Hur hittar du din bil

Det är en välbekant känsla - du parkerade din bil, gick tillbaka till var du trodde det var, och kunde inte hitta det. Det händer för alla, men den viktigaste delen av att hitta din bil är lugn. Det finns telefonapp du kan använda för att spåra där du parkerade, och vissa bilar har även inbyggda GPS-tjänster som hjälper. Om det inte är ett alternativ, hitta din bil genom en grundlig sökning med lite hjälp om den är tillgänglig. Om du misstänker att din bil har blivit stulen, ring polisen direkt innan du söker längre. Genom att vara medveten om din omgivning och söka grundligt kan du hitta din bil enklare oavsett var du lämnade.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda GPS för att spåra en bil
  1. Bild med titeln Hitta din bil steg 1
1. Ladda ner en app som spårar din bils läge. Både Apple och Google Maps har inbyggda plats-spårningsfunktioner. Apple-kartor finns på iPhones, medan Google Maps är tillgängligt på både iPhones och Androids. Förutom telefonens kartapp finns det många andra appar du kan ladda ner för att hålla reda på din bil. Några gratis inkluderar hitta min bil smartare, ankarpunkt, honk och parkera.
  • Parkeringsappar Alla fungerar på ett liknande sätt, även om specifikationerna varierar något beroende på vilken du använder. Alla gör det möjligt för dig att sticka din plats på en karta manuellt, även utan Bluetooth.
  • För att använda automatiska spårningsfunktioner har många parkerings-appar, koppla din telefon till din bils Bluetooth-system först. Eftersom Apple och Google Maps kommer förinstallerade på de flesta telefoner kan du kanske dra nytta av dem även om du inte använde dem tidigare.
  • Bild med titeln Hitta din bil Steg 2
    2. Koppla i telefonen till din bils Bluetooth-system innan du parkerar. Öppna telefonens inställningar och sätt sedan på Bluetooth-alternativet där. Vänta på att telefonen ska upptäcka din bil. Tryck sedan på den för att ansluta de två systemen. När du flyttar från din bil, sparar din telefon sin plats så att du kan navigera tillbaka till den senare.
  • Om din bil inte har inbyggd Bluetooth-teknik, öppna en av bilens hittade appar, tryck sedan på din plats på kartan för att registrera den.
  • Om din bil inte kommer med Bluetooth, kan du passa den med en Bluetooth-aktiverad stereo, adapter eller ringa kit. Det måste dock installeras och kopplas till din telefon innan du lämnar din bil.
  • Bild med titeln Hitta din bil steg 3
    3. Slå på platsstjänster medan du är i din bil. Dubbelkontroll att telefonens GPS-tjänst är aktiv så att du kan använda den för att återgå dina fotspår senare. Öppna telefonens inställningar och leta efter ett alternativ märkta platstjänster eller platshistorik. På en iPhone trycker du på alternativet "Sekretess", aktivera sedan "Platstjänster" och "Betydande platser."På en Android, tryck på" Plats ", sätt sedan på" Google Places History."
  • Ett annat alternativ är att dra ner telefonens statusfält, som du kan göra med att dra fingret ner från toppen av skärmen. Om ikonen Plats Service tänds, spårar telefonen din plats.
  • Bild med titeln Hitta din bil steg 4
    4. Aktivera parkerad plats spårning på din telefon. Om du har en iPhone, öppna inställningarna och tryck sedan på "Kartor". Se till att alternativet "Show Parked Plats" är påslagen. Android-telefoner har inte det här alternativet, så öppna appen du planerar att använda istället. Tryck på din plats på kartan för att spara det.
  • Till exempel, om du använder Google Maps, kommer du att se en blå punkt som markerar din plats. Tryck på det för att hitta en "Spara din parkering" -alternativ.
  • Alternativt, fråga telefonens digitala assistenttjänst att komma ihåg var din bil är. På en iPhone, säg något som, "hej siri, kom ihåg var jag parkerade."På An Android, säg," Hej Google, jag parkerade här."
  • Du kan öppna upp Apple Maps eller andra parkeringsappar för att spara eller redigera din parkeringsplats. Vissa appar tillåter dig att skriva anteckningar eller ladda upp foton för att hjälpa dig att hitta din bil.
  • Bild med titeln Hitta din bil steg 5
    5. Öppna parkeringsappen igen när du behöver hitta din bil. Din bils plats kommer vanligtvis att markeras med en blå ikon på kartan. Tryck på sökfältet inuti appen och välj sedan alternativet "Parkering". Slutligen trycker du på "Vägbeskrivning" för att få appen visa hur du kommer till din bil. Många appar tillåter dig att få specifika riktningar för att gå, åka, eller ta kollektivtrafik till ditt fordon.
  • Om din telefon har en digital assistent, kan du också använda den för att omedelbart få vägbeskrivningar till din bil. Till exempel, säg "hej siri, var parkerade jag min bil?"På en iPhone eller" OK Google, hitta min bil "på Android.
  • Din telefons digitala assistent använder sig av Apple eller Google Maps. Om du föredrar att använda en annan app måste du öppna den på egen hand och använda den manuellt.
  • Metod 2 av 3:
    Att hitta din bil på en parkeringsplats
    1. Bild med titeln Hitta din bil Steg 6
    1. Minns eventuella kännetecken nära var du parkerade. När du först kommer ut ur din bil, se om din parkeringsplats är märkt. Kontrollera sedan efter andra landmärken eller intressanta sevärdheter som du kan använda för att hitta din plats. Stora, levande, eller ovanliga landmärken gör din parkeringsplats mycket mer minnesvärd. När du återvänder, använd landmärken för att styra dig tillbaka till din bil.
    • Många stora parkeringsplatser och garage har märkt mellanslag eller överdragskyltar som du kan använda. För andra fläckar, pelare, ljus, tecken, träd och byggnader är några sevärdheter som kan hjälpa dig att komma tillbaka till din bil.
    • Försök att välja något minnesvärt som kan ses från ett avstånd. Till exempel, berätta för dig själv, "Jag är i st. West parkeringsplats nära den orange skylten framför det gnarled trädet."
    • Om du har svårt att komma ihåg var du parkerar, skriv ner din plats eller ta en bild av det.
  • Bild med titeln Hitta din bil Steg 7
    2. Retrace dina steg tillbaka till din bil. Kom ihåg vilket sätt du gick när du lämnade bilen. Påminner om dina steg kan vara svårt, men börja från en punkt så långt tillbaka som du kan komma ihåg. Även om du flyttar i samma generella riktning, förbättrar det dina chanser att komma på ditt fordon. Att återkalla dina steg kan också jogga ditt minne eller hjälpa dig att hitta igenkännliga landmärken.
  • Undvik att närma sig parkeringsplatsen från en annan riktning. Det kan förvirra dig. Följ istället den väg du tog så nära som möjligt.
  • Bild med titeln Hitta din bil steg 8
    3. Fråga parkeringsledare för hjälp om några är tillgängliga. Många stora parkeringsplatser, till exempel på flygplatsens garage eller konserter, har personal till hands som kan hjälpa dig att hitta din bil. Om du är vilse, leta efter ett hjälpnummer som är uppdaterat i närheten. Ring det på din mobiltelefon eller på en närliggande nödtelefon, om den är tillgänglig. Tillgängliga skötare kan vanligtvis spåra din bil med ditt licensplåtnummer eller en kort beskrivning av din bil.
  • Om du är i ett område utan ett samtalsnummer eller en tillgänglig telefon, gå mot närliggande byggnader. Leta efter några varvtal eller säkerhetsvakter i närheten.
  • Bild med titeln Hitta din bil Steg 9
    4. Tryck på panikknappen om du har en fjärrknapp. Den röda nödknappen på en nyckelfob sätter av bilens larm. Det är väldigt användbart om du är vilse, men du måste vara inom ditt fordon. Du måste också ha ett fungerande batteri i nyckelfoben. När du kan använda den lyser panikfunktionen din bil förutom att göra mycket ljud.
  • Var beredd att stänga av larmet direkt, speciellt om du är i ett lugnt område på natten. Stäng av larmet genom att trycka på panikknappen igen eller genom att starta bilen.
  • Håll din nyckelfob i fungerande ordning så att du kan använda panikknappen när du behöver det. När FOB slutar fungera, byt ut batteriet på egen hand eller genom att ta det till en mekaniker.
  • Bild med titeln Hitta din bil steg 10
    5. Sök gradvis genom parkeringsplatsen om du fortfarande inte kan hitta din bil. Om du verkligen kämpar för att komma ihåg var du parkerade, sök rad med rad. Börja på ena änden av parkeringsplatsen, kolla in bilarna på båda sidor. Sedan fortsätt sedan ner efterföljande rader tills du kommer på din bil. Så länge du söker systematiskt, är du garanterad att hitta den.
  • Söker detta sätt är inte snabb, men inte rusa. Kontrollera gångar slumpmässigt betyder att du fortfarande kan sluta sakna din bil.
  • Om du fortfarande inte kan hitta din bil, kan det bli stulen. Konsultera säkerhet om du inte redan ringer till polisen.
  • Metod 3 av 3:
    Att hitta en saknad bil
    1. Bild med titeln Hitta din bil Steg 11
    1. Kontrollera din bils plats om den har GPS. Vissa bilar levereras med inbyggda GPS, medan andra inkluderar system som OnStar som kan användas för spårningsändamål. Ring din tjänsteleverantör och be dem att spåra din bils läge. Om din bil inte kommer med en, kan du köpa en separat GPS-tracker och har den installerat. Vissa GPS-tjänster är också tillgängliga via en telefon eller en dator.
    • GPS-enheter måste ställas in innan de är användbara. De kan anslutas till några olika ställen, till exempel genom en cigarettändare eller strömkablar under instrumentbrädan. Ring en mekaniker om du behöver hjälp med att ställa upp det.
    • Registrera din GPS-enhet på tillverkarens hemsida efter installationen. Om du inte ställer in ett konto där kan du inte använda den för att spåra din bil.
  • Bild med titeln Hitta din bil steg 12
    2. Samla alla identifierande information du har för bilen. Hitta några juridiska dokument, till exempel bilens registrering, om du har det med dig. Skriv sedan ner något annat du kan tänka på det som skiljer bilen. Inkludera bilens märke, modell och färg. Några andra saker som kan bidra till att inkludera licensplåtnummer och fordonets identifikationsnummer (VIN).
  • Om du inte kan komma ihåg ditt licensplattnummer, ring din försäkringsleverantör eller din lokala fordonsregistreringsavdelning.
  • Vin är placerad på en tagg som vanligtvis placeras inuti förarsidan. Det kommer också att vara på bilens titel.
  • Gör kopior av alla dina viktiga dokument istället för att lagra originalet i din bil. Spela in identifierande informationen i telefonen så att du alltid har den tillgänglig.
  • Bild med titeln Hitta din bil steg 13
    3. Ring lokala dragbåtar för att se om de har din bil. Många gånger saknas bilar på grund av felaktig parkering eller en annan överträdelse. Kontrollera parkeringsplatsen för att se om det finns några dragningsskyltar postade. Dessa tecken har vanligtvis ett telefonnummer du kan ringa för att fråga om din bil. Om du inte ser ett tecken, kontakta polisen, ditt lokala myndigheter, eller titta upp i närheten av dragpartier.
  • Ge Drag Company någon identifierande information du har. Dubbelkontroll att de tog bilen från mycket du är i för att bekräfta att det är din bil.
  • Många städer har databaser du kan använda för att se om din bil har bogserat. Gå till stadens officiella regeringens webbplats för att se om de har en hänvisningslänk till en webbplats du kan använda för att söka efter din bil.
  • Bild med titeln Hitta din bil steg 14
    4. Kontakta polisen om du fortfarande inte kan hitta din bil. Om du har uttömt alla andra alternativ kan din bil ha blivit stulen. Även om det verkar dåligt, försök att hålla dig lugn. Polisen kan bättre spåra bilen än du är. Berätta för dem att du vill fila en saknad bilrapport, ge dem all information du har.
  • File en rapport med polisen så snart som möjligt. Ju längre du väntar, desto mindre sannolikt är du att hitta din bil.
  • Efter att ha talat med polisen, be om en kopia av rapporten. Kolla in det för felaktigheter, håll det med dig under din sökning.
  • Bild med titeln Hitta din bil steg 15
    5. Titta på tillgängliga säkerhetsbilder för att se vad som hände med din bil. Många parkeringsplatser har säkerhetskameror placerade runt väggarna eller staketet. Kontakta alla tillgängliga parkeringsplatser eller partiinnehavaren och fråga dem, "Kan jag ta en titt på säkerhetsfilmen?"Gör så snart du kan för att se till att filmen inte går förlorad eller tejpad över.
  • Du kan fråga några privata företag i närheten för tillgängliga footage. Vissa platser har säkerhetskameror som kan ha fångat en glimt av ditt fordon.
  • Ta med en kopia av polisrapporten med dig. Det kan uppmuntra vissa företag att följa din förfrågan.
  • Bild med titeln Hitta din bil steg 16
    6. Be CAB-företag att hålla koll på din bil. Cab Drivers är på väg mycket. Ring upp några lokala hyttföretag som är verksamma i ditt område, fråga dem, "Vänligen se upp för mitt saknade fordon."Sweet the Deal genom att erbjuda en belöning för alla som hjälper till att hitta den.
  • Ge hyttföretaget en detaljerad beskrivning av din bil, menyn om att "det finns en belöning för alla som hjälper mig att hitta bilen."Var specifik så att de bättre kan hjälpa dig.
  • Belöningen du erbjuder beror på vad du är villig att betala. Vissa tror att $ 50 till $ 100 USD är rättvist. Du kanske vill erbjuda mer om din bil är värdefull eller någon arbetar hårt för att hjälpa.
  • Tips

    Om du har svårt att hitta din bil, be om hjälp. Du kan skriva ut affischer med din bil och ditt telefonnummer listat och lägg sedan på det runt ditt samhälle.
  • Har någon annan kör dig när du letar efter din bil. Om du har en åktur går sökningen mycket snabbare.
  • Memorera ditt licensnummer och annan viktig identifierande information. Försök med att bära en skriftlig kopia av informationen i din plånbok eller ficka i händelse av en nödsituation.
  • Varningar

    Om du försöker hitta en förlorad eller stulen bil, finns det ingen garanti för att du kommer tillbaka. Ibland tar sökningen ett tag, men var medveten om att någon försöker vilseleda dig med falsk information.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande