Hur man skapar ett miljövänligt hus

Grön, hållbar, energieffektiv...Det finns så många sätt att säga "miljövänlig" att det kan känna sig överväldigande för att överväga att göra några miljövänliga förändringar. Att skapa ett miljövänligt hem kan börja små, med bara några enkla steg. När du sparar pengar kan du flytta in i större förändringar för att spara ännu mer. Du kan bli förvånad över att du sparar planeten kan också spara din plånbok!

Steg

Metod 1 av 3:
Ta små miljövänliga steg
  1. Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 1
1. Hitta en energikräknare för att bedöma din nuvarande energianvändning. Många platser har kalkylatorer som automatiskt kommer upp i ditt husets energieffektivitet. Det är också till hjälp om webbplatsen också kan producera ett diagram eller tally som kan visa vad ditt hus potential kan vara efter att ha gjort några mindre förändringar.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 2
    2. Slay "energi vampyrer."De flesta elektroniska enheter och apparater drar energi när de är inkopplade - även om de är avstängda. De flesta amerikaner äger 25 + elektroniska enheter. Du kan skära din energiförbrukning genom att koppla ur dina apparater och enheter när de inte används.
  • Du kan också plugga apparater och enheter till strömavbrott. Slå av remsan kommer att hindra dem från att dra kraft.
  • Ställ in datorn för att "sova" eller "hibernate" när du inte använder den. Du kan hämta rätt där du slutade när du kommer tillbaka, men din dator kommer att använda mycket mindre energi.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 3
    3. Byt ut dina gamla glödlampor. Gammaldags glödlampor slösa upp till 90% av sin energi som värme. Nya typer av glödlampor, såsom kompakt fluorescerande (CFL) och LED-lampor, kan dramatiskt slash ditt huss energiförbrukning för ljus. I de flesta fall behöver du inte göra något till dina befintliga ljusarmaturer. Bara köpa olika glödlampor och byta ut dem!
  • CFL är som fluorescerande lampor i stormarknader, men de är formade i en liten spole och är ungefär samma form och storlek som glödlampor. De varar ungefär tio gånger så länge som en glödlampa. De är vanligtvis lite dyrare, men de betalar för sig själva inom ett år.
  • CFL är ett bra val för de flesta hembelysningssituationer. Men de kan vanligtvis inte dimmas, och de slänger mycket av sin energi när de används i försänkta eller "kan" lampor. Eftersom CFL innehåller en liten (men sällan farlig) mängd kvicksilver, måste de försiktigt kasseras. Miljöskyddsbyrån har fulla instruktioner på deras hemsida.
  • LED-lampor varar upp till 35 gånger längre än en glödlampa, och mellan 2-4 gånger längre än CFLs. Lysdioderna är coola till beröringen, så de använder inte mycket energi alls. Men de är vanligtvis fortfarande dyrare än antingen glödande eller CFL-lampor.
  • LED-lampor är ett bra val för de flesta hembelysningssituationer. Till skillnad från glödlampor och CFL-lampor avger LEDS "riktigt" ljus, vilket betyder att ljuset är inriktat i en viss riktning (som en strålkastare). De är ett utmärkt val för försänkt belysning. Endast Energy Star-certifierade LED-lampor är speciellt utformade för att replikera det omnidningsriktade ljuset hos en traditionell glödlampa. Leta efter Energy Star-etiketten för att se till att LED-lamporna du köper ger dig det utseende du vill ha.
  • Ännu bättre, öppna gardiner och fönster under dagsljus timmar för att använda naturligt ljus. Detta kan verkligen minska kraftkostnaderna och spara också massor av energi.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 4
    4. Kompostera dina köksskrot. Många saker vi kastar bort dagligen kan vara komposterad istället. Kaffe grunder, frukt och grönsakskal, äggskal, även servetter och pappershanddukar kan återvinnas för att producera kompost, vilket är bra för trädgårdar.
  • Att hålla matskrapor ut ur deponier är bra för miljön! Det hindrar dem från att bygga upp metangas (vilket är en stor del av den globala uppvärmningen) när de sönderdelas i plastpåsar, och det hjälper till att minska mängden avfall i deponier.
  • Även om du bor i ett urbana område, kan du hålla en kompostkorg på en balkong eller veranda. Många online-återförsäljare säljer färdiga kompostkit.
  • Expertips
    Kathryn Kellogg

    Kathryn Kellogg

    Hållbarhet Specialistkathryn Kellogg är grundaren av Goingzerowaste.com, en livsstilswebbplats dedikerad till att bryta miljövänligt boende i en enkel steg-för-steg-process med mycket positivitet och kärlek. Hon är författaren på 101 sätt att gå nollavfall och talesman för plastfri levande för National Geographic.
    Kathryn Kellogg
    Kathryn Kellogg
    Hållbarhetsspecialist

    Kompostering är ett av de bästa sätten att du kan hjälpa miljön. I genomsnitt är 60% av allt avfall som kastas bort i hushållet organiskt material som kan komposteras. Den organiska substansen kommer inte att bryta ner i en deponi, och det avger metan, vilket är en växthusgas som är 30 gånger kraftfullare än kol. Lyckligtvis är kompostering lätt. Du kan även använda en liten tumble bin eller en under-tunna Bokashi bin även om du inte har mycket utrymme hemma.

  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 5
    5. Tvätta din tvätt i kallt vatten. 80-90% av den energi som används när du kör tvättmaskinen kommer från att värma upp vattnet för varmvatten tvättar. Använd "Cold Water" eller "ECO" -läget på tvättmaskinen för att spara energi.
  • Flera företag, som Tide, gör miljövänliga kallvattenreningsmedel. Om din tvättstuga har tuffa eller frekventa fläckar, kan det vara ett bra alternativ att hjälpa dina kläder att bli rena även i kallt vatten.
  • Leta efter naturliga tvättmedel och fläckborttagare, om du kan. Dessa är vanligtvis växtbaserade och biologiskt nedbrytbara, vilket gör dem mycket mer miljövänliga.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 6
    6. Stäng av kranen. De flesta barn lär sig förmodligen att borsta sina tänder medan vattnet är igång. Eftersom tandläkare rekommenderar att du borstar tänderna i en hel två minuter, som kan lägga upp till över 5 liter (18.9 liter) av slösat vatten varje gång! Borsta tänderna med vattnet och sätt bara på kranen för att skölja.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 7
    7. Kör takfläktar istället för luftkonditioneringen. Om du har takfläktar, använd dem när det är möjligt att hålla sig sval på sommaren. Luftkonditioneringsapparater kan kosta upp till 36 gånger mer att springa än en takfläkt. I USA står luftkonditionering för mer än en fjärdedel av det genomsnittliga hemmet elanvändning.
  • Metod 2 av 3:
    Gör ditt hus miljövänligt
    1. Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 8
    1. Installera en programmerbar termostat. En programmerbar termostat kan övervaka din hustemperatur, hålla den varmare eller svalare när du inte är där. Till exempel, om du är borta under dagen på jobbet, kan en programmerbar termostat hålla inre temperaturen varmare än du brukar hålla den och utlösa A / C bara när du kommer hem. Att använda en korrekt kan du spara upp till $ 180 per år.
    • Gör lite forskning innan du investerar i en programmerbar termostat. Om din är inte lätt att använda, kanske det inte slutar spara pengar eller energi.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 9
    2. Byt ut gamla apparater. Dina gamla apparater, som vattenvärmare, kylskåp och spisar, kan slösa en massa av energi. Byta dem med Energy Star-kvalificerade produkter kommer att se till att ditt hem använder mindre energi.
  • Det finns ofta skattekrediter för att ersätta gamla, energi-ineffektiva produkter med nya miljövänliga. Den amerikanska avdelningen för energi har en fullständig lista över dessa krediter här.
  • Om du inte har råd att ersätta din vattenvärmare, köp en speciellt utformad isolerande filt och lura den runt vattenvärmaren. Dessa filtar är tillgängliga i de flesta hemförbättringsbutiker och tar bara några minuter att installera. Detta kommer att bidra till att minska slösad energi.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 10
    3. Byt ut din toalett. Traditionella toaletter kan använda upp till 7 liter (26.5 liter) vatten per spola. Dessa vattenguzzlers skapar mycket avfall. Leta efter "lågflöde" toaletter för att vara miljövänliga.
  • Leta efter toaletter med Watersense-etiketten. Dessa toaletter använder ca 20% mindre vatten per spola än standardtoaletter.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 11
    4. Byt ut din duschhuvud. Duschar står för cirka 17% av den genomsnittliga amerikanska inomhusvattenanvändningen. Byta din gamla duschhuvud för a "lågt flöde" Eller vattenbesparande duschhuvud kan minska din vattenförbrukning med upp till 2 900 gallon (11.000 l) ett år.
  • Leta efter duschhuvud med Watersense-etiketten. Dessa duschhuvud har godkänts enligt miljöskyddsbyråns standarder.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 12
    5. Isolera vindar och källare. Mycket energi kan sippra ut genom din vinden och källare. Isolering Dessa områden kan minska ditt hems energiförbrukning. Det kan också skära dina uppvärmnings- och kylräkningar genom att göra det lättare att upprätthålla en konsekvent temperatur inuti.
  • Greenfiber Cellulosa Isolering är ett miljövänligt alternativ till traditionell isolering. GreenFiber är gjord av strimlad återvunna tidningar. Det kan blåses genom små hål i väggar, så det är lätt att använda när du är ombyggnad. Du kan hitta en återförsäljare på deras hemsida.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 13
    6. Återkalla möbler. I stället för att köpa nya möbler, överväga att slå upp sparsamhetsaffärer och webbplatser som Craigslist och Freecycle. Återvinning av en gammal skatt i stället för att köpa en ny bit kan spara träd och din plånbok.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 14
    7. Använd Eco Paints på dina väggar. Traditionella färger innehåller skadliga flyktiga organiska föreningar (VOC) som kan fortsätta att släppas in i ditt hems atmosfär i 5 år efter målning. Leta efter färger som är växtbaserade och vattenburna.
  • Om du inte hittar växtbaserade färger, försök att hitta färger som är märkta "VOC-FREE."Många stora färgproducenter, som Benjamin Moore, producerar VOC-fri färg.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 15
    8. Isolera fönster. Om din budget inte tillåter att ersätta äldre, ineffektiva fönster, kan det vara ett bra alternativ att göra ditt hem mer energieffektivt. Det är lätt att isolera dina fönster och hålla ditt hem mysigt året runt.
  • Använd caulking och weatherstripping runt fönster för att stoppa luften från att sippra in (eller ut). Detta kan skära värmeförlust på vintern och hålla dig sval på sommaren.
  • Termiska eller ljusblockerande fönsterbehandlingar kan också bidra till att minska energiavfallet genom att blockera solljus. Detta är särskilt användbart i heta klimat.
  • Var noga med att använda dragkroppar på botten av dörrarna,. Du kan köpa dessa hos många återförsäljare, ormake din egen.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 16
    9. Installera rörelsekenserande ljus. Motion-Sensing Lights är ganska vanliga utomhus, till exempel nära garage eller gångbanor. Du kan dock också installera billiga motionssensorer inomhus. Dessa stänger lamporna när du anger, och av när du lämnar ett rum. Detta kan vara till stor hjälp om du har svårt att komma ihåg att stänga av lamporna när du lämnar.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 17
    10. Använd soldrivna utomhusljus. Du kan köpa en mängd olika utomhusljus, från högdrivna uppfartsljus till små gångbanans lampor. Om du bor i ett område som får mycket sol under dagen, är det ett bra sätt att skära din energiförbrukning och fortfarande lyser på.
  • De flesta hemförbättringsbutiker kommer att ha en mängd olika sollampor, men du kan också hitta dem på många online-återförsäljare.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 18
    11. Installera solpaneler. Solenergi är ren och förnybar. Med många paneler kan överskottsenergi överföras till ett batteri och lagras för senare användning. Installera solpaneler kan i genomsnitt minska ditt hems koldioxidavtryck, med 35,180 pund. Det motsvarar koldioxiden som absorberas av 88 träd. Investera i solenergi kommer att kräva några kontanter, men det kommer att betala på lång sikt, för dig och planeten.
  • På vissa platser kan du till och med sälja överskott solenergi till det lokala kraftnätet.
  • Solpaneler måste anslutas till ditt hem befintliga elnät. Det är bäst att lämna installation till proffs.
  • Många u.S. Stater och länder erbjuder skatteincitament om du installerar solpaneler.
  • Metod 3 av 3:
    Byggnad och renovering för miljövänliga hem
    1. Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 19
    1. Byt ut gamla fönster med energieffektiva fönster. Om ditt hus är äldre, tillåter dina fönster förmodligen att luften sipprar in. Enkla panelerade fönster isolerar inte såväl som nyare modeller. Du kan spara upp till $ 465 per år genom att ersätta gamla singelfönster med energieffektiva.
    • I U.S., Flera skattekrediter är tillgängliga för att ersätta gamla fönster med energieffektiva modeller. Den amerikanska avdelningen för energi har en fullständig lista över dessa krediter här.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 20
    2. Installera en takfönster. När det valts klokt, kan en takfönster ge ett vackert naturligt ljus till ditt hem samtidigt som din energiförbrukning minskar. Det är viktigt att överväga ditt hems position för att maximera dina takfönster fördelar. Kontakta en designer eller arkitekt.
  • En miljövänlig takfönster är mer än ett hål i taket med lite glas i det. Många energieffektiva takfönster finns på marknaden, men de bör alltid vara professionellt installerade för att se till att de är säkra och effektiva.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 21
    3. Använd hållbar golv. Trägolv lägger till värde och skönhet till ett hem, men många av träden som används i trägolv tar år att växa. Om ditt hus är upp för ett nytt golv, överväga att använda hållbara material som bambu istället. Bambu växer mycket snabbt och tar mindre mark för att producera, men det är fortfarande attraktivt och hållbart.
  • Cork är ett annat hållbart trägolvalternativ. Kork är mjukare än bambu, så det absorberar ljud och känns kudde under foten. Det är ibland mindre hållbart än bambu.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 22
    4. Plantera träd. Skuggträd kan minska mängden energi du spenderar för att kyla ditt hus på varma sommardagar. Om din egendom inte redan har skuggträd, är det ett steg som tar lite tid innan du ser den fulla fördelen.
  • Förutom att tillhandahålla skugga absorberar träd stora mängder koldioxid och frisättning av syre. Ett enda träd kan producera tillräckligt med syre för fyra personer på en enda dag.
  • Om du bygger ett nytt bygghem, försök att arbeta runt befintliga träd. Du kan till och med integrera dem i ditt husdesign, som att bygga ett däck under en stor skuggig ek.
  • Placera lövträd (träd som sköljer sina löv årligen) nära södra och västra sidor av ditt hem. Detta kommer att hjälpa dem att blockera hård eftermiddag solljus på sommaren, men låt solljus nå ditt hem under vintern.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 23
    5. Installera ett "coolt tak."Cool tak reflekterar solljus istället för att absorbera det. Detta hjälper till att minska ditt hems energiförbrukning. Det kan också förlänga ditt taks liv. Dessa tak är särskilt bra för personer som bor i varma klimat, eftersom de minskar behovet av luftkonditionering.
  • Coola takbeläggningar finns på många hemförsörjningsbutiker och lager. Dessa beläggningar är som extremt tjock färg och kan enkelt appliceras. De är vanligtvis vita eller mycket ljusa med reflekterande pigment som reflekterar, snarare än att absorbera, solljus. (Det rekommenderas inte att applicera coola takbeläggningar för att saka tak.)
  • Om du har ett brant sluttat shingled tak, överväga att byta ut dina nuvarande bältros med kalla asfaltbältros. Dessa bältros har speciellt tillverkade granuler som reflekterar solljus.
  • Om du har ett metalltak, speglar det redan mycket solljus. Men dessa tak absorberar mycket värme, vilket kan öka din energiförbrukning på sommaren. Måla ditt metalltak med en ljusfärg eller med en cool takbeläggning kan öka sin energieffektivitet.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 24
    6. Överväg att installera en komposteringstoalett. Komposterande toaletter brukar inte använda vatten för att "spola" som traditionella toaletter. De kan också återvinna många typer av mänskligt avfall till gödselmedel som kan användas i jordbruket. Medan de är initialt dyrare att installera än traditionella toaletter, är de mycket miljövänliga och kommer så småningom att betala för sig själva.
  • Kompostering toaletter är vanligtvis enklaste att installera och underhålla i en landsbygd eller förort. Om du bor i en lägenhet eller en städer, kan det vara svårare att installera och upprätthålla en komposteringstoalett.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 25
    7. Använd hållbar sidospår. Material som cedar naturligt avstängt skadedjur och vatten. De är också slitstarka och lågt underhåll. Byt ut gammal aluminiumsidor med ett mer hållbart alternativ.
  • Det finns andra miljövänliga sidoptioner, såsom fibercementbräda och spånskiva. Dessa är slitstarka och hållbara. Leta efter produkter som har tillverkats utan formaldehyd.
  • Bild med titeln Skapa ett miljövänligt hus Steg 26
    8. Prata med ett designteam om ett "Hel-House Systems-tillvägagångssätt."Om du utformar ett nytt hem eller gör omfattande renoveringar på ett äldre hem, överväga att prata med ett designteam om ett" helhussystem."Detta omfattande tillvägagångssätt anser många faktorer om ditt hem, inklusive lokalt klimat, din webbplatss specifika förhållanden, dina apparat behöver, etc. Eftersom det tar hänsyn till alla dessa faktorer kan en helhus systemstrategi drastiskt minska din energiförbrukning.
  • Många designers och arkitekter har erfarenhet av hela huset. Besök National Association of Home Builders för mer råd om att hitta ett designteam.
  • Tips

    Även lite förändringar byggs upp! Känn inte som om du måste renovera hela ditt hus för att börja vara mer miljövänlig.
  • Gör lite forskning när du tittar på att köpa nya, energieffektiva produkter. Dessa förbättras ständigt, så se online för produkter med bra recensioner.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande