Hur man skär jeans

Jeans är slitstarka, mångsidiga och den perfekta garderoben-men ibland kanske du vill lägga till din egen touch till dem. Till exempel, om du älskar utseendet på beskurna jeans, kan du trimma upp dina byxor för att skapa ett fräckt utseende. Du kan också klippa dina jeans till shorts för att göra dem till cutoffs som är perfekta för sommaren. Om du vill lämna längden på dina jeans samma, kan du också försöka oroa dem för att ge dem en levande utseende.

Steg

Metod 1 av 3:
Trimma kanten av dina jeans
  1. Bild med titeln Cut Jeans Steg 1
1. Försök på jeans och markera längden du vill att de ska vara. Sätt på dina jeans och titta i spegeln för att räkna ut den punkt där du vill att de ska sluta. När du väl bestämmer dig i längden, gör ett märke med en bit krita eller en tygmarkör där du vill ha kanten av dina jeans att sluta.
  • För ett modernt beskurat utseende, försök hemming dem så de slog precis vid ditt fotled. Du kan dock skära dem till vilken längd du gillar, från mittkalv Capris för att knappt beta golvet, beroende på längden du började med.
  • Tänk på att om du inte är hemliga, kommer dina jeans att bli något efter att du har klippt dem. Om du planterar för att låta dem bryta, kommer du faktiskt att behöva skära om /2 i 1.3 cm) under varumärket, så du kanske vill ta hänsyn till det när du bestämmer dig i längden.
  • Om du planerar att häva jeans, lämna en extra 1 i (2.5 cm) längd för sömmarna.
  • Bild med titeln Cut Jeans Steg 2
    2. Ta av jeansen och dra en rad om /2 i 1.3 cm) under varumärket. Lägg jeans platt framför dig, använd sedan din krita eller tygmarkör för att rita en rak linje strax under det märke du gjorde för hemmet. Genom att lägga till den extra längden, kommer jeans fortfarande att vara den längd du vill ha efter att de börjar bryta.
  • Bild med titeln Cut Jeans Steg 3
    3. Klipp längs kritlinjen med skarp sax. Använd ett skarpt par tygsaxar och skär långsamt längs en av de kritlinjer du drog. Klipp genom ett ben i taget, som försöker skära igenom båda benen på en gång gör det svårare att få en helt rak linje.
  • Försök inte använda tråkiga saxar för att skära denim. Du kommer att sluta med en jagged, rörig utseende.
  • Om du vill, när du har klippt det första benet, kan du använda den remsa du tog bort som en mall för att säkerställa att båda benen är exakt samma längd. Bara radera det perfekt med mitten av det motsatta benet, skära sedan längs den övre kanten. Om du är orolig kommer det att glida, du kan stifta den på plats innan du skär.
  • Bild med titeln Cut Jeans Steg 4
    4. Skapa ett steg-up-hem om du vill att dina jeans ska vara lite kortare på framsidan. Om du vill göra din egen steg upp, lägg jeans platt igen efter att du har slutat klippa dem. Rita en linje ca 1 i (2.5 cm) ovanför den nya benet, bara på framsidan av varje ben. Klipp 1 i (2.5 cm) upp varje sidosöm, klippa sedan försiktigt längs den nya linjen du markerade.
  • Denna utseende kombinerar det eleganta utseendet på beskurna jeans på framsidan med en smickrande lång linje i ryggen.
  • Bild med titeln Cut Jeans Steg 5
    5
    Hem dina jeans Om du vill behålla sin butiks utseende. Att hindra dina jeans, rulla upp ändarna om /2 i 1.3 cm) 1-2 gånger, sy sedan kanten på plats med en rak eller zig-zag-söm. Sy hela vägen runt båda benen.
  • Fällande minnet två gånger kommer att ge dig en Neater-kant. Men om din symaskin inte är gjord för tunga tyger som denim, vik bara hm upp en gång.
  • Du kan använda tråd som blandar sig i jeans eller du kan välja en kontrasterande färg, som gul tråd.
  • Bild med titeln Cut Jeans Steg 6
    6. Prova dina byxor och kontrollera längden, justera om det behövs. Kontrollera längden på dina jeans i spegeln. Om de ser hur du ville ha dem, bra! Om du behöver ta lite mer av längden, upprepa processen tills du är nöjd med den nya stilen.
  • Om du skär dina jeans för korta och du gillar inte hur de ser, överväga att göra ett par cutoffs istället!
  • Bild med titeln Cut Jeans Steg 7
    7. Sätt dina jeans i brickan att fraja. Om du vill att dina beskurna byxor ska ha mer av en slitad kant, kör dem genom tvättmaskinen på kyla och häng sedan dem för att torka. För super-frayed jeans, avsluta dem i torken.
  • Om du inte vill att dina jeans ska fray, handtvätta dem efter behov och hänga dem för att torka. Använd sax för att trimma de vita trådarna när de unravel.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa cut-off shorts
    1. Bild med titeln Cut Jeans Steg 8
    1. Välj jeans som är lite baggy i benen. Jeans som är smala passande genom låren kommer att pressa dina ben obehagligt om du skär dem i shorts. Leta efter ett par jeans som passar dig bra i midjan och rumpa, då blir mer avslappnad genom låren. Straight-ben jeans, pojkvän sänker och boxy högmidiga stilar fungerar bra för detta.
    • Om du är i tvivel, välj ett par jeans som handlar om en storlek större än du normalt bär.
    • Jeans med liten eller ingen sträcka blir mer hållbara efter att du har klippt dem.
  • Bild med titeln Cut Jeans Steg 9
    2. Skära av benen på dina jeans så att du har långa shorts. Använd ett skarpt par sax för att skära byxorna på byxorna från om knäna ner. Klippningarna behöver inte vara perfekta eftersom du mäter längden senare. Detta kommer bara att ge dig mindre material att arbeta med, vilket gör hela processen lite lättare.
  • Bild med titeln Cut Jeans Steg 10
    3. Sätt på dina jeans och markera där du vill att shortsna ska sluta. Medan du bär de långa Jean Shorts, stå framför en spegel och bestämma var du vill att de ska sluta. Använd en tygmarkör eller en bit krita och markera längden nära den yttre sömmen.
  • Om du vill manschettera dina jeans, lämna en extra 2 i (5.1 cm) tyg i ändarna.
  • Eftersom shortsna kommer att fray, är det bäst att lämna en extra /2 i 1.3 cm) eller så på längden. Kom ihåg att det alltid är bättre att lämna dem längre än att skära dem för korta, eftersom du alltid kan skära mer senare om du behöver.
  • Dricks: Om du redan har ett par shorts som är samma uppgång och passar som dina jeans, kan du istället använda dem som en mall. Lägg bara shortsna ovanpå jeans och markera linjen där de slutar. Lägg till en extra 1/2 tum för att ta hänsyn till fray.

  • Bild med titeln Cut Jeans Steg 11
    4. Rita en ny linje så inseam är 1.5 i (3.8 cm) längre än utsidan. Ta av jeans och lägg dem platta, kolla sedan på det märke du just gjort. Föreställ dig en rak linje som börjar från det märke du gjorde på den yttre sömmen och går hela vägen över jeans till inseam. Mät 1.5 i (3.8 cm) ner från slutet av den linjen och gör ett litet märke där. Dra sedan en diagonal linje från det nya märket upp till det ursprungliga märket du drog på utsidan.
  • Om du skär rakt över dina jeans, kommer slutresultatet faktiskt att se ojämnt, och du kan sluta exponera mycket mer hud än vad du menade med.
  • Bild med titeln Cut Jeans Steg 12
    5. Ta av jeans och skära försiktigt längs en av de linjer du markerade. Använd ett skarpt par sax för att försiktigt skära längs den diagonala linjen du drog. Försök att hålla din linje så rak som möjligt.
  • Att använda mycket skarpa sax hjälper dig att hålla dig från att stoppa och starta om, vilket kan resultera i snygga nedskärningar.
  • Bild med titeln Cut Jeans Steg 13
    6. Vik jeans i hälften och klippa det andra benet som matchar. När du har klippt den första sidan, vik jeans vertikalt längs grenen. Släta denim ut så mycket du kan, sedan försiktigt skära längs bottenkanten på den kortare sidan.
  • Detta bör se till att dina byxans ben slutar exakt samma längd.
  • Bild med titeln Cut Jeans Steg 14
    7. Skära små slitsar i benet om shortsna är täta över dina lår. Om byxorna du valde var inte tillräckligt klädd, kan du märka att dina nya shorts verkar täta i låren. Om det händer, gör bara en /2-1 i (1.3-2.5 cm) slits längs den yttre sömmen på varje ben. Detta kommer att bidra till att skapa mer av en baggy, avslappnad utseende.
  • Bild med titeln Cut Jeans Steg 15
    8. Vik jeans upp och stryka dem om du vill att de ska ha en manschett. Om du inte vill ha den slitna kanten på dina byxor att visa, vrid upp det två gånger, ca 1 tum (2.5 cm) varje gång. Tryck på shortsna med ett strykjärn för att hålla manschetten på plats.
  • För extra säkerhet, sy en enda söm genom utsidan av varje manschett.
  • Bild med titeln Cut Jeans Steg 16
    9. Tvätta och torka för att skapa en frayed hm. Om du vill ha en obehaglig, åldrig cutoff look, kasta dina nya Jean Shorts in i tvättmaskinen, lägg dem sedan i torken. Om de inte är frayed nog, tvätta och torka dem en gång till.
  • Det bästa sättet att få det som levde-look är att bära dina shorts tills de slår naturligt!
  • Metod 3 av 3:
    Störande dina jeans
    1. Bild med titeln Cut Jeans Steg 17
    1. Sätt på dina jeans och använd krita för att markera de områden du vill nöd. Det bästa sättet att se exakt var din störande bör falla är att undersöka dina jeans medan du bär dem. På det sättet kan du se rätt där knäna träffar, eller den perfekta platsen för ett stort hål så att du inte av misstag visar mer hud än du tänkte.
    • Populära platser för störande inkluderar knäna, lår och bakfickor av jeans.
  • Bild med titeln Cut Jeans Steg 18
    2. Ta av jeans och lägg tjock kartong i benen. Att placera en tjock bit kartong inuti dina jeans ben kommer att hålla dig från att skära hela vägen till andra sidan när du är störande dem. Om du inte har någon kartong till hands kan du också använda en upprullad tidning.
  • Bild med titeln Cut Jeans Steg 19
    3. Klipp horisontella remsor med en lådskärare om du vill göra ett frayed hål. Många bekymrade jeans har ett fyrkantigt hål med vita trådar sträckta över det. För att göra detta, använd en hantverkskniv och skär försiktigt 2 remsor, en ovanpå den andra, ca 2 i (5.1 cm) lång och /2 i 1.3 cm) från varandra. Använd sedan pincett för att plocka ut alla de blå trådarna som körs vertikalt längs den remsa som är kvar i mitten mellan slitsarna. Du kommer att vara kvar med vita, horisontella trådar.
  • För att göra ett större hål, lägg till fler remsor, samma bredd från varandra. Om du vill att hålet ska se mer naturligt, gör remsorna bredare i mitten, sedan gradvis kortare till toppen och botten, som liknar formen av en diamant.
  • Bild med titeln Cut Jeans Steg 20
    4. Gnugga sandpapper längs denim för att få ett mjukt, slitna utseende. Sandpapper är ett utmärkt sätt att omedelbart skapa autentisk-ser åldrande på dina jeans. Använd ett grovt sandpapper, som 36-grit och gnugga kraftigt över det område du vill nöd.
  • Försök använda sandpapper runt kanterna på en del av din andra störande för att få det att se ännu mer realistiskt ut!
  • Bild med titeln Cut Jeans Steg 21
    5. Använd en disponibel rakhyvel för att nödsatta tjockare områden. Om du vill oroa fickorna, midjebandet eller dragkedjan i dina jeans, ta en vanlig säkerhets rakhyvel, som den typ du använder för rakning. Skrapa rakhyveln fram och tillbaka över denim tills du får det obehagliga utseendet du går för.
  • Detta kommer att tråkiga rakbladet, så försök inte att använda det för rakning när du är klar.
  • Bild med titeln Cut Jeans Steg 22
    6. Välj på ett område med en säkerhetsstift för att göra ett litet hål. Om du vill lägga till en subtil orolig touch till dina jeans, ta en säkerhetsstift och arbeta i fibrerna. Plocka bort dem med spetsen på stiftet tills du skapar ett litet hål.
  • Detta är ett utmärkt sätt att lägga till en subtil detalj nära en ficka eller midjebandet, till exempel.
  • Tips

    Saker du behöver

    Trimning av benet eller gör cutoffs

    • Krita eller tygmarkör
    • Skarp sax
    • Linjal (för shorts)
    • Pins (valfritt)
    • Järn (valfritt)

    Störande dina jeans

    • Krita
    • Tjock kartong eller tidning
    • Craft knife (valfritt)
    • 36-grit sandpapper (tillval)
    • Engångsäkerhets rakhyvel (tillval)
    • Säkerhetsstift (valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande