Hur man drar prickade kritlinjer

Du kanske har sett videor av lärare och college professorer snabbt ritar rena prickade linjer på sina tavlar. Du kanske inte har vetat att det också är lätt och tillfredsställande för någon att göra. Den här artikeln kommer att gå igenom de enkla stegen för att göra skarpa prickade kritlinjer och imponera på dina vänner eller lärare!

Steg

Bild med titeln GoodlengthChalk.jpeg
Bild med titeln GoodlengthChalk.jpeg
1. Välj en hälsosam bit av krita. Du vill ha en bit som är tillräckligt lång för att få ett löst grepp på baksidan, men inte en som är för lång att det kan snäppa. När din teknik förbättras kan du klicka med ett bredare utbud av längder.
  • Bild med titeln GoodnibChalk.jpeg
    Bild med titeln GoodnibChalk.jpeg
    2. Bilda spets. Klicka på krita är lättast med en försiktigt rundad bit av krita. Du vill inte ha de hårda hörnen som kommer på ett nytt stycke, eller den helt plana änden av en väl sliten bit. Använd tummen eller brädet för att släta och runt spetsen.
  • Bild med titeln ProordningGripChalk.jpeg
    Bild med titeln ProordningGripChalk.jpeg
    3. Grepp ordentligt. För att "Hoppar" Åtgärd som skapar dotting, du måste tillåta krita att pivotera i fingrarna. Håll krita närmare bakänden (ca 75% ner längden). Grepp med dynorna på dina första två fingrar och tumme. Se till att du inte tillåter krita att glida tillbaka i handen, men kom ihåg att låta din tumme fungera som en fulcrum.
  • Bild med titeln GoodAnglechalk.jpeg
    Bild med titeln GoodAnglechalk.jpeg
    4. Börja din linje. Placera spetsen mot tavlan och börja driva din hand framåt. Kriten kan börja glida, men det är okej! Du vill justera kritaens vinkel med avseende på brädet så att den är nära vinkelrätt. En bra vinkel för att försöka är ca 70 grader, och justera för hårdheten hos din krita och fuktigheten i rummet.
  • Bild med titled Dottedline1.jpeg
    Bild med titled Dottedline1.jpeg
    5. Följa igenom. När din krita börjar "klick" Och bildar en prickad linje, försök att hålla en stadig takt och justera armen så att du inte slutar låsa din handled. Bibehålla rätt vinkel tills du är klar med linjen.
  • Bild med titeln LineExamples.jpeg
    Bild med titeln LineExamples.jpeg
    6. Experimentera. Försök att leka med förhållandet mellan din vinkel, hastighet, grepp och tvinga - många olika former och storlekar av streckade linjer kan uppnås. Efter ett par övningssessioner är du säker på att vara en mästare.
  • Tips

    Kalkklickning kan göras mycket långsamt - gör det här kommer att bidra till att krita svänger på tummen och regelbundet bryter friktion med brädet till "hoppa" fram-. Detta är nyckeln till den prickade linjen.
  • Försök rita former och bokstäver när du hämtar det. Det kan vara särskilt svårt att rita en cirkel, men det är bra att träna!
  • Varningar

    Andas inte av krita damm.
  • Vissa människor gillar inte ljudet - var respektfullt för andra när du klickar på din krita.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande