Hur man blekar shorts

Denim blekning är ett bra sätt att anpassa din stil, samtidigt som du sparar pengar på de nyaste mode. Med bara några hushållsmaterial kan du skapa en ombre, blekt, eller en ljus denim leta efter dina shorts eller byxor. Läs den här artikeln för att lära dig att bleka shorts hemma.

Steg

Metod 1 av 5:
Gör grundläggande blekta shorts
  1. Bild med titeln Bleach Shorts Steg 1
1. Samla dina varor. För detta projekt behöver du: ett par shorts, gummihandskar, lite vatten, blekmedel och lite tvål. Du behöver också en plasthink eller badkar som är tillräckligt stor för att bekvämt passa dina shorts. Om du inte har några shorts kan du göra din egen genom att klippa benen av ett gammalt par jeans.
  • Bild med titeln BLEACH SHORTS STEG 2
    2. Flytta badkaret till ett välventilerat område. Blekmedel ger en stark lukt och kan få dig att känna sig lättare. Det bästa stället att arbeta skulle vara ute, men om det inte är möjligt, se till att du har åtminstone ett fönster öppet. Att hålla en fläkt på rummet kommer att ge dig ännu mer ventilation.
  • Bild med titeln Bleach Shorts Steg 3
    3. Sätt på gummihandskar. Även om du kommer att arbeta med utspädd blekmedel, vill du fortfarande skydda din hud. Blek är kaustisk, och kan irritera eller bränna din hud.
  • Bild med titeln BLEACH SHORTS STEG 4
    4. Fyll badkaret med blekmedel och vatten. Du behöver en del flytande blekmedel och tre till fyra delar vatten. Hur mycket blekmedel och vatten du använder beror på storleken på ditt badkar och shorts. Du vill att vattenblekslösningen är tillräckligt djup så att shortsna slutar helt nedsänkt när du sätter dem i badkaret.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 5
    5. Sätt shortsna i bleklösningen. Se till att de är helt nedsänkt. Om de fortsätter att flyta till toppen, kan du stifta dem med ett tungt föremål, till exempel en glasvase eller ett par stenar.
  • Bild med titeln BLEACH SHORTS STEG 6
    6. Låt shorts blekmedel. Du kan göra det genom att ta shorts ut ur blekmedlet och lämna dem i solen på en blekbeständig yta, eller du kan helt enkelt lämna dem i lösningen i flera timmar. Hur länge lämnar du shortsna i solen eller bleklösningen beror på hur mörk den ursprungliga färgen var och hur ljus du vill att de ska bli. Detta kan ta var som helst mellan några timmar till över 24 timmar.
  • Överväg att kolla på shortsna några timmar. Blekmedel är kaustik, och det kan äta bort vid tyget på dina shorts. För att förhindra överblekning eller förstörda dina shorts, planera att kontrollera dem var fjärde timme, om möjligt. Ju längre du lämnar dina shorts i bleklösningen blir de svagare fibrerna.
  • Bild med titeln Bleach Shorts Steg 7
    7. Dra shortsna ur bleklösningen. När shortsna har uppnått den ljushet du önskar, dra dem ut ur bleklösningen och pressa dem för att bli av med extra fukt. Om du har lämnat dem i solen, ta dem helt enkelt ur solen.
  • Bild med titeln Bleach Shorts Steg 8
    8. Tvätta shortsna med tvål och kallt vatten. Arbeta försiktigt lite tvål i shortsna och skölj dem med kallt vatten tills du inte kan lukta blekterna längre. Tvålen hjälper till att förhindra blekmedel från att gula tyget.
  • Bild med titeln Bleach Shorts Steg 9
    9. Torka shortsna. Du kan göra det genom att ställa dem ut i solen, eller kasta dem i torken i några minuter.
  • Metod 2 av 5:
    Gör blekta ombre och dip-färgade shorts
    1. Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 10
    1. Samla dina varor. För det här projektet behöver du ett par shorts, gummihandskar, lite vatten, blekmedel och lite tvål. Du behöver också en plasthink eller badkar som är tillräckligt stor för att bekvämt passa shortsna. Om du inte har några shorts kan du göra din egen genom att klippa benen av ett par byxor.
    • För en mer dramatisk ombre effekt, överväga att använda mörkare denim.
    • En byxhängare är inte nödvändig, men det kan hjälpa till att väga shortsna när du dricker dem i blekmedel.
  • Bild med titeln Bleach Shorts Steg 11
    2. Bestäm hur högt du vill att Ombre ska gå. Gör ett märke på tyget med en tvättbar tygmarkeringspenna.
  • Bild med titeln Bleach Shorts Steg 12
    3. Placera badkaret i ett välventilerat område. Det bästa stället att arbeta skulle vara ute, men om det inte är möjligt kan du arbeta inomhus med ett fönster öppet. Att ha en fläkt på rummet skulle också hjälpa ventilation.
  • Bild med titeln Bleach Shorts Steg 13
    4. Sätt på gummihandskar. Även om du kommer att arbeta med utspädd blekmedel, vill du fortfarande skydda dina händer. Blek är kaustisk och kan bränna din hud om du inte är försiktig.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 14
    5. Fyll badkaret med blekmedel och vatten. Du behöver en del flytande blekmedel och en del vatten. Hur mycket blekmedel och vatten du använder beror på storleken på ditt badkar och shorts.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 15
    6. Sätt shortsna i bleklösningen. Doppa shorts 2 tum (5.08 centimeter) under det märke du har gjort. Bleken kommer så småningom att krypa shorts resten av vägen och nå märket.
  • Tänk på att vikning av shortsna i hälften och klippa dem på en byxhängare. Detta gör det enkelt att dra dem ut ur bleklösningen. Hängarens vikt hindrar också shortsna från att falla i blekmedlet.
  • Bild med titeln BLEACH SHORTS STEG 16
    7. Lämna shortsna i lösningen i tio minuter. Du bör börja se lite blekning under den här tiden. Om du arbetar med ett mörkare par shorts, kan du lämna dem i bleklösningen i några minuter.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 17
    8. Ta shorts ut ur bleklösningen och skölj dem. Efter ungefär tio minuter, ta shorts ut ur vattnet och skölja dem med färskt, kallt vatten. Detta kommer att göra bleknar mjukare.
  • Om du vill göra dip-färgade shorts, ta inte dem ut ur bleklösningen. Lämna dem bara i bleklösningen tills du har uppnått den ljushet du vill ha. Dip-färgade shorts har en mer definierad linje än Ombre shorts.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 18
    9. Returnera shortsna till bleklösningen. För en mer dramatisk ombreffekt, sätt shortsna tillbaka i bleklösningen, men bara partway. Doppa inte dem så djupt som du gjorde första gången. På det här sättet lyser du den nedre delen av shortsna ännu mer, vilket skapar Ombre-effekten.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 19
    10. Dra shortsna ur bleklösningen och skölj dem. Krama shortsna för att få extra fukt ut och skölj dem med tvål och kallt vatten tills du inte längre kan lukta blekterna. Tvålen hjälper till att förhindra blekmedel från att göra gula fläckar.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 20
    11. Torka shortsna. Du kan göra det genom att lämna dem i solen, eller genom att kasta dem i torken.
  • Metod 3 av 5:
    Gör omvänd slipsfärg shorts
    1. Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 21
    1. Samla dina varor. För det här projektet behöver du ett par shorts, gummihandskar, vatten, blekmedel, lite tvål och gummiband. Du behöver också en plasthink eller badkar som är tillräckligt stort för att bekvämt passa shortsna.
    • Om du inte äger ett par denim shorts, kan du göra din egen genom att klippa benen av ett par jeans.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 22
    2. Flytta plastfisken till ett välventilerat område. Utanför är den bästa platsen eftersom det finns gott om frisk luft och du är mindre benägna att känna sig ljust. Om det inte är möjligt att arbeta ute, se till att du har ett fönster som öppnar en fläkt i ditt arbetsutrymme ger dig ytterligare ventilation.
  • Bild med titeln Bleach Shorts Steg 23
    3. Sätt på gummihandskar. Även om du kommer att arbeta med utspädd blekmedel, vill du fortfarande skydda din hud. Bleken kan irritera eller bränna din hud.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 24
    4. Fyll badkaret med blekmedel och vatten. Du behöver en del flytande blekmedel och en del kallt vatten. Hur mycket blekmedel och vatten du använder beror på storleken på ditt badkar och shorts. Du vill att vattenblekslösningen är tillräckligt djup så att shortsna slutar helt nedsänkt.
  • Bild med titeln Bleach Shorts Steg 25
    5. Slå gummiband runt dina shorts. Ta några gummiband och börja binda av små delar av dina shorts. Du kan knyta banden slumpmässigt runt dina shorts i små nibs för en starburst-effekt. Du kan också skrunna shortsna till ett rep och slingra gummiband runt "rep" i 3 till 4 tum (7.62 till 10.16 centimeter) intervaller.
  • Bild med titeln Bleach Shorts Steg 26
    6. Sätt shortsna i badkaret. Tryck ner på dem så att de är helt nedsänkt i blekmedel och vattenlösningen. Om de håller sig flytande till toppen kan du väga ner dem genom att sätta ett tungt föremål, till exempel en glasvase eller några stenar, ovanpå dem.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 27
    7. Lämna shortsna i badkaret tills de har uppnått önskad ljushet. Ju längre du lämnar dem i blekmedel och vattenlösning, den lättare de kommer att bli. I allmänhet börjar du att se några resultat efter ca 20 minuter. Lämna inte shortsna i bleklösningen för länge, men, eller du riskerar att skada tyget.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 28
    8. Ta shorts ut ur badkaret. När shortsna har nått den ljushet du vill ha, dra dem ut ur badkaret. Krama dem för att få överskottet fukt ut.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 29
    9. Klipp gummibanden av. Använd ett par saxar, snipa gummibandarna av. Var försiktig så att du inte skär shorts tyg.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 30
    10. Skölj shortsna med tvål och kallt vatten. Arbeta försiktigt lite tvål i shortsna och skölj dem med kallt vatten tills du inte längre kan lukta blekmedel. Tvålen hjälper till att förhindra blekmedel från att färgas tyget.
  • Bild med titeln Bleach Shorts Steg 31
    11. Torka shortsna. Du kan antingen hänga dem för att torka i solen, eller du kan kasta dem i torken i några minuter.
  • Metod 4 av 5:
    Färgning blekt shorts
    1. Bild med titeln Bleach Shorts Steg 32
    1. Börja med ett par blekta shorts. Du kan använda helt blekta shorts, ombre blekt shorts, eller till och med slips dö blekt shorts. Om du vill lära dig att bleka dina shorts, hänvisa till en av de avsnitt i den här artikeln om blekning av din din, Ombre blekar dina shorts, eller omvända slipsar som dör dina shorts.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 33
    2. Fyll en stor, plasthink med varmt vatten. Du kommer att färga dina shorts i det här, så se till att du inte har något emot om det blir färgat. Du behöver 3 liter (11.35 liter) av mycket varmt vatten.
  • Bild med titeln Bleach Shorts Steg 34
    3. Lägg till tygfärget. Du kan använda flytande tygfärg eller pulverväv färgämne. Om du använder flytande färgämne, skaka flaskan och häll ½ av det flytande färgämnet i varmt vatten. Om du använder pulverformigt tygfärg, töm paketet i 2 koppar (473.18 milliliter) av mycket varmt vatten, lägg sedan till vattnet till hinken. Rör färgämnet med en lång pinne eller sked (som du inte kommer att använda för matlagningsändamål igen) för att blanda allt.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 35
    4. Lägg till lite salt. Mät ut 1 kopp (280 gram) salt och lägg till det till 2 koppar (473.18 milliliter) av mycket varmt vatten. Blanda med en sked tills allt är kombinerat och häll sedan saltvattnet i färgbadet. Rör om igen tills allt är blandat ihop. Saltet hjälper färgämnet till Jean-tyget bättre.
  • Bild med titeln Bleach Shorts Steg 36
    5. Testa färgämnet färg. Du kan göra det genom att doppa en bit vit, bomullstyg i färgbadet och ta det ut. Om färgen är för mörk, lägg till mer varmt vatten. Om färgen är för ljus, lägg till mer färgämne. När du har uppnått den färg du vill ha är du redo att färga dina shorts.
  • Tänk på att det färgade objektet blir lite mörkare när det är vått än när det är torrt.
  • Tygfärg är genomskinligt, så den ursprungliga färgen på shortsna kommer att påverka den nya färgen. Till exempel, om du väljer att färga ett par ombre shortsrosa, kommer den vita delen att sluta rosa, men den blå denim delen kommer att sluta lila.
  • Bild med titeln Bleach Shorts Steg 37
    6. Överväga att färga shortsna helt. Doppa shortsna i varmt vatten, tryck sedan på dem för att få extra fukt ut. Blöt dem i färgbadet i 10 till 30 minuter tills du får den nyans du vill ha. Se till att du rör om shortsna i färgbadet från tid till annan, eller du kan få splotches.
  • Bild med titeln Bleach Shorts Steg 38
    7. Tänk på slips som färgar shortsna. Binda gummiband runt shortsna. Du kan knyta gummibanden i små nib slumpmässigt för en starburst-effekt. Du kan också scrunch shortsna till ett rep och binda gummiband runt "rep" vid 3 till 4 tum (7.62 till 10.16 centimeter) intervaller. När du är färdig att binda shortsna, suga dem i varmt vatten, tryck dem för att få extra fukt ut. Dunk dem i färgbadet i 10 till 30 minuter, eller tills du har uppnått den färg du vill ha.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 39
    8. Tänk på Ombre som dör dina shorts. Doppa den nedre delen av dina shorts i färgbadet och vila dem mot hinkens vägg så att de inte glider ner i vattnet. Lämna dem i färgämnet i 10 minuter. Efter ca 10 minuter, doppa shortsna längre in i färgbadet och luta dem mot hinkens sida. Lämna shortsna i färgämnet i 5 minuter. Swish shortsna runt för att få en jämn beläggning av färgämne, sedan doppa dem resten av vägen in i färgbadet (eller så långt du vill att ombre-effekten ska gå). Dra snabbt ut shorts.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 40
    9. Dra shortsna ur färgbadet. När du är klar med att färga dina shorts med din valda metod, dra dem ut ur färgbadet och pressa dem försiktigt för att få den extra fukten ut. Om du har valt att knyta Dye dina shorts, snipa gummibandarna med ett par sax. Var försiktig så att du inte skär det faktiska tyget på shorts.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 41
    10. Skölj shortsna med varmt vatten. Fortsätt skölja dina shorts tills vattnet är klart. Om du har valt att Ombre färgar dina shorts, håll dem av den lättaste delen och skölj dem med kallt vatten först klämma ut den extra fukten ut och skölj dem sedan med varmt vatten tills vattnet körs klart.
  • Bild med titeln Bleach Shorts Steg 42
    11. Torka dina shorts. Du kan göra det genom att lämna dem i solen, eller genom att kasta dem i torken i några minuter.
  • Metod 5 av 5:
    Utsmyckning av dina blekta shorts
    1. Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 43
    1. Överväga att pryda dina shorts ytterligare. Du kan lämna dem som de är, eller du kan använda färg, blekpennor eller dubbar för att lägga till en personlig touch.
  • Bild med titeln Bleach Shorts Steg 44
    2. Lägg till några mönster med tygfärg eller tygmarkörer. När dina shorts har torkat kan du lägga till några mönster med tygfärg och stenciler eller tygmarkörer. Placera ett ark med kartong inuti dina shorts, så att färgen eller markören inte blöder igenom. Därefter kan du placera några limstygcilar på dina shorts och fyll i mellanslagen i användning av en pensel och tygfärg. Du kan också rita mönster gratis med tygmarkörer. Vänta tills färgen har torkat innan du tar kartongen ut.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 45
    3. Rita mönster med hjälp av blekmedel. Du kan göra det med en blekpenna, eller genom att doppa en pensel i någon outspädd blekmedel. Placera bara en bit kartong inuti dina shorts, och dra några intressanta mönster på dina shorts. Vänta tills mönster blir så ljus som du vill att de ska vara, ta sedan kartongen ut. Skölj shortsna med tvål och kallt vatten och häng dem att torka.
  • Du kan också använda den här tekniken för att rita mönster på oblekta shorts istället.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 46
    4. Lägg till några studs. De bästa ställena att lägga till studs är runt midjebandet och längs fickorna på fickorna. Du kan peka dem direkt i tyget, och sedan platta spetsarna med en smörkniv, eller du kan limma dem på shortsna med tyglim.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 47
    5. Fray botten av shorts. Du kan göra det genom att helt enkelt klippa ned underkroppen. Du kan lämna shortsna som de är, eller du kan använda en symaskin och sy längs bottenkammaren så att de inte bry sig för mycket. Om du väljer att sy, sy ½ tum (1.27 centimeter) upp på skärmens botten.
  • Bild med titeln BLEACH Shorts Steg 48
    6. Nöd de shorts. Du kan skapa ett unikt utseende genom att oroa dina shorts. Du kan göra detta genom att skapa några skivor i knädelen med en hantverkskniv och sedan dra ut de korta strängarna med ett par pincett. Du kan också buffla omgången med en bit grovkornig sandpapper eller en ostkvarn.
  • Tips

    Överväg att använda ett par gamla shorts. På det här sättet, om du förstör, skulle du inte ha slösat bort ett par bra shorts.
  • Tänk på att kombinera tekniker, såsom blekning av ett par shorts helt och sedan ombröna färgar dem med tygfärg. Du kan också vända TIE-färgämne ett par shorts, och färga dem sedan med lite tygfärg. Möjligheterna är nästan oändliga.
  • Varningar

    Får inte bleken på din hud. Om du får någon på din hud, skölj det omedelbart med kallt vatten.
  • Om du på något sätt börjar känna sig illamående eller lätt, stoppa ditt arbete omedelbart och flytta till ett område med frisk luft.
  • Var försiktig så att du inte använder för mycket blekmedel, och lämna inte dina shorts i blekningen för länge. Blekmedel är kaustisk och kan äta bort vid fibrerna i din shorts.
  • Saker du behöver

    • Jeansshorts
    • Bleka
    • Gummihandskar
    • Väl ventilerat arbetsområde
    • Plastbad
    • Vatten
    • Tvål
    • Byxor hängare (valfritt)
    • Gummiband (om slipsfärgning)
    • Tygfärg (tillval)
    • Färg, markörer och studs för att pynta (valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande