Hur man fixar rippade jeans

Jeans är i allmänhet mer robusta än de flesta andra typer av kläder. Det betyder emellertid inte att de inte kommer att lida lite slitage och riva när tiden går! Det kan vara mycket avskräckande när ett välskött par jeans blir skadade. Lyckligtvis är det ganska enkelt att rädda dina jeans från dumporna. Oavsett om det är en burstsöm eller ett gapande hål är lösningar tillgängliga!

Steg

Metod 1 av 3:
Fixa en tår
  1. Bild med titeln Fix Ripped Jeans Steg 1
1. Skära av de slitna kanterna. Innan du får reparera dina jeans, måste du först skära de överskjutna trådarna eller slitna kanter som orsakas av tåran. Ta lite sax och försök att klippa rimligt nära - du vill bli av med några utskjutningar, men du vill inte förlora något material du annars kan spara.
  • Bild med titeln Fix Ripped Jeans Steg 2
    2. Sy upp. Förutsatt att du inte har förlorat mycket material, kan du vanligtvis reparera mindre rips utan att använda några fläckar. Först, vrid dina jeans inuti det sättet, när du syr, kommer de nya sömmarna inte lika synliga. Ta en sömnad och tråd och sticka fram och tillbaka tills ripet är mended. Försök att göra stygnen så nära som möjligt.
  • Om det är tillgängligt, försök att använda tråd som är detsamma som sömmen som resten av jeans. I många fall kommer detta att vara en vit eller svart tråd. Om RIP är på ett iögonfallande ställe långt ifrån naturliga sömmar, rekommenderas att du väljer en färg som bäst passar din jeans "vanliga färg (vanligtvis blå eller svart).
  • Bild med titeln Fix Ripped Jeans Steg 3
    3. Skär allt överskott tråd och kvarstående utskjutande material. När du väl får rip sys upp kan du gå vidare för att skära av de extra bitarna. Var noga med att klippa sömmen så nära jeanmaterialet som möjligt. Om det finns några slitade kanter fick du inte första gången, ge dem en snitt nu.
  • Bild med titeln Fix Ripped Jeans Steg 4
    4. Ge dina jeans en en gång med en klädstjärna. Nu när du har gjort reparationen, vill du försegla jeans med en järnpress. Detta kommer att släpa ut några veckor och ge dina byxor en ny känsla av nyhet.
  • Metod 2 av 3:
    Mending a Torn Seam
    1. Bild med titeln Fix Ripped Jeans Steg 5
    1. Känna igen skillnaden mellan tårtyper. Mending a Torn Seam bör kontaktas annorlunda än en vanlig tåre-tyget i sömmar är vanligtvis mycket mer förstärkt än resten av byxbenen. Även om detta kan göra det mer utmanande än att stygna vanligt tyg tillsammans, kommer du att se till att en sömmassor ser mycket bättre ut i slutet - om det görs korrekt, det blir nästan omöjligt att säga att det var ett problem att börja med!
  • Bild med titeln Fix Ripped Jeans Steg 6
    2. Bedöm skadan och förbereda tråden. I de allra flesta fall hittar du en slitna söm är några centimeter högst. Om inte tåran är minuscule eller mycket mer signifikant är det generellt bra form att skära en längd av tråd som finns runt längden på armen. Sömstygn tenderar att vara väldigt tätt vävda, och tråden kommer att försvinna snabbare än du kanske tror. Om du upp med överskott i slutet av Mending, skär du alltid den extragänga i slutet.
  • Var noga med att välja en tråd som liknar den befintliga sömmen så nära som möjligt. Detta matchar inte alltid med jeansfärgen själva - vissa denimmärken tenderar att föredra gyllene tråd. Att välja en nära färg kommer att göra reparationerna ser svårare att känna igen.
  • Bild med titeln Fix Ripped Jeans Steg 7
    3. Sy thår tråden över den sönderdelade sömmen.Håll tyget och den trasiga sömmen ihop och långsamt sticka dem tillbaka ihop. Det rekommenderas starkt att du försöker följa det existerande stygnmönstret. Ju närmare du kan få replikera det mönstret, desto svårare blir det för någon att upptäcka det var en reparation i första hand.
  • Du behöver en starkare nål för att penetrera den tjockare sömduken.
  • Bild med titeln fixa rippade jeans steg 8
    4. Klipp av eventuell överskottsgänga i slutet. När du har satt stängs av tårans omfattning, bör du ta lite sax och skära av eventuell överflödig tråd så nära som möjligt.
  • Bild med titeln Fix Ripped Jeans Steg 9
    5. Järnets söm. Det är alltid bra mått att stryka ut sömmen när du är klar med sömnad. Detta kommer att släta ut några veckor i tråden och hjälpa till att försegla i dina reparationer.
  • Metod 3 av 3:
    Patching ett hål
    1. Bild med titeln Fix Ripped Jeans Steg 10
    1. Få en lapp som passar stilen på dina jeans och storleken på hålet. När det gäller större hål som inte kan anpassas med en enda söm är din bästa satsning att titta på att få en patch - en extra bit av tyg du kan integrera i dina jeans för att täcka hålet. Du kan hitta patchar på en lokal konst och hantverk eller klädsel. Köp en lapp som matchar färgen på dina jeans så nära som möjligt. Du vill få en lapp som är något större än hålet du täcker - det sättet, du har lite extra rum för att göra fel.
    • Medan denim patches är den säkraste insatsen om du vill verkligen reparera dina jeans, kan du ta skadan som ett tillfälle att styra dina jeans med ljust färgade eller flannelplåster.Lägga till en plåster som tydligt kommer att stå ut från resten av kläderna kommer att ge den en jordnära känsla. Medan denim (eller "maskerade" ändringar) är bäst sys i insidan av jeans, kommer patching olika tyger till utsidan av dina jeans att göra dem mer framträdande och iögonfallande.
    • Om du känner dig sparsam kan du skörda dina egna korrigeringar från jeans som du inte använder längre.
  • Bild med titeln Fix Ripped Jeans Steg 11
    2. Klipp frayed kanter. Om du har ett större hål som kräver en plåster, bör du fortfarande skära av de slitna kanterna. Även om det låter som om du medvetet förlorar material, kommer de slitna kanterna inte att vara någon hjälp i att jag skaffa det, så det är bäst att bli av med dem och lämna ett rent hål. Ta lite sax och klippa överflödiga trådar runt hålet. I slutet borde det inte finnas några trådar som väsentligt sticker ut.
  • Bild med titeln fixa rippade jeans steg 12
    3. Vänd dina byxor inuti. Med fläckar i synnerhet rekommenderas att du vänder dina jeans inuti medan du patchar dem. På det sättet kommer de mest synliga sömmarna inte att vara externt synliga. Det kommer också att ge dig lite extra rum för att göra sömnadsfel.
  • Det är vanligtvis bättre att sy en denim patch in från insidan. Detta kommer att göra plåstret ser mindre uppenbart, såväl som täcker de mest synliga stygnlinjerna.
  • Bild med titeln fixa rippade jeans steg 13
    4. Sy plåstret med närliggande sömmar. När du har fått dina jeans vände in, ta en sömnad och tråd och sy på plåstret. Försök att hålla din sömnad så nära som möjligt - du vill integrera tyget i dina jeans så nära som möjligt.
  • Bild med titeln fixa rippade jeans steg 14
    5. Stryk din lapp ut. Stryk dina jeans efter en lapp är betydligt viktigare än att stryka en liten tår. Detta hjälper till och med ut och förseglar plåstret.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Stygn på en strykbräda. Detta kommer att ge dig en säker yta för att arbeta utan risk för att du skadar tyget - det här är särskilt sant om du stryker duken efteråt.
  • Specialiserade denim reparationssatser är tillgängliga för cirka $ 10. Du kan köpa dessa på ett skräddarsydd eller specialklädsel.
  • Ofta slitna jeans kommer att slita ut snabbare.
  • Varningar

    Håll inte av på att reparera för länge. Det kan ta så lite som fyra veckor för en liten rip att utvecklas till ett fullblåst hål, och skadan blir gradvis sämre (och svårare att reparera) med tiden. Fånga problemen tidigt och du sparar dig själv på lång sikt.
  • Se till att du inte skadar dig med sömnadsnålen!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande