Hur man animerar ett sprite ark med hjälp av gimp

Så du har ett sjuk sprite ark som du vill göra en avatar ut ur. Men du har ingen aning om var du ska börja? Tja, börja här!

Steg

  1. Bild med titeln Animera ett sprite ark med hjälp av gimp steg 1
1. Du behöver GIMP för att få spriterna isolerade och animera dem. PORTABLEAPPS har ett bråk, no-muss-paket som inte lämnar en röra i din hårddisk.
  • Bild med titeln Animera ett sprite ark med hjälp av gimp steg 2
    2. Starta GIMP och öppna ditt Sprite-ark. Hitta en serie sprites som kommer att vara meningsfulla när de ses i följd (vanligtvis en löpande animering).
  • Bild med titeln Animera ett sprite ark med hjälp av gimp steg 3
    3. Välj den första ramen i serien och välj den med det rektangulära valverktyget. Gör valet bara så stort som det behöver vara. Du kan ändra bildens storlek senare om det behövs.
  • Bild med titeln Animera ett sprite ark med hjälp av gimp steg 4
    4. När du är nöjd med valet, tryck Ctrl + C för att kopiera de valda pixlarna. Tryck sedan på CTRL + Shift + V för att klistra in till en ny bild.
  • Bild med titeln Animera ett sprite ark med hjälp av gimp steg 5
    5. Nu bör du märka att det finns en färgad bakgrund. Du vill bli av med det eller det kommer att se dumt ut. Klicka först på bakgrundsfärgen med hjälp av färgverktyget och tryck sedan på Ta bort. Du borde bara ha din sprite på en grå checkerboard (som representerar transparens).
  • Bild med titeln Animera ett sprite ark med hjälp av gimp steg 6
    6. Välj nästa ram av animationen från ditt Sprite-ark. Kopiera och se till att din arbetsbild är den som valts innan du använder Paste som nytt lager från menyn Redigera.
  • Bild med titeln Animera ett sprite ark med hjälp av gimp steg 7
    7. Upprepa för de återstående ramarna från ditt ark. När du är nöjd med vad du har, välj Exportera från Arkiv-menyn och spara din animering som en GIF-fil.
  • Bild med titeln Animera ett sprite ark med hjälp av gimp steg 8
    8. Spara din fil som animering när du blir ombedd. Då ser du en annan dialogruta med fler alternativ. Ändra fördröjningen mellan ramarna till din smak. Ett lägre alternativ innebär mindre fördröjning mellan visning av varje lager. Ändra "Ramavfall" möjlighet till "En ram per lager (ersätt)".
  • Bild med titeln Animera ett sprite ark med hjälp av gimp steg 9
    9. Klicka på OK och du är klar!
  • Tips

    Om du inte ser all varje ram kan du justera bildstorleken för att passa med alternativet Canvas Store i bildmenyn.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande