Så här kontrollerar du och installerar uppdateringar på en mac-dator

Programvaruuppdateringar Håll datorn och programmen säkra, fixa fel och ge nya funktioner. Många appar som du installerar kommer att få regelbundna uppdateringar som kan förbättra funktionaliteten. Apple släpper också systemuppdateringar som håller din mac säkra och stabila. När en ny stor version av OS X släpps kan du ladda ner uppgraderingen gratis från App Store. Om du använder en äldre version av OS X hanteras uppdateringar via verktyget för programuppdatering.

Steg

Metod 1 av 5:
Uppdatera App Store Apps and System Software
  1. Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 1
1. Klicka på Apple-menyn och välj "Appbutik." Apple-menyn är i det övre vänstra hörnet av skärmen. Du kan nu använda App Store för att kontrollera efter de senaste versionerna av dina App Store-appar, samt installera eventuella säkerhets- och stabilitetsuppdateringar för OS X. Dessa ändringar gjordes i OS X Yosemite, så om du kör en äldre version av OS X, se Installera uppdateringar i Legacy OS X Versions-avsnittet nedan.
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 2
    2. Klicka på "Uppdateringar" flik. Du hittar det här på toppen av App Store-fönstret. Knappen visar ett nummer som visar hur många uppdateringar som är tillgängliga.
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 3
    3. Klick "Uppdatering" Bredvid någon tillgänglig uppdatering för att installera den. Uppdateringen börjar omedelbart nedladdas och kommer att installeras så snart den slutar nedladdning.
  • Du får se båda appuppdateringar och systemuppdateringar i listan över tillgängliga uppdateringar (om några är tillgängliga).
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 4
    4. Klick "Uppdatera alla" För att ladda ner och installera alla tillgängliga uppdateringar. Om du har många uppdateringar tillgängliga, klicka på "Uppdatera alla" För att ladda ner och installera alla på en gång.
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 5
    5. Kontrollera efter uppdateringar efter installation av uppdateringarna du hade tillgängligt. Vissa uppdateringar visas bara efter att en äldre uppdatering har installerats. Öppna fliken Uppdateringar igen När du har installerat alla tillgängliga uppdateringar för att se om mer är nu tillgängliga.
  • Metod 2 av 5:
    Aktivera automatiska uppdateringar
    1. Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 6
    1. Öppna Apple-menyn och välj "Systeminställningar." Du kan aktivera automatiska uppdateringar för appar och systemuppdateringar så att du aldrig behöver kolla på dem själv. Detta hjälper till att hålla din programvara uppdaterad och säker.
    • Du hittar Apple-menyn i det övre vänstra hörnet av skärmen.
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 7
    2. Klicka på "Appbutik" alternativ. Detta öppnar App Store-inställningarna.
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 8
    3. Kontrollera "Kontrollera automatiskt efter uppdateringar" låda. Detta möjliggör de olika automatiska uppdateringsalternativen.
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 9
    4. Kontrollera alla fyra lådorna under "Kontrollera automatiskt efter uppdateringar." Detta kommer automatiskt att checka in, ladda ner och installera appuppdateringar, systemuppdateringar och säkerhetsuppdateringar en gång om dagen.
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 10
    5. Klick "Kolla nu" För att se om några nya uppdateringar är tillgängliga. Om några uppdateringar är tillgängliga börjar de nedladdning och installation omedelbart
  • Metod 3 av 5:
    Uppdatering av appar installerade utan App Store
    1. Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 11
    1. Kontrollera efter uppdateringar i appen (om tillgängligt). Många appar som du hämtar från webbplatser eller installation från skivor har inbyggda uppdateringskontroller. Leta efter en i hjälp- eller filmenyerna. Följ anvisningarna för att kontrollera och installera eventuella tillgängliga uppdateringar. Detta kan avinstallera programmet och installera den senaste versionen.
    • Inte alla program kommer att ha den här funktionen.
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 12
    2. Besök utvecklarens hemsida. Vissa utvecklare kommer att posta patchar för sina program på sina webbplatser. Besök hemsidan för programmet och kolla "Nyheter" eller "Nedladdningar" avsnitt för att se om en nyare version är tillgänglig.
  • Du kan ofta hitta en länk till programmets hemsida från den cirka avsnittet i Hjälp-menyn.
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 13
    3. Hämta och installera den senaste versionen. Vissa appar som du installerar från online-källor har inte uppdateringsalternativ, och måste vara nyligen installerade med den senaste versionen.
  • Ladda ner installationsprogrammet för den senaste versionen av programmet från webbplatsen.
  • Dra ditt befintliga program från mappen Program till papperskorgen. Detta kommer att radera ditt program, men bevarar generellt dina personliga inställningar för appen.
  • Kör installationsprogrammet som du hämtade och dra programmet till din applikationsmapp. Detta kommer att installera den senaste versionen.
  • Metod 4 av 5:
    Uppgradering till en nyare OS X-version
    1. Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 14
    1. Öppna App Store. Uppgraderingar till den senaste versionen av OS X är gratis, och rekommenderas allmänt för åtkomst till nya funktioner och högre säkerhet. Du kan ladda ner dessa uppgraderingar från App Store på din Mac.
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 15
    2. Hitta sidan i App Store för den senaste versionen av OS X. Detta kommer vanligtvis att visas högst upp på "Presenteras" fliken om du inte kör den här versionen. Om det inte är, hittar du det på toppen av "snabblänkar" avsnitt på höger sida av den ovanstående sidan. Du kan också söka efter frisättningsnamnet.
  • Den senaste versionen vid tidpunkten för detta skrivande är "Katalina."
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 16
    3. Klicka på "Ladda ner" knappen för att börja ladda ner uppgraderingen. Nya utgåvor av OS X är ganska stora, och nedladdningen kan ta flera timmar att slutföra.
  • Om du inte har en höghastighetsinternetanslutning, eller inte vill överträffa din bandbreddslock, kan du ta din Mac till någon Apple Store och uppgradera den gratis i butik.
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 17
    4. Springa det "Installera OS X namn" Program i din applikations katalog. Om installationen inte startade automatiskt efter nedladdning kan du köra det här programmet som visas i din applikations katalog. Detta kommer att börja uppgraderingsprocessen.
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 18
    5. Följ anvisningarna för att installera uppgraderingen. Du kommer att tas igenom några skärmar innan installationen börjar, till exempel villkoren. De flesta användare kan helt enkelt gå igenom dessa skärmar utan att ändra någon information.
  • Uppgraderingen påverkar inte någon av dina personliga filer eller program.
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 19
    6. Vänta på att installationen är klar. Uppgraderingsprocessen tar vanligtvis 20-30 minuter att slutföra, och din Mac kommer att starta om när den är klar. Du borde fortfarande kunna hitta alla dina filer och program på sina ursprungliga platser efter installationen av uppgraderingen.
  • Metod 5 av 5:
    Installera uppdateringar i Legacy OS X-versioner
    1. Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 20
    1. Öppna Apple-menyn och välj "Programuppdatering." Detta öppnar ett nytt fönster som kommer att kontrollera efter alla tillgängliga systemuppdateringar.
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 21
    2. Hantera dina programuppdateringsinställningar. Du kan välja ett schema för den frekvens som du vill att programuppdateringar ska uppstå, eller du kan välja att ha uppdateringar kontrollerade och installeras automatiskt när de blir tillgängliga.
  • Välj "Sök efter uppdateringar," Välj sedan hur ofta du vill kolla på dem. Du kan kolla på en daglig, veckovis eller månadsvis.
  • Välj "Ladda ner uppdateringar automatiskt" Om du vill att datorn ska automatiskt kontrollera och installera uppdateringar när de blir tillgängliga. Du kan behöva starta om datorn när uppdateringarna är färdiga.
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 22
    3. Klicka på "Kolla nu" knapp. Detta kommer att kolla på eventuella tillgängliga uppdateringar för ditt systemprogram och Apple-program.
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 23
    4. Markera rutan för varje uppdatering du vill installera. Efter att ha kontrollerat uppdateringar kommer du att presenteras med en lista med uppdateringar som du kan installera. Var och en kommer att ha en kryssruta bredvid den. Markera rutan för varje uppdatering du vill ladda ner och installera.
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 24
    5. Klicka på "Installera # Objekt" knapp. Du kommer att bli uppmanad till administratörslösenordet. När du har skrivit in lösenordet börjar uppdateringarna nedladdas och installeras.
  • Bild med titeln Kontrollera och installera uppdateringar på en Mac-dator Steg 25
    6. Öppna App Store för att söka efter appuppdateringar. Fönstret Programvaruuppdatering kommer inte att söka efter uppdateringar till din App Store-app. Du måste kontrollera efter dessa i App Store.
  • Öppna App Store från din brygga.
  • Klicka på "Uppdateringar" flik.
  • Klicka på "Uppdatering" knappen bredvid appar med tillgängliga uppdateringar, eller "Uppdatera alla" att ladda ner dem alla på en gång.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande