Hur man bygger ett garage arbetsbänk

En arbetsbänk är det viktigaste verktyget i någon butik. För att göra antingen en traditionell arbetsbänk eller en flytande hyllbänk som maximerar utrymme, följ dessa instruktioner.

Steg

Metod 1 av 2:
Bygga en anpassad arbetsbänk
1. Bestäm arbetsbänkens dimensioner. Mät den önskade längden, bredden och höjden i förhållande till ditt arbetsutrymme och skriv dessa dimensioner nedåt.
  • 2. Hitta en bänkstopp. Du kan använda tjockt, trä, slaktar-block-stil arbetsbänkskivor (som är ganska dyr), tunna, hårda, träskivor för industriella bänkskivor (som är billigare), eller några bitar av plywood staplade ovanpå varandra. För ett tjockt, starkt, prisvärt alternativ, räddning en solid kärndörr - kolla dina lokala listor, hitta ett ombyggnadscenter, eller till och med fråga vid en byggnad som genomgår renovering. Det viktigaste att komma ihåg är att arbetsbänken ska vara platt och kraftig.
  • Skär bänkstoppet i storlek om det behövs.
  • 3. Skär fyra ben från 4x4s. Längden på varje ben ska vara den önskade höjden på bänken minus tjockleken på bänken.
  • 4. Klipp fyra benstänger från 2x4s. Om du vill att den övre delen av arbetsbänken ska spola med ramen under den (som du kommer att bygga i steg 8 och 9), bör varje bunt vara lika med bänkens bredd minus bredden på två 2x4s-men, men Om du vill att ramen ska jut något ut från under bänken, vilket kan vara användbart för att lagra klämmor, till exempel, klippa hängslen till samma längd som bänkstoppets bredd.
  • Eftersom 2x4s inte är 2 x 4 tum och kan ibland till och med variera i tjocklek, mäta den (mager) bredden på dina 2x4s för en exakt snitt.
  • 5. Placera varje toppbenet på ett par ben. Lägg ner två av de 4x4s perfekt parallellt med varandra så att avståndet från den yttre vänstra kanten till den yttre högra kanten är lika med längden på spärren. Lägg ett benbotte över dem så att den är spola med båda sidorna och (vad kommer så småningom att vara) topparna på benen. Upprepa på det andra benparet.
  • 6. Bult varje toppbenstöd till ett par ben.Med hjälp av en borrning på 3/8-tums (10 mm) borra två hål klart genom både 2x4 och 4x4. Se till att borra hålen på en diagonal från varandra (i.e. en längst upp till vänster, en längst ner till höger) så att du senare kommer att kunna passa en tredje bult i utrymmet mellan. Flytta från 2x4 till 4x4, skjutbultar genom de förborrade hålen. Stäng dem genom att glida brickor över ändarna och hålla dem på plats med nötter, som du kan strama med en skiftnyckel. När du är klar ska bultändarna sticka ut ur 4x4s. Upprepa på det återstående benparet.
  • 7. Bult botten två ben hängslen till benen. Flip ett av benparet över och upprepa processen som du följde i steg 7 och 8 med en annan brace-men istället för att lindra hävarmen upp med (vad som så småningom är) bottnen, höja dem några inches så att De kommer inte att sitta i flush med golvet. När du är klar kommer du att ha en toppstuga på toppen av ena sidan av varje benpar och en bottenbotte nära botten av den andra sidan av varje benpar.
  • Om du vill bygga en låg hylla över bottenstängerna, placera dem i enlighet med detta förutsatt att de inte stiger över 1/3 av benens höjd- Ju lägre hängslen, desto mer stabil är bänken att vara.
  • 8. Klipp två toppstöd från 2x4s. Varje stöd ska motsvara längden på bänken.
  • 9. Bult toppstöden på plats. Lägg benparen ner med de övre hängslen som vetter utåt (i.e. bort från varandra) så att avståndet från den yttre vänstra kanten till ytterkanten är lika med längden på det övre stödet. Placera en av de bästa stöden över benparen så att det leder upp med de övre hängslen. Pre-borra ett hål genom det övre stödet och in i 4x4 på vardera sidan (se till att borra mellan de befintliga bultarna) och sedan bultar stödet på plats med bultbultar. Vänd strukturen över och upprepa på andra sidan. När du är klar ska dina fyra ben vara omgivna av en ram på toppen.
  • 10. Fäst arbetsbänkstoppet. Placera stycket på plats och förborrbulthål nedåt genom de underliggande stöden vid behov. Skruvbullar på plats för att säkra.
  • Om du har en tjock bänkskiva, överväga att bulten från botten - det här kommer att hålla bänkens slät och bultfri. Men gör det bara om bänken är tjock nog att det inte kommer att riskera att dyka upp av bulten slutar.
  • 11. Fäst en låg hylla om så önskas. Mäta bara dimensionerna mellan alla fyra benen, skära en hylla till denna storlek från önskat material (ex. plywood) och skruva på plats.
  • 12. Avsluta bänken om så önskas. Sand träet slät och applicera fläck, lack, polyuretan, etc.
  • Metod 2 av 2:
    Bygg en robust flytande hylla som ska användas som arbetsbänk
    1. Fäst en lång 2x4 (38 × 89 mm) horisontellt mot väggpinnarna. (Om din vägg är solid tegelsten, sten, etc., Den här metoden hjälper dig inte). Längden på 2x4 kommer att vara längden på arbetsbänken och bör dimensioneras i enlighet därmed. (I det här exemplet använder vi en 16-fots / 4.8 meter.) Använd en andningsnivå för att se till att detta är fastsatt horisontellt.
    • Beroende på de stålhylla som du har (och hur långt hålet är från böjningen i konsolen) kan du istället behöva en 2x6 (38 × 140 mm).
    • Överst på 2x4-remsan i detta exempel är 3 till 3.5 meter (ca 1 meter) från marken. Om du behöver parkera ett fordon i ditt garage och det måste passa under hyllan, kontakta eventuellt ytterligare godkännande som krävs (I.e. Ditt fordonets huva).
    • Använd 2.5-in / 6.5 cm skruvar (eller 3-in / 7.5 cm skruvar om du går genom gips) för att fästa 4-i (89 mm) platta ansikte mot garageväggarna.
  • 2. Fäst en annan bit av timmer av samma dimensioner under den första. Klyftan mellan de två parallella remsorna bör bestämmas av längden på stålhylla.
  • 3. Fäst hyllbeslagen till de två remsorna. Den tyngre plikt hyllningsfästet, desto bättre. Överst på konsolen är spola med den övre ytan av den övre remsan. Använd ett plywoodstycke på toppen (en tillfällig hylla) och sedan håll hyllbeslaget mot den. Använd 1.5-i (3.8 cm) skruvar för att sedan fästa parenteserna. Du kommer att sluta med två remsor mot väggen med en rad hyllbeslag som är knutna till dem. Hylla fästena bör vara åtskilda ca 2 meter (.6 meter) från varandra.
  • Om så önskas kan hyllningsfästen vara alterneras - tungt, lättare tull, tunga, etc. För att tillgodose verktygslådans placering och att bekvämt kunna dra upp en stol under arbetsbänken.
  • 4. Klipp 3/4-i (2 cm) tjock plywood i 2-ft (.6-m) breda plankor. En 4x8 ft (1.2 x 2.4 m) arket fungerar bra för detta ändamål. Placera en av plankorna på hyllbeslagen och skruva planken till den övre remsan på toppen / bak. Placera den andra planken bredvid (vänster eller höger om) den första och gå med i de två end-to-end med en 6 i (15.25cm) x 18 i (45.7 cm) bit av plywood under de två plankändarna.
  • 5. Placera en annan remsa över toppen av hyllan och skruva in i väggknapparna.
  • 6. Applicera en frontremsa längs hyllans bottenkant. Lim och skruva en 1.5 i (3.8 cm) med 3/4 i (1.9 cm) Maple Strip det är så länge som din hylla. Detta stärker arbetsbänkstoppet samtidigt som det absorberar slitage.
  • 7. Fäst lådorna till undersidan av hyllan. Dessa tunna lådor rymmer alla små verktyg som du kan ha. Lådorna ska vara 2 meter (.6 meter) bred, ha ett djup av 1.5 i (3.8 cm) och sträcka 18 i (45.7 cm) till baksidan. Att göra och fästa hyllorna:
  • 1x4 ((19 × 89 mm) tallremsor kan fästas på botten av hyllan. Den korta delen av remsan kan fästas med lim och skruvar till plywoodplåten.
  • Bifoga metalllådor till remsorna.
  • Konstruera lådor med hårdbordsbas och tallar (1x2in eller 2.5 med 5 cm). Kanter håller matchningsrutorna. Dessa lådor lådor glider sedan in i tallremsorna som är fästa vid din plywoodplank.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Att lägga till 4x4-stolpar som ben till framkanten av den flytande arbetsbänken kommer kraftigt att öka sin styrka, vilket är viktigt om du ska använda den för att poundera på saker med en hammare.
  • Ta alltid ett måttband (minst 20 fot eller 6 meter lång) till affären med dig när du köper trä. Trä blandas vanligtvis av kunderna av misstag eller skärs i mindre längder och placeras tillbaka på hyllan. Att kunna mäta dina längder medan shopping kan spara tid i avkastning!
  • Se till att du köper ett hårt trä (tenderar att ha en mörkare färg).
  • Att använda en orbital sander med 80 grit (sedan flyttar upp till 150 grit) kan ge hela bordet en stor, jämn yta. Detta förbereder det också för lack. Använd 220 grit mellan lackrockar för bästa resultat.
  • Ta reda på timmermätningarna innan du köper dem - många timmer och hemförbättringsbutiker kommer att klippa timmer för dig om du frågar, vilket kraftigt kommer att minska din arbetstid.
  • En topp på 1/8" (3 mm) eller 1/4" (6 mm) Masonit (hardboard) kommer att göra en mycket stark yta.
  • Istället för att använda stålspikar som tenderar att "backa ur" Med tiden använder du exteriörskivor. De är betydligt enklare att ta bort än naglar om du någonsin behöver byta bänk.
  • Skruvar är bättre än naglar för det flytande hyllprojektet. Torka skruvar är billiga, kom i många längder och är lätta att köra, men de är för att hänga gips och inget annat - Köp istället högkvalitativa skruvar, jag.e. Golv- eller däckskruvar. Investera i en batteridriven borr / förare för att göra ett kort arbete med att köra dem.
  • Stain / lack-kombinationer förseglar inte och skyddar såväl som 2-3 lager av lack ensam. Om du använder den här kombinationsprodukten, överväga också ytterligare lager av lack, speciellt om du tänker på bordet som tar emot tung användning.
  • Använd en router med en avrundad bit (1/8" till 1/4" eller 3 mm till 6 mm beroende på din preferens) för att avsluta Maple Strip Edge of the Floating Shelf för ett professionellt utseende.
  • Överväg att montera ett ljus ovanför din arbetsyta.Begagnad poolbordsbelysning kan köpas ganska billigt och lägger till lite inredning till ett garage, men någon typ av belysning alls kommer att lägga till betydande värde för din arbetsyta.
  • Färgning kommer inte att ge dig tillagt skydd eller kommer det att ge dig mindre. Genom att endast applicera lack / polyuretan, märker du inte reporna så mycket. Det är också lättare att fixa vilka repor du får genom att helt enkelt scuffing över dem och applicera mer lack / polyuretan. Om du vill ha en hårdare, repmotståndslack, rekommenderar jag att du använder en vattenburet uretan. Det är mycket svårare än de oljebaserade lacken. Men om du gillar den oljebaserade, är den höga glansen svårare än halvglans eller satin eftersom den inte innehåller de tillsatser som används för att tråkiga det som påverkar det är hållbarhet.
  • Varningar

    Den amerikanska timmerindustrin förkortar varje 2x4 med en halv tum på vardera sidan av olika skäl (krympning, utjämning). En standard 2x4 kommer faktiskt att mäta någonstans runt 1-1 / 2 x 3-1 / 2 tum.

    Saker du behöver

    Skräddarsydd arbetsbänk

    • Bänk topp (ex. Premade Top, Plywood, Solid Core Door)
    • Fyra 4x4 ben
    • Fyra 2x4 benbälte
    • Två 2x4 toppstöd
    • Fick syn på
    • Borra
    • 3/8-i (10 mm) borrbit
    • Sexton 3/8-i (10 mm) bultar med brickor och muttrar
    • Coach Bolts (nummer kan variera)
    • Material som plywood för bottenhylla (tillval)

    Flytande hylla

    • Obligatoriska verktyg:
    • Cirkelsåg (18V-modell rekommenderas) eller en pussel
    • Borr / Skruvmejsel (18V Trådlös modell rekommenderas)
    • 2-4 fotbubbla nivå
  • Valfria efterbehandlingsverktyg:
  • Orbital, Bälte eller Finish Sander W / 80, 150 & 220 Gritpapper
  • Router med 1/8" / 1/4" rundbit.
  • För arbetsbänk:
  • 8 `x 4` 3 / 4In Maple Plywood ($ 34) (eller annan lövträ)
  • 2" x 4" x 16 `[x3] ($ 4 vardera)
  • 18" (upp till 20") stålhylla.
  • 1-1 / 2" x 3/4" x 16 `Maple Strip för framkant
  • 1-1 / 2" x 3/4" x 4`-1-1 / 2" Maple Strip för sidokanter (eller annat lövträ)
  • 2-1 / 2"-3" skruvar, (för att säkra 2x4s till väggknappar, 3" Skruvar om du säkrar till dubbar genom gips)
  • 1-1 / 2" Skruvar (för att säkra fästen till väggmonterade 2x4s och tallkanter)
  • 3/4" skruvar (för att säkra fästen på undersidan av bordsskiva)
  • Polyuretanlim ($ 4)
  • Polyuretan lack
  • För lådor:
  • 2" x 4" x 16 `[x1] ($ 4 vardera) för lådor.
  • Hardboardplåt för lådor ($ 17)
  • 1" x 2" Pine Boards för lådsidor ($ 15 värt)
  • 1 uppsättning lådbilder för varje lådan du gör
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande