Hur man slår bowser i super mario world

Bowser är den främsta skurken och sista fienden att besegras i Super Mario World. Han har flera attacker att släppa lös, men de följer alla ett förutsägbart mönster. Lär dig hur du undviker varje fälla, och hur man skadar chefen med egna minions, och du kan slå Bowser utan för många försök.

Steg

Metod 1 av 2:
Slå bowserStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Beat Bowser i Super Mario World Steg 1
1. Dodge Mechakoopas. Strax efter att chefskampen börjar, kommer Bowser att kasta ett par mechakoopas ut ur sin clownbil. Dessa kommer att skada Mario om de rör honom.
  • Bild med titeln Beat Bowser i Super Mario World Steg 2
    2. Hoppa på en mechakoopa för att stunna den. Till skillnad från en vanlig Koopa kommer en Mechakoopa fryst och squished när du hoppar på den. Det kommer inte att stanna kvar i detta tillstånd för alltid, så fortsätt snabbt.
  • Spinhoppning (A-knappen) kommer att förstöra Mechakoopa. Om du gör det måste du vänta på Bowser att släppa mer Mechakoopas.
  • Bild med titeln Beat Bowser i Super Mario World Steg 3
    3. Kasta mechakoopa upp på bowser. Plocka upp den bedövade mechakoopa, sikta uppåt medan Bowser närmar sig och släng det. Detta kommer bara att skada Bowser om Mechakoopa landar på honom ovanifrån. Att slå den clown bilen är inte tillräckligt bra.
  • Bild med titeln Beat Bowser i Super Mario World Steg 4
    4. Slå bowser en andra gång. Upprepa samma steg för att kasta en andra Mechakoopa på Bowser. Detta kommer att utlösa nästa fas av kampen.
  • Bild med titeln Beat Bowser i Super Mario World Steg 5
    5. Dodge eldbollarna. Bowser kommer att flyga bort, då kommer eldbollar att falla från himlen. Stanna på marken så att du kan se dem komma och komma ut ur deras sätt. Två linjer av eldbollar kommer att falla innan Bowser Returns.
  • Bild med titeln Beat Bowser i Super Mario World Steg 6
    6. Ta tag i power-up från prinsessan. Bowser`s Clownbil kommer tillbaka till skärmen, men prinsessan kommer att dyka upp och kasta en super svamp till vänster. Plocka upp det om du behöver det.
  • Bild med titeln Beat Bowser i Super Mario World Steg 7
    7. Hoppa över bowlingbollarna. Bowser bil kommer att flyta över dig, vända upp och ner och släpp en stor bowlingboll (a "Stor steely") som rullar mot dig. Gå ut ur bilens sätt när det vänder sig, och spinnhopp med ett att springa över bollen. Använd samma taktik för att undvika den andra bowlingbollen.
  • Du kan hoppa över bollen med ett vanligt hopp, men spinnhoppning gör att du kan röra toppen av bollen utan att bli skadad.
  • Bild med titeln Beat Bowser i Super Mario World Steg 8
    8. Slå bowser med två mer mechakoopas. Stun och kasta mechakoopas precis som du gjorde tidigare. Bowser kommer att flyga bort igen efter den andra hiten. Den clownbil kommer att återvända och ge dig en andra super svamp.
  • Bild med titeln Beat Bowser i Super Mario World Steg 9
    9. Undvik Bowser. Bowser kommer nu att följa dig och stampa på golvet och försöka krossa dig. Eftersom Bowser studsar av kanten av scenen, är det vanligtvis omöjligt för honom att nå dig om du kör till vänster kant och anka tills han slutar stomping. Detta fungerar inte i Gameboy Advance-versionen av spelet, så du måste undvika hans hopp istället. Bowser hoppar i en stadig rytm, så det är inte så svårt att det är korrekt. Ögonblicket efter att han startat ett uppåtgående hopp är en bra tid att springa under honom. Fortsätt springa efter att du är genom, eftersom Bowser ändrar riktningen snabbt.
  • Undvik propellern av den clownbil, som kan skada dig.
  • Bild med titeln Beat Bowser i Super Mario World Steg 10
    10. Avsluta kampen med samma taktik. Bowser kommer att släppa en annan bowlingboll, sedan kasta ut mer mechakoopas. Kasta ytterligare två mechakoopas på Bowser för att vinna spelet. Den här gången kommer Bowser att fortsätta stampa på marken medan mechakoopas är runt. Detta är den tuffaste delen av kampen, så det kan ta några försök.
  • Bowser kommer att förstöra bedövade mechakoopas om han hoppar för nära dem. Om du kan, ta en Mechakoopa när du är på motsatt sida av skärmen från webbläsaren.
  • Metod 2 av 2:
    Besegra bowser med en capeStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Beat Bowser i Super Mario World Steg 11
    1. Få Cape Power-up. Det enklaste stället att göra detta är nivå 2-1, den första nivån av donut slätter. Hoppa på "Super Koopa" med en blinkande kappa i början av nivån. Samla fjädern som dyker upp för att få cape.
    • Cape-vinsten används vanligtvis för speedruns eller bara för skojs skull. Eftersom du behöver hålla Cape Power-up hela tiden på väg till Bowser, är den normala metoden ovan oftast lättare.
  • Bild med titeln Beat Bowser i Super Mario World Steg 12
    2
    Öva. När du har kappan kan du starta dig i luften genom att trycka på B medan Mario körs. Ju mer Speed ​​Mario plockar upp, desto högre kommer du att gå. För att fortsätta flyga, håll B-knappen och alternativa träffar vänster och höger pilar på D-Paden till Rock Mario fram och tillbaka. Tryck framåt på D-PAD för att göra Mario Dive och hämta hastigheten och tryck sedan på Tillbaka för att använda den här hastigheten för att stiga högre igen. Öva detta tills du kan stanna i luften under vilken tid som helst utan att falla. Du kan också använda dessa drag:
  • Använd x eller y för att snurra runt, knacka objekt och fiender bredvid dig med cape.
  • Spinhopp med ett tag Mario körs med maximal hastighet för att starta dig väldigt hög.
  • Glida ner långsamt genom att hålla a eller b.
  • Bild med titeln Beat Bowser i Super Mario World Steg 13
    3. Ange 7-2. Detta är den andra nivån i Bowers-dalen, och den innehåller en hemlighet som låter dig hoppa över det mesta av Bowsers slott. (Detta kommer att göra det lättare att hålla kappen.) Spela igenom de två första skärmarna som vanligt, tills du anger det andra röret.
  • Om du förlorar Cape tidigt kan du få tillbaka den. Strax efter att du anger den andra skärmen, hoppa upp stegen till vänster och leta efter ett dolt block upp nära det övre vänstra hörnet av scenen.
  • Bild med titeln Beat Bowser i Super Mario World Steg 14
    4. Låsa upp dalen fästning. På den tredje skärmen spetsröret dig ut i mitten av den rörliga gula "labyrint." Hoppa igenom det här snabbt, och du kommer snart att nå ett gap med en mol i den. Vid denna tidpunkt, använd din Cape för att flyga upp genom toppen av skärmen och gå till vänster. Gå kvar över toppen av scenen, och du kommer att falla i ett rum med en hemlig dörr som leder till en hemlig nivå, dalfästning.
  • Bild med titeln Beat Bowser i Super Mario World Steg 15
    5. Beat Valley fästning för att låsa upp bakdörren. Det mesta av denna nivå innebär tidsbestriktad hopp eller rörelse för att springa genom spettar, eller för att undvika spikar som faller från taket (vilket är en något annorlunda färg från normala spikar). När du slår den här nivån, och den välkända fästningsboss i slutet (Reznors), låser du upp den hemliga bakdörrnivån.
  • Du kan också få en kappa här. Slå det gröna blocket strax efter den första uppsättningen spett.
  • Du behöver inte hålla din kappa för att slå den här nivån.
  • Bild med titeln Beat Bowser i Super Mario World Steg 16
    6. Slå bakdörren för att nå Bowser. Bakdörren hoppar över det mesta av Bowsers slott, och lägger inte till några nya utmaningar. Var noga med att hålla din kappa över hela denna nivå om du vill använda den för chefskampen.
  • Bild med titeln Beat Bowser i Super Mario World Steg 17
    7. Besegra Bowser med Cape. Kapet gör det enkelt att undvika de flesta av Bowsers attacker genom att flyga över honom och låter dig snurra kappan för att stunna Mechakoopas.
  • Det snabbaste sättet att besegra Bowser med en kappa innebär att hoppa på honom ovanifrån, timing det så att du landar på en mechakoopa som han släpper ut det. Detta kan ta en hel del träning och exakt timing.
  • Tips

    Försök att hålla Bowser nära mitten av skärmen när han ska kasta Mechakoopas. Om han kastar en för långt av skärm, kommer det inte att gå tillbaka och du måste vänta på en annan.
  • Om Mario har kappan och skadar medan du flyger, kommer du automatiskt att springa och börja falla, men du kommer inte att förlora kappan. Flyga när det är möjligt att minska chansen som du förlorar kappan innan du når Bowser.
  • Vissa speedruns använder en komplex glitch som skapar en permanent moln power-up. Du kan även använda det här molnet för att hoppa över faser av Bowser-kampen, genom att utnyttja hur Mario-spelet använder minne.
  • Varningar

    Stå inte under bowser om han svävar låg när han släpper mechakoopas.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande