Hur man hittar eyeliner som passar dig

Som det är fallet med de flesta kosmetika finns det otaliga alternativ att välja mellan när det gäller eyeliner. Vad som fungerar på en person kan dock vara mindre framgångsrik på en annan, så att hitta det perfekta utseendet är inte så lätt att helt enkelt följa andras exempel. Eftersom eyeliner utseendet beror på en användares ansiktsdimensioner, kan man hitta en perfekt eyeliner för sig själv vara en frustrerande försöks- och felprov. Lyckligtvis kan du ta mycket av gissningen ut ur denna process genom att analysera dina ögon och räkna ut vilka breda stroke kan dem. Medan ett visst utseende är i slutändan beror på din personliga preferens, det finns många vanliga eyeliner trick för nästan alla slags öga!

Steg

Del 1 av 2:
Välja och planera din eyeliner
  1. Bild med titeln Hitta eyeliner som passar dig Steg 1
1. Ta reda på vilken stil du går för. Innan du börjar leta efter de bästa varumärkena bör du ta en stund att ta reda på vilken typ av utseende du försöker gå för. Siktar du på något avslappet och oskyldigt, eller ett djärvt visuellt uttalande? Du bör hålla din avsikt fram framför ditt sinne när du väljer din eyeliner. Tänk inte bara på hur det ser ut, men också vad den speciella skuggan eller tekniken är avsedd att förmedla. Att ha en stark idé vad du vill göra kommer att ta gissning ut ur ekvationen längre ner på vägen.
  • Bild med titeln Hitta eyeliner som passar dig Steg 2
    2. Tänk på storleken på dina ögon.Att ta en titt på din plats och ge den en objektiv analys kan vara oerhört hjälpsamma när det gäller att välja kosmetika, eftersom det ger en mer specifik inblick i vilka egenskaper som ska betonas eller jämnas ut. Det finns flera dimensioner som faktor i rätt typ och stil. Det viktigaste av dessa faktorer är ögonens form och storlek. Vissa egenskaper relaterar till typen av eyeliner, medan andra kommer att ha en effekt på hur du lägger på den.
  • För att få ett grepp om dina ögons relativa storlek, döma dem i grov proportion mot dina andra ansiktsegenskaper, som näsan eller pannan.
  • Om du har mindre ögon, Du vill sträva efter att lysa ögonen med lätta nyanser och använd bara mörkfodral på ögonens yttre hörn.
  • Om du har stora ögon, Du vill betona det faktum genom att krama den övre konturen av ditt öga med ett mörkt fodrar.
  • Bild med titeln Hitta eyeliner som passar dig Steg 3
    3. Ta reda på ögonen på dina ögon.Om du försöker ta reda på om du har runda, eller tunnare mandel ögon, kolla om du kan se synliga vita över eller under din iris samtidigt som man antar ett normalt ansiktsuttryck. Om du kan, har du relativt runda ögon. Om du inte gör det, anses de vara mandelögon. Enkel nog? Medan ingen typ är nödvändigtvis bättre än den andra, favoriserar de olika kosmetiska tillvägagångssätt.
  • Mandel ögon gynnar starkt smink som belyser sin särskiljande form, så att fodra de övre och nedre konturerna i dina ögon rekommenderas om dina ögon passar den räkningen.
  • Om dina ögon är rounder, bör du försöka lägga till längd genom att lägga till liner vingar eller "kattens ögon" smink.
  • Bild med titeln Hitta eyeliner som passar dig Steg 4
    4. Tänk på din ögonfärg. Medan det inte finns något enda set svar för varje ögonskugga, bör du komma ihåg den troliga effekten Eye Color / Liner-kombinationer kommer att ha på ditt utseende. Välja en eyeliner som kontrasterar din naturliga ögonfärg, till exempel, tjänar till att betona den färgen. Håll det i åtanke när du letar efter en viss nyans av eyeliner-med en rudimentär kunskap om hur färgerna blandar sig hjälper dig att räkna ut vilken liner som kommer att se bäst på dig.
  • Om du har bruna ögon, Att välja en lättare nyans av brunt eyeliner hjälper till att betona de lättare nyanserna i dina ögon.
  • Blåa ögon Kombinera bra med guld och rostiga eyeliners.
  • Gröna ögon, Å andra sidan, arbeta bra med rödaktiga toner.
  • Om du känner kreativ, kanske du vill kasta en annan dimension i detta genom att experimentera med olika färgade kontaktlinser!
  • Bild med titeln Hitta eyeliner som passar dig Steg 5
    5. Handla för en uppsättning eyeliners. Medan färgen på eyeliner ska gå på färgen på ögonen, är mycket ögonstorlek och formspecifika effekter som du vill få från eyeliner baserade i produktens ansökan, mindre så själva produkten. Men du vill köpa ett varumärke som är välrenommerat, och helst grymhetfri.Det betyder att du ska räcka av dollarkosmetik, och gå till en varuhus, specialbutik eller shopping online istället.
  • Även om detta kan kosta dig något mer, är skillnaden mellan kvalitet och budgetens eyeliners natt och dag, och du bör inte tänka på att köpa en lågkvalitativ produkt som kommer att ha sådan frekvent kontakt med din hud ändå.
  • Om du har en äventyrlig personlighet, var inte rädd för att hämta några liners i djärva och överraskande färger! Medan standard svart och bruna linjer absolut är en del av din smink arsenal, kan du göra ett minnesvärt uttalande genom att markera ditt öga med en färg som människor inte förväntar sig.
  • Bild med titeln Hitta eyeliner som passar dig Steg 6
    6. Enlist hjälp av en skönhetsspecialist. De flesta varuhus Skönhetssektioner kommer att ha anställda som är specialiserade på att välja och tillämpning av kosmetiska produkter. Om du fortfarande har svårt att bestämma vad som kan fungera för dig, rekommenderas att du söker en av dem och ber om hjälp med att välja rätt eyeliner.
  • Se till att låta specialisten veta vilken allmän stil du går efter det sättet, hon kommer att kunna ge dig mer exakta förslag.
  • Del 2 av 2:
    Applicera din eyeliner
    1. Bild med titeln Hitta eyeliner som passar dig Steg 7
    1. Visualisera ditt önskade utseende. När du har en anständig uppsättning smink och eyeliner, stå framför badrummet och bestämma hur du vill använda den för att accentuera dina ögon. Detta skiljer sig från din första brainstorming, eftersom du kommer att tänka på praktiska sätt att du kan lägga dina nya verktyg till den bästa effekten.Som en allmän regel vill du balansera dina funktioner så mycket som möjligt och träna moderering i markering av funktioner som redan är framträdande.
    • Oavsett om du har stora eller små ögon, bred eller mandelformad, kommer det att finnas speciella tekniker som gynnar din form, och andra som förmodligen inte kommer att ge så önskvärt ett resultat.
    • Medan vissa tekniker är säkrare satsningar än andra, försöker en del av det roliga sminken nya saker, så om du tänker på något som går emot populär rekommendation, gärna prova det. Om det inte visar hur du föreställde dig det, kan du alltid tvätta det!
  • Bild med titeln Hitta eyeliner som passar dig Steg 8
    2. Gå tjock för de djärva tillfällen, och ljus för den lediga. En viktig del av mastering smink är att veta vilket som ser arbete för vissa situationer. Du skulle inte vilja klä på den röda mattan som går till köpcentret eller mataffären, och samma verk vice versa. Generellt sett, för mer glamorösa eller spännande situationer, bör du rita på din fodrar tjockare. På samma sätt bör du hålla den subtil för att hålla sig i tillfällen.
  • Om du har problem med att bestämma hur mycket som är tillräckligt för vissa situationer, håll ögonen på andras smink vid vissa händelser - vad är den gemensamma utsträckningen på en nattklubb? Vad sägs om ett bibliotek? Det rekommenderas att falla tillbaka på populära trender om du har några tvivel. Därifrån kan du så småningom springbräda i din egen stil.
  • Bild med titeln Hitta eyeliner som passar dig Steg 9
    3
    Lägg vingar i dina ögon. Winged Liner är en mycket populär teknik, eftersom den lägger till längd och distinktion mot ögonens kontur. Viktigast, möjligen är det faktum att den vinge tekniken kan gälla för ett brett utbud av ögonformer och storlekar. Medan du lägger till en subtil accent till ögonens yttre ändar är det lämpligt att nästan varje ögat, hur långt du går med det beror på ögonens form och placering.
  • Även om det är känt för sin mångsidighet, rekommenderas Winged Liner mest för runda ögon, eftersom det kommer att lägga längd på deras utseende. Smalare ögon kan fortfarande dra nytta av vingar, så länge de är kvar mycket subtila.
  • Bild med titeln Hitta eyeliner som passar dig Steg 10
    4. Rita fodrar på toppen och botten av dina ögon. Om du letar efter dina ögon för att "dyka ut", dra en tunn linje längs botten av ögat för att komplettera toppen kommer att betona dina ögons naturliga form. Detta rekommenderas speciellt om du har mandelögon. Men du kanske vill undvika denna teknik om dina ögon är på den lilla sidan-becausea dubbel linje kommer att göra dem mindre än de verkligen är.
  • Bild med titeln Hitta eyeliner som passar dig Steg 11
    5. Prova en vit eyeliner. Vita eyeliners är intressanta eftersom de gör att dina ögon ser mer vaken. Även om de inte får dem att se bredare i sig, dra nytta av den föryngrande effekten. Denna teknik kommer att ha på ditt utseende. Antingen försök att rita en tunn linje längs toppen av ditt öga, eller smeka den bakom en svart. Hur som helst, oavsett ögonform, är det här ett bra knep om du går för ett livligare utseende.
  • Bild med titeln Hitta eyeliner som passar dig Steg 12
    6. Försegla din eyeliner. När du har perfektat ditt mästerverk är det sista du vill ha det smet eller röra senare på. Det bästa sättet att undvika detta är att dab över ditt fodrar med en ögonskugga som matchar din hudton. Att göra det här enkla steget kommer att spara dig mycket problem längre ner på vägen, så även om det extra steget betyder mer arbete, är det väl värt din tid.
  • Bild med titeln Hitta eyeliner som passar dig Steg 13
    7. Titta i spegeln och döma ditt arbete. Vad tycker du om effekten Eyeliner ger ut i ditt ansikte? Passar det den situation du planerade för? Ännu viktigare, betonar den rätt egenskaper i dina ögon? Om resultatet inte är upp till din standard kan du alltid gnugga det och försök igen. Även om du är okej med det, kan du alltid välja ut sätt som du kan förbättra för nästa gång!
  • Bild med titeln Hitta eyeliner som passar dig Steg 14
    8. Fråga en vän vad hon tycker! Känn inte självmedveten om att fråga en vän Vad de tycker om dina eyeliner-många av dina vänner har förmodligen mött liknande problem, och vissa kan ha till och med uppfunna sina egna metoder de kommer att vara alltför glada att dela med dig. Vänner är en särskilt underrated källa till insikt när det gäller smink, så få ut det mesta av sin kunskap.
  • Om du kan tänka på en vän med en liknande form och färg i ögonen, kan de vara bäst att be om råd. Bonuspoäng om du tror att de har en bra modeinne!
  • Tips

    När du är ute, bör du hålla koll på vattentäta eyeliners. Dessa kommer att motstå den naturliga smeten eller springa från regn och annat vatten och därigenom hålla ditt kosmetiska arbete, ser vibrerande längre tid!
  • Om du har problem med din eyeliner som faller, försök sätta det i frysen i femton minuter innan du använder den. Din eyeliner ska vara mycket starkare, och du behöver inte ta itu med frustrationen av trasigt liner igen!
  • Om du letar efter ett sätt att få dina ögon att visas bredare, curling är dina ögonfransar med en ögonfransklot effektiv och lätt.
  • Varningar

    Var noga med att inte lämna ögonmakeup på ditt ansikte över natten - Vänster för länge, det kommer att bli fläckigt och torka ut din hud.
  • Som det är fallet med de flesta kosmetiska problem är det inte att föredra att gå överbord med din eyeliner. Den stora majoriteten av sminken är avsedd att betona, snarare än att ersätta, ditt naturliga utseende. Överdrivande ögonmakeup i en avslappnad miljö kan ha en cartoonish effekt, så det är vanligtvis bäst att luft på sidan av moderering.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande