Hur man rengör en glasfiberduschpanna

Glasfiber har en trevlig glans som gör det till ett attraktivt byggmaterial. Det är emellertid också lätt repat eller missfärgat av slipande rengöringsmedel. Således kräver din glasfiberpanna som är lyxiga rengöring och underhåll.

Steg

Del 1 av 4:
Plockar en rengöringslösning
  1. Bild med titeln Rengör en glasfiberdusch Pan Steg 1
1. Gör en ättika lösning. Blanda en halv kopp vinäger med en gallon vatten. Rör om för att säkerställa att lösningen är jämnt blandad.
  • Bild med titeln Rengör en glasfiberdusch Pan Steg 2
    2. Använd icke-slipande hushållsrengöringsmedel. Diskmedel och flytande tvättmedel är milda nog för användning på glasfiberduschpannor. De är också allmänt billigare än specialiserade badrumsrengöringsprodukter.
  • Använd inte blekbaserade produkter. Undvik att skura pulver också.
  • Bild med titeln Rengör en glasfiberdusch Pan Steg 3
    3. Gör en Baking Soda Mix. Blanda en halv kopp bakpulver med några matskedar vatten. Blanda vattnet och bakpulveret tills det utvecklar klistras konsistens.
  • För en starkare lösning, blanda natron, ättika och diskmedel.
  • Bild med titeln Rengör en glasfiberdusch Pan Steg 4
    4. Använd allsidig eller badrumsrenare. Badrumsrengöringsmedel och alla rengöringsmedel är i allmänhet mjuka nog för användning på glasfiberytor, men är ibland ansedda att vara onödigt dyra.
  • Bild med titeln Rengör en glasfiberdusch Pan Steg 5
    5. Använd en magisk suddgummi. Magiska raderare är mjuka svampar med rengöringslösningar inuti. De behöver bara vara våta som ska användas. De är milda nog för glasfiber och mycket bra att plocka upp tunga fläckar.
  • Del 2 av 4:
    Utföra en ljus ren
    1. Bild med titeln Rengör en glasfiberdusch Pan Steg 6
    1. Våt en nonabrasiv svamp. Använd en svamp av nylon, polyester eller polyeten. Andra städare kan vara för slipande för glasfiber. Om du använder en magisk suddgummi, blöta den istället.
  • Bild med titeln Rengör en glasfiberdusch Pan Steg 7
    2. Applicera rengöringslösning på svampen. Beroende på lösningen, antingen spraya den på svampen eller dunk svampen i den. Om du använder en magisk suddgummi, hoppa över det här steget.
  • Bild med titeln Rengör en glasfiberdusch Pan Steg 8
    3. Gnid försiktigt från sida till sida. Gnugga pannan med ett uppsatta mönster, för att säkerställa att du inte saknar några fläckar. Börja, till exempel, längst till höger, sedan arbeta dig till det långt vänstra hörnet. Skrubba fram och tillbaka på det här sättet, rör sig närmare varje gång du slår i slutet av pannan tills du når hörnen på motsatt ände.
  • Bild med titeln Rengör en glasfiberdusch Pan Steg 9
    4. Rengör regelbundet din svamp. Krama din svamp ut i en närliggande diskbänk och sedan igen det. Applicera mer rengöringslösning på svampen innan du går tillbaka till rengöring av badkaret. Rengör svampen så här ett par gånger under processen med att skrubba badkaret.
  • Bild med titeln Rengör en glasfiberdusch Pan steg 10
    5. Tvätta ut pannan. När du har skrubbat hela badet, sätt på vattnet för att tvätta rengöringslösningen. Om det inte rengör det tillräckligt, använd en ny svamp för att torka upp resten av lösningen.
  • Del 3 av 4:
    Utföra en tung ren
    1. Bild med titeln Rengör en glasfiberdusch Pan Steg 11
    1. Applicera rengöringslösning på pannan. Använd en svamp för att sprida rengöringslösningen du valde över hela pannan. Följ alla föregående steg, förutom att du tvättar ut pannan.
  • Bild med titeln Rengör en glasfiberdusch Pan Steg 12
    2. Låt lösningen sitta i en timme. Om du tillåter lösningen att sitta, fortsätter den att ta bort smuts. Detta kommer att få panrenare än om du tar bort lösningen omedelbart efter torkning av den.
  • Bild med titeln Rengör en glasfiberdusch Pan Steg 13
    3. Skölj ut lösningen. Efter att lösningen har satt i ungefär en timme, sätt på vattnet för att tvätta av lösningen. Använd en ren svamp för att hämta någon av lösningen som förblir i pannan.
  • Bild med titeln Rengör en glasfiberdusch Pan steg 14
    4. Spot Clean With Nail Polish Remover. Om det finns en fläck som förblir trots alla dina bästa ansträngningar, täcker en vit trasa med nagellackborttagare. Gnugga platsen lätt med tyget tills platsen har tagits bort. Därefter tvätta nagellackens remover från pannan med en ren svamp eller tyg.
  • Även om nagellackborttagare inte är dåligt för glasfiber, ska den användas som en sista utväg eftersom det kan vara dåligt för dig. Det är mycket brandfarligt, så använd det inte nära eld, eller en värmekälla.
  • Eftersom ämnet är giftigt, tillåter du inte att det tvättas ner i avloppet. Använd en trasa för att hämta det efter att du har gjort det.
  • Del 4 av 4:
    Underhålla din glasfiberpanna
    1. Bild med titeln Rengör en glasfiberdusch Pan steg 15
    1. Villkor Pannan med ett fordon Vitvax. För att behålla glasfiberens glänsande finish, applicera Automotive White Wax. Tvätta pannan med en våt trasa och använd sedan en trasa för att lätt tillämpa vaxet till tråkiga eller repade områden.
    • Vissa tillverkare rekommenderar att du utför denna behandling två gånger om året.
  • Bild med titeln Rengör en glasfiberdusch Pan Steg 16
    2. Torka pannan efter varje användning. Om du vill att din panna ska hålla sitt glänsande utseende hela tiden, håll en suggee i duschen. När du slutar ta dina duschar, använd suggen för att hämta fukt och torka av pannan.
  • Bild med titeln Rengör en glasfiberdusch Pan Steg 17
    3. Håll slipande rengöringsmedel borta från din glasfiber. Glasfiber är bräcklig och kan lätt repas. Använd aldrig scouring pulver, skurpuddar, stålull, skrapor eller blekmedel för att rengöra glasfiber.
  • Varningar

    Använd aldrig slipande skurpulver. "Scouring" pulver är slipande rengöringsmedel med en kornig konsistens. När du gnuggar en yta med dem, skapar de friktion som hjälper till att ta bort smuts. Glasfiber är dock för delikat för dessa städare, som kan lämna repor på ytan av glasfibern.
  • Använd aldrig slipande skurverktyg. Skorande kuddar, stålull och skrapor skapar mycket friktion. Även om de kan vara effektiva rengöringsverktyg, kommer de att klia upp känsliga glasfiberytor.
  • Avstå från att använda blekmedel. Blekmedel kan missfärga ytan av glasfibern, lämnar fläckar. Om du inte är säker på om din renare har blekmedel, kontrollera ingredienslistan och sedan testa en liten mängd på en obetydlig plats.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande