kokande vatten på dig själv. Vänta ca 5 minuter för te att brygga, eller tills vattnet blir den färg du vill ha.
  • Försök att lämna ca 1-2 i (2.5-5.1 cm) utrymme på toppen av muggen.
  • Om du försöker få en mycket mörk färg, använd 2 tepåsar i rånar på samma gång. Om du vill ha en lättare färg, är 1 väska bra.
  • Del 2 av 3:
    Applicera te till papperet
    1. Bild med titeln Ålderspapper med te Steg 5
    1. Skriv ut eller skriv vad du vill på papperet först. När du har fläckar papperet, accepterar det inte bläck jämnt, så allt du försöker skriva eller skriva ut på det kommer att se rörigt ut. Det är bäst att skriva, skriva ut eller rita vad du vill på papperet innan du gör något annat. Låt bläcket torka helt så det går inte.
    • Varje papper kommer att fungera för detta, från vanligt vitt kopieringspapper till tyngre papper som används för målning. Tjockare papper kan ge ett lättare resultat som tar längre tid att torka.
    • Vissa bläck är mer benägna att springa när de är våta, speciellt om du skriver med en tvättbar markör eller du skriver ut din design på en bläckstråleskrivare. Om du kan, använd en laserskrivare eller någon form av vattentät bläck. Om du inte kan, försök bara att inte gnugga papperet när du lägger till te. Förhoppningsvis kommer detta att minimera smeten.
    • Om du vill, kan du också lätt smula papperet, sedan släta ut det. Detta kommer att göra att papperet ser ut som om det har blivit blandat runt i ett antal år.
    • För att göra papperet ser ännu mer sliten, som för en gammal skattkart, riva av kanterna på papperet.
  • Bild med titeln Ålderspapper med te Steg 6
    2. Lägg pappret på ett bakplåt. Ett bakplåt med en upphöjd fälg kommer att hålla teet från att spilla över sidorna när du arbetar. Bakplåten ska vara lite större än det papper du använder. Till exempel, om du använder en 8.5 i × 11 i (22 cm × 28 cm) pappersark, skulle en 9 i × 13 i (23 cm × 33 cm) bakplåt vara perfekt.
  • Te kan fläcka din bänkskiva eller bord, så det är viktigt att skydda din arbetsyta.
  • Om du inte har ett bakplåt som du kan använda kan du lägga papperskorgen platt på din arbetsyta istället.
  • Bild med titeln Ålderspapper med te Steg 7
    3. Dab en av tepåsarna över papperet. Håll tepåsen på toppen, ta den ner på papperet. Fortsätt att göra detta tills du har täckt så mycket av det papper som du vill. Om tepåsen börjar torka ut, doppa den i mugg av te för att blöta det igen.
  • Det är upp till dig om du vill täcka hela sidan eller bara några områden. Hur som helst, oroa dig inte för att få en perfekt ansökan. Papperet kommer att se mer äkta om gulningen är lite ojämn.
  • Experimentera med sätt att få teet på papperet. Om du vill, kan du använda en pensel, ett strå, eller till och med fingrarna för att skapa olika effekter.
  • Bild med titeln Ålderspapper med te Steg 8
    4. Vänd papperet över och fläckar den andra sidan. Även om du bara planerar att visa en sida av papperet, kommer åldrande effekten att se mer äkta om du applicerar te på båda sidor av papperet. Detta kommer också att göra att din sida ser mörkare ut när den är klar.
  • Bild med titeln Ålderspapper med te Steg 9
    5. Stänk på sidan med gurkmeja om du vill att papperet blir mer gult. Medan det här steget inte är absolut nödvändigt, hjälper till att lägga en lätt kappa av krydda gurkmeja gula effekten av te. Använd fingrarna för att gnugga den gurkmeja i te.
  • Bild med titeln Ålderspapper med te steg 10
    6. Använd kaffe för att göra papperet mer brunt. Om du vill att ditt åldrade papper ska se ut som det har blivit utsatt för elementen, kan du spruta några kaffe grunder över det våta teet eller suga papperet i själva kaffe. Gnugga kaffebryggan i teet för att hjälpa dem att hålla fast vid papperet.
  • Lösa teblad kan också fungera för det, men effekten kommer inte att vara så dramatisk. Du kan även bryta öppna en av tepåsarna om du vill.
  • Du tar bort det överskjutande kaffegrundet efter att papperet är torrt.
  • Bild med titeln Ålderspapper med te Steg 11
    7. Dab bort överskott te med pappershanddukar. Se till att det inte finns något vatten som samlas på sidan själv eller på bakplåten. Detta kommer att se till att sidan torkar jämnt, vilket hjälper till att förhindra att papperet krullas för mycket i ugnen.
  • Del 3 av 3:
    Torka papperet
    1. Bild med titeln Ålderspapper med te steg 12
    1. Låt papperet lufttorka i 24 timmar om du inte har bråttom. Medan du bakar papperet är det snabbaste sättet att torka det, kan du låta det lufttorka om du föredrar. Placera bara ditt bakplåt i ett område med gott om luftcirkulation.
    • Torka inte papperet i direkt solljus, eftersom det kan bli för skört att använda.
    • Ge papperet ca 24 timmar till lufttork.
  • Bild med titeln Ålderspapper med te steg 13
    2. Värm din ugn till den lägsta inställningen om du vill torka papperet snabbt. Bakning av papperet kommer att torka det snabbt, så att du kan avsluta ditt projekt samma dag du startade det. Om du baka papperet för snabbt, blir det dock sprött, och det kan till och med scorch, så det är viktigt att använda den lägsta värmen som är möjlig.

    Dricks: På de flesta ugnar är detta ungefär 200 ° F (93 ° C). Om du har en "Värma" inställning, använd det.

  • Bild med titeln Ålderspapper med te steg 14
    3. Baka papperet i ca 5 minuter. På den lägsta inställningen bör det vara tillräckligt med tid för att avdunsta lagret av te på ditt papper. Håll ett ögon på papperet medan det är i ugnen, men eftersom papper är mycket brandfarligt.
  • Om du använde för mycket vätska, eller om papperet är väldigt tjockt, kan du behöva lämna den i lite längre.
  • Du kan berätta att papperet är torrt när kanterna börjar curl upp.
  • Använd Ugnsmitts för att skydda dina händer när du tar bakplåten ur ugnen.
  • Bild med titeln Ålderspapper med te steg 15
    4. Borsta bort någon återstod med en mjuk pensel. Du behöver inte göra det om du bara använde te för att färga ditt papper. Men om du har lagt till gurkmeja eller kaffebryggare för att påverka den slutliga nyansen, bör du borsta bort allt som papperet inte absorberade. En mjuk pensel tar bort återstoden utan att grova upp papperet.

    Dricks: Om du inte har en pensel, kan du använda en mjuk, torr trasa, som en mikrofiberduk, istället.

  • Bild med titeln Ålderspapper med te Steg 16
    5. Grov upp papperet om det inte ser gammalt nog. Beroende på ditt projekt, kanske du bara kan ge det det äkta utseendet du går på. Om du behöver det för att se ut som det har blivit skadat, försök att krympa papperet och sjunga det med en flamma, eller lägga till fler fläckar eller tårar.
  • Till exempel, om du gör en gammal skattkarta, kanske du vill smula upp det och Bränn försiktigt kanterna så det kommer att se gammalt ut och slitna.
  • Om du vill skapa hål i papperet, crumple arket och spritz det med lite vatten, använd sedan dina naglar för att göra små tårar. Låt papperet lufttorka.
  • Om du använder en tändare för att sånga kanterna, blåsa ut flammen så snart pappersfångsten. Annars kan papperet snabbt brinna upp.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om de torkade papperet krullar för mycket, placera den mellan två stora, tunga böcker över natten.
  • Tepåsar fungerar bäst för detta projekt. Men om allt du har är lös-lövte, kan du brygga det på samma sätt som du skulle ha en tepåse, använd sedan en svamp eller en pensel för att applicera te till papperet. Eftersom du inte dricker teet, är det inte nödvändigt att spänna ut de lösa tebladen.
  • Varningar

    Lämna inte ditt papper obevakat i ugnen eller det kan fånga eld.

    Saker du behöver

    Brygga teet

    • 1-2 tepåsar per ark, något slag
    • Kokare eller kruka
    • Råna

    Applicera te

    • Papper
    • Gurkmeja (valfritt)
    • Kaffebryggare (tillval)
    • Bakplåt eller bricka
    • Pensel eller svamp (tillval)
    • Bakplåt eller bricka

    Torka papperet

    • Ugn
    • Grytvantar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande