Så här redigerar du foton

Med alla olika enheter och redigeringsprogram där ute kan det vara ganska överväldigande att bestämma hur och var du ska redigera dina bilder. Thistaaches du några grunderna för fotoredigering och lite programvara och appar du kan använda för att redigera dina foton på både din dator och mobilenhet.

Steg

Del 1 av 2:
Redigering på din mobila enhet
  1. Bild med titeln Redigera bilder Steg 1
1. Ladda ner ett fotoredigeringsprogram. Det finns gott om gratis redigeringsapplikationer tillgängliga i Google Play-butiken på Android eller App Store på iPhone och iPad.Om du vill utforska olika stilar, ladda ner några appar och spela med sina effekter. Exempel är följande:
  • Snapseed (gratis)
  • PicsArt (Free)
  • Vsco (gratis)
  • Instagram (gratis)
  • Adobe Photoshop Express (gratis)
  • Bild med titeln Redigera bilder Steg 2
    2. Öppna en fotoredigeringsapp.När du har hämtat och installerat en fotoredigeringsapp från AppStore- eller Google Play-butiken trycker du på appen på din startsida eller Apps-meny för att öppna appen.
  • Bild med titeln Redigera bilder Steg 3
    3. Ta en bild eller välj ett foto. De flesta appar ger dig möjlighet att antingen ta en ny bild (leta efter knappen med kameran på den) eller välj en från ditt fotobibliotek (leta efter ett plus "+" ikon).Du bör se bilden i mitten av skärmen med alternativ och ikoner längst upp och / eller längst ner på skärmen.
  • Bild med titeln Redigera bilder Steg 4
    4. Välj ett filter. Varje app är annorlunda, men många av dem, som Instagram, har en mängd olika "filter" eller "linser" att välja mellan, som i huvudsak gör allt redigering för dig. Leta efter flikar eller ikoner längst ner eller på toppen av förhandsgranskningen för att se vilka justeringar du kan göra med den app du använder.De flesta bildredigeringsapps displayfilter som små miniatyrförhandsgranskningar längst ner på skärmen.Tryck på en miniatyrbild för att se en förhandsgranskning av hur det kommer att påverka din bild.Leta efter glidstänger eller en ikon med glidstänger som du kan använda för att justera filterets intensitet.
  • Bild med titeln Redigera bilder Steg 5
    5. Justera exponeringen. I fotografering hänvisar exponeringen till mängden ljus som faller på ett foto. Om fotot är för mörkt, kan du behöva öka exponeringen. Om du vill att foto mörkare, sänk sedan exponeringen.
  • Bild med titeln Redigera bilder Steg 6
    6. Justera mättnaden. Vissa appar tillåter dig att justera mättnaden eller intensiteten av färg, på ett foto. Att öka mättnaden av ett foto kan göra färgerna pop och göra bilden mer iögonfallande. För mycket mättnad kan dock göra att fotot ser hård och nästan tecknade-liknande.
  • Bild med titeln Redigera bilder Steg 7
    7. Beskära bilden. Beskära ett foto är ett bra sätt att lägga till mer fokus på ämnet i bilden genom att skära ut lite av bakgrunden i bilden.Växtverktyget har vanligtvis en ikon som liknar två rätvinklar som bildar en kvadrat.Att beskära en bild Välj grödverktyget och dra sedan bilens hörn inåt så att den lätta delen av bilden är centrerad kring ämnet i bilden.Tryck sedan på ikonen som bekräftar de ändringar du gjort.
  • I många appar visar grödverktyget två horisontella och två vertikala linjer som delar upp bilden till tredjedelar. Du kan använda dessa linjer som en kompositionsguide.Justera ämnet eller andra delar av ett foto med linjerna eller var de skär.I fotografering kallas detta diregeln.
  • Bild med titeln Redigera bilder Steg 8
    8. Spela runt med ytterligare filter och effekter. Varje app är annorlunda, så om det är första gången med en, kanske du vill gå igenom och kolla alla olika alternativ för hur du redigerar fotot.
  • Vissa fotfilter kanske inte är fria att använda.Om ett foto har en låsikon på den, eller ett dollartecken, behöver du förmodligen betala för att få tillgång till filtret.
  • Del 2 av 2:
    Redigering som ett proffs
    1. Bild med titeln Redigera bilder Steg 9
    1. Få lite fotoredigeringsprogramvara. Du kan göra grundläggande ändringar med program som Picasa och Instagram, men om du vill göra dina bilder verkligen se fantastiskt, bör du få ett program som är speciellt utformat för seriös redigering. Adobe Photoshop är branschstandarden för professionell fotoredigering, men du behöver inte betala för en Adobe-prenumeration för att göra professionell fotoredigering.GIMP är ett gratis och öppet fotopredigeringsprogram som har många av samma verktyg som Photoshop, och kan vara Nedladdat gratis.
  • Bild med titeln Redigera bilder Steg 10
    2. Spara dina bilder på din dator.När du har fått lite fotoredigeringsprogram behöver du några bilder för att redigera.Om du har en digitalkamera kan du överföra foton till din dator med ett SD-kort, eller en USB-tumme-enhet.Om du använder din mobiltelefon som kamera kan du spara dina foton till en molntjänst som iCloud, Google Photos eller Dropbox, som kan nås från en dator.
  • Det är en bra idé att se till att bilderna du redigerar är högupplösta.
  • Bild med titeln Redigera bilder Steg 11
    3. Beskära dina bilder.Beskära ett foto lägger till mer fokus på ämnet på bilden genom att ta bort några av de överflödiga bakgrunden i bilden.Klicka på ikonen som liknar två vinklar som bildar en fyrkant i verktygsfältet till vänster.Klicka sedan och dra en torg runt ämnet för bilden.Dra hörnen för att justera den lätta delen av bilden.Klicka på mitten av skärmen, eller kryssymbolen för att slutföra din gröda.
  • När du beskär ett foto ser du två horisontella och vertikala linjer som delar upp bilden till tredjedelar.Justera bildämnet eller andra bildelement med dessa linjer för att förbättra din bildkomposition.I fotografi är detta känt som tredjedelar.
  • Bild med titeln Redigera bilder Steg 12
    4. Ändra kontrasten. Detta är en vanlig inställning för någon fotoredigerare. Det gör vitare ljusare och mörker mörkare, vilket gör en bild att se mer dramatisk och tydligare. Var försiktig, dock: Du förlorar mycket mindre detaljer när du ökar kontrast.
  • För att justera kontrasten i Photoshop klickar du på ikonen som liknar en sol som är halvvit och halv svart ovanför lagerpanelen till höger.Detta lägger till en ljusstyrka och kontrastjusteringsskikt till fotot.Klicka på skiktet i panelen Lager och använd ljusstyrkan och kontrastreglaget ovanför panelen Lager för att justera ljusstyrkan och kontrasten.
  • För att justera kontrasten i GIMP, klicka på Ljusstyrka och kontrast i Färger menyn på toppen.Använd sedan skjutreglaget för att justera ljusstyrkan och kontrast.Klicka sedan Ok.
  • Bild med titeln Redigera bilder Steg 13
    5. Ändra mättnad. Mättnad är hur djärv färgerna i ett foto är, och en mättnadsjusterare är en annan vanlig funktion i fotoredigeringsprogram. Ibland kan fotot förbättras genom att sänka mättnaden (rör sig mot svartvitt) och ibland kan det förbättras genom att öka mättnaden. Experimentera för att se hur det påverkar din bild.
  • För att justera mättnaden i Photoshop klickar du på ikonen som liknar tre gradientstänger (nyanser och mättnad) eller ikonen med en triangel (vibrancy) ovanför panelen Lager.Detta lägger till ett nytt justeringsskikt till bilden.Klicka på det nya inställningsskiktet och använd mättnadsreglaget ovanför panelen för att justera mättnaden.Du kan också justera ljuset, nyanserna eller vibrancyerna.
  • För att justera mättnaden i GIMP, välj Mättnad från Färger menyn på toppen.Använd mättnadsreglaget för att justera bildens mättnad.Klicka sedan Ok.
  • Bild med titeln Redigera bilder Steg 14
    6. Justera färgerna.Du kan justera färgbalansen för att göra subtila färgförändringar till höjdpunkterna, midtonerna och skuggorna av en bild.Du kan också använda Hue Slider Bar of the Hue och mättnadsjustering för att göra stora färgändringar i din bild.
  • För att justera färgbalansen i Photoshop klickar du på ikonen som liknar en skala ovanför panelen Lager till höger.Detta lägger till ett färgbalansjusteringsskikt.Klicka på den radiella knappen bredvid "Skuggor", "Midtoner", eller "Belysning", För att välja vad du vill justera.Använd sedan skjutreglaget under cyan / röd, magenta / grön eller gul / blå för att justera färgen på bilden.
  • För att justera färgbalansen i GIMP, välj Färgbalans under Färger menyn på toppen.Klicka på den radiella knappen bredvid "Skuggor", "Midtoner", eller "Belysning", För att välja vad du vill justera.Använd sedan reglaget bredvid cyan / röd, magenta / grön eller gul / blå för att justera färgen på bilden.Klicka sedan Ok.
  • Bild med titeln Redigera bilder Steg 15
    7. Justera nivåerna. Verktyget kan du ändra den övergripande bildtonen och kontrast. Du kan klicka på ikonen som liknar ett diagram i Photoshop för att lägga till ett nivåjusteringsskikt eller välj Nivån i Färger Meny på gimp. Nivåjusteringen har två stänger för färgingång och utgång.
  • Dra den svarta reglaget i ingångsfältet till höger ökar de mörka nivåerna i bilden.Dra den svarta reglaget i utmatningsfältet till höger för att begränsa de mörka nivåerna i bilden.
  • Dra den gråa reglaget i inmatningsfältet till vänster för att lätta midtonerna.Dra det till höger för att mörka midtonerna.
  • Dra den vita skjutreglaget i ingångsfältet till vänster för att öka ljusnivåerna.Dra den vita skjutreglaget i utmatningsfältet till vänster för att begränsa ljusnivåerna i bilden.
  • Bild med titeln Redigera bilder Steg 16
    8. Använd suddiga och skärpa filter försiktigt. Du kan hitta blur och skärpa / förbättra filtren i Filter Meny på toppen av båda Gimp och Photoshop.Var försiktig med hur mycket oskärpa eller skärpa du ansöker om en bild.I stället för att applicera filtret på en hel bild kan du använda marken, ellipse, lasso eller snabbt välja verktyg för att välja en del av bilden och applicera sedan filtret till den valda delen av bilden.
  • När du gör justeringar till en bild i Photoshop eller Gimp är det en bra idé att högerklicka på bildskiktet i panelen Lager och välj Duplicera.Detta skapar ett dubbla lager av den bild som du kan använda för redigering, vilket ger dig en unedited kopia av den ursprungliga bilden om dina ändringar inte visar hur du vill.
  • Bild med titeln Redigera bilder Steg 17
    9. Använd borsten och suddgummiverktyg.Borstverktyget låter dig rita och färga på en bild eller lägga till textur.Med raderingsverktyget kan du ta bort oönskade märken i en bild.Borstverktyget har en ikon som liknar en pensel i både Photoshop och Gimp.
  • Under verktygsfältet finns det två överlappande rektanglar.Den på toppen är den primära färgen, den på botten är den sekundära färgen.För att välja en primär färg, klicka på rektangeln ovanpå.Klicka på en färg i regnbågens färgremsa och använd sedan och klicka sedan på en nyans på den stora torget till vänster.Du kan också klicka på ikonen som liknar en eyedropper i verktygsfältet och klicka på en färg i din bild för att välja den färgen.
  • I Photoshop visas borstmenyn ovanför verktygsfältet till vänster. Klicka på ikonen som liknar en fast eller blekad cirkel för att visa borstmenyn.I GIMP visas borstmenyn under verktygsfältet till vänster.Klicka på en borsttyp, cirkel eller mönster för att välja en borsttyp.Använd glidstängerna för att justera borstens borststorlek och hårdhet.
  • Du kan använda olika borsttyper med Eraser-verktyget, liksom det helande verktyget och klonstämpelverktyget.
  • Använd den opacitetsreglagen för att justera hur fast eller genomgående färgen är.
  • Bild med titeln Redigera bilder Steg 18
    10. Använd klonstämpeln och läkningsverktygen.Klonstämpeln och läkningsverktygen är ett bra sätt att ta bort små fläckar och brister i en bild.Healing-verktyget har en ikon som liknar en bandaid i både Photoshop och Gimp.Klonstämpelverktyget har en ikon som liknar ett stämpel i både Photoshop och Gimp.
  • För att använda läkningsverktyget klickar du på Healing-verktyget och väljer sedan en borste och borststorlek med en meny ovanför eller under verktygsfältet.Klicka på den plats du vill läka.Det helande verktyget kommer att blandas över det med hjälp av färger och mönster som omger platsen.
  • Om du vill använda klonstämpelverktyget klickar du på klonstämpelverktyget och väljer en borste och borststorlek från menyraden ovanför eller under verktygsfältet.I Photoshop, håll "Alt" ("Kommando" på Mac) eller "Ctrl" ("Kontrollera" på Mac) i Gimp och klicka på en plats på bilden för att prova från bilden.Klicka på en annan del av bilden för att stämpla ditt prov på en annan plats.
  • Bild med titeln Redigera bilder Steg 19
    11. Kopiera och klistra in delar av en bild.Det finns flera verktyg i båda Photoshop och GIMP som låter dig kopiera och klistra in, eller skära och klistra in, delar av en bild.Dessa verktyg är som följer:
  • Marquee och Ellipse Tool: Marquee och Ellipse-verktygen är ikonerna som liknar en rektangel eller oval ritad med en prickad linje i verktyget.Dessa verktyg tillåter dig att välja en del av bilden genom att klicka och dra för att rita en rektangel eller ovalformat urval i bilden.
  • Lasso Tool: Lasso-verktyget är ikonen som liknar en lasso i verktygsfältet till vänster.Med det här verktyget kan du rita din egen form för att välja en del av en bild.Du kan använda det här verktyget för att kopiera en viss form i din bild.
  • The Magic Wand-verktyget:Magic Wand-verktyget har en bild som liknar en trollstav i verktygsfältet till vänster.Det här verktyget väljer automatiskt delar av en bild med färg eller form.
  • Lägg till eller subtrahera från ett urval:När du har gjort ett val med ett av ovanstående verktyg kan du lägga till eller subtrahera från urvalet.Lägg till och subtrahera lägen är listade ovanför verktygsfältet i Photoshop, och under verktygsfältet i Gimp.Klicka på ikonen som liknar två rutor som är sammanfogade och använd sedan ett av ovanstående verktyg för att lägga till ditt val.Klicka på ikonen som liknar en fyrkant med en fyrkantig ut ur den och använd sedan ett av ovanstående verktyg för att ta bort delar av ditt val.
  • Kopiera och klistra in ditt val:När du har gjort ett urval i din bild, klicka på Kopiera i Redigera Meny längst upp på skärmen.Klick Klistra i Redigera Meny för att klistra in ditt val som ett nytt lager.Använd flyttverktyget i verktygsfältet för att flytta valet.Du kan kopiera ett urval från en bild och klistra in det till en annan.
  • Tips

    Eftersom varje fotoredigeringsprogram är annorlunda kan det vara till hjälp att kolla in en detaljerad handledning för ytterligare tips och instruktioner. Medan de flesta redigeringsapps är lätta att navigera första gången, är avancerade program som Photoshop extremt komplexa och kommer att ta månader av övning för att fullt ut mästare.
  • Andra populära fotoredigeringsprogram för din dator är bländare, Paintshop Pro, och Autodesk Sketchbook.
  • Gå inte överbord med fotoredigeringsverktyg.Program som Photoshop och Gimp ger dig många kraftfulla redigeringsverktyg.Bara för att kan göra något betyder inte att du borde.Att gå överbord med fotoredigering kan göra dina bilder att se falska och uppenbarligen redigeras.Målet bör vara att få det att se ut som dina bilder har inte redigerats alls.
  • Undvik att upprepa mönster.Vid användning av klonstämpeln eller kopiera och klistra in delar av en bild, undvik upprepande mönster.Dessa är ett uppenbart tecken som bilden har redigerats.Prov från flera källor nära den plats du stämplar över.
  • Du kan ändra borststorleken i Photoshop och GIMP genom att trycka på "[" och "Anklagelse" nycklar.
  • Använd tangentbordsgenvägar för att förbättra din produktivitet i Photoshop och Gimp.Placera muspekaren över ett verktyg i verktygsfältet för att se vilken tangentbordsnyckel som motsvarar det verktyget.Tryck på tangentbordsknappen för att välja verktyget.Du kan också hitta tangentbordsgenvägar som listas till höger om objekt i menyerna längst upp på skärmen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande