Hur man dekorerar en klippbok

Det är ingen tvekan om att scrapbooking är kul. Det är ett av de bästa sätten att hålla alla dina favoritminnen organiserade och lättillgängliga. Men ibland börjar det bli svårt att göra dina sidor bra ut utan att gå över toppen med pengar, bulkiness och ansträngning. Du behöver inte bryta banken, eller vara ett kreativt geni för att designa din egen dekorativa klippbok som du kan njuta av i många år att komma.

Steg

Metod 1 av 3:
Få materialen
  1. Bild med titeln Dekorera ett klippbok Steg 1
1. Välj en klippbok. Tänk på vilken typ av scrapbook-album du vill använda. Det finns flera typer tillgängliga, var och en med sina egna fördelar. En sak att tänka på när man bestämmer sig för en typ att använda är hur mycket pengar och dekoration du vill begå. Här är några av de mest populära typerna:
  • Postbundna album är förmodligen det mest populära valet för moderna klippböcker. De har ett dekorativt lock, vanligtvis med en plats för att infoga en bild och syrafritt foto-säkra arkskydd som är klara för att du ska glida ditt papper och bilder till. Du måste köpa papperet för att sätta dina bilder på separat, men det gör att du kan välja egna färger och mönster.
  • Scrapbooks bundna med icke-flyttbara sidor är trevliga eftersom albumet redan kommer med papper, men var försiktig eftersom de inte alltid kommer med sidskydd.
  • Tre-ring fotoalbum är de billigaste av albumen, men du måste köpa papper separat. Du kan lägga till syrafria fotofasta arkskydd och skjut sedan din färdiga sida i ärmen. Dessa album tillåter dig att lägga till nya sidor som din klippbok växer.
  • Bild med titeln Dekorera ett klippbok Steg 2
    2. Köp foto-säkert papper. Det är mycket viktigt att köpa papper som är speciellt utformat för att bevara bilder. Papper som är avsett för scrapbooking är syrafri och ligninfri så att över tiden, dina foton bryter inte ner och förstörs. Så om du köper papper för att lägga in en tom klippbok, eller en klippbok med papper redan i det, var noga med att papperet är säkert för dina foton.
  • Bild med titeln Dekorera en klippbok Steg 3
    3. Leka med olika mönster och texturer av papper. Det finns många olika typer av papper du kan välja från att använda för en klippbok. Här är några av de vanligaste typerna av papper som används för scrapbooking:
  • Kortlager är ett tungt papper som mest används som bakgrunden till sidformatet.
  • B & T (bakgrund och textur) papper är bra att använda som dekoration för bakgrunden på sidan. Du kan också använda den till accentkanter eller som fotomatta bakgrund.
  • Gingham Paper är en populär "Checker Board" Mönstrat papper som används som bakgrunds accenter som kan användas för bakgrunder eller accenter.
  • Vellum är genomskinligt papper och är bra att använda för ett elegant utseende. Det kan placeras över bilder eller memorabilia till "klä upp" en sida.
  • Bild med titeln Dekorera ett klippbok Steg 4
    4. Hitta ett papper som förbättrar ditt tema. Papper kan hjälpa dig att fånga stämningen av bilderna. Om du använder svartvita foton, välj ett elegant pappersmönster för att matcha. Om du har färgglada bilder av ett barns födelsedagsfest, plockar papper med en rolig design.
  • Bild med titeln Dekorera ett klippbok Steg 5
    5. Köp rätt tejp för att hålla dina bilder med. Det finns många olika sätt att limma och hålla dina foton eller andra dekorationer i en klippbok som är säkra och kommer inte att skada dina foton. Var noga med att kontrollera att du använder en som är säker, och använd inte bara något. Här är några säkra alternativ att använda:
  • Fotoflikar rullas upp i en låda och är klibbiga dubbelsidiga fyrkantiga flikar. Det här är billiga, lätta att använda och ett praktiskt taget ruttfritt alternativ.
  • Limpinnar är billigt och bekvämt att använda. Titta på för att se till att du inte ska använda limet eftersom det kan orsaka att ditt papper varar och spänne. Lägg bara en dab av lim i varje hörn och en svep i mitten.
  • Limpunkter kommer på en rulle och är bra för att lägga till band, knappar eller andra 3-D-objekt på din sida. Allt du behöver göra är att trycka på ditt 3-D-objekt på limpunkten och lyft sedan doten av rullen. Tryck sedan på ditt objekt på sidan och tryck ner. Det här är väldigt klibbiga så var noga med att du är övertygad om den plats du vill placera ditt föremål innan du gör det.
  • Skummonteringsband är ett dubbelsidigt lim som är ca 1/8" tjock. Med det här tejpen kan du lägga till dimensioner till dina bilder eller utsmyckningar.
  • Bild med titeln Dekorera ett klippbok Steg 6
    6. Samla roliga utsmyckningar. Gå till en hantverksbutik och leta efter klistermärken, frimärken, band eller andra utsmyckningar att lägga till i din klippbok. Du kan hitta hundratals dekorationer att använda för nästan alla tema. Du kan också lägga till bitar till din klippbok som du har hemma som biljettstubbar, kvitton som representerar ett speciellt minne, tilldela band, ritningar eller pressade blommor. Saker som påminner dig om ett bra minne, och passar i din klippbok, kan vara den perfekta saken att använda för dekoration.
  • Ett annat roligt sätt att dekorera är att använda textur sax. Du kan hitta sax som har tänder längs kanterna som ger kanterna av papper roliga mönster. Du kan köpa dessa på de flesta hantverksbutiker.
  • Metod 2 av 3:
    Plocka dina bilder
    1. Bild med titeln Dekorera ett klippbok Steg 7
    1. Välj bilder baserat på ett visst tema eller händelse. En välorganiserad klippbok kommer att fånga en viss tid eller en händelse som en första födelsedag, semester eller familjevägsresa. Inom detta tema kommer klippboken att utveckla historien du kommer att berätta om den tiden. Så det första du gör är att samla alla bilder som du vill använda för att hjälpa Memorialize Special Memories.
  • Bild med titeln Dekorera en klippbok Steg 8
    2. Gruppera dina foton. Vanligtvis har layouten av en klippbok en dubbelsidig spridning, vilket betyder att det finns foton på vänster och höger sida av sidan. Dessa sidor ska matcha och komplimentera varandra i färg och tema. Så som du bestämmer om vilka bilder som ska användas, tänk på vilka bilder du kanske vill stå ensam, och vilka du vill para med flera andra på en sida. Detta hjälper dig att bestämma vilka foton som ska läggas i klippboken, och vilka du kanske vill lämna ut. Bara för att du har hundra bilder betyder inte att du måste använda dem alla.
  • Även om det finns ett speciellt foto ensam på en sida, och sedan tre bilder på sidan bredvid det, försök hitta ett gemensamt tema för att ansluta dem.
  • Scrapbooks tenderar att se bättre ut när bilder inte är trånga på en sida. Håll det i åtanke när du bestämmer hur många foton som ska läggas till.
  • Bild med titeln Dekorera ett klippbok Steg 9
    3. Matta dina foton. Om du använder ett mönstrat papper eller papper som har många färger, matar du ditt foto på ett solidt neutralt papper för att förhindra att fotot konkurrerar med designen på bakgrundspapperet. Detta är ett enkelt steg och kan göra hela skillnaden i din klippboksdesign. Oavsett vad ditt bakgrundspapper ser ut, ger en mat tillåter din klippbok att få ett mer färdigt utseende.Följ dessa steg för att matta dina foton:
  • Har klart ett fast färgpapper som är neutralt i färg. Försök att välja en färg som komplimangerar färgerna på bakgrundssidan. När du är i tvivel, svart och vitt arbete med allting.
  • Skär papperet så att det är 1/8"-1/2" Större än din bild. Detta kommer att ge en ram och visuellt utrymme mellan papper och foto.
  • Använd fotoflikar för att fästa bilden på mattan. Dessa är dubbelsidiga klibbiga flikar som är fotosäkra och hålla din bild lägenhet.
  • Metod 3 av 3:
    Att lägga ut din sida
    1. Bild med titeln dekorera ett klippbok steg 10
    1. Bestäm hur du vill att sidan ska se innan du fixar den permanent. Ordna dina foton, utsmyckningar eller något annat du kanske lägger på på sidan för att se vad som ser bäst ut. När du är nöjd med placeringen, kan du tappa eller lima allt på plats. Håll dessa tips i åtanke när du ordnar dina element:
    • Ögat dras till mitten av sidan först, så lämna inte mitten tomt.
    • Foton som fånga ett liknande ögonblick, eller är på något sätt anslutna, se bra ut när de överlappar sig i hörnen.
    • Ojämna nummer är tilltalande för utformningen av en klippbok. Till exempel dekorera en sida med tre bilder istället för fyra.
    • Bestäm var du vill ha bilderna först, och lägg sedan till utsmyckningar runt dem. Utsmyckningar bör bryta upp negativt utrymme, men inte bli distraherande.
  • Bild med titeln Dekorera ett klippbok Steg 11
    2. Lägg till tankar med dina foton. Om du vill lägga till en speciell anekdot, datum, förklaring eller dikt att följa med dina foton, känner du dig fri. Skriva minnen om vissa känslor, tankar, eller speciella minnen bredvid bilderna ökar klippboksupplevelsen. Du kan skriva dina ord på ett separat papper och ta sedan in det, skriv direkt i klippboken eller skriv orden på din dator och skriv ut dem. Gör vad som gör dig mest bekväma.
  • Till exempel, om du skapar en klippbok som dokumenterar en familjevägsresa, överväg att lägga till höjdpunkter från resan du vill komma ihåg bredvid några av bilderna. Du kan skriva, "Den tiden gick vi vilse och slutade hitta en middag med den bästa pajen i världen...", Bredvid en bild av din familj som äter på diner.
  • Bild med titeln Dekorera ett klippbok Steg 12
    3. Släpp din färdiga sida i arkskyddet. När du är nöjd med layouten på din sida, och allt är tappat eller limt på plats, skjut in sidan i det rena sidskyddet. Om du vill gå tillbaka för att lägga till eller redigera något på sidan, är allt du behöver göra att släppa ut sidan tillbaka.
  • Tips

    Varningar

    Scrapbooking kan vara beroendeframkallande och dyrt!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande