Hur fixar du skrothålet i dina jeans

Skroten av dina jeans är föremål för alla slags slitage inklusive stretching, lårrubbning och fruktansvärt tidsbestämd söm. Det är den plats som sannolikt kommer att få rips och tårar, stora och små. I stället för att kasta skadade jeans bort i nederlag finns det ett antal metoder som du kan använda för att fixa ett hål. En liten tår kan sys ihop, medan ett större hål kommer att kräva patching. Oavsett hur bra eller dåligt du är med en nål och tråd, kan du fixa ett hål i dina jeans gren.

Steg

Metod 1 av 5:
Mend ett litet hål eller en ren tår för hand
  1. Bild med titeln fixa skrothålet i dina jeans steg 1
1. Klippa lösa trådar bort från det skadade området. Du kan fixa några små hål utan att använda en lapp, helt enkelt genom att sya sidorna av det lilla hålet eller riva tillbaka ihop. Innan du gör det, bör du använda några sax för att städa upp kanterna på hålet så det är inte några utskjutande lösa trådar. Dessa kommer bara att komma i vägen när du arbetar. Var försiktig så att du inte gör hålet något större som du gör det här.
  • Bara klippa frayed trådar, inte jeans verkliga tyg.
  • Bild med titeln fixa grenhålet i dina jeans Steg 2
    2
    Gäng nålen och knyta knuten ordentligt. Placera en knut i den bortre änden av tråden kommer att förankra den i tyget när du börjar sy. Det kan vara frustrerande att behöva hålla ner nålen, så var noga med att få tråden tätt fast.
  • 3. Sy över kanterna av hålet för att förhindra ytterligare fläckar. Försegla kanterna på det skadade området genom att looping tråden runt dem och "binda" dem stängda. Var noga med att inte sticka så nära kanten att tråden helt enkelt drar mer jean-tyg lös. Detta steg är valfritt, men det kan hjälpa till att sluta skjuta runt hålet och öka styrkan på din fix.
  • A filtstygn eller Knapphålstygn är bra alternativ för detta.
  • 4. Sy gapet i kläderna. Tryck eller håll tyget så att hålet eller rivan i dina jeans är nästan eller helt stängd. Sedan sy vertikalt över hålet för att stänga det. (Observera att du kanske måste sticka över det här mer än en gång för att göra det tätt.) Starta dina stygn runt en ½ tum till ena sidan av hålet. Fortsätt dem till omkring ½ tum förbi den andra sidan av hålet.
  • Som du förbi längden av hålet, gör stygn gradvis mindre.
  • Dra tråden tätt, binda av det och trimma det så det finns inga lösa ändar.
  • Starta dessa stygn åtminstone ½ tum längre tillbaka än de stygn du just brukade försegla kanterna på gapet.
  • Du kan också göra det med en symaskin, men om det är ett mycket litet hål, kan det vara lika lätt att fixa det för hand.
  • Metod 2 av 5:
    Mend ett litet hål eller tår med en symaskin
    1. Bild med titeln fixa grenhålet i dina jeans Steg 5
    1. Skära bort de lösa trådarna. Som med metoden för att sy till hand är det första att göra att städa upp hålet eller rippa genom att trimma bort några lösa eller dangling trådar. Var försiktig när du gör det och försök att vara så exakt som möjligt.
  • Bild med titeln fixa skrothålet i dina jeans Steg 6
    2. Vind spolen på symaskinen. Gängan nålen på en symaskin kan vara lite knepig eftersom de använder två trådkällor, en från spolen och en från spolen. Det första som gör är att vinda spolen så att den är insvept med tråd. När spolen och spolen är på plats på toppen av din maskin, unravel några inches av tråd mot den bortre vänstra sidan av spolen och linda den runt nubbin på vänster sida av din maskin.
  • Dra sedan den här tråden till spolen, tråda den genom det lilla hålet och lura det runt spolen några gånger för att säkra den.
  • Fixa spolen på plats genom att trycka den till höger och sedan mild press ner på din peddle för att blåsa tråden från spolen till spolen tills du har så mycket tråd som du behöver på spolen.
  • Klipp tråden för att separera spolen och spolen, ta sedan bort spolen och stäng av din maskin.
  • 3. Gäng spolen. Ta slutet av tråden från spolen och dra ut den till vänster som tidigare. Den här gången tar du det ner till nålen själv. Du måste ta tråden genom en krok på toppen av maskinen och ner längs en kanal på höger sida av nålen innan du tar tillbaka den till toppen av maskinen genom en annan kanal till vänster, runt krok på toppen och bakåt den vänstra kanalen.
  • Gäng nålen genom krokarna på framsidan och sidan av nålen själv innan den slutligen tränger den genom nålen själv.
  • De kommer sannolikt att vara pilar eller riktningar markerade på din maskin för att göra det enklare.
  • De flesta maskinen följer samma grundläggande mönster för tråd.
  • 4. Tråd spolen. Du har gängat nålen från spolen ovan, och nu är det dags att tråda det från spolen nedanför. Öppna din maskin för att avslöja spolehållaren under nålen och ta bort den lilla metallspolehållaren. Placera din gängade spole i hållaren och dra några inches av tråd ut genom slitsen i sidan, innan du returnerar hållaren till maskinen och stänger den.
  • För att få tråden från spolen upp till sömnadsytan, sänk försiktigt nålen med handhjulet medan du håller spolgängan i din andra hand.
  • Ta upp nålen, dra försiktigt på spolgängan och spolgängan ska visas.
  • 5. Försegla kanterna på rip med en zig-zag-söm. Center en zig-zag-söm över kanten av tyget (så att hälften av varje söm går igenom tyget den andra hälften går på utsidan för att knyta den stängd). Sy längs varje sida av hålet för att täta kanterna och stoppa ytterligare fläckar. Vissa symaskiner har en "knapphål"Inställning eller pedal som fungerar bra för detta ändamål.
  • 6. Sy över hålet eller tåret för att stänga det. Skjut ihop de två sidorna av hålet med händerna för att stänga den. När det är säkert i läge, håll den där och placera den under nålen på din symaskin. Sedan sy vertikalt över hålet för att binda det och stäng det. Som med syst med handmetod, var noga med att starta och avsluta dina stygn ½ tum på vardera sidan av hålet.
  • Om du förseglade kanterna på rivan först, se till att du startar dessa nya stygn ½ tum längre tillbaka för att undvika att dra ut de tidigare stygnen.
  • Om hålet är i en speciellt tätt eller obekvämt ställe, kan du flytta dina jeans genom maskinen en utmaning och sömnad med hand kan vara lättare.
  • Metod 3 av 5:
    Limning på en plåster
    1. Städa upp trådar runt hålet. Limning på en lapp är idealisk för dem som inte är bekväma med en nål och tråd, eller vill bara ha en snabbfix. Det här kan vara ett bra alternativ för arbetet jeans som är viktigare för dig för deras användbarhet än deras utseende. Som med de andra teknikerna är det första att göra att skära bort några lösa trådar för att städa upp tåran eller hålet.
  • Bild med titeln fixa grenhålet i dina jeans steg 12
    2. Klipp en lapp till storlek. Vänd dina jeans inuti och mäta en bit av överskott av denim från ett gammalt par jeans, eller vad du vill patchera hålet med. Se till att det finns gott om plats på plåstret runt det sönderdelade området så att du kan applicera limet till plåstret.
  • Du kan köpa tygplåster som ska användas istället för ett skrotstycke.
  • 3. Applicera tygets mendingslim till plåstret. Du bör följa de specifika instruktionerna på flaskan, men i allmänhet måste du applicera lim till kanterna på plåstret. Du måste ta hand om att du inte lägger lim på en del av plåstret som kommer att visa igenom på utsidan av dina jeans. Tryck på plåstret ner över hålet och säkra det där.
  • Olika lim tar olika mängder tid att torka ordentligt, men det borde inte ta mer än några timmar.
  • Metod 4 av 5:
    Stryk på en plåster
    1. Bild med titeln fixa skrothålet i dina jeans steg 14
    1. Förbered det hål du ska lappa. Ett annat enkelt alternativ att sy i en lapp är att få en strykjärn och använd det istället. Som alltid, börja med att skära bort överflödiga trådar så att hålet är klart, innan du vrider dina jeans inuti och förbereder plåstret du ska stryka på dina jeans. Mät hålet med ett måttband och skär plåstret till storlek som säkerställer att det finns ett avstånd på minst ½ tum runt hålet.
    • Du kan mäta detta i ögat, men med hjälp av ett måttband är du mindre benägna att få det fel och sluta slösa en plåster genom att skära den för liten.
    • Skärande rundade hörn på plåstret hjälper till att förhindra att det avskalas.
  • Bild med titeln fixa skrothålet i dina jeans steg 15
    2. Placera en bit skrot denim på andra sidan hålet. Oavsett om du lägger till plåstret på utsidan eller insidan av jeans, kommer att använda ett spjäll av denim på motsatt sida till patchen, förhindrar plåstret att klibba på den andra sidan av jeans och potentiellt hålla de två sidorna ihop. Detta kan försegla dina jeans stängda och du kan skada dem om du då måste riva benet igen.
  • 3. Järnplåstret. Med ett föruppvärmt järn bör du nu placera plåstret över hålet och stryka ner det. Hur länge du borde göra det här kan bero på de speciella järnpaket du har, så var noga med att läsa instruktionerna noggrant och följa dem. Vanligtvis kommer det inte att vara i mer än 30-60 sekunder.
  • När det är inställt, ta bort skrotstycket från motsatt sida och du är bra att gå.
  • Metod 5 av 5:
    Sy i en plåster för att fixa ett större hål
    1. Bild med titeln fixa skrothålet i dina jeans steg 17
    1. Hitta en patch eller lämpligt patchmaterial. Sy i en lapp är den mest omfattande, men också arbetsintensiv, sätt att fixa ett större hål i dina jeans grenar. Detta kräver lite grundläggande kommando på en nål och tråd eller symaskin, men när det görs bra kan det vara nårare och mer tillförlitlig än limning eller strykning på en lapp. Börja med att hitta en lapp för hålet i dina jeans.
    • Om du placerar lappen på inredningen, välj en färg som noggrant matchar färgen på dina jeans för att få det att se mer naturligt.
    • Du kan vara kreativ med dina fläckar om du vill göra ett uttalande eller ha det roligt.
    • Se till att patchmaterialet inte är tjockare än materialet i dina jeans. Om det inte ger när du flyttar, kommer det att tvinga jeans att riva runt det istället.
  • 2. Klipp ut en plåster minst 1 tum (2.5 cm) större på alla sidor än hålet. Om du skär plåstret från ett vävmaterial (som denim), skär diagonalt Mot väven - Om du skär rakt längs crissen eller vävens kors, kommer kanterna mer benägna att frida.
  • Bild med titeln fixa grenhålet i dina jeans Steg 19
    3. Placera plåstret över hålet, lägg dina jeans platt och stiftplåstret till jeans. Se till att det inte finns någon bunching eller dragning eller plåstret kommer att sluta skrymmande och stressad. Om du inte vill placera en färgstark eller iögonfallande lapp över det skadade området, skjut lappen in i jeans inre, som ska hållas höger sida ut.
  • Ett annat alternativ är att använda ett strykjärn på lapp. I stället för att pinning det kan du stryka den på och sedan sy i det för mer hållbarhet.
  • 4. Sy i plåstret med en symaskin. Sy runt omkretsen av hålet, ta bort stiften när du går. Sy inte för nära kanterna eller det sönderdelade materialet kommer att frida och stygnen kommer att falla ut. Använd maskinens zig-zag-söm. Du kan också använda en rak söm, men använda en fram och tillbaka rörelse som själv kommer att låna en zig-zag-form till sömmen..
  • Bild med titeln fixa skrothålet i dina jeans Steg 21
    5. Eller sy den i hand. Om du syr det med hand använda en mulet söm. Poke nålen upp genom lappen nära kanten. Samla nålen och tråden tillbaka genom denim precis utanför kanten av plåstret och något framåt från var din nål uppstod, vilket skapar en enda diagonal söm. Återigen poke nålen upp genom undersidan av plåstret (nära kanten och något framåt) för att skapa en annan diagonal söm på undersida av materialet.
  • Upprepa tills du har täckt hela perimetern av plåstret i diagonala stygn. När du är klar, gör hela processen igen bara den här gången, rör sig i motsatt riktning för att skapa diagonala stygn som passerar den första uppsättningen du gjorde. Den resulterande effekten kommer att se ut som en sträng av XS.
  • Var försiktig och se till att du inte syr två sidor av dina jeans tillsammans, eller sy med materialet från insidan av fickan till jeanbenet eller grenen.
  • Bild med titeln fixa grenhålet i dina jeans Steg 22
    6. Åter syr runt omkretsen om det behövs. Nu när patchen är ordentligt på plats kan du också sy närmare tårets kanter för att hålla ner det för ett renare utseende. Re-sying kommer att förstärka styrkan i plåstret. Men var medveten om att lägga lager på lag av stygn kan leda till att dina jeans blir styva och obekväma.
  • 7. Trimma eventuella lösa kanter. När du har sys i plåstret, ta några rosa saxar eller sax och trimma bort allt överskott av material från lapp. Detta kan klappa runt, klia, eller fånga på saker som kan lossa stygn runt din plåster. Tryck på stygnen ner med ett strykjärn för att hjälpa till att släta ut stygnen och ditt patchjobb är klart.
  • Varningar

    Bära täta shorts eller spankies under de byxor du fixade bara om det rippar igen!
  • Om du använder en symaskin för första gången, ta det långsamt.
  • Saker du behöver

    • Robust sömnad tråd som matchar (eller komplimanger) färgen på dina jeans.
    • En tjock handsy-nål eller en symaskin.
    • Sax eller rosa saxar.
    • Om du får ett stort hål, en lapp.
    • Järn (valfritt)
    • Tygminskande lim (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande